Materiale izolatoare fonice pentru pereți și tavane

Înainte de a începe să faceți izolarea fonică a tavanului de la vecini de sus, trebuie să înțelegeți cu ce aveți de a face cu exactitate. În orice caz, cea mai bună soluție pentru izolarea fonică a tavanului dintr-un apartament este izolarea fonică a cadrului, care include mai multe straturi de materiale moderne. În funcție de natura zgomotului, se ia o decizie despre ce materiale vor fi optime și câte straturi vor fi necesare.Este extrem de important să le aplicați corect. Aceste instrucțiuni vă vor ajuta să construiți cel mai bun sistem de izolare fonică.

Adesea, proprietarii de case care au izolat fonic într-un apartament lasă recenzii negative pe forumuri, afirmând că nu au primit efectul scontat. De regulă, nemulțumirea lor este cauzată de mai mulți factori:

 • metoda de izolare fonică este incorectă,
 • material ales necorespunzător pentru izolarea fonică a tavanului,
 • munca prestată slab.

În principiu, toate aceste motive pot fi reduse la o calificare scăzută a performerilor.

Soiuri de tipuri de materiale pentru izolare fonică

Printre abundența de materiale izolatoare fonice pentru pereți și tavane din apartament, precum și într-o casă privată, sunt deosebit de populare următoarele tipuri de produse:

 • Materiale de izolare moale. Acest tip de produse izolatoare fonice oferă performanțe maxime pentru a elimina zgomotele exterioare. Pentru montarea lor, este necesar un cadru special, în care bucățile individuale de material sunt înfundate, tăiate cu marja necesară pentru o potrivire perfectă. Cel mai popular material izolant fonic de tip moale este vata minerală. În viața modernă, cererea pentru acest produs de izolare este foarte mare. Este adesea folosit ca izolație și izolare fonică la decorarea pereților și a pardoselilor în spații rezidențiale. Dezavantajul materialului este grosimea acestuia, datorită căruia centurii utili de spațiu de locuit vor fi furati. Cu toate acestea, acest moment amenință doar cu izolarea interioară a pereților și a pardoselilor.
 • Materiale semirigide. Astfel de produse au o grosime mai mică, dar calitatea izolației fonice aici este puțin mai mică. Având în vedere astfel de materiale, putem spune că aceasta este aceeași eco-acustică moale, dar supusă presării. Din cauza presării, proprietățile de izolare fonică sunt reduse. Un exemplu frapant al acestui tip de produs este un sandwich sandwich. Pentru executarea sa se folosește vata minerală comprimată, acoperită cu foi de gips-carton. Avantajul acestui tip este că pentru instalarea sa nu va fi necesară fabricarea prealabilă a cadrului. Conectarea elementelor individuale se realizează cu ajutorul ghidurilor speciale. Panourile în sine sunt atașate de perete folosind dibluri speciale. Mai departe de suprafața finisată, foile de gips-carton sunt cusute.
 • Materialele rigide pentru izolarea fonică a pereților și a pardoselilor din spațiile rezidențiale nu sunt utilizate atât de des. Acest lucru se datorează ratelor reduse ale proprietăților de izolare fonică. Utilizarea lor este justificată în încăperi unde deja parțial are un strat izolator fonic. Astfel de materiale pot fi utilizate pentru izolarea pereților din clădirile de apartamente. Aici, utilizarea unui tip rigid de izolare fonică va economisi centimetri prețioși de spațiu de locuit. În acest caz, efectul va fi destul de decent. Pe piața modernă, astfel de materiale sunt prezentate sub formă de diferite membrane, blocuri rigide de zgomot, precum și blocuri de vinil încărcate. Instalarea unei astfel de izolații se poate efectua folosind anumiți adezivi și sigilați rosturile cu bandă specială sau sigilant.

De remarcat este faptul că nu este întotdeauna necesar să ascultăm recomandările pentru alegerea tipului de material izolator fonic pentru podea sau pereți. Acest lucru se datorează faptului că, în unele cazuri, problema izolării fonice a unei camere de zi necesită o abordare individuală.

Materiale izolatoare fonice pentru pereți și podele

Totul este clar cu tipurile de materiale, dar se pune întrebarea: cum să alegeți materialul dacă ați ales un anumit tip de izolare fonică?

Pentru a ști cu exactitate ce produs să cumpărați pentru izolarea unei încăperi, merită luat în considerare cel mai popular dintre ele, mai detaliat:

 • Straturi din vată minerală sau din fibră de sticlă. Aceste materiale au calități excelente de izolare fonică. Acest lucru se realizează datorită fibrelor și canalelor de aer aranjate aleatoriu în interiorul materialului. Lipsa produselor în grosimea lor vizibilă, ceea ce nu permite întotdeauna utilizarea lânii de bumbac pentru izolarea fonică a unui apartament.
 • Materiale lichide pentru izolare fonică. Aceste materiale pot fi atribuite tipului moale de izolare fonică. Se aplică folosind echipamente speciale. Materialul are proprietăți izolatoare fonice remarcabile, dar utilizarea sa este scumpă.
 • Rotiți plută sau foi de plută. Această acoperire se distinge printr-o grosime mică, dar, în același timp, proprietăți izolatoare fonice excelente. Cel mai adesea, se folosesc acoperiri de plută cu o grosime de până la un centimetru. Atunci când alegeți acest material pentru izolare fonică, acordați atenție grosimii firimituri. Pentru cele mai bune performanțe de izolare fonică, este de dorit ca grosimea sa să fie de 3 mm.
 • Cauciuc cu spumă acustică. Acest material are proprietăți bune de izolare fonică și nu va exista dificultăți în instalarea produsului, care este atașat pe orice suprafață folosind adezivi.

În viața modernă, aceste materiale sunt cele mai populare, deoarece au proprietăți pronunțate de absorbție a sunetului.

Pereți și tavane izolatoare fonice

Selecția rațională a materialelor

Selectarea materialelor de izolare fonică pentru pereți și tavane, dacă nu țineți cont de costurile acestora, atunci putem distinge două criterii clar definite, și anume:

 • În primul rând, merită să decideți în prealabil cine îl va instala: dumneavoastră sau specialiști.
 • De asemenea, este important să decidem ce va fi important, să reducem nivelul de zgomot străin sau să economisim centimetri prețioși de spațiu de locuit în cameră.

Izolarea fonică a tavanului - puteți recâștiga tăcerea cu costuri minime. Dovadă de către utilizatorii forumului

Problema izolării fonice se referă într-o mai mare măsură la cetățenii care locuiesc în clădiri tipice înalte, care sunt „norocoși” cu vecini zgomotoși, dar este relevant și pentru comercianții privați. Plăcile de podea transmit perfect sunetele de vorbire sau muzică puternică, precum și vibrația de la ștanțare și toate aceste farmecuri împreună pot strica viața. Pentru a dormi în mod normal, fără a fi legat de modul vecinilor de sus, utilizatorii FORUMHOUSE montează tavane izolate fonic. Aceste modele sunt universale, elimină o înălțime minimă, ceea ce este important atunci când nu există centimetri în plus. Pot fi într-adevăr asamblate cu propriile mâini și la costuri rezonabile.

 • Izolarea fonică a tavanului cu propriile mâini de la Marsohod001
 • Vibra-suspensie pentru tavan
 • Opțiuni pentru preluarea suspensiilor vibro de casă
 • Aspectul subsistemului și aspectul dublu al pielii
 • Instalarea unui sistem de izolare fonică a tavanului
 • rezultat

Izolarea fonică a tavanului cu propriile mâini de la Marsohod001

Când problema izolării fonice apare chiar la începutul lucrărilor de finisare sau revizuire, aceasta este rezolvată printr-o abordare integrată - tavan / pereți / podea. Atunci nu va mai importa vecinii dacă zeci de adolescenți activi dansează la petrecerea ta, sau radioul tău preferat joacă la volum întreg cu primii cocoși. Cu toate acestea, o astfel de abordare este rară, mult mai des problema este identificată după reparație, ceea ce complică procesul de lucru. Dar nu degeaba spun că ochii se tem, iar mâinile o fac. Utilizator FORUMHOUSE cu poreclă Marsohod001 a primit o surpriză sub forma unui iubitor de muzică bunicuță imediat după reparație.

După ce s-a mutat într-un apartament nou, când reparația a fost aproape finalizată și numai plafoanele au rămas în îndoială, a apărut o problemă. Deasupra trăiește o bunică cu audieri slabe, un iubitor al unei creșteri timpurii în weekend și un admirator al radioului Chanson, pe care îl activează la volum maxim imediat ce se ridică! Iar receptorul ei este situat chiar deasupra dormitorului nostru. Apoi, procesul standard - conversațiile cu o vecină, rudele sale și apoi a ajuns la un scandal - nu a reușit să ajungă la un consens.

Având în vedere reparația aproape completă, au decis să izoleze fonic plafonul, ca cea mai bună opțiune pentru a menține un somn sănătos și nervi. Apelarea la o organizație specializată pentru a clarifica tehnologia, baza materială și prețul, lovite de pofte de mâncare, au dus la decizia de a forța tăcerea pe cont propriu.

Un studiu amănunțit despre subiectele forumului și experiența altor utilizatori au făcut posibilă determinarea tipului de plafon și a alegerii materialelor. Ne-am stabilit pe o structură suspendată cu un singur nivel, cu două straturi:

 • Elemente de fixare - suspensii de vibrații pentru tavan și ghidaje pentru gips-carton,
 • Izolație - vată minerală de 50 mm grosime,
 • Acoperire - strat GVL, al doilea strat GKL,
 • Cusături - sigilant neutru:
 • Banda de amortizare (între perete și structură) - polietilenă spumată.

Utilizarea vibro-suspensiilor va permite să taie zgomotele de vibrații, iar vata minerală este unul dintre cei mai eficienți izolații de zgomot. Împreună cu GVL și GKL, o barieră decentă este obținută atât din cauza șocului, cât și a zgomotului aerian. Banda de amortizare taie structura din pereți, împiedicând transmiterea vibrațiilor către partiții.

Vibra-suspensie pentru tavan

Conform calculelor membrului forumului, pentru camera sa cu o suprafață de aproximativ 15 mp, va fi necesară 42 vibro-suspensie, care, la costul acesteia, va costa o sumă substanțială de aproximativ 15 mii. Întrebarea „cum să facem vibro-suspensii” a apărut în plină creștere. Pentru a economisi bani, au fost realizate elemente de fixare de casă - au folosit suspensii standard pentru profile și cauciuc, achiziționate într-un magazin care vinde materiale pentru izolarea prin vibrații a uzinelor industriale. Deoarece nu se așteaptă încărcări dinamice crescute de sus, precum și vibrații din turbină, vibro-suspensiile casnice vor face față sarcinii.

Grosimea necesară a garniturii de cauciuc de 18 mm a fost obținută prin lipirea a trei straturi de 6 mm. Pentru așezarea între tavan și suspensie în sine Marsohod001 cauciuc poros folosit. Deși a trebuit să petrec mult timp lipirea și asamblarea suspensiilor, costul unui dispozitiv de fixare de casă s-a dovedit a fi de aproximativ 50 de ruble, față de trei sute sau mai multe pentru unul specializat.

În fața unor astfel de dificultăți, mulți utilizatori ai portalului nostru și-au găsit răspunsurile la întrebarea cum să facă vibro-suspensiile cu propriile mâini.

Opțiuni pentru preluarea suspensiilor de casă

Unii folosesc cauciuc din magazine specializate, în timp ce alții preferă contoarele de forță.

Experiența izolării zgomotului din această ramură a fost luată ca bază, vibro-suspensiile au fost asamblate în același mod, cauciucul a fost cumpărat la un magazin de articole de cauciuc - o foaie 500x500x8 mm, apoi lipit împreună de două ori.

De asemenea, în orașul nostru se folosește tot cauciucul, așa cum este descris mai sus.Oamenii sunt mulțumiți, există un efect de izolare fonică. Și acest lucru se face din lipsa vibro-suspensiilor de vânzare.

Am același cost cu o suspensie de casă, dar, cu ajutorul SR110, dacă este posibil, este mai bine să o comandați.Sarcina a fost calculată pe baza următoarelor date:zona de lucrusuporturile din fiecare suspensie asamblată sunt de 15 cm², de unde sarcina statică maximă admisă de 16,5 kg pe suspensie (am calculat 12-13 kg). Modulele elastice sunt cele mai apropiate de silodina NC. Au fost realizate teste preliminare ale produsului finit și proprietățile de amortizare.

Cum să alegeți materiale de izolare fonică eficiente

Printre varietatea de materiale, trebuie să faceți alegerea corectă, care depinde de determinarea tipului de zgomot. Sunt împărțite în categorii:

 1. Zgomot aerian. Undele sonore care se propagă prin aer nu pot pătrunde în pereți și alte obstacole. Față de ele, provoacă vibrații transmise prin aer, astfel încât sunetele pătrund în camerele vecine. Materiale eficiente de izolare fonică amortizează astfel de vibrații și vibrații, ceea ce vă scutește.
 2. Zgomote de șoc. Cu un efect direct asupra structurii (găurit, bătut, bătut în cuie), acest tip de zgomot apare. Adesea, în astfel de cazuri, este necesar un dispozitiv pentru izolarea fonică a tavanului din apartament.
 3. Zgomot structural. Cel mai complex tip de zgomot dificil de neutralizat, acestea sunt transmise pe toată durata proiectării. Apoi, aveți nevoie de un dispozitiv complet de izolare fonică pentru un apartament sau o altă cameră, inclusiv pereți, podele și tavane.

Instalarea unui sistem de izolare fonică a tavanului

În timpul instalării suspensiilor, au fost utilizate garnituri de cauciuc astfel încât încărcătura să fie distribuită uniform. Pe parcurs, a trebuit să demontez parțial garderoba încorporată și să reduc înălțimea ușii oglindite. Următorul „a dobândit” un profil longitudinal de-a lungul pereților pentru a simplifica controlul nivelului în timpul instalării șinelor rămase. Înainte de fixarea finală, s-a așezat o bandă de amortizare între profil și perete. În loc să fie cumpărate, au costat un substrat spumat sub strat laminat în mai multe straturi. După montarea elementelor încrucișate, a fost așezată vata minerală, tăiată în bucăți pentru comoditate. Lâna de bumbac era atașată de tavan pe dibluri de polipropilenă cu pălării mari - „ciuperci”, sunt „plăci”.

Când am colectat toate nivelurile principale de profil longitudinale, am montat traversele auxiliare. După ce s-a așezat vata în bucăți - nu exista prea puțin spațiu între profile și tavan, deoarece obiectivul era să coborâm plafonul la minimum. Uneori era necesar să o împingem cu dificultate, dar vata era densă, solidă, relativ ușoară în muncă.

Pentru a acoperi cadrul cu foi de fibră de gips, a fost apelată o forță de muncă externă în fața unui prieten. Pentru a facilita procesul de lucru, complicat de greutatea materialului, a fost construit un „mop” din profil. Astfel de echipamente auxiliare pentru casă au facilitat și au accelerat foarte mult căptușeala. Etapa finală de lucru cu primul strat a fost tratarea îmbinărilor cu sigilant.

Următorul strat de gips-carton a fost colectat, ca în plan. Pentru ca cusăturile să nu se potrivească, marginea foilor a fost brodată. Pentru asta Marsohod001 Am folosit un avion, puteți face alinierea cu un cuțit de construcție și o spatulă ascuțită. Îmbinările dintre perete și gips-carton au fost sigilate cu un material de etanșare (banda de amortizor în jurul perimetrului).

Pentru a economisi timp și efort, a fost angajat un pictor profesionist, care a lucrat cusăturile, a pus chit tavanul și a pictat alb. Deoarece tapetul a suferit puțin în procesul de aranjare a izolației fonice, au fost, de asemenea, lipite.

Determinăm tipurile de zgomot

Specialiștii competenți implicați în aceste probleme disting două tipuri de zgomot:

 • aerisit, când sursa de sunet nu este conectată rigid la pereți și podele,
 • șoc, cauzat de eforturi mecanice direct asupra elementelor structurale ale clădirii.

Sursele primelor sunt:

 • vorbind sau cântând oameni
 • echipamente audio, TV, home theater etc.

Al doilea tip include:

 • stomacul, sunetul tocurilor,
 • zgomot din mobila care se mișcă sau căde,
 • aglomerarea ghearelor animalelor de companie etc.

Fiecare tip de zgomot de mai sus este împărțit în două categorii:

 • direct - când o undă sonoră dintr-o sursă lovește direct o structură a clădirii,
 • indirect - vibrațiile sonore pătrund în cameră printr-un perete sau podea, adiacent suprafeței direct în spatele căreia există o sursă de zgomot.

Pentru zgomot de impact, începeți prin a amortiza podeaua vecinilor

Cea mai bună izolare fonică a tavanului din apartamentul cauzat de zgomotul de impact va fi o șapă plutitoare de la vecinii de mai sus. Designul său este destul de simplu.

În primul rând, un strat de amortizare este așezat pe suprapunerea interoor:

 • spumă de polietilenă spumată,
 • plăci din fibră de sticlă,
 • cauciuc etc.

Este extrem de important să închideți nu numai podeaua, ci și să faceți o margine pe toate elementele verticale adiacente:

În continuare, este așezată o plasă de întărire.

După aceea, puteți începe să turnați beton. În acest caz, trebuie să vă asigurați că nu există un contact direct între șapă și elementele verticale enumerate.

Nu există nicio îndoială că o astfel de izolare fonică a podelei de la vecini de sus va înlătura transmiterea zgomotelor de șoc în tavanul tău și va merita doar recenzii pozitive. Această soluție este ideală, dar există o singură dificultate - să îi convingi pe proprietarii apartamentului situat deasupra ta să fie de acord cu aceasta. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci singura opțiune demnă rămâne - izolarea fonică a tavanului de zgomotul de impact de sus.

Instalarea izolării fonice a zgomotului din tavan

Proiectarea corectă pentru izolarea fonică și fonică a tavanului din apartament include următoarele elemente:

 • cadru profilat din metal galvanizat,
 • o umplutură fibroasă, a cărei sarcină este de a stinge energia unei unde sonore prin împrăștiere și absorbție,
 • căptușeală masivă de material dens, care va reflecta vibrațiile sonore reziduale din nou în umplutură,
 • suspensii de vibrații care asigură o izolare acustică la fixarea cadrului pe podea,
 • bandă de amortizare pentru izolarea fonică a unui profil metalic.

Instalarea izolării fonice a tavanului în apartament folosind materiale moderne include următoarele etape:

 1. Marcarea suprafeței
 2. Montarea suspensiilor vibro.
 3. Tăiați profilul și lipiți perimetrul exterior cu o bandă amortizoare (izolatoare fonică).
 4. Marcați interiorul profilului de umplutură fibroasă.
 5. Asamblarea cadrului.
 6. Umplerea celulelor cadrului cu plăci din material fibros,
 7. Fixarea placajelor de protecție sonoră din plăci de gips-carton și foi de fibră de gips.
 8. Etanșare articulară

Trebuie avut în vedere faptul că, spre deosebire de pereți, izolarea fonică subțire a tavanului nu se face. Grosimea minimă a umpluturii este de 50 mm. Diverse tipuri de izolare fonică fără rame a tavanului sunt, de asemenea, ineficiente, inclusiv decizii comune eronate cum ar fi atașarea de plăci minerale sau plăci de fibre (și în special pluta sau spuma) pe podelele din plastic cu „ciuperci” din plastic. Eficiența lor este determinată de următoarele puncte:

 1. în primul rând, atunci când sunt în contact direct cu structura clădirii, materialele fibroase sunt mai slab capabile să facă față funcțiilor de izolare fonică,
 2. în al doilea rând, elementele de fixare devin punți care conduc unda sonoră în cameră,
 3. în al treilea rând, fără acoperiri masive și dense, singurele materiale fibroase nu asigură o reducere semnificativă a zgomotului.

Mai există o limitare. Când se realizează izolarea fonică corectă a zgomotului din cadru, masa totală a materialelor utilizate poate ajunge la 30 kg la 1 mp. Prin urmare, instalarea structurii „în distanțier” nu se efectuează, deoarece pentru fixarea fiabilă a acesteia este necesar să se utilizeze suspensii cu un amortizor.

Materiale moderne pentru izolarea fonică a tavanului

Ca materiale pentru izolarea fonică a tavanului din apartament, se pot folosi plăci de bazalt de înaltă calitate, diverse mărci de sticlă și vată minerală. Cerințele generale pentru caracteristicile unui material de umplere a unui strat absorbant de sunet sunt următoarele:

 • coeficientul mediu de absorbție a sunetului nu mai mic de 0,9
 • densitate nominală - de la 40 kg / m3,
 • clasa de absorbție a sunetului - A.
Evaluarea materialelor absorbante de sunet pe piață

numetipDensitate, kg / m 3Absorbția sunetului (αw)Preț pe m2Preț / eficiență
BATERII acusticeMinplita400,91255
MaksForte-EKOplitaMinplita500,953004
Ultratin acusticMinplita600,951355
Shumanet-ECOstekloplita300,853253
Izoplatmdvp2502303
Lumina TermoZvukoIzol (Termozvukoizol)fibra de sticla162,70,352172

Rezultat

Rezultatul muncii Marsohod001 absolut satisfăcut.

Rezultatul a depășit toate așteptările - radioul este aproape inaudibil, absolut nu interferează cu somnul. Înălțimea plafonului pentru izolarea fonică în punctul cel mai mic a fost de 248 cm, în medie, a scăzut cu 7–11 cm, diferența dintre plăcile de podea afectate. Deci, nu există senzația de un plafon ghemuit. Obiectivele sunt realizate cu costuri minime.

aauperm cine a realizat un plafon similar confirmă eficiența tehnologiei.

Pot spune despre efectul obținut că conversațiile au fost aproape inaudibile, iar stomacul a fost mai liniștit cu 50%.

Butucuri acustice din lână Rockwool

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)40 kg / m 3
grosime5-10 cm
Clasa de absorbție a sunetuluiB
Indicele de absorbție a sunetului0,9
Grup de combustibilitateNG
Volumul pe pachet0,3 m 3
Greutatea pachetului12,6 kg

 • omogenitate ridicată a structurii plăcii, în timp ce fibrele din ea sunt dispuse la întâmplare, ceea ce asigură o dispersie eficientă și absorbția sunetului,
 • nu există nicio contracție - parametrii de izolare fonică a proiectării realizate cu butoane acustice rămân neschimbate pe toată durata de viață,
 • Non-inflamabil,
 • raport calitate-preț excelent.

Având în vedere densitatea relativ scăzută, absorbția sunetului la frecvențe de până la 500 Hz este destul de mică.

MaksForte-EKOplita

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)50 kg / m 3
grosime5 cm
Clasa de absorbție a sunetuluiA
Indicele de absorbție a sunetului0,95
Grup de combustibilitateNG
Volumul pe pachet0,12 m 3
Greutatea pachetului8 kg

 • ecologic - rășinile de fenol-formaldehidă nu sunt utilizate la fabricare,
 • nu suportă arderea
 • Este fabricat numai din roca vulcanică naturală, nu conține zgură și impurități.

Prețul depășește semnificativ analogii comparabili în ceea ce privește caracteristicile și calitatea tehnică.

ROCKWOOL Acustic Ultrathin

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)60 ± 10% kg / m 3
grosime2,7 cm
Clasa de absorbție a sunetuluiC
Indicele de absorbție a sunetului0,95
Grup de combustibilitateNG
Volumul pe pachet0,194 m 3
Greutatea pachetului11,664 kg

 • în eficacitatea sa nu este inferior materialelor fibroase cu o grosime de 5 cm,
 • nu se micșorează și nu este supus unei deformări pe toată durata de viață a structurii de izolare fonică,
 • sigur atunci când este încălzit la temperaturi ridicate, nu suportă arderea.

Grosime mică - izolarea fonică subțire a tavanului nu poate oferi protecție împotriva zgomotului de impact. În acest caz, trebuie utilizate cel puțin două straturi.

Shumanet FIV

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)30 kg / m 3
grosime5 cm
Indicele de absorbție a sunetului0,85
Grup de combustibilitateNG
Volumul pe pachet0,15 m 3
Greutatea pachetului4,5 kg

 • material ecologic,
 • atunci când este încălzit, nu emite substanțe toxice, nu arde,
 • tratat cu impregnare hidrofugă - în timpul inundațiilor nu va necesita uscare excesiv de lungă.

 • slab păstrate în formă, ceea ce în timp poate duce la formarea cavităților, care sunt cauza unei scăderi semnificative a proprietăților de izolare fonică a structurii,
 • are un coeficient de absorbție fonică scăzut,
 • Pentru specificațiile declarate de producător, prețul este prea mare.

Izoplat

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)250 kg / m 3
grosime1, 1,2, 2,5 cm
Indice de absorbție sonorăn / a
Grup de combustibilitaten / a
Volumul pe pachetn / a
Greutatea pachetuluin / a

 • ușurința de instalare, determinată de densitatea mare a materialului,
 • nu există impurități dăunătoare în farfurie,
 • materialul este permeabil la vapori („respiră”), ceea ce contribuie la menținerea umidității normale în cameră,
 • viteză mare de execuție a lucrărilor la fabricarea unei structuri izolate fonic.

 • suportă arderea
 • scump
 • www mai rău se ocupă cu frecvențe medii și înalte.

Companii populare

Materialele izolatoare fonice sunt alese nu numai pentru preț, ci și concentrându-se pe caracteristicile distinctive ale structurii, instalației. Piața construcțiilor are o gamă largă de produse. Sunt deosebit de populare produsele producătorilor autohtoni și străini:

 • MaxForte (Rusia),
 • Isover Ecophon (Suedia, Finlanda),
 • Lupul Bavaria (Germania),
 • Grup acustic (Rusia),
 • AcousticWool (Ucraina),
 • Mappy (Italia),
 • Rockwool (Danemarca),
 • Techno Sonus (Rusia),
 • Texdecor (Franța),
 • TechnoNikol (Rusia).

Evaluarea materialelor izolatoare fonice

La cerere cu consumatorii:

Panourile Soundline-DB sunt un triplex în 3 straturi, care este perfect pentru acoperirea partițiilor cadrului, a placărilor și a tavanelor false. Etanșant elastic specializat între straturile de fibră de gips-carton (GVLVU) poate crește semnificativ efectul de izolare fonică în intervalul de frecvențe de funcționare, comparativ cu o foaie de GVLV convențională. În același timp, Soundline-DB este un material rezistent la umiditate și incombustibil, are o compoziție ecologică.

Dimensiuni 1200 x 1200 x 16,5 mm.

 • material ecologic
 • rezistent la umiditate
 • material combustibil, KM1,
 • eficiență de izolare fonică până la 68 dB,
 • economii la fixare și instalare - triplex înlocuiește 2 straturi de conducte de apă caldă de 10 mm,
 • grosime mică a materialului - doar 16,5 mm,
 • izolare fonică ridicată în aer
 • capacitatea de a rămâne eficient timp îndelungat (mai mult de 25 de ani),
 • deține un brevet în Rusia și țările CSI.
 • mai masive decât foile de gips-carton simple.

Pret - 1013.89 RUB. pe mp m


Apărătorii reduc 95% din zgomot, în special tipul de șoc. Se recomandă acoperirea pereților fără a lăsa fisuri și goluri. Principalul lucru este că dimensiunile camerei permit lucrările de instalare.

 • Nu este combustibil
 • aplicație universală: pentru pereți, podele, tavane,
 • durabil.
 • Absorbability. Împiedică utilizarea în camerele umede și umede,
 • stil multistrat
 • nevoia de a monitoriza integritatea marginilor.

Preț - 773 ruble pe pachet.

Noutatea printre materialele de construcție.

 • rezistent la umiditate
 • varietate de nuanțe
 • ecologic
 • un agent antistatic,
 • rezistent la mucegai și mucegai.
 • nu o opțiune bugetară
 • inflamabile,
 • supus la efort mecanic
 • se arde
 • dificultate în demontare.

Preț - 360 ruble per pachet (2m2).

Izolator de zgomot în trei straturi În interior, există o pânză din fibră de sticlă, iar exteriorul este din propilenă. Se caracterizează prin straturi dense de firmware.

 • ecologic
 • ușor de instalat
 • rezistente la foc,
 • nu este sensibil la umiditate și temperaturi ridicate,
 • conductivitate termică scăzută
 • Nu vă fie teamă de rozătoare și insecte.
 • complică lucrările de instalare din cauza dimensiunilor mari și a grosimii stratului,
 • instalarea necesită mult timp,
 • nu este potrivit pentru tavan.

Preț pentru 1 rola (15 m2) - de la 2 800 de ruble la 4 800 de ruble, în funcție de marcă.

Despre avantajele folosirii acestui material și a caracteristicilor de utilizare - în videoclip:

Izolator de zgomot bun. Șanțurile asigură un grad ridicat de aderență și aderență la suprafață.

 • rezistent la ardere
 • non-toxice
 • nu higroscopic,
 • neutru pentru acizi și alcaline,
 • usoare,
 • durată lungă de viață.
 • sensibil la expunerea la soare
 • aplicat pe o acoperire uscată și caldă,
 • se întunecă în timpul funcționării.

Prețul unui panou sandwich din spumă poliuretanică este de la 1.138 ruble pe m2.

Materii prime naturale. În inima fibrei de lemn. Dimensiuni 2,7 × 1. 2 m accelerează procesul de montare.O parte fără rugozitate, complet prelucrabilă. Textura poate face pereții netezi.

 • ecologic, nu provoacă intoleranță individuală,
 • conferă rezistență și rigiditate suplimentară structurii,
 • durată lungă de viață
 • ușor de instalat
 • se taie ușor cu un cuțit.
 • pret mare
 • nu veți găsi în niciun magazin de materiale de construcție,
 • nu este rezistent la umiditate.

Preț - 630 de ruble pe foaie (3,24 m2).

Mai multe informații despre caracteristicile materialului - în videoclip:

O variantă de carton kraft cu includerea hârtiei cerate și a fibrelor de lemn. Reducere excelentă a zgomotului până la 23 dB. Grosimea mică (1,2 cm) lasă aproape neschimbat contorii utili ai apartamentului. Lipirea panourilor pe o suprafață a peretelui.

 • usoare,
 • rezistență mare
 • ieftine,
 • convenabil de utilizat,
 • nu este necesară o ramă
 • eco-friendly.
 • nu este potrivit pentru camerele cu umiditate ridicată,
 • combustibil,
 • predispuse la atac de rozătoare și insecte.

Preț - de la 25 de ruble pe kilogram.

Plăci de bazalt acustice, absorbante de sunet, realizate din rocă vulcanică, concepute pentru obiecte izolatoare fonice cu cerințe ridicate, precum cinematografe, teatre, studiouri de înregistrare.

PRO ecologic are un coeficient ridicat de absorbție a sunetului αW la toate frecvențele (inclusiv scăzute), datorită cărora depășește plăcile similare din izolarea fonică.

 • Indice de absorbție a sunetului ridicat (NoiseReductionСoefficient (NRC)) - 0,98,
 • Structura omogenă
 • Densitate crescută
 • Nu se destramă în timpul instalării,
 • Ecologic (fără fenol și zgură),
 • Rezistent la foc (clasa de combustibilitate NG (material necombustibil)),
 • Clasa maximă „A” în absorbția sunetului.
 • În acest proces, este posibil să se arate,
 • Necesită utilizarea unei bariere de vapori în camerele cu umiditate ridicată.

Acesta este cel mai recent material de izolare fonică produs sub forma unui sul cu o dimensiune de 1,4x5 m. Grosimea sa este de numai 12 mm, în timp ce este capabil să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva șocurilor și zgomotului aerian. O fibră de aluminosilicat așezată special oferă astfel de performanțe ridicate. O proprietate semnificativă a acestui material este incombustibilitatea sa completă, care este confirmată de certificatul corespunzător.

 • Materialul este subțire, ceea ce înseamnă că suprafața camerei este redusă ușor,
 • Versatil, MaxFort SoundPRO poate fi utilizat pentru pereți, podele sau tavane,
 • Rezistent la mucegai și la mucegai,
 • Ecologic
 • Ușor de montat
 • rezistente la foc,
 • Nu permite formarea unui mediu pentru dezvoltarea diferiților paraziți, ciuperci și mucegai.
 • Vândute în role, nu pot fi cumpărate pe metru,
 • Imposibil să cumpărați în magazine cu amănuntul, numai prin intermediul producătorului,
 • Cost ridicat.

Cost - 1090 ruble pe 1 mp

Puteți vedea modul în care materialul este montat în videoclip:

Un sistem fără cadru pentru pereți și tavane, care include un panou sandwich. Atacuri de perete. Modelele diferă în straturi: dense, ușoare.

 • instalare rapidă și ușoară
 • rezistență la foc,
 • eco-friendly,
 • produse din materiale casnice,
 • reductor de vibrații
 • Poate utilizarea de decorare.

Video despre panourile ZIPS:

 • nu au fost identificate semnificativ.

Prețul mediu pentru un panou este de 1062 ruble.

Nou material popular izolant fonic. Compus din pâslă și acoperire polimerică. Pare cauciuc. Aplicație: podea, tavan, pereți.

 • o grosime de 3 mm vă permite să economisiți un material util din încăpere,
 • Flexibil. Izolarea circulară este posibilă datorită materialului din rola,
 • latitudinea de la 28 dB. Considerat unul dintre cei mai buni,
 • aplicarea în masă nu numai în viața de zi cu zi, ci și în industrie,
 • care nu este supus distrugerii
 • rezistent la umiditate și rezistent la schimbările de temperatură,
 • durată lungă de valabilitate.
 • lungimea foii - 5 metri,
 • acoperirea pereților necesită nivelare și grund.

Preț - 1320 ruble pe metru.

Panourile Soundline-PGP Super sunt utilizate pentru izolarea fonică a pereților despărțitori dintr-un singur strat din ipsos sau beton aerat, precum și a pereților și despărțirilor interioare.Acestea sunt montate pe o parte a structurii folosind șuruburi universale autofiletante, punctele de fixare sunt închise cu chit obișnuit. Procesul de instalare devine semnificativ mai ușor și mai ieftin, menținând în același timp eficiența proprietăților de izolare fonică a panourilor.

Dimensiunea panoului fără suprafața crestelor este de 1200x600x23 mm.

 • grosime totală - numai 23 mm,
 • izolarea fonică suplimentară a partiției - până la 10 dB,
 • instalare foarte simplă - nu sunt necesare garnituri elastice și etanșante
 • fixat de o parte și de alta a unei pereți despărțitori ușoare, 80-100 mm,
 • montat fără gardă și cadru,
 • potrivit pentru izolarea fonică a podelei.
 • ineficientă atunci când este placată cărămidă, podele din beton cu o grosime mai mare de 100 mm,
 • Nu aliniați diferențele și rugozitățile pereților și despărțirilor.

Preț - 942,30 rub. pe buc

Amestecul SHUMOPLAST este conceput pentru izolarea fonică a pardoselilor neuniforme, este format din granule din material izolant cu vibrații elastice. Învelișul de nivelare SHUMOPLAST nu necesită o pregătire suplimentară pentru aplicarea pe suprafața podelei, amestecul este gata de utilizare, poate fi aplicat pe suprafețe neuniforme. Serveste ca garnitura izolatoare fonică sub șapa de nivelare. Durata de uscare a amestecului după aplicare este în termen de 24 de ore.

 • reducerea zgomotului 24 - 32 dB în funcție de grosimea stratului,
 • reduce zgomotul aerian cu 8-10 dB,
 • denivelarea admisă a suprafeței suprapuse până la 20 mm local (fitinguri, utilități, deșeuri de construcții până la 10 mm),
 • ușurința și simplitatea instalării fără fixări suplimentare,
 • viteza de instalare
 • brevetat (nr. 124273, nr. 2507180).
 • timp de uscare lung cu creșterea grosimii stratului.

Preț - 307,70 rub. pe mp m

Izolare fonică pentru tavane

Adesea, lipirea unui izolator pe role nu este suficientă. Tapetul sub plută sau țiglă va ajuta la rezolvarea unor probleme simple. Pentru izolarea fonică, tavanul va trebui să compromită înălțimea apartamentului. Cea mai eficientă tehnică este construcția unei structuri de tavan.
distinge:

 • tavanul extensibil din film sau țesătură, care este instalat pe suporturi pre-montate,
 • plafon de gips-carton fals. Într-un cadru metalic atașat la tavan, așezați vată minerală sau alt material izolator fonic,
 • tavanul suspendat. La instalarea cadrului se folosesc umpluturi izolatoare fonice: plută, blocuri de spumă poliuretanică, fibre de cocos, plută din vată de bazalt. Închis de panouri.

Tutoriale video fă-te-te-te despre instalarea izolării plafonului do-it-yourself:

ThermoSoundIsol Light

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)162,7 kg / m 3
grosime0,9 cm
Indice de absorbție sonoră0,35
Volumul pe pachet0,135 m 3
Greutatea pachetului21,96 kg

 • densitate mare
 • datorită flexibilității sale bune, poate fi utilizat pentru izolarea fonică a suprafețelor de configurare complexă.

 • subțire, datorită căreia are o absorbție fonică mică,
 • umplutura este ambalată într-un strat ignifug,
 • ținând cont de numărul de straturi (de la 5 la 7) necesare pentru a asigura o izolare fonică de înaltă calitate, costul unei structuri realizate cu acest material este rezonabil de mare.

Categorii de materiale reflectorizante

Materialele care reflectă sunetul în sandvișurile izolante fonice îndeplinesc funcția unei bariere care nu permite rămășițelor undei sonore care trec prin umplutură să pătrundă în încăpere. Cea mai bună izolare fonică a tavanului din apartament este asigurată atunci când placarea este realizată din plăci cu o densitate și greutate suficient de ridicate.

Rating material reflectorizant
materialtipdensitateRw, dBpreț
GKL Gyproc AKU-Linefoaie93028247 ₽
Hvlv knauffoaie125434179 ₽
Protejă de sunet cu membranărulou1280341200 ₽
Sandguard Soundguardpanou de cuarț1482381067 ₽

Pereți izolatori fonici

Înainte de lucru, inspectați peretele și închideți fisurile și fisurile. Cel mai rapid și mai convenabil mod este să măcinăm cu ciment. Scoate prize electrice și verifică dacă există goluri.Dacă este necesar, așezați-vă cu vată minerală, sigilați gaura cu chit sau ciment înainte de a pune soclul la loc.

Materialul izolant fonic și metodele de instalare sunt selectate în funcție de preț, eficiență și calitate a izolatoarelor fonice, precum și de dimensiunea spațiului util „mâncat”.

O textură diversă este folosită pentru izolarea fonică decorativă a pereților. Piața serviciilor de construcții oferă o gamă largă de produse. Sunt deosebit de populare în rândul consumatorilor:

 • gips carton,
 • Panouri izolate fonic
 • material de rulare.

Instrucțiuni video pentru lucrul cu panouri ZIPS pentru ziduri izolatoare fonice:

GKL Gyproc AKU-Line

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)930 kg / m 3
grosime1-1,25 cm
Indicele de izolare nativ
zgomot aerian (RW)
28 dB
Grup de combustibilitateNG
preț247 ₽ / m 2

 • În comparație cu foile de gips-carton convenționale, are miezul consolidat și densitatea crescută,
 • forma specială a marginii permite reducerea consumului de chit de până la două ori,

Când este îndoit, placa este destul de fragilă. Profesioniștii care efectuează lucrări trebuie să fie foarte atenți pentru a evita deteriorarea materialului.

Densitatea ridicată a stratului interior în combinație cu o placare rezistentă vă permite să fixați sigur placa pe cadru folosind șuruburi autofiletante. Imediat după montare și umplere a îmbinărilor, se poate aplica un înveliș decorativ.

Instalare gips-carton

Asamblați cadrul. Dacă pereții sunt subțiri, montați profilul pe o căptușeală de cauciuc. Lâna minerală sau alt material ca supresor de zgomot este încorporată în lăzi pregătită. Designul este acoperit cu foi de gips-carton. Spat, termină.

Hvlv knauf

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)1254 kg / m 3
grosime0,6-2,4 cm
Indicele de izolare nativ
zgomot aerian (RW)
34 dB
Grup de combustibilitateNG
preț179 ₽ / m 2

Cea mai bună alegere pentru izolarea fonică a tavanului din apartament, potrivit experților.

 • are proprietăți rezistente la foc și la umiditate,
 • la fabricarea substanțelor toxice și nesigure pentru mediu nu sunt utilizate;
 • permeabil la vapori - ajută la menținerea umidității în cameră la un nivel normal,
 • cel mai bun raport calitate-preț din segmentul său.

Materialul este destul de fragil, ceea ce, cu o masă ridicată, solicită specialiștilor meșterilor în ceea ce privește respectarea strictă a tehnologiei pentru producerea de lucrări de confecționare.

Reduce timpul de instalare datorită fixării simple a profilului cadrului de pe șuruburile autodepășitoare. Are nevoie de o prelucrare minimă înainte de decorare.

Ansamblu panou fonic

Cu o acoperire perfect netedă, panoul este instalat direct pe perete. Fixare datorită plăcuței de blocare sau cu lipici de construcție. Problema nivelarii acoperirii este rezolvată în două moduri: prin asamblarea cadrului, ca în cazul instalării gipsului sau a chitului.

Montarea pe panou este destul de simplă. Nu este necesară nicio finisare, deoarece este disponibilă acoperirea suprafeței. O varietate de materiale și culori: strat de hârtie, țesătură, lemn sau laminare din piatră

Lipirea izolatoarelor fonice cu rolă

Economisiți costuri financiare și timp. Convenabil de utilizat. Adezivul este utilizat pentru vinil gros sau tapet nețesut. Munca nu este foarte dificilă, rezultatul este bun pentru materialele ieftine. Izolatorii fonici rulati fac față 60% zgomotului.

Protejă de sunet cu membrană

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)1280 kg / m 3
grosime0,02-0,035 mm
Indicele de izolare nativ
zgomot aerian (RW)
34 dB
Grup de combustibilitateG1
preț1200 ₽ / m 2

 • materialul este destul de subțire - de la 2 la 3,9 mm, în funcție de marcă,
 • densitate mare
 • o flexibilitate bună face posibilă utilizarea membranei la izolarea suprafețelor de configurare complexă.

 • la izolarea tavanului, materialul poate fi utilizat doar împreună cu plăci masive HV sau GK,
 • dacă țineți cont de volum, prețul este de aproape 30 de ori mai mare decât cel al foilor din fibră de gips cu caracteristici similare,
 • Susține combustia prin eliberarea de compuși toxici.

Pentru a asigura o izolare fonică acceptabilă, Soundguard trebuie plasat între straturile de gips-carton. Nu puteți aplica învelișuri decorative direct pe ea. O greșeală obișnuită este fixarea membranei nu ca parte a învelișului reflectorizant, ci direct la tavan. Cu această instalație, contribuția sa la izolarea fonică, conform legii dublarii masei, va tinde spre zero.

Izolare fonică pentru partiții

De regulă, învelișul se aplică cu foi de două sau trei straturi. Instalarea se efectuează în diferite variante: gips-carton, placaj, fibră de sticlă sau foi de gips-carton. Construirea a 2 straturi de foi de gips-carton cu o foaie de fibră de gips are nu numai masivitate, ci și proprietăți pozitive de rezonanță. Fixarea verticală a foilor cu șuruburi la o distanță de 25 cm, astfel încât conexiunea straturilor să aibă loc cu o schimbare. Amestecarea plăcilor este sigilată cu chit sau sigilant siliconic.

Mai multe informații despre izolarea fonică a partițiilor - în videoclip:

Sandguard Soundguard

Caracteristici cheie
Densitate (nominal)1482 kg / m 3
grosime1,3 cm
Indicele de izolare nativ
zgomot aerian (RW)
38 dB
Grup de combustibilitateG1
preț1067 ₽ / m 2

 • panoul conține numai componente ecologice: nisip de cuarț și carton,
 • caracteristici de izolare fonică ridicată.

 • cost ridicat
 • în timpul instalării, este nevoie de manipulări suplimentare care să crească costul și calendarul lucrărilor,
 • complet distrus de foc.

 • pentru fixarea la profilul cadrului, este necesar să folosiți dibluri polimerice izolate fonic sau bandă de amortizare,
 • atunci când reglați panourile, locul de incizie trebuie lipit pentru a menține etanșeitatea,
 • pentru a aplica un finisaj decorativ, panoul de cuarț trebuie acoperit cu plăci de gips-carton,
 • Echipajele de reparație și constructorii necalificați pot efectua o instalare necorespunzătoare - prin atașarea panoului direct la tavan, fără un strat preliminar de materiale moi absorbante de sunet. Eficiența acestei opțiuni este extrem de scăzută.

Elemente de izolare a vibrațiilor

O instalare completă corespunzătoare de izolare fonică a tavanului ar trebui să asigure absența unui ligament rigid al cadrului structurii izolatoare fonice și a podelei. În caz contrar, vibrațiile mecanice vor fi transmise căptușelului sandwich, care va începe să funcționeze ca difuzor. Din această cauză, nivelul de zgomot nu poate nu numai să scadă, ci chiar să crească.

Pentru izolarea prin vibrație a podelei și a panoului izolator fonic, se folosesc diverse elemente elastice și elastice, care sunt împărțite în două tipuri:

Primele sunt destinate fixării părților de cadru ale panoului izolator fonic pe structuri de construcție, al doilea - pentru prelucrarea rosturilor și îmbinărilor unei structuri.

Knauf

În ciuda popularității, datorită prețului relativ accesibil, acest tip de suspensii de vibrații la primirea izolației fonice a tavanului au primit recenzii negative de la profesioniști. Acest lucru se datorează faptului că șuruburile care fixează piesa la tavan devin un fel de „punte sonoră”, prin care vibrațiile sunt transmise cadrului panoului fonic. Chiar și șaiba elastică prevăzută în proiectare nu ajută la remedierea problemei.

Clasificare: Absorbție de sunet, izolare fonică, ultrafină (izolație moale, izolație solidă)

Scopul și caracteristicile operaționale ale materialelor de izolare fonică le împart în tipuri:

Absorbant al sunetului

Când este utilizat, efectul este obținut prin transformarea energiei sonore în căldură. Astfel, intensitatea undelor reflectate este suprimată. Un astfel de rezultat este obținut folosind materiale precum panouri din spumă poliuretanică, SoundIsol, izolație fonică lichidă, plăci din fibră de sticlă.Acestea sunt montate pe pereți și sunt confruntate cu ipsos din gips, grosimea unei astfel de izolații poate fi de până la 3,5 cm și nu se aplică subțirelor. Excepție este pluta de rulou, grosimea de 0,8 mm.

Izolarea fonică

Acest tip de izolare fonică servește ca un obstacol în calea undelor sonore, nu lăsând sunetul în cameră. Printre cele mai bune materiale izolatoare fonice se numără: panouri Schumanet, Soundproof, ZIPS, SoundGuard, panouri Fonstar. Panourile decorative sunt de asemenea la cerere, structura stratificată și umplutura întârzie efectiv sunetul și vă permit să creați imediat interiorul dorit în cameră.

Ultra subțire

Materialele de izolare fonică cu ultrasunete câștigă popularitate - sunt membrane și filme care neutralizează undele sonore. Printre ele, membranele minerale Texaund și izolația fonică a lichidului Green Glue, care are o structură vâscoasă, au cele mai bune caracteristici, după întărire, nu lasă zgomot în cameră. Avantajele lor sunt ușurința de utilizare, nu ocupă spațiul util al spațiilor.

Materialele absorbante de sunet din punct de vedere al rigidității sunt: ​​dure, moi, semi-rigide.

Izolare solidă. Astfel de materiale sunt fabricate pe bază de vată minerală, inclusiv umpluturi poroase din compoziție: vermiculit expandat, perlit. Dezavantajul este masa lor, de până la 400 kg pe metru cub.

Izolare moale. Produsele de acest tip sunt fabricate folosind fibra de sticlă, pâslă și vată minerală ca bază. Ușoare, până la 70 kg pe metru cub. Coeficient ridicat de absorbție a sunetului.

Izolație semirigidă. Include spumă poliuretanică având o structură poroasă, plăci din fibră de sticlă. Greutate maximă de până la 130 kg pe metru cub. Coeficientul de absorbție a sunetului este destul de mare și se ridică la 0,75.

Rockwool

Lână minerală - produs în rulouri și plăci, un material foarte popular. Izolare fonică eficientă (reține 90% din zgomot), potrivită pentru montare pe orice suprafață. Principalul lucru atunci când acoperiți pereții cu vată minerală este să ancorați și să închideți bine toate fisurile.

Avantajele vatăi minerale ca izolație fonică:

 • Preț accesibil
 • Greutate ușoară (nu încărcă structura)
 • Rezistență la foc
 • Simplitatea și ușurința instalării,
 • Eficiența izolării fonice,
 • Servește ca izolație termică suplimentară.

Principalele dezavantaje:

 • Pierde toate proprietățile sale din umiditate
 • Fibrele mici sunt dăunătoare, ele pot intra în plămâni în timpul instalării,
 • Când este expus la temperaturi ridicate, eliberează compuși de formaldehidă.

Benzi vibrante

Aceste materiale sunt utilizate pentru a crea un strat de izolare a vibrațiilor între:

 • nivelul podelei și suspendarea,
 • elemente de cadru și suporturi,
 • teacă și profil metalic.

Cele mai răspândite în rândul profesioniștilor implicați în instalarea de structuri izolatoare fonice de înaltă calitate sunt benzile de amortizare ale următoarelor mărci:

Plută

Are performanțe ridicate, cea mai bună protecție împotriva zgomotului de impact. A început să fie folosit pentru izolarea fonică relativ recent. Izolarea fonică a pereților dintr-un apartament cu plută este cea mai eficientă.

Avantajele izolației de plută:

 • Ecologic pentru oameni,
 • Rezistent la umiditate
 • Nu este susceptibil la descompunere, mucegai și mucegai,
 • Durabil - 40 de ani sau mai mult.

dezavantaje:

 • inflamabile,
 • Se arde și se prăbușește sub influența razelor solare directe,
 • Dificil de instalat
 • Prețul ridicat.

Materiale de etanșare

Pentru ca izolarea fonică a tavanului să își îndeplinească corect funcțiile, este necesară eliminarea celor mai mici lacune și goluri prin care unda sonoră poate pătrunde în cameră. În aceste scopuri, sunt utilizate diverse materiale de etanșare, a căror sarcină este să umple chiar și mici cavități care rămân la îmbinările dintre:

 • izolarea fonică a căptușelii panoului și a structurilor verticale ale clădirilor sau a sistemelor de inginerie,
 • foi de gips carton sau panouri de gresie din fibre de gips.

Următoarele mărci de etanșări sunt cele mai populare în rândul profesioniștilor:

SoundGuard EcoZvukoIzol

Disponibil sub formă de panouri, ceea ce este foarte practic. Printre materialele moderne pentru izolarea fonică a pereților dintr-un apartament, se remarcă prin eficiența ridicată în lupta împotriva zgomotului extern. Acest produs este disponibil în mai multe forme:

 • SoundGuard EcoZvukoIzol,
 • Standard SoundGuard,
 • SoundGuard Slim,
 • SoundGuard Premium.

avantaje:

Acest material izolant fonic are multe avantaje, care ar trebui să fie oferite în întregime:

 • Izolați camera de aer și zgomot de șoc,
 • Versatilitatea panourilor vă permite să faceți izolarea tuturor suprafețelor din apartament,
 • Material ecologic, complet sigur pentru oameni,
 • Panourile izolatoare fonice sunt un tip subțire de izolație, nu ocupă spațiul util,
 • Dispozitiv și instalare simplă (dacă este necesar, ferăstraiele sunt tăiate cu un ferăstrău simplu),
 • Este folosit ca șapă la instalarea încălzirii în pardoseală.

dezavantaje:

 • Doar prin acoperirea tuturor suprafețelor camerei se poate realiza o izolare fonică completă,
 • Higroscopice. Umiditate inacceptabilă
 • Cost ridicat.

Isotex (Isotex)

Astăzi, din materiale pentru decorațiuni interioare, panourile Izotex sunt recunoscute ca fiind materialul cel mai ecologic. Folosit pe scară largă pentru lucrările de decorațiuni interioare, îndeplinind două funcții - acoperire decorativă și izolatoare fonică. Performanța și calitatea sunt foarte ridicate.

avantaje:

 • Reducerea ridicată a zgomotului
 • Servește ca izolație termică suplimentară și acoperire decorativă pentru a crea un interior,
 • Dacă este deteriorat, este posibilă înlocuirea parțială a panourilor,
 • Instalarea panourilor Izotex se realizează pe orice suprafață (cărămidă, lemn), fără pregătire prealabilă,
 • Creați un microclimat interior confortabil.

dezavantaje:

 • Preț ridicat, ca orice material natural,
 • Hidroscopicitate, înmuiată de umiditate.

Verificați dacă totul este făcut corect.

Izolația fonică de înaltă calitate a pardoselii are o grosime suficient de mare, care, uneori, nu se potrivește prea mult clienților. Visând să economisească spațiu, ei încep să caute modul în care izolarea fonică a tavanului din apartament este mai subțire, ținând cont de opțiunile pe care le oferă diferiți experți în casă, precum și de finisătorii care doresc să obțină comanda maximă. Cel mai adesea, banii sunt irosiți pentru următoarele decizii:

 • Acoperirea tavanului cu o membrană autoadezivă este o opțiune absolut inutilă care nu protejează împotriva zgomotelor de impact și reduce extrem de slab nivelul aerului datorită greutății sale reduse și lipsei unui strat de materiale fibroase absorbante de zgomot. Devenită în esență o parte a tavanului, membrana se încadrează în legea dublării masei. El spune că o simplă creștere a grosimii podelei, fără izolarea vibrațiilor de două ori va duce la o creștere de doar 6 dB. Lipirea cu mobilier va oferi o creștere a grosimii de numai 2,5%, respectiv, coeficientul de izolare fonică va crește cu doar 0,15 dB, adică. aproape nimic. Numai că te va costa mai mult de 1000 de ruble. pe metru pătrat
 • Izolarea fonică fără zgomot a tavanului cu ajutorul panourilor ZIPS necesită o nivelare atentă a suprafeței, nu economisește de zgomotele de șoc, ajută puțin mai bine de membranele aeriene, deoarece nu există o izolare a vibrațiilor între podea și structura fonică.
 • Plafonul cu plută, spumă sau spumă este relativ ieftin, rapid și complet inutil. În cazul spumei de polistiren, datorită golurilor rezonante, zgomotul se aude chiar mai bine decât înainte de instalarea unei astfel de „izolații sonore”. În urma măsurătorilor experimentale, s-a dezvăluit că instalarea spumei direct pe suprafață crește transmiterea zgomotului dintr-o cameră adiacentă cu 5 dB!
 • Tavanele suspendate sau izolate cu zgomot sunt o legendă, deoarece inițial aceste structuri și materiale, pe lângă cele decorative, aveau un scop foarte specific - să servească drept adăpost pentru utilitățile amplasate sub ele.Deci nu îndeplinesc funcții de izolare fonică. Ele pot reduce doar ecoul în interior. Singura excepție este atunci când este instalată o izolație fonică cu cadru complet.

Ce altceva vreau să avertizez. De regulă, pentru a elimina zgomotul de la vecini de sus, nu este suficient să izolăm doar tavanul. Undele sonore transmit foarte bine materiale solide precum beton, cărămidă, metal etc. Este suficient să reamintim cum, pentru a stabili cât de departe este trenul invizibil, eroii diferitelor filme și opere literare își pun urechea. Așadar, șocul și zgomotul aerian din apartamentul situat deasupra voastră vor pătrunde nu numai prin tavan, ci și de-a lungul pereților adiacenți. În consecință, pentru a asigura un confort maxim, acestea trebuie să fie izolate fonic.

Spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică este polimer al mai multor materiale termorezistente. Se aplică prin pulverizare, se îngheață pe suprafață, transformându-se într-un strat dens. Stratul de izolare fonică este obținut prin aplicarea unui tip de celule închise din acest material, care servește ca un izolator fonic excelent.

avantaje:

 • Absorbție și sunet ridicat,
 • Se aplică pe orice suprafață,
 • Lejeritate (nu încărcă designul)
 • Pulverizarea poliuretanică asigură o acoperire perfectă, fără sudură.

dezavantaje:

 • Își pierde proprietățile sub influența radiațiilor ultraviolete directe,
 • inflamabilitate,
 • Permeabilitate redusă la vapori.

Concluzie

Când plănuiți să scăpați de zgomotul care vine de sus, rețineți că este mai bine să cheltuiți ceva mai mulți bani, dar să rezolvați o dată pentru totdeauna problema. Este mai bine să nu experimentați în această chestiune - va fi scump, iar modificarea opțiunilor nereușite durează mult mai mult decât fabricarea unei construcții de înaltă calitate de la zero. Dacă doriți să începeți să vă bucurați de liniște cât mai repede posibil - invitați profesioniști specializați în izolarea fonică a spațiilor rezidențiale.

Kraft (Kraft)

Plăcile Kraft sunt realizate pe bază de fibre de lemn, folosite pentru decorarea și izolarea fonică a pereților din apartament. Panourile din fibra de fibre sunt lipite de ambele părți cu hârtie. Materialele naturale asigură prietenia și siguranța mediului. Se referă la tipul de izolație subțire. Astfel de plăci pot fi montate direct pe pereți cu lipici. După dispozitivul de acoperire, finisarea este necesară pentru tapet sau alte materiale de finisare.

avantaje:

 • Compactitatea panourilor (lățime și înălțime),
 • Grosimea este de 1,2 cm (nu ocupați spațiul)
 • Lejeritatea materialului - o placă cu dimensiunile de 2,7 m cu 58 cm, doar 5,5 kg,
 • Ușor de asamblat și instalat.

Dezavantaje: - Ca toate materialele pe bază de lemn, le este frică de umiditate și umiditate.

Maxforte SoundPro

Pentru izolarea fonică a pereților din apartamente, a fost creat materialul compozit Maxforte SoundPRO. Disponibil în role, practic și compact cu grosimea de 1,2 cm. Poate fi montat pe pereți, tavan, podea cu lagă sau șapă plutitoare.

avantaje:

 • Acoperirea nu își pierde forma pe întregul ciclu de viață.
 • Pe lângă reducerea zgomotului, Ecoacustica are calități ridicate de izolare termică.
 • Eficiența de absorbție a sunetului crește semnificativ atunci când este montat într-un cadru metalic.
 • Învelișurile sunt ușor de tăiat cu un cuțit simplu sau foarfece de uz casnic.
 • Instalația de izolare fonică nu necesită condiții speciale. Cadrul și plăcile sunt instalate într-un timp scurt.

Dezavantajele materialului includ următoarele:

 • eficiența izolării fonice a plăcilor se realizează numai în combinație cu cadrul,
 • complexitate sporită a instalării structurilor izolatoare fonice,
 • cost ridicat al plăcilor.

Panouri izolatoare fonice ZIPS

Panourile tip sandwich ZIPS sunt utilizate pe scară largă pe suprafețele interne și externe pentru a proteja împotriva pătrunderii zgomotului extern.Caracteristicile de izolare fonică ridicată sunt asigurate de construcția plăcilor - acestea sunt straturi moi și dense, cu un înveliș exterior orientat. Montarea cu noduri de vibrație, amortizează transmiterea vibrațiilor sonore prin structură. Instalarea pe tehnologia cadrului este posibilă și fără ea.

avantaje:

 • Izolație de înaltă calitate împotriva șocurilor și zgomotului aerian,
 • Posibilitatea de a se monta pe suprafață fără decorarea și alinierea lor preliminară,
 • Prețuri rezonabile.

dezavantaje:

 • Grosimea panourilor ascunde spațiul (imposibil de utilizat în camere mici)
 • Greutatea mare a panourilor, care nu este practic în timpul instalării.

Panouri izolate fonic Fonstar (PhoneStar)

Destul de solicitate pe piața internă de materiale izolatoare fonice, panouri multistrat ale sistemului Fonstar. Proiectarea foilor constă din mai multe straturi cu o umplutură minerală granulară între ele. Acest design și compoziție întârzie toate undele sonore și amortizează vibrațiile.

avantaje:

 • Montaj rapid și ușor cu izolare fonică,
 • Sistemul universal PhoneStar este potrivit pentru pereți, tavane și pereți despărțitori,
 • Preț rezonabil.

dezavantaje:

 • Umiditate inacceptabilă
 • Greutate mare și suprafață de foi,
 • Material cu un nivel de combustibilitate destul de ridicat, ceea ce limitează domeniul de aplicare al materialului.

Insonorizare TechnoNIKOL

Material modern foarte subțire în role. Izolare subțire. Absoarbe bine sunetul atunci când instalați podele și partiții. O astfel de protecție este necesară pentru decorarea interioară pe pereți, foile subțiri nu reduc spațiul. Pe podele, protecția TechnoNIKOL nu permite sunetul pașilor și vibrațiilor structurii clădirii.

avantaje:

 • Ușurință de instalare
 • Protejează undele sonore de aer și de șoc,
 • Neutralizează radiațiile electromagnetice (chiar și de la aparate din apartamentele învecinate),
 • Durabilitatea, nu își pierde proprietățile timp de 50 de ani sau mai mult,
 • Cost accesibil.

Dezavantaje: nu sunt identificate.

Shumanet-BM

Plăcile minerale Shumanet-BM sunt fabricate din fibre de bazalt. Se referă la materiale moderne de nivel premium, în ciuda prețului scăzut. Recenziile utilizatorilor arată că materialul este complet în concordanță cu numele său. Produsele sunt supuse unui control strict al calității, chiar și în faza de producție. Unul dintre puținele materiale izolatoare fonice care pot fi utilizate cu încredere în camerele cu umiditate ridicată.

avantaje:

 • Calități înalte de izolare fonică
 • Rezistența la apă
 • Instalare ușoară pe orice suprafață
 • Rezistență mare la foc
 • Preț rezonabil.

dezavantaje:

Nu există minusuri evidentecu excepția mirosului neplăcut dintr-un material nou fabricat, care dispare rapid.

Texaund (Tecsound)

Material ecologic, practic, absorbant de sunet al unei noi generații. Disponibil în role și este utilizat în principal pentru pereți și tavane. Pereții izolatori fonici dintr-un apartament cu izolare fonică Texaund este o opțiune ideală, deoarece reduce suprafața camerei, ceea ce vă permite să izolați chiar și camere mici.

avantaje:

 • Protecție eficientă împotriva zgomotului
 • Practicitate (stivuite pe diferite suprafețe)
 • Instalare ușoară
 • Rezistență mare la foc (materialul se referă la combustibili)
 • Nu-mi este teamă de schimbările de temperatură,
 • Durabilitate. Nu-și pierde proprietățile timp de 40 sau mai mulți ani,
 • Tecsound ecologic este certificat și respectă cele mai înalte standarde europene.

Acoperire fără rame

Panourile ZIPS, spre deosebire de un cadru metalic, sunt atașate direct la perete. Acestea prezintă un sandwich format din foi de gips-carton dens și un absorbant fonic din lână de sticlă cu capse.

O legătură cu limbă și canelură este utilizată pentru a cupla plăcile și un ansamblu rezistent la vibrații este utilizat pentru a consolida plăcile. În plus: spațiu minim „consumabil”. Mai puțin: scump.


Izolație din vată minerală sub formă de plăci sau rogojini. Au calități elastice întărite.O tehnologie specială de producție se reflectă în gradul de absorbție a sunetului.

Produsele sunt un excelent absorbant de sunet. Este utilizat ca o textură izolatoare fonică pentru dispozitivele de despărțire cu rame.

Insonorizare fonică pentru muzicieni

Spuma acustică creează confort sonor în studiourile de muzică la domiciliu, apartamente, case private. Faceți față unui ecou puternic, vorbire ilizibilă, acompaniament muzical.

Plăci de izolare fonică FLEXAKUSTIK de la producătorul autohton - compania Acoustic Group este la cerere în rândul muzicienilor consumatori.

Sunt fabricate din spumă acustică pe bază de spumă poliuretanică. Grosimea și suprafața de relief diversă afectează pozitiv aspectul estetic al produsului, contribuie la efectul de sunet dorit.

 • acoperire de relief originală,
 • sigur pentru sănătate
 • convenabil de lucru: lipire,
 • „ciot” acustic confortabil al camerei.

Prețul mediu este de 1460 ruble pe m2.

Concluzie

Utilizatorii forumului au găsit o modalitate simplă și accesibilă de a obține independența de stilul de viață și de dependențele vecinilor lor, adaptabile la diferite condiții. Cu costuri reduse pe cont propriu, este cu adevărat posibil să creșteți semnificativ nivelul de confort acustic.

Detaliile despre crearea de tavane izolate fonic de la GVL și GKL pe vibro-suspensii pot fi găsite în subiectul "Izolare fonică în dormitor cu propriile mâini". Un articol despre asamblarea tavanului din gips-carton spune despre complexitatea tehnologiei și ideile utilizatorilor de forumuri din toată țara, de la Moscova la Vladivostok. Cum se face o decorare populară a tavanului - în materialul despre grinzi decorative. Videoclipul nostru arată regulile pentru cablarea structurilor de tavan.

Criterii pentru alegerea izolării fonice pentru un apartament (casă)

Tipul de zgomot. Ciudat, dar acest criteriu este cel mai important. Există astfel de zgomote: aeriene (sunete provenite din exterior prin aer - întreprinderi, piese, muzică), șoc (inclusiv lucrul cu cuie și alte materiale de construcție), structurale (vibrații din mașinile transmise în cameră și transformate în decibeli).

Dimensiuni cameră. Dacă izolarea fonică este instalată într-o singură cameră mică, atunci se va face o foaie obișnuită de gips-carton, care nu îi va reduce suprafața. Pentru dimensiunile mari ale camerei, vor fi necesare structuri cu mai multe straturi care ocupă un spațiu suplimentar (carton kraft, stiren).

Scopul camerei. Atunci când achiziționați materiale pentru izolare fonică, este important să se acorde atenție etichetei, care indică neapărat în ce încăpere este destinat acest produs.

1. Shumoplast

Un amestec de granule de înaltă calitate dintr-un material elastic cu cauciuc și o componentă acrilică de lipire este destinat bazei de stingere a așa-numitelor suprafețe de podea „plutitoare”.

Acest material își face treaba 100%.

Avantajele izolării fonice includ:

 • prietenia cu mediul
 • aplicare rapidă și ușoară
 • durabilitate,
 • contracție până la 5% la o sarcină de 5 kPa.

Mai mult, singurul dezavantaj al materialului este nevoia de a aștepta uscarea aproximativ o zi.

2. Cauciuc din spumă izolator fonic

Un material destul de popular care arată ca poliuretan spumos și are o formă neobișnuită.

Este utilizat în cazurile în care este necesar să se asigure absorbția sunetului care vine atât din exterior, cât și din interior.

Cauciuc din spumă izolator fonic este permis să fie lipit de pereți și tavan, precum și de a crea panouri mobile din acesta. Este atașat folosind clei obișnuit.

Principalele avantaje ale acestui material sunt următoarele puncte:

 • tip deschis de montare
 • eficiență ridicată
 • flexibilitate
 • elasticitate.

În ceea ce privește dezavantajele, cele mai semnificative sunt:

 • distrugerea razelor ultraviolete și a căldurii,
 • este necesară o manipulare atentă, în caz de ardere a fumului toxic.

3. Teksound

Se bazează pe un material excelent pentru protecția împotriva zgomotului extern minerale.

Este un sul cu o densitate mare și o masă suficient de mare.

Acest material poate fi așezat pe pereți, podea și tavan.

Printre avantajele care explică popularitatea Texound, putem distinge astfel de caracteristici:

 • durată lungă de viață
 • grosime minimă
 • rezistență la distrugere,
 • latitudine a intervalului peste 28 dB,
 • flexibilitate
 • capacitatea de a rezista la umiditate și temperaturi ridicate,
 • simplitatea și ușurința de fixare,
 • rezistență crescută la descompunere,
 • capacitate de auto-stingere,
 • elasticitate,
 • flexibilitate
 • conservarea tuturor proprietăților în timpul transportului și funcționării.

Dintre minusuri, se pot distinge următoarele puncte:

 • necesitatea unui substrat în cazul instalării pe o suprafață de beton;
 • cost ridicat
 • mari și incomode pentru greutatea transportului.

5. Audek

O placă decorativă unică, creată pentru acustică, este echipată la exterior cu furnir natural, datorită căreia puteți completa designul oricărei încăperi, deoarece culoarea acesteia este aleasă la achiziționare.

Principalele avantaje ale oamenilor Audek iau în considerare:

 • ușurința și viteza de instalare,
 • ecologic, precum și eficiență.

Dar pe fondul tuturor acestor caracteristici, principalul minus se distinge clar - prețul ridicat pe care nu îl poate permite orice consumator.

6. ZIPS

Sistemul fără rame pentru tavane și pereți constă dintr-un panou sandwich.

Astăzi, materialele ZIPS, atât dense cât și ușoare, sunt de vânzare, așa că, dacă doriți, puteți găsi opțiunea perfectă pentru orice cameră.

Meritele acestui produs sunt destul de puține, dar sunt considerate cele mai semnificative:

 • prietenia cu mediul
 • rezistență crescută la foc,
 • convertor de vibrații
 • crearea exclusiv din materii prime interne,
 • posibilitatea folosirii finisajelor.

Calitățile negative în acest caz sunt:

 • număr excesiv de mare de montare
 • capacitatea de a instala doar pe o suprafață plană,
 • dificultăți atunci când lucrați cu prize,
 • păstrând greutatea numai până la 5 kg.

7. Lână minerală

Un alt material natural realizat pe baza de bazalt este cunoscut și sub denumirea de „lână de piatră”.

În ceea ce privește tehnologia creației, aceasta are multe asemănări cu fabricarea de lână de sticlă. Pe lângă izolarea fonică, vata minerală oferă și izolare termică.

Avantajele acestui produs sunt:

 • rezistență la contracție
 • capacitatea de a rezista la temperaturi de până la 550 de grade,
 • prietenia cu mediul
 • durată lungă de viață
 • nu este nevoie de cutie în timpul instalării,
 • lipsa de rășini de formaldehidă.

În același timp, acest material are și o calitate negativă - absorbția de umiditate, care va necesita suplimentar impermeabilizarea.

8. Membrana izolatoare fonică

Un material suficient de subțire de anulare a zgomotului este format din substanțe minerale, precum și un polimer liant.

Pare un film obișnuit. Membrana poate fi fixată la absolut orice suprafață cu lipici.

Materialul prezintă un număr considerabil de avantaje, printre care este necesar să se noteze:

 • elasticitate,
 • durabilitate,
 • prietenia cu mediul
 • temperatura de operare de la -60 la +180 grade,
 • precum și creșterea rezistenței la rupere.

În acest context, există un singur dezavantaj - prețul ridicat.

Insonorizare fonică pentru o reședință de vară

Ce companie este mai bine să alegeți? Cumpărarea va afecta bugetul familiei? Va rezolva complet problemele de izolare fonică? Consumatorii răspund la aceste întrebări înainte de a alege o textură de calitate pentru o casă de țară. Nu se poate răspunde fără echivoc, deoarece fiecare material are propriile sale caracteristici calitative, avantaje și dezavantaje și costuri.

Pentru a evita greșelile atunci când alegeți un produs, este necesar să se țină seama de corespondența materialului cu obiectivul stabilit: absorbția aerului sau zgomotul de impact. Primul tip corespunde materialelor cu o bază fibroasă sau granulară.

 • ieftine,
 • LBW,
 • ușor de montat.

Structurile izolatoare zgomotului împiedică intrarea zgomotului străin în apartament.

 • masivitate,
 • greutate mare
 • inconvenient în montare.

Țineți cont de dimensiunea camerelor. Într-o cameră mică - propagarea zgomotului ultra-rapid. Structurile supradimensionate reduc materialele utile.
Materiale de vânzare de top
Nu ieșiți din modă:

 • vată minerală și plută,
 • panouri sandwich ZIPS și plăci Isoplat,
 • panouri pentru pereți Kraft și Taxound.

Producția se bazează pe nisip de cuarț și un profil de carton cu șapte straturi. Grosimea covorului acustic este de 13 mm, greutatea este de până la 18 kg, indicele de izolare fonică este de 38 dB.

 • frameless,
 • lipi pe perete
 • subțire
 • ușor de tăiat.
 • grele,
 • în timpul funcționării, umplutura minerală se poate revărsa.

Preț - de la 450 la 1500 de ruble.

Materialul este placi presate, compoziția este de înaltă calitate, ceea ce permite nu numai izolarea sunetelor, dar și să posede proprietăți precum rezistența la ardere, rezistența la umiditate. Datorită absorbției reduse a apei, este potrivit pentru camere cu umiditate ridicată. Baza plăcii poate fi diferită - fibră de sticlă bazaltică sau capsabilă.

 • rezistent la foc,
 • uşoare,
 • ecologic
 • buget.

Video despre beneficiile izolării fonice prin aceste plăci:

9. Artizanat

O modificare particulară a cartonului kraft se distinge prin prezența hârtiei cerate, precum și a fibrelor de lemn, în compoziție.

Principalele avantaje ale materialului izolator fonic includ:

 • ușura
 • putere
 • cost redus
 • lipsa de nevoie pentru un cadru,
 • curățenia mediului
 • ușor de instalat.

Vorbind despre deficiențe, consumatorii indică adesea următoarele puncte:

 • impropriu pentru apartamente cu umiditate ridicată,
 • capacitate de ardere
 • susceptibilitatea la atac de rozătoare și insecte mici.

10. Tencuială izolatoare fonică

Materialul excelent utilizat, de regulă, în timpul revizuirii, este format dintr-un amestec de granule care poate reflecta zgomotul.

Datorită numelui său, materialul este popular, deoarece toți constructorii știu să aplice o astfel de masă la suprafață.

Printre principalele avantaje ale produsului:

 • accelerarea procesului de reparație,
 • capacitatea de aliniere a pereților,
 • prietenia cu mediul
 • interval de temperatură de funcționare suficient.

În ceea ce privește calitățile negative, printre ele, oamenii, de regulă, disting următoarele nuanțe:

 • preț umflat,
 • eficiență scăzută la absorbția zgomotului din exterior,
 • necesitatea aplicării în mai multe straturi.

11. Shumoizol

Acest material este format din două straturi și este vândut în rulouri mari.

Baza este o țesătură nețesută și un strat de bitum.

Avantajele produsului includ următoarele puncte:

 • durabilitate,
 • combinație de proprietăți de impermeabilizare și izolare fonică,
 • flexibilitate
 • prietenia cu mediul
 • elasticitate,
 • capacitatea de a lucra în intervalul de temperatură de la - 25 până la +85 grade.

Există un singur dezavantaj - există costuri reduse.

12. MaxFort SoundPRO

Materialul inovator de izolare fonică este disponibil în role pentru vânzare. Are o grosime minimă, dar în același timp asigură un nivel destul de ridicat de protecție nu numai împotriva șocurilor, ci și a zgomotului aerian.

Avantajele produsului, pe lângă cele enumerate, includ:

 • ușurință de instalare
 • prietenia cu mediul
 • rezistență ridicată la mucegai
 • versatilitate.

Și singurul dezavantaj este posibilitatea de a achiziționa exclusiv de la producător, și nu în magazinele de vânzare cu amănuntul.

13. Plută

Un material foarte bun și popular din chipsurile de plută face o treabă excelentă de a păstra căldura și sunetul.

Îl puteți achiziționa sub diferite forme: rola, foaia, panoul și așa mai departe.

Un astfel de produs are multe calități pozitive, pentru care mulți constructori cu experiență îi plac:

 • ușurință de instalare
 • durabilitate,
 • rezistență la diferite temperaturi,
 • decorative,
 • incapacitatea de a absorbi umezeala.

Dintre deficiențe, se poate evidenția necesitatea montării cu atenție a materialului, deoarece este ușor de rupt.

14. Insonorizant

Materialul pentru absorbția sunetului se vinde în role, nu are prea multă greutate și grosime.

În acesta, producătorul a combinat stratul de bitum și spuma de polietilenă spumată.

Insonorizare are un număr destul de mare de fani, deoarece are destul de multe avantaje:

 • cost acceptabil pentru fiecare cumpărător,
 • flexibilitate
 • elasticitate,
 • prietenia cu mediul
 • durabilitate,
 • capacitatea de a lucra la temperaturi de la -25 la +85 grade,
 • combinație de proprietăți de stingere a sunetului și de impermeabilizare.
Acest material este singurul din acest rating care nu are laturi negative. Doar recenziile pozitive apar întotdeauna despre el și chiar profesioniștii din domeniul construcțiilor nu pot găsi momente negative în el.

Urmărește videoclipul: Cum izolam fonic o camera? Ghid video montare izolare fonica Leroy Merlin Romania (Februarie 2020).