Prepararea tincturii de chokeberry pe votcă

Procesul de preparare a tincturii este destul de simplu, dar necesită timp pentru ca boabele să satureze complet băutura cu gust, aromă și proprietăți utile.

Aproape orice alcool poate fi utilizat pentru tinctură: alcool alimentar, vodka, lună și coniac ieftin. De asemenea, dacă doriți, puteți adăuga ierburile și condimentele preferate (cuișoare, nucșoară și scorțișoară).

De asemenea, fac din chokeberries: vin, lichioruri, lichioruri

Tinctura clasică de aronie

Boabele pot fi reutilizate în această rețetă. Băutura a doua infuzie se va dovedi a fi mai moale, dar nu mai puțin gustoasă și bogată.

Ingredientele

Chokeberry - 1 kg

Zahar - 300-500 grame

Metoda de gătit

Boabele trebuie sortate, spălate bine și uscate ușor cu prosoape de hârtie.

Turnați cenușă de munte într-un recipient de sticlă de dimensiuni potrivite și turnați baza de alcool cu ​​1 cm mai mare decât boabele. Dacă doriți, puteți adăuga zahăr granulat aproximativ 300-500 de grame. Insistăm tinctura timp de 2 luni într-o cameră întunecată și rece.

După 2 luni, tinctura finalizată trebuie filtrată și îmbuteliată.

Înainte de a degusta băutura, este indicat să dați puțin „odihnă” aproximativ 3-4 zile.

Tinctura de aronia cu aroma de citrice

Ingredientele

Cenușă de munte neagră - pe umerii de 3 litri

Lamaie (mare) - 3 buc.

Zahar - 200 g

Metoda de gătit

Boabele trebuie sortate, spălate bine și uscate ușor cu prosoape de hârtie.

Apoi le umplem într-un borcan de 3 litri pe umeri.

Adăugați acum apă, zahăr granulat, suc de lămâie (din 3 lămâi) și completați componenta alcoolică. Insistăm timp de trei săptămâni într-un loc întunecos și rece, iar pentru ca zahărul să se dizolve complet, borcanul trebuie agitat periodic.

După infuzie, băutura finită este filtrată de două ori printr-o strecurătoare fină și apoi turnată în sticle de sticlă.

Înainte de degustare, lăsați tinctura la frigider timp de 1-2 săptămâni pentru a stabiliza gustul.

Reteta clasica

Există diferite rețete pentru tinctura de chokeberry pentru alcool, dar în mod tradițional, ei prepară o băutură clasică, care constă din trei ingrediente. Are un gust plăcut și proprietăți benefice.

Pentru a începe trebuie pregătite următoarele componente:

 • cenușă de munte neagră - 1 kg,
 • alcool medical - 1 litru,
 • zahăr granulat după bunul plac.

Dacă doriți să faceți vin dulce, atunci va fi suficient să luați 500 g de zahăr, deși fără el băutura nu va fi acidulată. Pentru a face un delicios lichior de rowan negru, Trebuie să efectuați următorii pași:

 1. Boabele sunt sortate, frunzele, crenguțele și restul de gunoi sunt eliminate din ele, în starea nespusă sunt așezate într-un recipient de sticlă.
 2. În borcan se toarnă alcool, astfel încât fructele de aronia să fie acoperite cu un lichid de 3 cm.
 3. Dacă se folosește zahăr, atunci se adaugă și totul se amestecă bine.
 4. Acoperiți bine recipientul cu capacul de alcool și curățați timp de 70 de zile într-un loc în care lumina solară nu pătrunde.
 5. La fiecare cinci zile, borcanul cu soluția trebuie agitat bine.
 6. Filtrați băutura finită printr-un pansament de tifon, este recomandat să repetați procedura de mai multe ori.
 7. În ultima etapă, tinctura este turnată în sticle separate, închise cu plute și depozitate într-un loc întunecat, unde se menține temperatura camerei.

Apropo, fructele care au fost îndepărtate în timpul procesului de decantare pot fi re-turnate cu vodcă și a insistat, în forma finală, lichiorul va avea astfel de date gustative, încât poate fi puțin mai moale pentru prima dată.

O rețetă simplă pentru tinctura de chokeberry

Ingredientele

Chokeberry proaspăt - 1 kg

Garoafa - 3 muguri

Metoda de gătit

Turnați fructele de pădure selectate și curate într-un borcan și folosiți o lingură de lemn pentru a o frământa în groapă.

Apoi adăugați zahăr și cuișoare. Amestecând bine, acoperiți gâtul borcanului cu tifon și lăsați-l timp de 2 zile la temperatura camerei.

După aceea, turnați în baza alcoolului și infuzați băutura timp de 2 luni într-un loc întunecos și răcoros.

După 2 luni, filtrăm tinctura finalizată printr-o strecurătoare, apoi o trecem printr-un filtru achiziționat sau improvizat.

Turnați tinctura în sticle și depozitați-o într-un loc răcoros, fără lumină de zi.

Băutură de frunze de cireș

Vinul din aronia cu vodka și frunze de vișine are o culoare frumoasă bogată și un gust caracteristic de fructe de pădure. Metoda de fabricație este standard, astfel încât orice persoană care nici măcar nu are experiență în vinificație poate face această băutură minunată.

Pentru a face o completare, trebuie să pregătiți:

 • fructe de cenușă de munte neagră - 2 căni,
 • frunze de cireș - 50-60 bucăți,
 • zahăr granulat - 250-300 g,
 • vodka de calitate
 • acid citric - o jumătate de linguriță,
 • apă fiartă - 1 l.

Începeți producția de vin de casă cu prepararea ingredientelor, prelucrarea fructelor și alegerea felurilor de mâncare. Pentru o băutură viitoare ai nevoie de un borcan de sticlă de trei litri, împingător și tigaie speciale din lemn.

Dacă totul este pe stoc, atunci treceți la procesul principal de fabricație. Arată astfel:

 1. Mai întâi trebuie să sortați cu atenție ardeiul, să separați toate ramurile, frunzele. Apoi clătiți-l sub apă curgătoare și uscați-l natural, pentru aceasta puteți întinde un prosop sau un ziar pe stradă și să răspândiți fructele. Apoi frunzele de cireșe se spală și se usucă de asemenea.
 2. Boabele uscate se toarnă într-o tigaie pregătită și cu ajutorul unei zdrobitoare le frământă până se formează sucul. După aceea, turnați apă fiartă, adăugați zahăr granulat, frunze, acid citric și puneți la foc minim, astfel încât amestecul de boabe să nu fiarbă, ci să piardă. Masa se agită până se dizolvă complet zahărul, după care se stinge focul.
 3. Tigaia cu umplutură de boabe trebuie lăsată la infuzat timp de 10-12 ore. Acest timp este suficient pentru ca frunzele de cireș să ofere băuturii aroma necesară. După ce lichidul este exprimat, masa de fructe este spălată cu atenție. Vodka se adaugă sucului pur, iar recipientul se agită bine. Închideți borcanul de sticlă cu un capac și curățați-l într-un loc întunecat timp de 14 zile.

Folosind o rețetă atât de simplă pentru tinctura de chokeberry pe vodcă, puteți obține o băutură foarte gustoasă, care poate fi folosită și ca medicament pentru unele boli. Multe persoane folosesc lichioruri de casă pentru a stimula imunitatea, scăderea colesterolului sau pur și simplu ca mijloc de îmbunătățire a apetitului și de normalizare a digestiei.

Tinctura aromatică de chokeberry pe țuică

Ingredientele

Cenușă de munte neagră - 2,5 căni

Coaja de stejar - 1 ciupire

Metoda de gătit

Se toarnă boabele pregătite într-un vas de sticlă, se adaugă miere lichidă și coaja de stejar.

Apoi se toarnă un litru de coniac și se insistă timp de 4-5 luni într-o cameră rece și întunecată. În același timp, nu uitați să agitați recipientul o dată pe săptămână, iar în ultima lună lăsăm tinctura singură, astfel încât sedimentul s-a așezat complet la fund.

După 4-5 luni, băutura finalizată trebuie să fie scursă cu grijă de precipitat și apoi trecută printr-un filtru achiziționat sau de casă.

Turnăm tinctura de chokeberry negru în sticle și o lăsăm încă 2 săptămâni la loc răcoros, astfel încât să se „odihnească”.

Se toarnă cu miere

Toată lumea știe despre proprietățile benefice ale mierii și, dacă adăugați un produs albin la tinctura de rowan, puteți obține o băutură cu adevărat sănătoasă și incredibil de gustoasă. Această rețetă este foarte populară în rândul vinicultorilor.

Înainte de a face, merită să pregătiți ingredientele, Compoziția include:

 • boabe coapte de chokeberry - 0,5 kg,
 • miere de albine naturale - 2 linguri,
 • votcă - 0,5 l.

Vodka poate fi înlocuită cu alte băuturi alcoolice. Cognacul oferă un gust deosebit, deși puteți lua o opțiune mai ieftină, de exemplu, alcoolul medical sau moonshine. Pentru a face tinctură de chokeberry și miere, Trebuie respectată următoarea succesiune de acțiuni:

 • fructele de rowan sunt culese cu atenție, spălate sub presiunea apei reci (puteți folosi apă curgătoare obișnuită), uscate la sfârșitul fructului de pădure,
 • rowan, miere se adaugă în recipient și se toarnă cu alcool preparat, la final componentele se amestecă bine,
 • acoperiți bine recipientul cu soluția cu un capac și depozitați-l într-un loc cald și întunecat,
 • agitați sticla la fiecare două zile,
 • două luni mai târziu, lichidul finit este filtrat, îmbuteliat și puteți gusta vin de casă.

Este demn de remarcat faptul că, cu cât această tinctură de casă este păstrată, cu atât gustul său devine mai bun. Înainte de a utiliza băutura, merită să o răciți ușor. Vinul finit de cenușă de munte este aromat, culoarea este saturată, iar gustul după gust este plăcut și neobișnuit.

Vin condimentat

O aromă de chokeberry uscată cu cuișoare uscate are un gust excelent. Pentru a face o băutură cu un finisaj picant Vor fi necesare următoarele componente:

 • chokeberry - 1,5 kg,
 • zahăr - 0,5 kg
 • cuișoare uscate - 3-5 muguri,
 • vodka buna - 1 litru.

După ce produsele sunt pregătite, recipientul pentru perfuzie este în magazin, acestea încep producția de vin de casă.

Pentru a pregăti lichiorul, este necesar să curățați fructele de moloz, să le spălați bine și să le transferați într-un borcan de 3 litri. Turnați zahărul granulat în fructe, adăugați cuișoare și zdrobiți totul bine. Puteți face acest lucru cu un mortar din lemn. După ce sucul iese în evidență din cenușa de munte, trebuie să legați gâtul recipientului cu tifon steril, astfel încât resturile sau insectele să nu intre în masa de fructe.

Apoi, cutia acoperită este curățată timp de două zile într-o cutie întunecată și caldă. După un timp, vodka este turnată pe componentele principale, recipientul este din nou acoperit, dar cu un capac de nailon și lăsat să se infuzeze încă 2 luni.

Mai mult, în acest timp, soluția de fructe de pădure ar trebui să fie agitată. La final, băutura alcoolică este filtrată, turnată în sticle de sticlă. Acum poate fi consumat. Perioada de valabilitate a acestui vin condimentat de casă este de 3 ani.

Tinctură parfumată

Acest lichior de casă are un gust bun. Băutura se remarcă pentru rezistența scăzută, aroma de citrice și aroma excelentă. Această tinctură poate fi servită ca aperitiv la o sărbătoare sau o sărbătoare importantă.

Rețeta unei băuturi de vin de casă Sunt incluse următoarele ingrediente:

 • cenușă de munte neagră - 1 kg,
 • zahăr granulat - 3 kg,
 • vanilină - 1 mână mică,
 • coaja de portocala - 1 fruct mediu,
 • alcool - 250 ml.

Începeți să gătiți cu prelucrarea boabelor, acestea sunt sortate și curățate. Dar spălarea fructelor este nedorită, deoarece au drojdie naturală necesară producției. Apoi se adaugă zahăr în cenușa de munte și ambele componente sunt măcinate pentru a obține suc natural, se adaugă alcool și vanilină. Acoperiți vasul cu boabe cu o cârpă curată și curățați 75 de zile.

La fiecare 3 zile, soluția este inspectată și agitată. Imediat ce s-a terminat perioada de perfuzie, lichidul este filtrat cu atenție, fructele de fructe se strecoară bine. Vinul rezultat este turnat într-un recipient separat și lăsat să se infuzeze într-o cameră rece. Exact după 3 luni, tinctura va fi gata, iar oaspeții pot fi invitați la o degustare.

După cum notează mulți vinicultori, această tinctură de casă are o culoare bogată de rubin și un gust pronunțat dulce, care este foarte asemănător cu lichiorul de înaltă calitate.

Proprietăți utile

Vinul de casă obținut din cenușă de munte este foarte util. Băutura de casă, luată în doze mici, are un efect pozitiv asupra organismului uman. Trebuie menționat că lichiorul păstrează aproape complet proprietățile benefice ale chokeberry. De aceea este recomandat să-l luați ca agent terapeutic și profilactic pentru multe boli.

Mulți oameni observă că utilizarea zilnică a tincturilor într-o doză de 30-50 g are următoarele efecte pozitive:

 • îmbunătățește funcțiile de protecție,
 • scade colesterolul
 • normalizează tensiunea arterială,
 • întărește pereții vaselor de sânge,
 • îmbunătățește procesele metabolice,
 • tractul gastro-intestinal începe să funcționeze mult mai bine
 • nivelul de aciditate din stomac revine la normal.

Există un număr mare de rețete pentru prepararea băuturilor de mure. Puteți produce lichide fără alcool și le puteți folosi pentru a trata copiii mici. În plus, puteți adăuga opțional alte componente suplimentare și puteți crea vinuri de cenușă de munte complet noi și originale, care cu siguranță vor atrage rude, vecini și prieteni.

Toate tincturile de casă, care includ chokeberry, pot fi făcute cu vodka, coniac, alcool medical și chiar moonshine. Principala condiție este ca produsele care conțin alcool să fie de înaltă calitate, apoi pot fi consumate și depozitate în siguranță absolut mult timp. Dacă nu se folosește alcool în producție, perioada de valabilitate nu poate depăși mai mult de doi ani.

Licoanele Aronia, indiferent de rețetă, au un gust plăcut și o aromă specială. Au efect terapeutic, deoarece conțin substanțe utile. Dar trebuie consumate conform unei anumite scheme și nu mai mult de 50 de grame pe zi. Aportul zilnic sporește imunitatea, reface deficiența de vitamine și îmbunătățește starea de spirit.

Tinctură simplă de chokeberry pe vodcă

Gătitul este simplu, dar rezultatul este o băutură excelentă.

 • 1 kg boabe de chokeberry
 • 1 litru de vodcă / alcool / lună 40-50%
 • zahăr după gust

Sortează boabele și clătește bine. Se toarnă într-un borcan cu volumul dorit și se toarnă votcă. Este de dorit ca vodka să acopere boabele de cel puțin 1 cm. Dacă doriți, adăugați zahăr - de la 300 la 500 g, dar tinctura pură de la sine se poate bea cu ușurință. Cu zahărul, o băutură este mai mult pentru sexul mai slab. Borcanul trebuie agitat bine și pus într-un loc răcoros întunecat timp de 2 luni. La fiecare 3-4 zile, este indicat să amestecați tinctura. După 2 luni, strecurați băutura printr-o sită sau mai multe straturi de tifon. Se lasă să se odihnească o săptămână sau două și se servește.

Puteți încerca să adăugați orice condiment la gustul dvs. în infuzie. Gustul de chokeberry negru merge bine cu cuișoare și scorțișoară, de exemplu. Puteți adăuga, de asemenea, câteva frunze de vișine sau coacăz negru. În loc de vodcă, puteți folosi orice altă bază alcoolică, dar fără o aromă agresivă, dominantă, care întrerupe gustul fructelor de pădure. Coniacul, așa cum am scris deja, se potrivește perfect.

Este dificil să faceți tinctură de aronia în bucătăria de acasă

Încă din cele mai vechi timpuri în Rusia, tincturile și lichiorurile au fost făcute într-un mod artizanal și au câștigat popularitate nu în ultimul rând pentru că tehnologia era extrem de simplă. Și din moment ce nu s-a schimbat dramatic de câteva secole, astăzi este posibil să faceți astfel de băuturi în bucătăria de acasă, fără dificultăți. Chiar și un novice se poate descurca complet.

Tinctura de chokeberry pe vodka este creată dintr-un set minim de ingrediente: pe bază de alcool, zahăr și fructe de pădure. În ceea ce privește echipamentul, veți avea nevoie doar de:

 • un recipient pentru a insista este un borcan obișnuit de trei litri, dar o sticlă de sticlă groasă și întunecată este mai bună
 • capac pentru recipient
 • o lingură de lemn sau doar un mâner lung din lemn pentru agitare,
 • tifon sau o strecurătoare frecventă pentru filtrare,
 • sticle goale de vin (întunecate) pentru umplerea produsului finit.
Sticla pentru tinctura îmbătrânită

Faza pregătitoare

Mai întâi trebuie să faci rowan.Este mai bine să tăiați periile de pe ramuri întregi, și apoi să le sortați, separând cu atenție fructele de pădure de tulpini. În același timp, ar trebui să scăpați de copii răsfățate, bolnave și uscate. Nu puteți folosi sufocarea neagră imediat, deoarece este bine păstrat proaspăt până la două luni, dar în acest caz, imediat înainte de lucru, va trebui să fie sortat din nou. De asemenea, puteți congela fructe de pădure pentru viitor.

Culesul de chokeberry

Aronia poate fi folosită de două ori pentru tinctură. După ce băutura finalizată este îmbuteliată pentru prima dată, fructele de padure sunt turnate din nou cu vodcă. Gustul produsului rezultat va fi puțin mai moale.

Tinctură de Aronia cu lămâie pentru alcool

 • mure după nevoie
 • 500 ml alcool 40-50%
 • 200 g zahăr
 • 200 ml apă
 • 3 lamai mari

Sortează fructele de pădure și se spală, se toarnă într-un borcan de trei litri pe umeri. Adăugați un pahar cu apă, un pahar de zahăr și sucul de trei lămâi. Se toarnă cu alcool, se închide bine și se pune într-un loc rece și întunecat timp de trei săptămâni. Periodic, borcanul trebuie agitat, astfel încât zahărul să fie dizolvat complet. După ce ați insistat, scurgeți printr-un colizor și trageți printr-o sită fină. Dă o odihnă timp de două săptămâni și începe să degustați. Extractul este binevenit.

Ce fructe de pădure să folosești

Chokeberry se coace la sfârșitul toamnei, puteți începe recoltarea la debutul primului îngheț. Atunci, fructele de pădure vor obține beneficiul maxim și vor deveni suculente și parfumate. Recoltarea din fructe de pădure necoapte este complet imposibilă, deoarece practic nu conțin suc și nutrienți, în plus, au un gust astringent neplăcut.

Boabele complet coapte își dezvăluie perfect gustul în tincturi de aronia pe vodcă, alcool, coniac sau chiar lună. Prin urmare, prepararea băuturii trebuie amânată până la sfârșitul toamnei.

Recoltarea nu oferă recomandări specifice. Trebuie doar să colectați fructele de pădure într-un recipient potrivit. Acasă, ele trebuie sortate cu atenție, îndepărtând crenguțele, frunzele uscate și fructele de calitate slabă. După aceasta, materia primă obținută pentru tinctură trebuie spălată complet cu resturi și praf și apoi uscată pe un prosop.

Unii oameni folosesc boabe uscate pentru a face tinctura de Chokeberry. Acest lucru este destul de acceptabil, deoarece în procesul de infuzie a băuturii, boabele sunt saturate de lichid și, de asemenea, își dezvăluie gustul. Și proprietățile utile la uscarea culturii sunt păstrate. Prin urmare, ce fructe de pădure să fie utilizată ar trebui să fie decisă pe baza circumstanțelor. Puteți face un amestec și insista o băutură pe un amestec de boabe uscate și proaspete. Adesea, pentru a spori aroma și pentru a adăuga noi note neobișnuite, se adaugă diverse condimente la tinctură, dar mai multe despre asta mai târziu.

Tinctura de chokeberry pe vodka cu utilizare moderată poate avea un efect benefic asupra organismului uman. O astfel de băutură îmbunătățește perfect imunitatea și vă permite să combateți hipertensiunea.

Tinctură de chokeberry pe vodcă cu frunze de cireș

Gustul și caracteristicile aromatice ale alcoolului de casă pot fi mai interesante prin adăugarea de frunze proaspete de cireș. Acest ingredient are, de asemenea, proprietăți utile și oferă un buchet de alcool nuanțe picante de piatră de vișine.

Frunzele de cireș dau o aromă specială unei băuturi alcoolice

Pentru o jumătate de litru de votcă, trebuie să luați 100 g de frunze de ciocolată și cireșe, 300 g de zahăr, un litru de apă rece și 10 g de acid citric. Componentele din plante se spală bine și se usucă ușor, apoi se pun într-o tigaie mare. Se toarnă apă acolo și amestecul se fierbe aproximativ 10 minute, apoi se toarnă zahărul și lămâia. Siropul rezultat este filtrat, răcit, amestecat cu votcă, îmbuteliat și lăsat la infuzat timp de 3-4 săptămâni.

Există și alte opțiuni pentru a face o băutură cu o frunză de cireș.

Tinctură de chokeberry pe vodcă cu miere

Este posibil să se înmoaie gustul și să se adauge proprietăți utile băuturii dacă zahărul este înlocuit cu miere. Setul de ingrediente în acest caz va fi următorul:

 • chokeberry - 500 g,
 • vodka - 0,5 litri
 • miere - 2 linguri.

Tehnologia de gătit este similară cu cea utilizată în versiunea tradițională descrisă mai sus. Singurul lucru la care ar trebui să fiți atenți este calitatea mierii. Dacă este îndulcit, atunci trebuie să returnați produsul la o stare lichidă, pentru care produsul dulce este topit la aburi sau peste apă clocotită.

Beneficiile vodcă cu tinctură de aronia

Acasă, un chokeberry produce o băutură cu un miros plăcut de lemn și un gust original, în care se simt tonuri de tartă de boabe de rowan și bărbierit, motive catifelate picante. Licoarea dulce poate fi servită cu deserturi și amară - ca adaos la mâncărurile cu carne.

Tinctură de chokeberry de casă

Consumul de alcool de casă este ușor și plăcut, iar cu moderație poate fi utilizat ca mijloc de prevenire a unui număr de boli. În medicina populară, tincturile de boabe în general și în special aronia sunt foarte populare. Acest lucru se datorează proprietăților benefice inițiale ale materialelor vegetale.

Proprietățile vindecătoare ale chokeberry-ului au fost confirmate de știința oficială. Este permisă utilizarea tincturii acestor fructe cu scop terapeutic și preventiv în cantități foarte moderate - nu mai mult de 30 g pe zi. De asemenea, este recomandat să vă consultați în prealabil cu medicul dumneavoastră.

Aronia este un depozit de vitamine și oligoelemente care sunt păstrate în băutură datorită proprietăților conservante ale alcoolului. Antocianinele asigură fructelor de padure o culoare neagră, care poate preveni dezvoltarea cancerului și prelungește tinerețea celulelor. În plus, aronia conține:

 • glucoză,
 • caroten (vitamina A),
 • acid ascorbic (vitamina C),
 • tocoferol (vitamina E),
 • Vitaminele B,
 • diferiți acizi organici
 • iod,
 • mangan,
 • fier,
 • fluor,
 • calciu,
 • pectină și tanini,
 • fibre dietetice.
Chokeberry sau chokeberry

Chokeberry conține mai mult iod și vitamina C decât alte fructe de pădure. În ele există și mult fier. În scopul prevenirii, trebuie să se bea o băutură din această boabă:

 • cu hemoglobină scăzută în sânge pentru a preveni anemia,
 • cu deficit de vitamine și deficiență de vitamine suspectate,
 • cu un nivel ridicat de colesterol și un nivel excesiv de zahăr din sânge,
 • cu imunitate redusă,
 • cu probleme cu sistemul cardiovascular.

Utilizarea tincturii de vodcă din chokeberry este triplă. Este gustos și parfumat. Este preparat pur și simplu dintr-un set minim de ingrediente. În cantități moderate, beneficiază organismul.

Tarta cu tanc clasic

Cea mai simplă, dar în același timp foarte gustoasă versiune a băuturii, în care nu există nimic de prisos.

 • boabe de rowan negru - 1 kg,
 • vodka (alcool, lună) - 1 litru,
 • zahăr după gust (opțional).

Personal, nu adaug zahăr, dar iubitorii de alcool dulce recomandă în continuare turnarea a 300-500 de grame.

1. Puneți cenușa de munte sortată și spălată într-un borcan.

2. Adăugați votcă, astfel încât să acopere stratul de boabe cu 2-3 cm. Se toarnă zahăr (opțional) și se amestecă bine.

3. Închideți borcanul cu un capac și puneți-l într-un loc întunecat la temperatura camerei timp de 60-70 de zile. Agitați conținutul borcanului la fiecare 4-5 zile.

4. Se strecoară tinctura finisată prin cheesecloth, se toarnă în sticle și se închide bine cu dopuri. Într-un loc întunecat la temperatura camerei, perioada de valabilitate este aproape nelimitată.

Rezultatul este o delicioasă tinctură de tartru de casă, care are culoarea mobilierului din lemn și mirosul caracteristic al cenușii de munte. Se bea ușor și plăcut.

Atenție! Fructele de padure pot fi refolosite, doar turnati-le cu aceeasi cantitate de alcool. Ambele tincturi diferă cu greu din gust, a doua este chiar mai moale.

Întrebări și răspunsuri

Ce zahăr este mai bine să folosești?

Cea mai bună opțiune este zahărul obișnuit din sfeclă. Dacă luați rafinat sau plin de forță, va fi mai dificil să calculați proporțiile. Puteți înlocui zahărul cu îndulcitori utili, de exemplu, infuzia de stevia - iarbă de miere sau medicamente în tablete - 3-4 glume vor fi suficiente.

Uzina de înlocuire a zahărului Stevia

Calitatea vodcii afectează proprietățile băuturii?

Pentru tincturi, cea mai obișnuită votcă din categoria prețului mediu este destul de potrivită. Nu va exista nicio diferență fundamentală atunci când folosiți sortimentele de alcool Alfa, elitele vor crește doar costurile ingredientelor. Însă, să luați vodka foarte ieftină de origine îndoielnică, cu un miros pronunțat de fusel, nu merită.

Pot lua aronia uscată?

Este acceptabil să folosești atât materii prime înghețate, cât și uscate. Doar trebuie să uscați fructele de pădure și să nu le eliminați de pe ramuri. Recoltarea trebuie efectuată la un moment dat - după primul îngheț, atunci excesul de amărăciune va părăsi cenușa muntelui și va deveni mai dulce. Dacă se folosește chokeberry uscat, atunci se ia cu jumătate mai puțin decât ceea ce este prescris prin prescripție medicală.

Aronia uscată

Este permis să schimbați rețeta și să utilizați alt alcool în loc de vodcă?

Baza care conține alcool pentru băutură ar trebui să aibă o anumită tărie - 40-45 grade. Prin urmare, nu există o mare diferență dacă este vorba despre vodka, lună sau alcool diluat. Cognac sau alte distilate de struguri sunt de asemenea adecvate. Experimentând componente alcoolice, puteți obține un gust multifacetic de tinctură.

Cât timp se păstrează tinctura de cenușă de munte?

Băutura de casă își păstrează liniștit proprietățile timp de câțiva ani. Principalul lucru este să nu o expuneți la lumină sub lumina directă a soarelui. Este mai bine să păstrați tinctura la temperatura camerei într-un loc întunecat. De asemenea, trebuie să vă asigurați că sticlele sunt închise cu grijă.

Depozitarea tincturii de chokeberry

Este adevărat sau un mit că tinctura de chokeberry de pe vodka poate ajuta cu presiunea?

Testele clinice au confirmat faptul că o băutură de casă poate vindeca hipertensiunea arterială într-un stadiu incipient, dar în etapele II și III nu poate fi utilizată decât ca remediu suplimentar. Nu vă medicați în niciun caz, ar trebui să obțineți aprobarea autorității de supraveghere.

Cum să luați tinctura de chokeberry pe votcă pentru a normaliza presiunea?

Odată cu presiunea crescută, trebuie să se scurgă 25-30 de picături de tinctură într-un pahar și să se adauge apă acolo. Bea acest medicament înainte de mese, pe stomacul gol. Folosirea tincturii în absența contraindicațiilor este permisă în mod regulat.

Tinctura de toamnă a aroniei

Există vreun rău cauzat de tinctura de chokeberry?

Aronia are o proprietate de îngroșare, astfel încât tinctura cu acesta este contraindicată în vâscozitatea sângelui. O băutură poate provoca formarea de cheaguri de sânge, dezvoltarea de vene varicoase, etc. Trebuie amintit că puteți bea alcool acasă cu moderație, pentru a evita sindromul de mahmureală și formarea dependenței. Nu este recomandat să fii tratat cu un astfel de remediu popular pentru cei care au probleme cu tractul gastrointestinal, urolitiaza, pancreatită, alergii la fructe și fructe. În mod implicit, tinctura care conține alcool este contraindicată femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, copiilor și șoferilor de vehicule înainte de a călători.

Reguli de cules de boabe

Primul lucru de care trebuie să începi să te pregătești pentru o băutură este să o alegi pe cea potrivită. timpul de recoltare . Se crede că fructele Chokeberry ajung la maturitate deplină la începutul toamnei, cu câteva săptămâni înainte de primul îngheț. O astfel de recoltă va fi bine păstrată și va încânta gustul tăiat.

La prepararea tincturilor, nu contează ce fructe de pădure sunt folosite: proaspete sau uscate . Cu toate acestea, dacă se folosesc fructe uscate, cantitatea lor poate fi redusă la jumătate.

Ce este util tinctura de chokeberry

Fructele de aronia sunt un tezaur de vitamine, micro și elemente macro. Cu un consum adecvat și moderat, tinctura de chokeberry este înzestrată cu o listă mare de proprietăți utile:

 • îmbunătățește performanța CCC,
 • este un profilactic al aterosclerozei și, în prezența unei afecțiuni, reduce simptomele bolii coronariene,
 • reduce inflamațiile, în special dermatita, erupțiile alergice ale pielii, arsurile și eczemele,
 • crește eficiența glandei tiroide,
 • reglează nivelul de glucoză,
 • crește funcțiile de protecție ale organismului, în special cu răcelile, gripa și inflamația tractului respirator superior,
 • afectează favorabil tractul gastro-intestinal, îmbunătățește motilitatea intestinală,
 • normalizează funcționarea sistemului nervos, crește activitatea creierului.

Prin urmare, tinctura poate fi luată nu numai în scopul prevenirii, ci și ca un plus la tratamentul principal al anumitor boli.

După cum spunea I. Egorov: „Pentru a fi prieten cu chokeberry - nu mergeți la farmacie”.

Cu ajutorul chokeberry negru, puteți îmbunătăți starea generală cu următoarele boli:

 • hipertensiune arterială,
 • ateroscleroza,
 • boli ale sistemului musculo-scheletic (reduce conținutul de uree și acid uric),
 • boli gastro-intestinale, în special cu gastrită cu aciditate scăzută și intestine atonice,
 • anemia (în compoziția fructului are o cantitate mare de fier și alte elemente micro și macro, precum și multe complexe de vitamine),
 • hemofilie, hemoragii minore pe piele,
 • afecțiuni infecțioase (înzestrate cu efect bactericid),
 • reduce umflarea, înroșirea, inflamația pe piele,
 • alergie (tinctura are un efect antioxidant pronunțat),
 • intoxicații alimentare, reduce simptomele de intoxicație,
 • afecțiuni tiroidiene, în special tirotoxicoza, capră.

În ciuda tuturor beneficiilor și efectelor pozitive ale tincturii, aceasta are încă limitări de utilizare.

Daune și contraindicații tincturi din aronia

Tinctura de chokeberry este contraindicată pentru varice și tromboflebite, precum și pentru persoanele cu tendință la aceste afecțiuni. De asemenea, alcoolul nu este prescris pentru următoarele boli:

 • ulcer stomacal sau ulcer duodenal, inflamație a mucoasei gastrice cu aciditate ridicată (poate provoca o recidivă a bolii sau sângerare),
 • conținut ridicat de hemoglobină,
 • inflamația vezicii urinare (poate provoca recidivă)
 • tensiunea arterială scăzută
 • procesul inflamator al rectului,
 • constipație,
 • angina pectorala
 • boli hepatice acute sau cronice,
 • afectarea funcției renale.

De asemenea, o contraindicație pentru utilizarea tincturilor este dependența de alcool.

Preparat de boabe

Pentru ca tinctura să nu-și piardă caracteristicile de vindecare, este necesar să selectați cu atenție fructele înainte de preparare, precum și să alegeți fructe bune. În caz contrar, tinctura de chokeberry va aduce mai puțin beneficii și mai mult rău organismului.

Fructele proaspete și mari colectate după primele înghețuri dimineața sunt perfecte pentru crearea alcoolului. Deoarece conțin cel mai mare număr de complexe vitamin-minerale.

Puteți lua și fructe uscate, dar atunci când alegeți, trebuie să acordați atenție unor nuanțe:

 • fructele uscate trebuie măcinate înainte de preparare
 • pentru a crea o tinctură, trebuie să luați jumătate din norma numărului de boabe proaspete,
 • durata perfuziei crește până la 4-5 luni.

Indiferent de boabele alese, acestea trebuie să fie pregătite în mod corespunzător pentru a crea o tinctură. Înainte de a începe procesul, este necesar să sortăm fructele și să aruncăm fructele de calitate scăzută (prea mici și răsfățate), precum și să scoatem frunzele, tulpinile și crengutele. Clătiți și uscați materia primă selectată.

Retete de tinctura

Astăzi puteți găsi o mulțime de rețete diferite pentru tincturi pe chokeberry. Practic nu au nicio diferență în caracteristicile lor de vindecare, dar diferă prin gust. Să ne lămurim mai detaliat despre cum se face tinctura pe aronia.

Tinctură roșie și chokeberry

Ingredientele

Chokeberry - 1 cană

Cenușă roșie de munte - 1 cană

Metoda de gătit

Puneți boabele din ambele tipuri de cenușă de munte cu cozile într-un borcan, adăugați votcă, adăugați miere, închideți bine și lăsați 15 zile într-un loc întunecat.

Apoi, strecurați, filtrați și sticlă.

Tinctură de aronia cu aromă de vișine

Ingredientele

Boabe de Aronia - 1 cană

Frunze de cireș - 100 buc.

Zahar - 1/3 cana

Metoda de gătit

Este indicat să folosiți frunze de vișine proaspete, dar le puteți recolta vara, apoi le puteți congela. În cazuri extreme, în loc de frunze, puteți folosi crengi tineri de cireș.

Clătiți murele și frunzele de cireș, clătiți, uscați, puneți într-o tigaie, adăugați apă, dați la fiert și fierbeți 15 minute, apoi încordați, adăugați zahărul și agitați până se dizolvă.

După aceea, turnați vodka, sticlă, plută și refrigerați. Puteți bea în câteva zile.

Tinctură de votcă

Este considerată o rețetă accesibilă, dar, în același timp, băutura este înzestrată cu caracteristici gustative bogate. Pentru a crea tinctură de chokeberry acasă, o rețetă simplă include următoarele componente:

 • fructe - 2 kg
 • vodka - 2 litri,
 • zahăr - opțional, adăugat după dorință.

Pentru „iubitorii de alcool”, mai dulci, puteți adăuga 0,3-0,5 kg de zahăr granulat.

 1. Turnați fructele gătite într-un bol de sticlă.
 2. Turnați votca într-un recipient, astfel încât să fie cu câțiva centimetri mai mare decât fructele de pădure. Adăugați zahăr (dacă este necesar) și amestecați.
 3. Conectați și curățați cu siguranță într-o cameră de fermentație întunecată timp de 60 de zile la temperatura camerei. Agitați bine recipientul după 4-5 zile.
 4. La sfârșitul perioadei de fermentare, filtrați conținutul recipientului, turnați și sigilați bine. Lasa-l sa se rumeneasca 7-10 zile.

Băutura poate fi păstrată într-un loc întunecat. Durata depozitării tincturilor din aronia pe vodcă nu este limitată. Tinctura are o umbră de lemn, iar aroma este similară cu mirosul de cenușă de munte.

Fructele pot fi reutilizate. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie completate din nou cu aceeași cantitate de alcool. Caracteristicile gustului ambelor băuturi sunt practic indistinguibile.

Reteta alternativa de aroma de cirese

Ingredientele

Boabe de Aronia - 1 cană

Frunze de cireș - 1 cană

Acid citric - 1 lingură. l.

Metoda de gătit

Boabele și frunzele de cireș așa cum este descris în această rețetă, se pun într-o tigaie, se adaugă apă, se aduce la fierbere, apoi se adaugă zahărul și se fierbe timp de 45 de minute.

După aceasta, se adaugă acid citric, iar după 1-2 minute se scoate de pe foc și se lasă să se răcească.

Se strecoară bulionul, se toarnă votcă, se filtrează, se sticlă și plută.

Lăsați să se prepară cel puțin 15 zile. Băutura este gata.

Ați găsit o eroare sau aveți ceva de adăugat?

Tinctură cu miere

Această tinctură de cenușă de munte neagră este înzestrată cu caracteristici gustative mai moi. Pentru ao crea, trebuie să luați următoarele ingrediente:

 • vodka - 500 ml
 • Boabe de Aronia - 500 g,
 • miere lichidă - 30 ml (2 linguri. l. cu blat).

 1. Puneți fructe de padure pre-gătite într-un recipient de sticlă.
 2. Adăugați miere. Se amestecă.
 3. Se toarnă cu alcool și se amestecă din nou.
 4. Închideți recipientul cu un capac din polietilenă densă și puneți-l într-un loc întunecat timp de 80-90 de zile la temperatura camerei. O dată la 7 zile, recipientul trebuie agitat.
 5. La sfârșitul procesului de fermentare, filtrați conținutul recipientului și turnați.
 6. Poate fi păstrat la nesfârșit.

Tinctura de alcool

Alcoolul din chokeberry pentru alcool este destinat să fie adăugat la ceai. Cel mai adesea prescris pentru hipertensiunea arterială, deoarece ajută la scăderea acesteia. Pentru a-l crea, aveți nevoie de următoarele componente:

 • fructe de pădure - 2,5 căni,
 • alcool diluat (40-50 grade) - 1 litru,
 • miere lichidă - 3 lingurițe. l.,
 • coaja de stejar - 1 ciupire.

 1. Turnați fructele pregătite într-un recipient de sticlă.
 2. Adăugați miere și coaja. Se amestecă.
 3. Se completează cu o bază de alcool.
 4. Se îndepărtează pentru fermentare într-un loc răcoros și întunecat timp de 90 de zile.
 5. Agitați recipientul o dată pe săptămână (ultimele 7 zile de fermentare sunt o excepție).
 6. La sfârșitul termenului, treceți conținutul recipientului prin hârtie filtrantă și flacon.
 7. Tinctura noastră de alcool este gata de utilizare.

Tinctura de Aronia pe lună

Pentru a crea tincturi pe aronia, aveți nevoie de:

 • fructe de rowan - un borcan de 3 litri, aproape plin până în vârf,
 • moinshine (45-50 grade) - 2,5 litri.

 1. Se toarnă fructele într-un borcan de 3 litri, astfel încât 4-5 cm să rămână până la marginea superioară.
 2. Se toarnă moale pentru ca fructele de pădure să fie complet acoperite, iar până la vârf există un spațiu de 3-5 cm.
 3. Înfundați strâns sau rotiți recipientul.
 4. Îndepărtăm pentru fermentare într-un loc cald și întunecat timp de 90 de zile.
 5. La sfârșitul termenului, filtrați conținutul recipientului și turnați.
 6. Tinctura noastră de cenușă de munte este gata.

Dacă doriți să grăbiți procesul de fermentare și să luați o băutură în 30 de zile, atunci puteți utiliza pervat (70-80 grade).

Tinctură fără utilizarea de alcool și vodcă

Aronia poate fi făcută și din cenușă de munte. Vă oferim o rețetă de vin pe bază de fructe.

Pentru a crea, veți avea nevoie de:

 • fructe - 3 părți,
 • zahăr granulat - 1 parte.

Gătitul este următorul:

 1. Fructele trebuie tocate într-un blender până la o masă omogenă. Nu le puteți spăla în prealabil, deoarece drojdia sălbatică este pe coajă, ceea ce ajută în procesul de fermentare.
 2. Lichidul rezultat ar trebui să fie introdus într-un recipient de sticlă, se adaugă nisip și se amestecă.
 3. Este necesar să acoperi borcanul cu tifon și pus într-un loc întunecat la o temperatură de 20-25 de grade. Se amestecă compoziția cu o lingură de lemn în fiecare zi pentru a preveni apariția de oțet deasupra.
 4. Când apar primele semne ale fermentației - spumă, șuieră, miros, este necesar să înlocuiți tifonul cu un sigiliu de apă sau o mănușă de cauciuc cu o gaură mică. De obicei, compoziția începe să fermenteze timp de 3-4 zile.
 5. În termen de 30-50 de zile, masa va termina fermentația. Puteți afla exact prin blocarea hidraulică - aceasta va opri trecerea bulelor sau mănușa se va dezumfla. Filtrează compoziția printr-o cârpă de tifon pliată în 3-4 straturi.
 6. Turnați alcoolul în recipiente de sticlă, plutați bine și îndepărtați pentru a insista într-un loc rece și întunecat timp de 2 luni. O băutură conform acestei rețete este obținută cu o tărie de 10-12 grade.

Aromă de citrice

Pentru a pregăti o băutură cu citrice acasă, rețeta include următoarele componente:

 • 2 kg de boabe de cenușă de munte neagră,
 • 1,5 litri de votcă
 • 400 de lamai
 • 400 ml apă
 • zahăr granulat (opțional)

Apa trebuie fiartă și răcită pentru a o încălzi. Se adaugă nisip, suc de lămâie și alcool. Fructele trebuie spălate, introduse într-un borcan de sticlă și turnați compoziția rezultată. Cork strâns și îndepărtați pentru a insista 20 de zile într-o cameră uscată și întunecată. După acest timp, puteți bea.

De asemenea, puteți găti tinctură cu citrice fără alcool, adică folosind fermentația. Atunci veți avea nevoie de:

 • bastoane de vanilie
 • 2 kg boabe de chokeberry,
 • coaja de portocala
 • 6 kg de zahăr.

Fructele de cenușă de munte trebuie zdrobite, adăugați restul ingredientelor la ele. Se toarnă masa într-un borcan de sticlă, se acoperă cu tifon și se pune la loc uscat, fără lumină timp de 90 de zile. O dată la 3-4 zile, trebuie să amestecați compoziția. Când fermentația s-a încheiat, băutura este filtrată, turnată în sticle și îmbătrânită încă 90 de zile la rece.

Tinctură de rowan cu lămâie pe alcool

Un gust destul de neobișnuit este dobândit prin tinctură atunci când se folosește lămâie. Cenușa de munte trebuie pregătită în același mod ca în cazul precedent. Puneți fructele de pădure într-un borcan aproape la margine, turnați un pahar cu apă, 500 ml de alcool diluat (40-50%), suc din trei lămâi și turnați 200 de grame de zahăr.

Închideți borcanul și așezați într-un loc întunecat, de preferință rece. Insistați treizeci de zile.

Pentru ca zahărul să se dizolve este necesar la fiecare 4 zile agitați conținutul borcanului . După treizeci de zile, tulpinați tinctura rezultată și lăsați să stea încă câteva săptămâni.

Băutura este gata de băut.

Cenușă de munte neagră cu miere

O atingere neobișnuită de tinctură, atașată de miere. Pentru a obține această băutură veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 kilogram de cenușă de munte,
 • 1 litru de coniac,
 • 5 linguri de miere, de preferință lichide.

Puneți toate ingredientele într-un recipient de sticlă și închideți bine. La fel ca rețetele anterioare, așezați recipientul cu tinctură într-un loc întunecat, mai bine răcoros și insistați câteva luni. Apoi se strecoară, se toarnă în recipientul pregătit.

Rețetă parfumată cu cuișor

Pentru a adăuga o aromă picantă băuturii, puteți folosi cuișoare - o cantitate mică din mugurii săi schimba complet mirosul de tinctură .

Pentru a prepara o astfel de băutură, vor fi necesare următoarele componente:

 • fructe de chokeberry - 1,5 kilograme,
 • zahăr - 1 kilogram,
 • alcool puternic din care să alegeți - 1 litru,
 • mai mulți muguri de cuișoare.

Cenușa de munte trebuie transferată într-un borcan, zdrobită cu un mortar sau tăiată cu un blender. Se toarnă cantitatea indicată de zahăr în masa rezultată, se amestecă, se acoperă borcanul cu chintz sau tifon și se lasă câteva zile în cameră, de preferință într-un loc întunecat. Apoi turnați alcool în amestec și puneți într-un întuneric, mai mult loc rece pentru 60-70 de zile . Agitați băutura în mod sistematic.

După trecerea timpului stabilit, strecurați băutura și puteți începe să degustați. Gustul rafinat al băuturii rezultate vă va încânta cel puțin trei ani.

Moonshine de casă

Puneți toate componentele într-un recipient de sticlă, închideți bine. O astfel de tinctură 2-3 luni necesare .

Dacă adăugați zahăr la tinctură, atunci băutura trebuie agitată periodic. După expirarea perioadei stabilite de infuzie, se strecoară și se toarnă.

Avantajul incontestabil al chokeberry-ului este că fructele de pădure pot fi reciclate , în timp ce acest lucru nu afectează gustul tincturilor.

Videoclipuri utile

Prepararea tincturii de tartru de casă cu mere, miere și distilat de cereale (lămâie sau 50% vodcă), vezi:

În videoclipul de mai jos - cum se face tinctura terapeutică pe vodka din chokeberry, proprietățile utile ale cenușii de munte:

O tinctură de vindecare gustoasă și sănătoasă de fructe de padure, care se numește diferit: chokeberry, chokeberry, chokeberry Michurin, chokeberry etc. cum se face tinctura de rowan acasă:

Tinctură de chokeberry cu miere

O rețetă interesantă care oferă o băutură foarte aromată, tartă (nu dulce). Pentru o culoare și un gust mai bogat, se adaugă coaja de stejar, pe care o puteți obține singură sau cumpărați într-o farmacie. Tinctura este foarte gustoasă cu ceai - adăugați doar 1 lingură la o băutură fierbinte. Nu uitați de proprietățile chokeberry-ului pentru a scădea presiunea!

 • 2,5 cana chokeberry
 • 1 litru de vodcă / alcool / moinshine / coniac 40-50%
 • 3 linguri de miere aromată
 • 1 vârf de coajă de stejar pregătită

Spălați fructele de pădure, sortați și adormiți într-un borcan. Iubito, dacă este îndulcit, este mai bine să te topești într-o baie de apă și să adaugi la aronia. Clătiți coaja de stejar cu apă curentă și aruncați într-un borcan. Turnați votcă și insistați într-un loc întunecos și rece, cât mai mult timp, în mod ideal, 4-5 luni. Se agită borcanul o dată pe săptămână, dar este indicat să se lase singur în ultima lună, astfel încât mierea să fie complet scufundată. După perfuzie, băutura trebuie să fie scursă cu grijă de precipitat prin mai multe straturi de tifon și filtrată printr-un filtru de bumbac. Îmbuteliat și lăsat să se odihnească timp de 2 săptămâni înainte de degustare.

Chokeberry este un adevărat depozit de vitamine și minerale. Are mult iod și minerale diverse. Faptul că este inclus în multe complexe de vitamine spune multe. Nu voi susține că tinctura de Chokeberry are aceleași proprietăți benefice. Dar dacă știți măsura, atunci efectul pozitiv va fi cu siguranță. Bea numai cel mai bun, abonează-te la actualizările revistei noastre, nu te îmbolnăvi și ai o cădere bună!

Tinctura de Aronia cu miere

O băutură sănătoasă cu aromă ușoară.

 • vodka (alcool, coniac) - 0,5 litri,
 • cenușă de munte neagră - 0,5 kg,
 • miere - 30 ml (2 linguri complete).

1. Toarnă boabe de rowan într-un borcan.

2. Dacă mierea este îndulcită, topiți-o într-o baie de apă până la lichid.

3. Adăugați miere și votcă într-un borcan de cenușă de munte, amestecați bine.

4. Închideți borcanul cu un capac de capron și așezați-l într-un loc întunecos, cald (18-25 ° C) timp de 60-90 de zile. O dată pe săptămână, conținutul borcanului trebuie agitat pentru a dizolva mai bine ingredientele.

5. Tulpinați tinctura finită de cenușă de munte neagră prin mai multe straturi de tifon și turnați în sticle de depozitare. Într-un loc întunecat, data de expirare este nelimitată.

Tinctură cu miere

În cantități moderate (30-50 grame pe zi), toate tincturile preparate au o serie de proprietăți medicinale, deoarece păstrează toate substanțele utile ale fructelor de pădure proaspete. În scopuri preventive, pot fi utilizate:

 • pentru a spori imunitatea,
 • scăderea colesterolului din sânge,
 • îmbunătățiți pofta de mâncare și normalizați digestia,
 • scăderea tensiunii arteriale,
 • întărirea pereților vaselor de sânge și îmbunătățirea elasticității acestora.

Tinctură de rowan cu lămâie

Această combinație va adăuga puțină aciditate și note speciale gamei de gust și aroma generală a băuturii. Puteți face o astfel de tinctură de boabe uscate, dar trebuie să vă înmuiați într-un pahar cu apă, astfel încât acestea să fie saturate de umiditate și să revină la forma lor inițială.

 • chokeberry - 0,5 kg
 • apă - 1 pahar,
 • votcă - 0,5 l
 • 1 cană zahăr
 • 3 lamai.

Pentru a pregăti tinctura, turnați boabele într-un borcan, adăugați zahăr și apă. După ce fructele de pădure absorb lichidul și devin moi, în borcan se adaugă suc de lămâie pre-stoarse și votcă. Puteți alege un alt alcool, dar ar fi mai bine dacă este un lichid limpede, care nu are gustul său distinct, precum coniacul.

Infuziați băutura într-un loc întunecat timp de trei săptămâni întregi, agitând periodic, pentru a amesteca ingredientele. Apoi filtrăm și savurăm gustul.

Cenușă de munte cu scorțișoară

Tinctura de chokeberry pe vodcă poate fi completată cu diverse condimente pentru a da băuturii o aromă specială. Cel mai adesea, scorțișoara este folosită ca atare aditiv. La această tinctură se pot adăuga și frunze de cireș.

 • fructe de padure - 0,75 kg
 • alcool - 0,5 l
 • zahăr aproximativ 250 g per 0,5 l de lichid,
 • Catei de 2 stele,
 • Câteva frunze de cireș.

O astfel de băutură este infuzată cu vodcă sau moonshine. Pentru a pregăti, macina boabele, adaugă zahăr și cuișoare la ele și lasă-le să rătăcească ușor două zile într-un loc întunecat. Apoi se toarnă alcool, se adaugă frunze de cireș și se îndepărtează recipientul timp de 2 luni într-un loc întunecos și cald. După expirarea tincturii este filtrată și îmbuteliată pentru păstrare.

Tinctura de chokeberry cu vodcă și alte alcool puternic pot fi preparate în funcție de diverse rețete. Fanii băuturilor ușoare pot prepara un vin nu mai puțin gustos din chokeberry. De asemenea, asigurați-vă că încercați să faceți vin din cenușă roșie de munte. Băutura se dovedește a fi gustoasă și cu un consum moderat - util. Însă merită să ne amintim că tensiunea arterială scăzută, problemele cu tractul gastro-intestinal și tromboflebita sunt contraindicații pentru utilizarea unei astfel de tincturi.

Tinctură aromată cu vișine

Pentru a da o aromă neobișnuită tincturii, puteți adăuga frunze de cireș. Pentru gătit aveți nevoie:

 • fructe de chokeberry - 400 g,
 • frunze de cireș - 400 gr,
 • zahăr - 1 kg
 • acid citric - 2 lingurițe. l.,
 • apa - 3 l
 • votcă - 3 l.

Puneți fructe de pădure și cireșe într-o cratiță, turnați apă și dați la fiert. Puneți zahăr în el și gătiți încă 40-50 de minute. Apoi se adaugă acid citric și compoziția se gătește încă 2 minute. După aceasta, opriți căldura și lăsați vasele să se răcească.

Se strecoară tinctura, se toarnă votcă, se toarnă într-un vas de sticlă convenabil, se închide și se păstrează încă 15 zile. După această perioadă, băutura este gata.

Reguli de stocare

Este ușor să depozitați băutura pregătită și condimentată și anume, va trebui să o turnați într-un vas de sticlă uscat și curat, să o plutați și să o păstrați într-un loc răcoros.În cazul transfuziei, sedimentele nu trebuie permise.

Perioada de valabilitate a tincturii de chokeberry pe vodka este de 3 ani, în timp ce este important să înfundați bine recipientul. Ar trebui să fie într-o cameră uscată și rece, fără lumină.

Caracteristici de utilizare

Datorită proprietăților sale benefice, tinctura de chokeberry este cel mai adesea luată în scop profilactic și terapeutic. Deci, puteți bea zilnic 30-50 g din băutură.

De asemenea, tinctura poate fi folosită la presiune ridicată. În acest caz, amestecă 25 de picături din băutură cu 2 linguri de apă și bea înainte de masă.

Pentru a îmbunătăți somnul, este adecvată următoarea metodă de aplicare: 100 de grame cu 30-40 de minute înainte de culcare. Acest lucru va îmbunătăți relaxarea și va face trezirea mai ușoară. Este mai bine să faceți acest lucru după mâncare.

Despre mahmureala

În cantități mici, tinctura nu provoacă un sindrom de mahmureală. Băutura poate fi consumată în 40-50 de grame fără a dăuna sănătății.

Rezumând, putem spune că tinctura de chokeberry de pe vodka poate aduce beneficii organismului, dar cu unele afecțiuni poate fi și dăunătoare. De asemenea, am învățat cum se face lichior de rowan cu chokeberry acasă, astfel încât tinctura de rowan și-a păstrat proprietățile benefice.

Urmărește videoclipul: TOTUL DESPRE SOC - BENEFICII SI RETETE (Februarie 2020).