Icoana Maicii Domnului - Asistent pentru maternitate

Aproape fiecare femeie se teme de naștere: unii își amintesc de durerea contracțiilor și încercărilor anterioare, alții au auzit de la bunici, prieteni și vecini, cât de greu este să nască. Dar, într-un fel sau altul, absolut totul este pregătit pentru acest eveniment în moduri foarte diferite. Cineva caută un medic și o maternitate bună, cineva va afla despre calmante în timpul nașterii, cineva va merge la cumpărături, va cumpăra scutece, capace și un sertar în pepinieră ... Fără îndoială, toate problemele sunt importante. Dar principalul lucru în această bătaie este să nu uiți de rugăciune.

O femeie credincioasă știe bine că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate descurca. Rugăciunea ei nu se lasă nici în zilele de pregătire pentru concepție, nici în zilele de sarcină, nici în timpul nașterii. Mulți pot obiecta: cum să se roage în timpul nașterii unei femei care naște? La urma urmei, trebuie să te gândești la lupte, încercări ... Sfinții Părinți învață că o persoană trebuie să se roage în fiecare minut liber. Acest lucru se aplică și femeilor care lucrează în timpul muncii. Citirea unei rugăciuni este calmantă, iar puterea ei ajută invizibil în cel mai dificil moment.

Pregătirea spirituală

Este necesar să ne pregătim pentru naștere nu numai fizic și psihologic, ci și spiritual. Ce înseamnă asta? O femeie însărcinată trebuie să viziteze templul înainte de naștere, să fie în slujire, să mărturisească și să participe la Misterele lui Hristos. Indiferent de modul în care îți „porți” copilul, nașterea poate fi imprevizibilă. Și medicii nu sunt întotdeauna capabili să influențeze rezultatul nașterii. Atot milostiv și atotputernic este numai Domnul.

Cu câteva secole în urmă, o femeie aflată în muncă nu se putea baza pe nimeni decât pe Dumnezeu. Moașele nu s-au apropiat de femeia însărcinată fără să se roage. În colțul din fața icoanelor, o lampă a ars și toți cei dragi s-au rugat stăruitor. Astăzi, oamenii se bazează mai ales pe medici și numai în cazuri extreme își amintesc rugăciunea. Puțini oameni cred astăzi în minuni. Dar se întâmplă. Prin credința noastră va fi a noastră. Există multe cazuri în care rugăciunea în timpul nașterii a făcut minuni: dureri puternice de naștere au încetat, cei care nu au putut rezolva povara rezolvată și chiar sângerarea în naștere s-a oprit.

Pentru cine să se roage?

Din cele mai vechi timpuri, o tradiție a fost transmisă din generație în generație în timpul nașterii pentru a ne ruga în fața icoanelor Maicii Domnului „Ajutorul în naștere”, „Recuperarea bebelușului”, „Feodorovskaya”, „Vindecătorul”, „Rapidul novice” ... Și aceasta nu este o listă completă, deoarece icoanele minunate sunt în sunt multe biserici ortodoxe. Dar principalul lucru nu este ce icoană să se plece în rugăciune, principalul lucru este rugăciunea sinceră. Rugați-vă pentru o femeie în travaliu ar trebui să fie persoane dragi. Este bine în aceste zile să rugați o slujbă de rugăciune în templu, să citiți acatistii Maicii Domnului și ai altor sfinți.

În primul rând, în toate necazurile, ne întoarcem la Fecioară. Ea ne aude și ne ajută. În curăția și sfințenia sa, Preasfânta Fecioară l-a născut pe Fiul lui Dumnezeu fără durere. După ce a întâmpinat dificultăți umane, ea ne înțelege pe fiecare dintre noi.

În timpul nașterii, ei se roagă și Sfintei Sfinte Mucenice Ecaterina, Xenia din Sankt Petersburg, Anastasia Rezolvarea. În nașteri dificile, roagă-te pe neprihăniții Ioachim și Anna, părinții Fericitei Fecioare Maria, Zaharia și Elisabeta, părinții lui Ioan Botezătorul. Ambele cupluri până la bătrânețe au fost sterile, dar nu și-au pierdut credința și s-au rugat neîncetat până când Domnul le-a dat un copil.

Pictograma „Asistent la naștere”: sens

Numele acestei imagini sfinte vorbește de la sine. Biserica sfătuiește femeile însărcinate să se roage pentru această icoană, cu cereri pentru o livrare în siguranță.

Mai ales adesea, mamele în așteptare apelează la Preasfințitul Theotokos dacă sarcina lor este complicată sau are un fel de încălcare, atunci când trebuie să se întindă pentru conservare, dacă fătul este „greșit” sau nașterea promite că va fi dificilă dacă femeia este depășită cu temeri sau depresie.

Apelând la cererile pentru icoana însoțitoarei, femeia însărcinată poate primi o binecuvântare pentru un rezultat reușit și o naștere fericită și sigură a copilului. Femeile se roagă în fața feței sfinte a Asistenței Fecioarei, de asemenea doar din dorința de a naște copii sănătoși și puternici.

Dar puterea și puterea Icoanei nu se limitează numai la aceasta.

Mamele asteptate ar trebui sa ia legatura cu Fericita Fecioara Maria inca de la inceputul sarcinii pentru a obtine liniste sufleteasca, putere si putere, un spirit vesel sanatos si speranta la o rezolvare fericita din povara ei. Multe rugăciuni către Icoana însoțitorului de naștere mărturisesc că au reușit să aducă copilul cu succes pe lume, în ciuda prognozelor medicale sumbre.

Apropo, cu astfel de rugăciuni - pentru o căsătorie fericită, concepție și naștere a copiilor - vă puteți referi și la Icoana Teodor a Maicii Domnului.

Pictograma Asistent la naștere: Rugăciune

Dacă aveți un ajutor pentru icoane, atunci pe spatele imaginii sfinte veți găsi cuvintele de rugăciune pentru a face apel la Fecioară în timpul nașterii:

„Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunea sfâșietoare a slujitorilor voștri care vă curg. Vedeți-vă pe icoana sfântă în pântecele pe care îl poartă pe Fiul Tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos.

I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane.

Aceeași căldură cade în imaginea celibată a Ta, iar acest sărutător emoționant, ne rugăm Ție, avem milă de Doamnă: noi păcătoși condamnați în bolile părinților noștri și în întristarea hrănirii copilului nostru, plin de milă și plin de compasiune, bebelușii noștri sunt la fel de greu de a le da naștere, și izbăvește întristarea amară. Acordă-le sănătate și bunăstare, iar hrănirea din forță va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și înțepător, Domnul va da lauda Lui.

O, mama Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând se vor vindeca, durerea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi.

Ascultă-ne în ziua întristării în fața icoanei Tale a celor căzuți, iar în ziua bucuriei și mântuirii primim laude recunoscătoare a inimilor noastre.

Oferă-ne rugăciunile noastre către tronul Fiului Tău și al Dumnezeului nostru, ca El să fie milostiv pentru păcatul și slăbiciunea noastră și dăruiește milă conducătorilor Săi, numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, Îl vom glorifica, Intercesor milostiv și Speranță credincioasă de felul nostru, în vecii vecilor “.

În plus, există un akathist care a compus descoperitorul Icoanei, protopopul Vladimir Andreev, pentru citirea femeilor aflate în muncă și a rudelor lor în cazuri de naștere dificilă și de complicațiile lor. Rugaciunea este capabila sa ofere putere si putere puerpera si copilului ei.

Asistență pentru maternitate de rugăciune

Înaintea icoanei miraculoase a Fecioarei, „Asistentul în naștere”, se citește o rugăciune pentru rezultatul cu succes al nașterii și ei solicită, de asemenea, sănătatea nou-născuților. Se crede că Maica Domnului este capabilă să ajute chiar și cu o sarcină complicată.

Este patronul tuturor femeilor, ea însăși a trecut prin dureri de maternitate, prin urmare, de regulă, răspunde imediat la rugăciunea sinceră pentru o naștere ușoară și nașterea unui copil sănătos.

„Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunea sfâșietoare a slujitorilor voștri care vă curg. Vedeți-vă pe icoana sfântă în pântecele pe care îl poartă pe Fiul Tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos. I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane.

Aceeași căldură cade în imaginea celibată a Ta, iar acest sărutător emoționant, ne rugăm Ție, avem milă de Doamnă: noi păcătoși condamnați în bolile părinților noștri și în întristarea hrănirii copilului nostru, plin de milă și plin de compasiune, bebelușii noștri sunt la fel de greu de a le da naștere, și izbăvește întristarea amară.

Acordă-le sănătate și bunăstare, iar hrănirea din forță va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și înțepător, Domnul va da lauda Lui.

O, Maica Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând se vor vindeca, durerea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi.

Ascultă-ne în ziua întristării în fața icoanei Tale a celor căzuți și în ziua bucuriei și mântuirii, acceptă lauda recunoscătoare a inimilor noastre. Oferiți-ne rugăciunile noastre către tronul Fiului vostru și al Dumnezeului nostru, ca El să fie milostiv pentru păcatul și slăbiciunea noastră și să dea milă conducătorilor Săi, Numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, Te vom proslăvi pe Tine, milostivul nostru milostiv și credincios Speranță de felul nostru, în vecii vecilor . ”

A doua versiune a rugăciunii către Fecioară la icoana „Asistent în naștere”

„O, Preasfânta Doamnă a Theotokos, care nu ne lasă în viața pământească! Cui voi oferi rugăciuni, cărora le voi aduce lacrimi și suspine, dacă nu pentru Tine, toți credincioșii vor fi mângâiați! Cu frică, credință, dragoste, Maică Vântură, mă rog: Dumnezeu să acorde poporului Ortodoxiei să ne mântuiască, să ne dea copii pentru pacea Ta, să ne păzească în curăția smereniei, în speranța mântuirii lui Hristos și să ne acorde pe toți, în acoperirea harului tău, mângâiere pământească. Ține-ne sub steagul harului Tău, Cel mai Pur, rugându-te pentru ajutoare, calomnie a libertății rele, necazuri dureroase, dezastre și moarte. Dă-i o perspectivă binecuvântată, un spirit de încurcătură pentru păcătoși, să vedem plinătatea și puritatea învățăturilor lui Hristos date de noi, să ne ferim de pierderea înstrăinării și toate, datorită glorificării măreției Tale, să fim în pace cu iubitul Tău și cu toți sfinții noștri îl vom proslăvi pe Dumnezeu în Trinitate Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, acum și pentru totdeauna și în vecii vecilor. Amin. "

Înainte de icoana miraculoasă a Fecioarei „Asistent în naștere”, se citește o rugăciune pentru un rezultat cu succes al nașterii

Rudele și prietenii se pot ruga pentru o femeie în travaliu când este deja la spital. În fața iconostasului, acasă sau în biserică. Este bine dacă viitorul tată cere ajutor soției și bebelușului de la forțele Superioare. Efect benefic asupra mamei la naștere și cererea de rugăciune a propriei sale mame.

Rudele și prietenii se pot ruga pentru o femeie în travaliu când este deja la spital.

Rugăciunile extrag icoana „Asistentului de naștere”, care este venerat printre creștini și renumit pentru minunile sale. Ei spun că poate ajuta chiar și în cazuri grave atunci când se pare că medicamentul este lipsit de putere.

Rugăciunea către Fecioara Maria este în măsură să amelioreze durerea și sângerarea severă, să ușureze o femeie de frici și depresie.

Rugăciune puternică pentru mamă pentru fiică

Rugăciune către Domnul Isus Hristos

Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, din Tatăl Veșnic Fiul s-a născut înainte de veac, iar în ultimele zile, prin harul și asistența Duhului Sfânt, demn să se nască din Fecioara Fecioară ca un prunc, așezat și așezat într-o iesle. Domnul Însuși, la început creându-l pe om și pe soția sa, îl conjugă, dându-le porunca: Creșteți și înmulțiți și umpleți pământul, aveți milă, la marea voastră milă, la robul vostru (numele), care se pregătește să nască la porunca Ta. Iartă-i păcatele libere și involuntare, harul tău îi dă puterea să-și rezolve în siguranță povara, să-l salvezi pe acesta și pe copil în sănătate și neputință, să-i protejezi pe Îngerii tăi și să te mântuiești de acțiunile ostile ale spiritelor rele și de orice lucru rău. Pe măsură ce Dumnezeu este bun și iubitor de om, Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă glorifice pe tine, pe Tatăl și pe Fiul și pe Duhul Sfânt, acum și în vecii vecilor și în vecii vecilor. amin

Rugăciuni la icoana Maicii Domnului „Nașterea asistentă”

Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunile sfâșietoare ale slujitorilor Tăi care vă curg. Vedeți-vă pe icoana sfântă în pântecele pe care îl poartă pe Fiul Tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos. I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane.Aceeași căldură cade în imaginea celibată a Ta, iar acest sărutător emoționant, ne rugăm Ție, avem milă de Doamnă: noi păcătoși condamnați în bolile părinților noștri și în întristarea hrănirii copilului nostru, plin de milă și plin de compasiune, bebelușii noștri sunt la fel de greu de a le da naștere, și izbăvește întristarea amară. Acordă-le sănătate și bunăstare, iar hrănirea din forță va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și înțepător, Domnul va da lauda Lui. O, Maica Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând se vor vindeca, durerea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi. Ascultă-ne în ziua întristării în fața icoanei Tale a celor căzuți și în ziua bucuriei și mântuirii, acceptă lauda recunoscătoare a inimilor noastre. Oferiți-ne rugăciunile noastre către tronul Fiului vostru și al Dumnezeului nostru, pentru ca El să fie milostiv pentru păcatul și slăbiciunea noastră și să dea milă conducătorilor Săi, numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, vă vor proslăvi pe Tine, mijlocitorul nostru milostiv și credincios Speranță de felul nostru, în vecii vecilor .

O, Preasfântă Doamnă a Theotokos, care nu ne lasă în viața pământească! Cui voi oferi rugăciuni, cui îi voi aduce lacrimi și suspine, nu Ție, toată Consolația credincioasă! Cu frică, credință, dragoste, burtă Mati, mă rog: ca Dumnezeu să-i instruiască pe poporul ortodox pentru mântuire, să ne nască și pe Fiul tău pentru pace, să ne păstreze în curăția smereniei, în speranța mântuirii lui Hristos și să ne dea pe toți, în vălurile harului tău, mângâiere pământească. Păzește-ne sub binecuvântarea milei Tale, a Celui Pură, rugându-te pentru ajutoare, calomnie a libertății rele, nenorociri dureroase, dezastre și moarte. Dă-i o perspectivă binecuvântată, un spirit de întristare față de păcătoși, să vedem plinătatea și puritatea învățăturii darului lui Hristos acordat nouă, să ne ferim de înstrăinare. Da, toți, slăvind cu recunoștință măreția Ta, să fim contopiți cu liniștea cerească și să slăvim pe iubitul Tău, cu toți sfinții din Trinitatea Unului Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, acum și pentru totdeauna, și în vecii vecilor. Amin.

Rugăciunea către Preasfințitul Teotokos în fața icoanei Sale „Theodorovskaya”

Troparia, vocea celui de-al 4-lea: Odată cu venirea icoanei Tale cinstite, Dumnezeu otrokovice, bucurat astăzi, orașul Kostroma protejat de Dumnezeu, ca Israel străvechi spre golful legământului, se varsă pe chipul feței tale și încarnat de Dumnezeul tău, de reprezentarea Mamei tale, te rog să-i trimiți pe toți la el adăpostul adăpostului tău este pacea și mila cea continuă.

Condacul 1: Urcarea Guvernatorului, a Sfintei Fecioare Maria, a mijlocitorului nostru și a reprezentării creștinilor rușinoasa, apariția icoanelor minunate Bucuria ei în darul dăruind rușilor și tuturor copiilor credincioși Bisericii care s-au luminat, mulțumim cu seriozitate Fecioarei Maria și tuturor celor care sunt foarte bune. Mântuiește-te, doamnă și ai milă de slujitorii Tăi, chemând: Bucură-te, Maică Domnului, ocrotitorul și mijlocitorul nostru, cei zeloși ai noștri.

Rugăciune: la cine chem, Doamnă, căreia voi alerga în mâhnirea mea, căreia îi voi aduce lacrimile și suspinul, dacă nu la Tine, Regina Cerurilor și a pământului: cine mă va alunga din noroiul păcatelor și nelegiuirilor, dacă nu Tu, O mamă de burtă, Intercesorul și refugiul rasei umane. Ascultă gemetele mele, mângâie-mă și ai milă în mâhnirea mea, protejează-mă de necazuri și nenorociri, scapă-mă de amărăciuni și întristări, și tot felul de afecțiuni și boli, de la vrăjmașii vizibili și invizibili, mor dușmănia care îmi face frig, ca să fiu izbăvit de calomnia și răutatea omenirii. , tot din carnea sa a obiceiurilor slabe ale libertății. Ascunde-mă sub umbra Tale milostive, că voi aduce pace și bucurie și curățare de păcate. Îmi încredințez mijlocirea ta maternă, îmi ofer Mati speranță, acoperire și ajutor și mijlocirea, bucuria și mângâierea și ambulanța în toate.O, minunată doamnă! Toată lumea curge către Tine, fără ajutorul Tău atotputernic, El nu se îndepărtează, din acest motiv recurg la tine nevrednic și voi fi izbăvit de moarte subită și aprigă, măcinarea durerii de dinți și a chinului etern. Împărăția Cerurilor, totuși, veți primi și voi putea să vă primesc în tandrețimea inimii râului: Bucurați-vă, Maică a lui Dumnezeu, Întâlnita și Patronata noastră, zeloasă, pentru totdeauna. Amin.

Rugăciunea înainte de nașterea Fecioarei Fecioare Maria

O rugăciune înainte de a da naștere Preasfântului Theotokos va naște moral o femeie în muncă și îi va da putere înaintea unui eveniment important. Mai mult, în momentul nașterii în sine, rareori femeile reușesc să se relaxeze și să taie câteva minute pentru a apela la patronii cerești.

O rugăciune înainte de a da naștere Preasfântului Theotokos va naște moral o femeie în muncă și îi va da putere înaintea unui eveniment important.

Rugăciunea în timpul nașterii consumă destul de energie și poate distrage multe femei. Să fie mai bine în acest moment ca alții să se roage pentru ei. Prin urmare, este atât de important sincer, cu o credință de nezdruncinat într-un rezultat bun, să citești rugăciunea către Fecioară pentru naștere înainte de debutul muncii.

„Fecioara Fecioară, Maica Domnului nostru Iisus Hristos, chiar cântărește nașterea și natura mamei și a copilului tău, ai milă de robul Tău (numele) și ajută-l la această oră și lasă-i povara să se rezolve în siguranță. Dintre îndrăgostita Doamnă a Theotokos, nu am cerut niciun ajutor în nașterea Fiului lui Dumnezeu, vă rog să-l ajutați pe acest rob al Tău care are nevoie de ajutor, dar mai ales de la Tine.

Acordă-i binecuvântările în această oră și să ai un copil ca acesta să se nască și să aducă în lumina acestei lumi, astfel încât într-un timp adecvat și lumină inteligentă în botezul sfânt cu apă și spirit. Vă cedăm, Maică a Domnului, rugându-ne: fiți milostivi față de această mamă, ar trebui să veniți și voi să fiți mamă și să rugați pentru Hristos, Dumnezeul nostru, care s-a întrupat de la voi, să o întărească cu puterea Sa de sus.

Rugăciunea pentru o femeie aflată la naștere și un copil pentru o naștere de succes poate fi adresată și Sfintilor Mucenici Anastasia Uzoreshitelnitsa și Catherine. Matronul Moscovei, Îngerul păzitor, Nikolai Ugodnik este, de asemenea, solicitat ajutor în naștere cu o rugăciune înflăcărată.

Biserica pune lumânări în fața icoanei Maicii Domnului. Ea, precum și „Asistentul în naștere” pot fi duse cu tine la sala de naștere. Cumpărați o pictogramă mică, de exemplu, sub forma unui calendar și păstrați-o cu dvs. din momentul începerii contractărilor. Ea va deveni amuleta voastră puternică.

Crucea pectorală în timpul nașterii nu trebuie îndepărtată.

Rugăciune în fața icoanei „Bucurie neașteptată”

Rugăciunea înainte de nașterea Domnului Isus Hristos

A învăța rugăciunea Fecioarei pentru naștere este primordial. De asemenea, puteți apela la Sfinți pentru a-și alătura sprijinul.

Dar principalul lucru de reținut este că Rugăciunea înainte de naștere trebuie să fie mai întâi adresată Domnului, astfel încât El să binecuvânteze și să ajute.

Rugăciunea înainte de naștere trebuie mai întâi adresată Domnului, astfel încât El să binecuvânteze și să ajute.

Atunci ar trebui să vă relaxați și să vă bazați pe voia Lui. Este permis să te rogi în propriile tale cuvinte, inclusiv pentru medicii și obstetricienii care vor ajuta femeia în travaliu.

„Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, din Tatăl etern, Fiul s-a născut înainte de veac, iar în ultimele zile, prin harul și asistența Duhului Sfânt, demn să se nască din Preasfânta Fecioară ca un prunc, așezat și pus într-o iesle, Domnul Însuși, la început creând om și soție ascunzându-l, dându-le porunca: creșteți și înmulțiți și umpleți pământul, aveți milă prin marea voastră slujire (numele) vostru, care se pregătește să nască după porunca Ta. Iartă-i păcatele libere și involuntare, harul tău îi dă forța să-ți rezolve în siguranță povara, să salvezi acest lucru și bebelușul în sănătate și neputință, să-i protejezi pe îngerii tăi și să te salvezi de acțiunile ostile ale spiritelor rele și de orice lucru rău. Amin. "

Încercați să citiți toate textele menționate cuvânt cu cuvânt. În ciuda faptului că te poți ruga și tu în felul tău. După naștere, nu uita să-i mulțumești Domnului, Fecioarei Maria și Sfinților care te-au ajutat în taina că ai un copil.

Rugăciunea de mulțumire, care poate fi rânduită în biserică de rudele mamei proaspăt racordate, va fi o decizie corectă.

Unde este Icoana Preasfintei Fecioare Maria „Asistentă în naștere”

Această imagine a Fericitei Fecioare Maria a devenit cunoscută Bisericii moderne nu cu atât de mult timp în urmă ... În aproape 1993, un paroh în vârstă al Catedralei Sf. Nicolae din orașul Serpukhovo (în Rusia), care a primit Sfânta Împărtășanie de la capul acestei biserici, protopopul Vladimir Andreev, acasă, i-a transmis sfântul imaginea care, timp de mulți ani, a stăpânirii ateismului se afla în podul casei sale. Icoana era foarte întunecată de la bătrânețe, dar se putea vedea bine: o înfățișa pe Preasfințitul Theotokos cu micuțul Mântuitor și subtitrarea - „Asistență la naștere”. În biserica creștină există multe icoane asemănătoare (cel mai mult seamănă cu icoana Maicii Domnului „Semn”), dar aceasta avea o diferență specială: în pântecele Maicii Domnului se afla copilul Isus. Iar tatăl Vladimir a văzut această imagine pentru prima dată.

Un eveniment celebru a avut loc în zilele Postului. Arhiereul a așezat sfânta Icoană în Catedrala Sf. Nicolae, unde rămâne până în zilele noastre.

Desigur, copiile și reproducerile la care apelează enoriașii se găsesc în diferite altaruri din întreaga lume. Multe temple sunt numite după imaginea miraculoasă.

Sărbătoarea patronală - icoanele Maicii Domnului „Asistent la naștere” - este sărbătorită în Biserica Ortodoxă pe 8 ianuarie.

Pictograma partenerului de livrare: de unde să cumperi

Dacă nu ați cumpărat niciodată icoane și este îngăduința harului lui Dumnezeu, sub formă de a concepe un copil sau a unei dorințe sincere și arzătoare de a deveni mamă pentru prima dată care v-a condus la această întrebare, atunci veți fi probabil bucuroși să știți că puteți cumpăra un „Asistență de naștere” în orice biserică. , biserică sau kaplikk.

Imaginile sfinte, precum literatura bisericească, sunt de asemenea vândute în magazinele bisericii care funcționează atât în ​​temple, cât și separat de ele. Întrebați despre pictograma asistentă și ei vă vor ajuta cu plăcere.

Vă rugăm să rețineți că acesta poate fi apelat în diferite moduri: Asistență la naștere, Sfânta Născătoare de Dumnezeu în asistent la naștere, Asistent la naștere, Ajutor la naștere, Ajutor pentru soții la naștere.

Și poate fericita Fecioară Maria să audă toate apelurile tale sincere la ea și să o binecuvânteze! Și după nașterea fericită a bebelușului, luați notă de pictograma „Mammoth” și „Educator” și, de acum, întoarceți-vă la Maica Domnului cu toate bucuriile și grijile voastre.

Mai ales pentru nashidetki.net- Larisa Nezabudkina

Care va fi rezultatul

Nu uitați că ajutătorul de rugăciune în timpul nașterii ajută aproape întotdeauna. Există însă cazuri în care se poate dovedi neputincios. Trebuie să tratați acest lucru fără vinovăție, deoarece această situație poate fi karmică și nu are nicio legătură cu eforturile dvs. Amintiți-vă că rugăciunea este un asistent, nu un panaceu pentru boli și complicații. Prin urmare, trebuie să vă rugați, dar să nu programați rezultatul.

Icoana Asistenței Maternității Maicii Domnului - Atelier de pictură cu icoane

Icoana scrisă de mână a Maicii Domnului.Asistent în naștere.

Din vremuri imemoriale, în momentele de suferință severă la nașterea copiilor, când moartea este atât de aproape, femeile au recurs cu rugăciune deosebit de arzătoare la Mântuitorul și Preasfânta Sa Maică.

În familiile pioase din vremea noastră, puteți vedea icoana Maicii Domnului, numită „Asistent în naștere”. Pe ea este descrisă Maica Domnului cu brațele ridicate pentru rugăciune cu Copilul etern în sân.

Fericita Fecioară Maria - este hramul cerească al tuturor femeilor care se pregătesc să devină mame.

Maica Domnului a fost cea care s-a rugat întotdeauna pentru ajutor în orice problemă legată de naștere, care însăși a devenit Maica Copilului Iisus Hristos.

Ea este cea care poate înțelege durerea și experiențele unei femei însărcinate sau dorește doar să nască o femeie, pentru a-i oferi asistența necesară.Fecioara, care a cunoscut bucuria maternității, poate ajuta o femeie stearpă să găsească un copil mult așteptat.

Icoana scrisă de mână a Maicii Domnului

Icoana Maicii Domnului „Asistent la naștere” - se referă la tipul iconografic al icoanelor Fecioarei numite Oranta (Rugăciune). Fecioara este înfățișată într-o poziție de rugăciune, cu brațele ridicate spre cer.

Palmele se deschid spre exterior, un gest tradițional de rugăciune intercesorie.

Această imagine exprimă cel mai clar spiritul Bizanțului, unde în siluetele stricte și maiestuoase, haine bogate și festive ale sfinților, se exprimă clar triumful Ortodoxiei.

Pe un fundal de aur, icoanele o înfățișează pe Maica Domnului împreună cu Fiul ei etern. În sânul Fecioarei, este reprezentat Pruncul Hristos în sfera cerească. Mâinile Maicii Domnului sunt pliate în rugăciune către Fiul. Una dintre caracteristicile acestui exod iconografic este capitolul descoperit al Fericitei Fecioare Maria.

Capul Fecioarei este ușor înclinat și întors. Părerile Maicii Domnului și ale Fiului sunt fixate închinătorilor. Fețele sunt înregistrate cu înot ocru. Tonurile rozaliu ale fardului și buzelor contrastează cu culoarea măslină a sankirului, ceea ce le conferă un volum suplimentar și expresivitate, tandrețe și căldură.

Maica Domnului este îmbrăcată într-un maforium stacojiu, deasupra unei tunici albastre închise, simbolizând puritatea și puritatea cerească, originea regală și demnitatea ei.

Îmbrăcămintea dreaptă și largă a îmbrăcămintei stabilește un anumit ritm și mișcare a icoanei, exprimă completitatea ordonării forțelor spirituale. În construcția lor geometrică strictă, se manifestă elasticitatea energiei spirituale. Toate elementele icoanei sunt înregistrate în plute subțiri, transparente, care conferă adâncime, moale, aerisire eterică aspectului Fecioarei și Copilului.

Icoana Maicii Domnului Asistent la naștere este realizată în stil canonic, în conformitate cu tradițiile vechi ale picturii cu icoane.

La scrierea icoanei, s-a folosit o paletă de culori naturală curată și naturală: minerale, pietre semiprețioase, ocru, pământ frecat manual cu o cimbru și amestecat pe gălbenuș.

Paleta bogată de culori a pigmenților naturali a făcut posibilă atingerea saturației moderate și a moliciunii culorilor caracteristice Școlii de scriere din Moscova.

Pe lângă icoana de mai sus, vă aducem în atenție și alte icoane ale Maicii Domnului, realizate de pictori de icoane ai atelierului nostru.

Icoana Maicii Domnului „Asistentul maternității”

Pentru orice femeie, a avea un copil este cel mai important cadou al lui Dumnezeu. O rugăciune în fața icoanei Maicii Domnului „Asistența Maternității” protejează mamele în așteptare, ajută la menținerea sarcinii și la întărirea după naștere.

Multe femei, probabil, nici măcar nu vor putea descrie bucuria care le dă un sentiment de maternitate. Cu toate acestea, în timpul sarcinii, mamele în așteptare se tem foarte mult de gândurile legate de nașterea dureroasă și de pericolele care pot amenința copilul. Pentru a se proteja pe ei și pe copilul nenăscut, femeile apelează la ajutorul Maicii Domnului - Protecția copiilor și mamelor. Imaginea Fecioarei „Asistență de maternitate” poate fi adesea văzută în maternități și în care curând reînnoirea este așteptată. Icoana Maicii Domnului nu este doar un talisman pentru mama care așteaptă - ea ajută femeile în timpul nașterii, protejându-le atât pe ele cât și pe copil.

Istoricul pictogramei „Asistent la naștere”

În prezent, nu există informații fiabile despre istoria apariției imaginii Maicii Domnului „Ajutor în naștere”, precum și despre locul în care se află originalul. Conform unei versiuni, o dată această icoană aparținea Bisericii Catolice. Acest lucru confirmă imaginea specială a Fecioarei Maria, care nu este caracteristică iconografiei ortodoxe.

O altă confirmare a acestei versiuni este ziua sărbătorii icoanei - 8 ianuarie. Alături de celebrarea icoanei „Ajutor în naștere” în această zi, credincioșii venerează încă o imagine a Maicii Domnului - „Pântecele Pântece”, care a venit la noi din Italia, de la Bar-grad, situată la Roma.

În ciuda faptului că nu există date confirmate cu privire la originea icoanei, imaginea miraculoasă a Maicii Domnului „Asistentă în naștere” este venerată în special de Biserica Ortodoxă și de mamele care așteaptă. Copii ale icoanei pot fi văzute în multe biserici din țara noastră, iar femeile însărcinate pot întotdeauna să apeleze la ea pentru ajutor, cerând naștere ușoară fără durere și sănătatea copilului lor.

Descrierea imaginii Maicii Domnului „Asistentă în naștere”

Există mai multe icoane ale Fecioarei Maria „Asistent în naștere”, dar doar una dintre ele este cea mai frecventă în lumea modernă. Fiecare dintre aceste imagini are propriile sale caracteristici iconografice, însă semnificația și puterea imaginii miraculoase rămân neschimbate. Imaginea de pe icoană aparține unuia dintre tipurile de iconografie catolică - imaculatul, care înseamnă „imaculat”. Însuși Maica Domnului este înfățișată într-o haină roșie, pe care este vizibil să le gratiezi. Ea stă cu capul descoperit, iar mâinile sunt îndoite pe piept. La nivelul palmelor ei, pruncul Iisus Hristos este înfățișat fără haine, cu brațele încrucișate. O astfel de imagine înseamnă experiența Maicii Domnului despre copilul nenăscut. Imaginea ei dă dragoste, speranță și liniște, atât de necesare femeilor însărcinate.

Ceea ce ajută o imagine miraculoasă

Din numele propriu-zis, puteți înțelege că icoana este amuleta principală pentru o femeie care poartă un copil sub inimă. Rugăciunile înaintea icoanei și credința în puterea Marelui Intercesor ajută femeile să nască rapid și fără durere, să se recupereze după naștere și să ofere, de asemenea, protecție împotriva necazurilor pe toată durata sarcinii.

Cuplurile care visează să aibă un copil, dar nu pot face acest lucru mult timp, apelează, de asemenea, la imaginea Maicii Domnului cu cereri de a le oferi copiilor cât mai curând posibil. O poveste minunată este legată de aceasta, datorită căreia Catedrala lui Serpukhov Nicolae, în 1993, a dobândit imaginea miraculoasă a Maicii Domnului „Asistentă în naștere”.

Datorită puterii magice a icoanei „Ajutor în naștere”, un adevărat miracol s-a întâmplat cu preotul Serpukhov Vladimir Andreev. Chiar și într-o perioadă în care nu avea demnitatea, el și soția lui au visat să aibă un copil, dar prima încercare s-a încheiat în moartea bebelușului, iar după a doua naștere au fost ușoare, dar mama era în stare gravă la spital. Soțul epuizat timp de șase luni singur a avut grijă de copil. În acest timp, el se ruga Domnului în fiecare zi și i-a cerut să-și protejeze și să-și salveze rudele. Odată a realizat că părtășia cu Dumnezeu era o nevoie necesară pentru el, după care a decis să se dedice complet credinței și să devină preot. În timpul Postului, Vladimir Andreev s-a dus acasă la o femeie în vârstă pentru a sărbători Euharistia. El i-a spus că era un preot al bisericii recent deschise. În acest moment, femeia și-a sunat nepoata, rugându-i să-i aducă un pachet. Când a desfășurat-o, o pictogramă a apărut în ea. Aceasta a fost chiar imaginea Maicii Domnului „Asistentă în naștere”. După aceea, femeia a spus că ar dori să aducă această icoană ca un cadou pentru noua biserică. Întreaga imagine a fost pătată de funingine, iar preotul a avut impresia că icoana a fost uitată și inutilă de mulți ani. După ce a curățat-o, a văzut imaginea Maicii Domnului și a pruncului Iisus Hristos. Când a adus icoana la biserică, ea a început să facă minuni. Femeile care s-au rugat înaintea ei pentru concepția unui copil au rămas în scurt timp însărcinate, dar nu au uitat să se roage icoanei Fecioarei pentru nașterea fără durere și pentru fericirea viitorului lor copil. În familia preotului, totul a fost bine: soția și-a revenit, iar copilul a crescut sănătos. După toate minunile create de această icoană, Vladimir Andreev a decis să o dea la Catedrala Sf. Nicolae. De atunci, multe femei și mame în așteptare s-au adunat în pereții acestui loc sacru, cerând un mod miraculos de a le oferi un copil sănătos, de a le proteja în timpul sarcinii și de a ușura chinurile în timpul nașterii.

Nu numai femeile însărcinate, ci și soții lor apelează la icoana Fecioarei cu o rugăciune pentru protecția viitoarelor mame și copil. La urma urmei, nu poate fi auzită o cerere din inima pură a unui soț iubitor și viitor tată.

Unde este imaginea miraculoasă a Maicii Domnului „Asistentă în naștere”

Una dintre cele mai importante imagini ale Fecioarei se află în Catedrala Sf. Nicolae din orașul Serpukhov din regiunea Moscova. Pentru Biserica Sfântul Nicolae cel Alb, icoana Preasfintei Fecioare Maria „Ajutor în naștere” este unul dintre cele mai venerate sfinții. Un culoar separat a fost alocat pentru ea, unde multe femei ortodoxe și rudele lor vin să se roage.

Maica Domnului pentru credincioși a fost considerată întotdeauna hramul și hramul familiilor și copiilor. În multe biserici și temple ortodoxe, vă puteți ruga în fața icoanei miraculoase a Fecioarei „Ajutor în naștere”, întrebând-o despre sănătatea mamelor în așteptare și a copiilor lor:

 • Biserica Sfinților Toți, Satul Roșu, orașul Moscova,
 • Biserica Schimbării la Față a Mântuitorului de pe Pod, orașul Moscova,
 • Biserica Nașterii Domnului, orașul Ekaterinburg,
 • Templul Borisoglebsky, orașul Borovsk, regiunea Kaluga,
 • Catedrala Sfânta Treime Izmailovsky, orașul Sankt Petersburg.

În multe temple și biserici puțin cunoscute, puteți vedea și icoana Maicii Domnului „Ajutor în naștere”. Femeile dobândesc icoane precum un talisman și în fiecare zi se roagă Marelui Intercesor.

Rugăciunea înaintea icoanei Maicii Domnului

Rugăciunea în fața icoanei poate fi spusă atât de mama în așteptare, cât și de rudele ei. Nu uita că sinceritatea rugăciunii tale și credința în puterea ei este cel mai important lucru din cererea ta.

„Oh, Preasfințitul Theotokos, mijlocitorul nostru și patronul nostru. Niciodată în necaz nu ne lăsați rugându-ne. Te rog pentru sănătatea și fericirea copilului meu. Domnul Dumnezeu ne-a dat fericire, dându-ne un copil pentru bucuria noastră. Chiar și în pântece, nimic nu-l va face rău. Fie să se nască credincios, respectând și respectându-și părinții. Ascultă, Sfinte Fecioare Maria, rugămințile mele, lasă toate femeile să nască ușor și fără durere. Fie ca fericirea maternității să vină odată cu apariția copilului meu. Ajută-ne și binecuvântează-ne, Marea Maică a lui Dumnezeu. Amin. "

Puteți face referire la imaginea Fecioarei „Asistent în naștere” în orice moment. Dacă aveți o astfel de icoană acasă, rugați-vă în fiecare zi pentru ca solicitările dvs. să aducă un rezultat pozitiv.

Sensul icoanei Maicii Domnului

Înțelesul icoanei Maicii Domnului „Maternist ajutător”, îl putem înțelege deja din numele imaginii miraculoase. În fața icoanei, femeile însărcinate roagă Preasfânta Fecioară să îndure și să nască un copil în siguranță.

„Asistent la naștere” ajută la a scăpa de infertilitate. Ea dă calm și speranță, dă forță și încredere mamelor în așteptare. Patronizează copiii care sunt încă în pântec.

Ziua de venerare a icoanei Fecioarei „Asistent la naștere”: 8 ianuarie / 26 decembrie (stil nou / vechi).

Data sărbătorii imaginii miraculoase a Fecioarei Maria

Data oficială pentru celebrarea icoanei este 8 ianuarie. Acest eveniment este asociat cu o altă sărbătoare ortodoxă - Catedrala Preasfintei Fecioare Maria. În această zi, credincioșii vizitează bisericile și catedralele, îi mulțumesc Fecioarei pentru ajutorul acordat și pentru toate darurile, o laudă în rugăciuni. Mame tinere și femei însărcinate se roagă în fața icoanei Maicii Domnului „Asistența Maternității”, îi mulțumesc pentru darul unui copil sau cer protecție înainte de naștere și pentru sănătatea și viitorul ei copil.

Încă este însărcinată, fiecare mamă are grijă de sănătatea ei și se protejează pentru a nu dăuna copilului. Pentru ca copiii să crească sănătoși, fericiți și protejați mereu de Maica Domnului, citiți rugăciunile Fecioarei pentru copii. Îți doresc fericire familiei tale și să nu uiți să dai clic pe butoane și

Cumpără icoana Maicii Domnului

În atelierul de pictură cu icoane al Radonezh puteți cumpăra sau comanda o icoană scrisă de mână a Asistentei Maicii Domnului la naștere.Sunați-ne și vă vom ajuta să găsiți graficul, soluția compozițională a pictogramei, dimensiunea și designul optim sau vom scrie o pictogramă în conformitate cu proba dvs.

Livrare gratuită la Moscova. Dacă doriți, pictograma poate fi consacrată în Sfânta Treime Sergius Lavra.

Imaginea Maicii Domnului Însoțitoare de naștere, realizată de pictori de icoane ai atelierului Radonezh, ca orice icoană lucrată manual, poartă căldura vie a mâinilor umane și o inimă iubitoare. Fiecare icoană pictată cu dragoste este unică.

Nu vom economisi niciun efort, toată experiența noastră spirituală, astfel încât lista scrisă de mână a icoanei Maicii Domnului a Asistentului în Naștere, dobândită în atelierul nostru, să vă binecuvânteze casa, să aducă pace, dragoste, prosperitate pentru dvs. și toată gospodăria voastră.

Pace și bunătate față de tine, dragi frați și surori și poate Doamna Raiului cu Fiul ei Veșnic să te însoțească pe parcursul călătoriei vieții tale.

Cum să ne rugăm Fecioarei?

Înainte de a începe o petiție de rugăciune, cineva trebuie să se pocăiască de toate păcatele sale, să elibereze insulte și să ceară iertare de la Atotputernicul. Gândește-te dacă piatra de care ai vrut de mult să scapi de minciuni pe sufletul tău?

Gândurile curate, libertatea de răutate și ura sunt extrem de importante în această perioadă, în special pentru femei. Atunci merită să citiți rugăciunea canonică, „Fecioară Maria, Bucură-te”.

Ar fi bine să începem cu ea orice apel la Fecioara Maria. Rugați-vă cât mai des: imediat după trezire și înainte de culcare, după masă și într-un moment de mare emoție. Încercați să nu pierdeți rugăciunile în al treilea trimestru de sarcină.

Rugăciunea este vindecătoare, calmează și ajută la obținerea păcii interioare, care este atât de important atunci când aștepți un copil. Împărtășirea cât mai des, bea apă sfântă, mănâncă prosforă, ceea ce va avea un efect benefic nu numai asupra ta, ci și asupra copilului nenăscut.

Împărtășirea cât mai des, bea apă sfântă, mănâncă prosforă

Citiți literatura spirituală. Toți împreună vor oferi un rezultat bun: sunteți pregătit mental pentru naștere și veți simți protecția invizibilă sub care vă aflați și copilul.

Citește o rugăciune către Fecioară pentru naștere, cu un sentiment de respect profund, gânditor - și vei fi auzit.

„O, Slavă Maică a lui Dumnezeu, ai milă de mine, robul Tău și vino în ajutorul meu în timpul bolilor și al pericolelor mele cu care toate femeile sărace ale Evei dau naștere.

Amintiți-vă, Binecuvântat în neveste, cu care bucurie și dragoste te-ai dus grăbit într-o țară muntoasă pentru a-l vizita pe vărul tău Elisabeta în timpul sarcinii și ce efect minunat a avut binecuvântata ta vizită atât în ​​mamă cât și în copil.

Și după mila ta inepuizabilă, dă-mi, slujitorul Tău umil, ca să fiu rezolvat în siguranță de povară, acordă-mi acest har, astfel încât copilul care acum se odihnește sub inima mea, să vină în simțurile ei, cu salt vesel, precum sfântul prunc Ioan, să se închine Domnului divin Mântuitorul Dumnezeu Ceea ce din dragoste pentru noi păcătoșii nu s-a disprețuit să devină Prunc.

Bucuria neexprimată care ți-a umplut inima virgină când te uiți la Fiul și Domnul tău nou-născut, poate să ușureze întristările care vin la mine în mijlocul bolilor la naștere. Fie ca viața lumii, Mântuitorul meu, născut de Tine, să mă salveze de moarte, care taie viața multor mame în momentul rezolvării și ca rodul pântecelui meu să fie numărat printre aleșii lui Dumnezeu.

Ascultă, Preasfântă regină a cerurilor, rugăciunea mea smerită și privește-mă, sărmanul păcătos, cu ochiul tău de har, nu-mi rușina nădejdea în marea Ta îndurare și cădere de mine. Ajutorul creștinilor, Vindecătorul bolilor, să pot, de asemenea, să experimentez pentru mine că Tu ești Maica milostivirii și pot să slăvesc întotdeauna harul Tău, care nu a respins niciodată rugăciunile săracilor și să-i izbăvească pe toți cei care te cheamă în timpul mâhnirii și a bolii. Amin. "

Rugăciunea Maicii Domnului - Înmuierea inimilor rele

Cum ajută sfânta imagine

Această imagine divină este menită să ajute femeile care se pregătesc să devină mame.Fecioara Maria, descrisă pe pânză, reduce mila durerea în timpul nașterii, vă permite să îndurați un copil sănătos.

Icoana „Ajutor pentru neveste” este extrem de venerată în tradiția ortodoxă, este atribuită tipului de Immakulat (Prechistaya).

 • Mai des, chipul Fecioarei Fericite se adresează viitoarelor mame, a căror sarcină este complicată de patologiile corespunzătoare. Rugăciunile au dat rezultatul dorit, chiar și în cazurile în care predicțiile medicilor au fost dezamăgitoare.
 • „Helper for Wives” salvează viața unui copil care este localizat necorespunzător în pântec sau are încălcări critice. Fericita Fecioară Maria este capabilă să risipească depresia cauzată de temerile legate de un eveniment viitor.
 • Aceste femei care doresc să poarte, dar nu pot, se roagă, de asemenea, „însoțitoare de naștere”. Regina cerească ascultă rugăciuni sincere și vindecă sexul corect de infertilitate.
 • Această icoană oferă, de asemenea, pace sufletească, o minte sănătoasă, vitalitate fizică, restabilește și întărește credința în mila lui Dumnezeu. Cei care cer ajutorul trebuie să-și amintească de propria smerenie, ceea ce dă mântuire altor mii de creaturi.

Despre nașterea în ortodoxie:

Sarcina este o perioadă specială care impune femeilor să aibă sănătate fizică, o dispoziție strălucitoare și rugăciuni constante care protejează împotriva efectelor dăunătoare ale energiei întunecate. Biserica recomandă femeilor care duc fructe să participe la temple și să primească mai des Sfânta Împărtășanie. Ar trebui să apelați la Fecioară și la Fiul lui Dumnezeu, ascultând mereu petiții sincere.

Apariția omului este deja un miracol. Cel mai Înalt înțelept și armonios a distribuit în trupurile noastre capacitatea de a acționa din proprie voință și de a-I mulțumi constant pentru darurile vieții. Oamenii ortodocși au observat în repetate rânduri că rugăciunile sincere în fața imaginilor sfinte ale Reginei Raiului și ale Copilului facilitează nașterea copilului, acordă sănătate și smerenie spirituală.

 • Odată, preoții mănăstirii din Serpukhov au adoptat un cuplu căsătorit, în care toți bebelușii au murit în timpul nașterii. Disperați, ei s-au îndreptat către „Ajutor pentru neveste” pentru ajutor divin. O altă sarcină a fost însoțită de rugăciuni zilnice pentru un rezultat favorabil. Cuplul a ținut repede și a băut apa binecuvântată. Curând s-a născut o fată complet sănătoasă, aducând o mare bucurie familiei.
 • Un incident unic a fost înregistrat într-o maternitate obișnuită. Fătul a luat poziția greșită în pântece, care a amenințat cu complicații severe, până la moartea unei femei sau a unui copil. Rudele s-au rugat cu umilință înaintea imaginii „Asistentului în timpul nașterii” și copilul a luat poziția corectă. Nu a avut sfârșit bucuria femeii în muncă și în familie.
 • S-a întâmplat ca în timpul durerii akathiste asociate cu dezvoltarea fătului să fi scăzut, sângerarea a încetat. Preoții recomandă amintirea Fecioarei pe toată perioada sarcinii, ceea ce va oferi mai multe probabilități de naștere în siguranță a unui copil sănătos.

Listele imaginii sacre ale Fecioarei Maria „Ajutor cu nașterea copilului” sunt destul de rare, unele dintre ele pot fi văzute în următoarele locuri:

 • În Biserica Boris și Gleb, care se află în regiunea Kaluga.
 • În Catedrala Sfânta Treime din Sankt Petersburg.
 • O listă a acestei imagini este păstrată în Catedrala Ekaterinburgului Nașterii Domnului Hristos.
 • Există două locuri în capitală, în care enoriașii pot vedea această imagine miraculoasă: Biserica Schimbării la Față a Mântuitorului și Biserica Sfinților Toți.
 • Uneori, imaginea rămâne în bisericile din Nizhny Novgorod.
 • Lista cea mai venerată se află în Biserica Sf. Nicolae din Serpukhov.

Rugăciuni pentru copii:

Pictograma „Ajutor pentru femeile aflate în travaliu” ameliorează mamele înflăcărate de durere și temeri, dă sănătate bună fătului și bucurie de nedescris pentru familii. Fața sfântă a Fecioarei face numeroase minuni prin rugăciuni și este foarte venerată în tradiția ortodoxă.

Video despre acatistul Preasfintei Fecioare Maria înaintea icoanei „Asistent în naștere”

Povestea apariției

Imaginea Preasfintei Fecioare Maria „Asistentă în timpul nașterii” a fost scrisă cu mulți ani în urmă.Dar istoria originii sale, unde și de cine este scrisă, nu este încă cunoscută. Există diferite versiuni, conform uneia dintre ele această imagine a venit la noi din catolicism.

Cea mai frecventă este următoarea poveste a apariției pictogramei „Asistent în naștere”.

Un creștin evlavios pe nume Vladimir și soția sa au visat să aibă urmași sănătoși, dar prima sarcină s-a încheiat fără succes.

aproximativ a doua oară, soțul l-a informat în siguranță pe copil, dar după apariția copilului a primit complicații și nu s-a ridicat din pat timp de o lună. Vladimir s-a uitat singură după nou-născut.

Informativ! Ce este și ce este un post ortodox

Atunci omul a început să se roage cu seriozitate lui Dumnezeu și i-a plăcut atât de mult, încât a decis să-și dedice toată viața Lui.

Vladimir a luat curând preoția. Odată, în timpul Postului, a venit la casa unei bătrâne pentru a-și lua Sfintele Daruri. Ea a decis să-i dea un chip ca un cadou, era o imagine a Fericitei Fecioare Maria, foarte străveche.

Când cam. Vladimir a curățat-o de un strat de praf laic, apoi a văzut că imaginea se numește „Asistent în naștere”. Apoi, preotul și-a dat seama că acesta este un semn, a început să se roage în fața ei, iar în curând soția și-a revenit și i-a oferit soțului său mai mulți copii.

Preotul a decis să o aducă la biserică, unde credincioșii au început să se aplice asupra ei și să-și întoarcă privirea către Preasfințitul Theotokos.

Curând, enoriașii au început să-i spună preotului că, după ce au făcut apel la această persoană, cineva a simțit debutul unei sarcini dorite, altcineva a avut o soție rezolvată în siguranță etc.

Așadar, icoana ajută cu adevărat sarcina și nașterea! Lista minunilor era destul de mare și atunci această imagine a fost numită miraculoasă.

Rugăciune înaintea icoanei însoțitoare a nașterii

Lectură religioasă: o rugăciune în fața icoanei însoțitoare pentru a ajuta cititorii noștri.

"Salvează, Doamne!" Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru, înainte de a începe să studiați informațiile, vă rugăm să vă abonați la grupul nostru de rugăciune Vkontakte pentru fiecare zi. De asemenea, vizitați pagina noastră din Odnoklassniki și abonați-vă la Rugăciunile sale pentru fiecare zi Odnoklassniki. "Dumnezeu să vă binecuvânteze!"

Înainte de a naște (mai ales dacă vor fi primele), orice femeie începe să aibă un atac de teamă și panică: ce se întâmplă dacă totul nu merge bine, atunci medicul va greși, iar copilul va avea de suferit? Manifestarea tuturor acestor temeri este de înțeles, deoarece, fără îndoială, orice femeie vrea să nască un copil sănătos și, în același timp, să rămână sănătoasă. În astfel de situații, rugăciunea în timpul nașterii și ajutorul în timpul nașterii pot fi foarte bune.

Icoana asistent maternal

Spre deosebire de nume, care spune despre ajutorul Fecioarei numai în timpul nașterii, se știe că Doamna Fericită ajută prin această imagine în toate dificultățile asociate cu conceperea și purtarea copiilor:

 • Când planificați o sarcină,
 • Despre infertilitatea vindecătoare
 • În cererile pentru un gen specific al copilului,
 • Cu privire la ameliorarea tulburărilor de toxicoză și sarcină, dificultăți în purtarea copilului,
 • Despre salvarea unui copil în caz de avort spontan,
 • În ceea ce privește corectarea defectelor fetale, vindecarea copilului în pântec, dacă analizele arată abateri în dezvoltarea acestuia,
 • La depășirea dificultăților psihologice din timpul sarcinii: temeri, depresie, îndoială de sine, nemulțumire față de aspectul tău - nu uita că poți să dedici mereu câteva minute fondului de ten și rimelului și îți vei lua cu siguranță figura după naștere,
 • Despre livrare sigură și la timp,
 • Despre sănătatea suplimentară a copilului.

Pictograma Asistentului în Rugăciune la naștere poate fi citită online în rusă în textul de mai jos:
Regina mea Prelaya, speranța mea este Fecioara! Gazdă și grijă de orfani, Rătăcitori, Reprezentant, Bucurie îndurerată, Patronă jignită pe nedrept! Vezi nenorocirea mea, vezi durerea mea - ajută-mă, la fel de slab, hrănește-mă, ca rătăcitor. Îmi cunoști insulta, salvează-mă de ea așa cum vrei.Nu am alt ajutor decât Tine, niciun alt Reprezentant în fața lui Dumnezeu, nici un Mângâietor bun, în afară de Tine, O, Maica Domnului! Mântuiește-mă și acoperă-mă pentru totdeauna.

O, Fericită Madona, Doamna Fecioarei, care nu ne uită niciodată în viața pământească! Cui, în afară de Tine, îmi voi trimite rugăciunile, îmi voi oferi lacrimile și suspinele, cu excepția Ta, tuturor oamenilor credincioși Consolare! Ție, Maică Domnului - Viața Dătătorului - cu frică, credință și dragoste, implor: Domnul să lumineze pe toți oamenii ortodocși, să îi direcționeze spre mântuire, să îi supună pentru a ne oferi copiilor și fiului tău care este plăcut și bun. Domnul să ne mântuiască în curăția smereniei, în speranța mântuirii în Hristos și ne va da tuturor celor care suntem sub acoperirea harului Tău, mângâiere pământească. Mântuiește-ne în umbra milostivirii Tale, O Cel mai Pură Un! Ajută-i pe cei care se roagă pentru naștere, eliberează-i de calomnie rea, de necazuri grave și de nenorociri și feriți de moarte și boli. Dă-i viziunea milostivă și bună, duhul de convingere pentru păcate, să vedem plinătatea și curățenia învățăturilor pe care ni le-a dat Domnul Isus, să ne protejeze de moartea abaterilor trupești și spirituale de la Biserică, astfel încât noi toți, cântând cu recunoștință măreția Ta, să primim pacea cerească și acolo cu toți sfinții, prieteni ai Dumnezeului credincios, l-au proslăvit pentru totdeauna pe Dumnezeu, pe Cel din Sfânta Treime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Amin.

Puteți memora rugăciuni scurte în pictograma „Asistent în naștere”: troparion și kondak - și puteți ruga cu ele în timpul analizelor, în timpul durerilor și contracțiilor.

O, Maica Domnului nostru, după ce ai conceput Viața de viață a lui Hristos în pântecele Tău, Tu însuți nu ai cerut ajutor în nașterea Lui, deci rezolvați-vă cu ușurință de povara sclavului sau a ajutorului vostru și ajutați-l pe copilul ei (ei) să se nască în timpul prielnic și să-l acceptați (ele) sub Protecția sfântului Tău, te rugăm ție, Maică Domnului Atotputernic: Tu ești Asistentul tuturor femeilor aflate în muncă și însărcinate, Intercesor înaintea lui Dumnezeu tuturor slujitorilor Tăi.
Ai mângâiat lacrimile Evei și ai îndeplinit scripturile profeților, l-ai conceput pe Dumnezeul prunc din Duhul Sfânt și l-ai născut cu umilință în iesle din peștera din Betleem. Venim la Tine, Păzitorul femeilor și bebelușilor, ne aducem suspinele noastre de rugăciune și întristare, Îți măriți: bucură-te, Fericită Maică a Domnului, Ajutor în naștere.

Tradiții ortodoxe la naștere

Acum o sută de ani, fiecare femeie care se pregătea să devină mamă în toate se baza pe voia lui Dumnezeu. Moașa nu s-a gândit niciodată să ajute o femeie în travaliu fără să se roage mai întâi. În momentul nașterii, toți membrii gospodăriei stăteau în fața unei lămpi aprinse și se rugau Maicii Domnului pentru o naștere cu succes. Rugăciunea înainte de naștere a fost, de asemenea, obligatorie pentru femeia care lucrează.

Epoca ateismului a schimbat viziunea asupra oamenilor, dar societatea modernă reînvie din ce în ce mai mult credința ortodoxă, spiritualitatea în suflete și societate. Prin urmare, chiar și astăzi tot mai multe femei recurg la Puterile Superioare cu o rugăciune - mai întâi să conceapă, apoi să îndure și să nască.

Minunile care se petrec prin credința și rugăciunile credincioșilor îl conving pe Domnul de milă și iubire pentru copiii lor.

Credinciosul în timpul sarcinii apelează adesea la forțele cerești. Preoții insistă că, în perioada de a purta un copil, orice femeie ar trebui să participe la templu, să mărturisească și să primească Sfânta Împărtășanie a lui Hristos.

Asistenta principală a femeii însărcinate pentru întreaga perioadă de purtare a copilului este icoana Preasfintei Fecioare. Fața sfântă a dezvăluit multe minuni prin credință, inclusiv darul maternității.

Rugăciunea trebuie să însoțească femeia însărcinată în toate cele nouă luni, nu numai în templu, ci și acasă, o femeie poate contacta maestrul și protectorul ceresc.

„Conform credinței noastre, să fie pentru noi ...” - rugăciunea în momentul nașterii face minuni: există cazuri în care mamele care pronunță cuvintele de rugăciune s-au calmat, procesul de naștere a fost facilitat și sângerarea s-a oprit. Preoții spun că rugăciunea în timpul sarcinii, rugăciunea înainte de naștere și rugăciunea în timpul nașterii sunt la fel de importante pentru o femeie.

Punând întrebarea: „Cui să se roage? La ce icoană este mai bine să se îndrepte? ”, O femeie din inima ei înțelege că Fecioara va fi asistentul principal, către care oamenii se întorc mereu în momentul întristării și încercărilor.

Fiind imaculată și pură, Fericita Fecioară l-a născut pe Fiul fără durere, totuși, în timpul vieții sale pământești, a experimentat pe deplin ce sunt durerea și suferința. Prin urmare, răspunde cererilor de rugăciune ale credincioșilor.

Câteva sfinte fețe ale Maicii Domnului sunt considerate hramul unei femei însărcinate: icoana „Asistent în naștere”, „Skoroshlushnitsa”, „Leaping the Baby”, „Healer” și multe alte icoane miraculoase.

Mântuitorul nu va rămâne indiferent la rugăciunile sincere de ajutor și protecție, prin urmare, rugăciunile oferite de icoana lui Iisus Hristos au și o putere eficientă. Nu mai puțin eficiente sunt rugăciunile din Ksenia de Petersburg, Anastasia Resolver. Cu toate acestea, cei mai mulți credincioși cred că principalul ajutor al femeii în naștere este încă icoana Fecioarei „Asistent la naștere”.

O imagine miraculoasă și-a condus istoria modernă încă din anii 90 ai secolului XX. Atunci a apărut lumea ortodoxă Asistentul ortodox în naștere. În cazul în care se află chipul autentic nu este cunoscut, dar o dată, în perioada Postului Mare, o listă cu această pictogramă a fost găsită în Serpukhov. Părintele Vladimir a primit-o ca dar de la o bătrână pioasă, pe care a luat-o acasă.

Timp de mulți ani de ateism, icoana a fost păstrată în pod, apoi a apărut pe lume sub numele de „Asistent în naștere”. De atunci, multe minuni au fost fixate din această imagine conform adreselor de rugăciune ale credincioșilor. Multe femei sterile au aflat bucuria maternității: o rugăciune stăruitoare în fața icoanei „Asistența maternității” face minuni.

Maica Domnului este înfățișată în plină creștere cu mâinile în sus, Pruncul etern este situat la nivelul sânului ei.

Preasfânta Fecioară este înfățișată cu capul descoperit și cu mâinile îndoite, Mântuitorul este în pântece.

Canoanele ortodoxe predetermină imaginea Maicii Domnului cu un cap acoperit, deoarece mulți clerici cred că a doua versiune a icoanei este de origine occidentală.

Cu toate acestea, printre creștinii ortodocși, icoana „Ajutor în naștere” este, de asemenea, considerată un altar important, pe care este descrisă Maica Domnului împreună cu Pruncul în pântece. Părintele Vladimir a stabilit imaginea dobândită în templu, compunând un akathist la acesta.

Acum, femeile însărcinate și rudele lor citesc acatistul Fecioarei, stând în fața icoanei, facilitând astfel cursul sarcinii și reduc durerile nașterii.

Există, de asemenea, o rugăciune canonică pe care viitoarele mame le spun înaintea acestei icoane minunate. Puterea rugăciunii nu este comparabilă cu nimic. Este deosebit de puternică apelul la rugăciune pronunțat din „chiar adâncurile sufletului”. Mesajul către forțele cerești, întocmit sincer, cu un mesaj profund, va fi mereu auzit și „în funcție de rugăciunile noastre, acesta ne va fi dat ..”

Pictograma „Asistență de maternitate” este concepută pentru a ajuta femeile la naștere, numele sfintei imagini vorbește de la sine. Femeile însărcinate apelează la icoană cu o solicitare pentru a îndura în siguranță, pentru a naște un copil sănătos.

Unii dintre cei a căror sarcină este complicată de patologii cer vindecarea și nașterea cu succes. Nu numai femeile însărcinate se adună la icoană și apelează la ea, dar și cele care nu o pot suporta din anumite motive.

O rugăciune pentru acordarea păcii sufletești, a unui spirit sănătos și a vigoare, credința în milostivirea Celui Atotputernic se aude mai întâi, pentru că se spune cu adevărat: „Strângeți spiritul este pașnic și mii vor fi mântuiți lângă voi ...”.

Preoții Catedralei Sf. Nicolae din Șerpukhov, unde se află o imagine minunată, observă constant pelerinajul enoriașilor, care sunt atrași de icoana miraculoasă a Fericitei Fecioare Maria.

Minunile de rugăciune care emană de la fața sfântă afirmă în mod constant triumful credinței adevărate în mila Domnului. Un cuplu disperat care a îngropat șase bebeluși născuți a apelat la ajutorul imaginii „Asistentul în naștere”.

De-a lungul celei de-a șaptea sarcini, cuplul s-a rugat cu seriozitate pentru imagine, a băut apă sfântă, iar la timp s-a născut o fată sănătoasă. Un caz unic de vindecare din icoană a fost consemnat nu numai de clerici, ci și de angajații spitalului.

Bebelușul, poziția greșită în pântecele căreia a fost amenințat cu naștere complicată, s-a întors peste noapte și s-a rugat în rugăciuni înaintea icoanei peste noapte și s-a așezat corect.

Rugăciunea de naștere a Maicii Domnului

Vă sfătuim să citiți rugăciunea mamei lui Dumnezeu a ajutorului la naștere cu mai multe opțiuni în limba rusă, cu o descriere completă și imagini.

Prima Rugăciune a Preasfințitului Teotok în cinstea icoanei Sale „Asistent în naștere”

Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunile sfâșietoare ale slujitorilor Tăi care curg spre Tine. Te putem vedea pe sfânta icoană în pântecele care poartă pe Fiul tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos.

I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane.

De asemenea, este mai cald că se încadrează în imaginea ta celibată și că atingerea unuia se atinge, te rugăm ție, Doamnei Milostive: noi păcătoșii, condamnați în bolile părinților și în întristarea hrănirii copilului nostru, îndrăgostim cu milostenie și intervenim cu milostenie, dar bebelușii noștri, la fel cum i-ai dat naștere, izbăvește boală și întristare amară, acordă-le sănătate și bunăstare și chiar hrănirea din tărie va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și a celor care pisică, Domnul va da lauda Lui.

O, Maica Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând vor fi vindecate, mâhnirea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi.

Ascultă-ne în ziua întristării, în fața celor care cad înaintea icoanei tale, iar în ziua bucuriei și izbăvirii primim laude recunoscătoare a inimilor noastre.

Oferiți-ne rugăciunile către Tronul Fiului vostru și al Dumnezeului nostru, pentru ca El să fie milostiv de păcat și slăbiciunea noastră și să dea milă călăuzilor Săi, numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, vă vor proslăvi pe Tine, mijlocitorul compătimitor și Speranța credincioasă de felul nostru, în vecii vecilor . Amin.

A doua Rugăciune a Preasfințitului Teotok în cinstea icoanei Sale „Asistent în naștere”

O, Preasfânta Doamnă a Theotokos, care nu ne lasă în viața pământească! Cui voi oferi rugăciuni, cărora le voi aduce lacrimi și suspine, dacă nu pentru Tine, toți credincioșii vor fi mângâiați! Cu frică, credință, dragoste, Maică Vântură, mă rog: Dumnezeu să acorde poporului Ortodoxiei să ne mântuiască, să ne dea copii pentru pacea Ta, să ne păzească în curăția smereniei, în speranța mântuirii lui Hristos și să ne acorde pe toți, în acoperirea harului tău, mângâiere pământească. Ține-ne sub steagul harului Tău, Cel mai Pur, rugându-te pentru ajutoare, calomnie a libertății rele, necazuri dureroase, dezastre și moarte. Dă-i o perspectivă binecuvântată, un spirit de încurcătură pentru păcătoși, să vedem plinătatea și puritatea învățăturilor lui Hristos date de noi, să ne ferim de pierderea înstrăinării și toate, datorită glorificării măreției Tale, să fim în pace cu iubitul Tău și cu toți sfinții noștri îl vom proslăvi pe Dumnezeu în Trinitate Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, acum și pentru totdeauna și în vecii vecilor. Amin.

Troparionul Preasfințitului Theotokos în cinstea icoanei ei „Asistent în naștere”

Mama Dumnezeului nostru, crezându-L pe Hristos, Viața de viață în pântece, nu aveai nevoie de ajutor pentru a da naștere Lui, la fel, lăsați pe robul vostru să binecuvânteze și să-l ajute și pe copiii lor în timpul bunăstării celor care îl au, sub protecția voastră, ca mamă, ne rugăm, să acceptați: Tu la nașterea Ajutorului, mijlocitorul slujitorului Tău.

Kondak al Preasfințitului Teotokos în cinstea icoanei ei „Asistent în naștere”

Lacrimile permisiunii lui Evins, scripturile profetice s-au împlinit, concepute din Duhul Sfânt al Pruncului Divin și, în primul rând, din Betleem, dând naștere cu umilință, noi apelăm la tine ca Păzitor al soțiilor și pruncilor, respirăm pentru tine și ne bucurăm de tine: bucură-te, Maică Milostivă, mamă în naștere.

Locația pictogramei

Există un răspuns exact la întrebarea unde se află chipul miraculos al „Asistentului în naștere”. În acest moment, „Asistență de naștere” te poți înclina în Serpukhov lângă Moscova, unde se află Catedrala St. Nicolae Minunatul. Acolo puteți găsi această imagine, rugați-vă, respectați-o și citind akatistul din fața icoanei.

Important! Akathist este cântatul laudativ al Domnului, Fecioarei, unei sfinte sau a unei sărbători. Este format din 12 kondakas și ikos, iar al 13-lea kontakion este citit de 3 ori la sfârșit. După aceasta, sunt citite primele icos și kondak. La sfârșitul textului este un apel de rugăciune către cel căruia i s-a recitat akatistul.

În Biserica Sf. Nicolae din orașul Serpukhov, un akathist este citit în fiecare săptămână în fața acestei persoane și orice rugăciune primește ceea ce are nevoie la un moment dat.

„Ajutorul” este un adevărat miracol, dezvăluit în această perioadă dificilă pentru întărirea credinței creștinilor și, de asemenea, astfel încât prin rugăciuni către Maica Domnului în fața icoanei „Ajutor”, numărul credincioșilor va crește în Rusia, adică pentru rezolvarea problemei demografice.

Acest lucru este important! Ce ar trebui să cer icoana Czestochow a Maicii Domnului

De asemenea, liste de pe această față minunată pot fi găsite în multe biserici ale țării, de exemplu:

 • în Ekaterinburg în Biserica Nașterii Nașterii,
 • în capitală în biserica Sfinților Toți (Satul Roșu),
 • în Borovsk, regiunea Kaluga, în biserica Borisoglebsky,
 • în Biserica Schimbării la Față din Capitală,
 • la Sankt Petersburg în Sfânta Treime Catedrala Izmailovsky.

În plus, în multe biserici și magazine bisericești există această imagine, este prezentă și în maternități. Datorită acestui fapt, viitoarele mame se pot uita la el și pot apela la Intercesor în cele mai dificile ore de ușurare de sarcină.

Cui să presteze o slujbă de rugăciune în timpul nașterii

Încă din cele mai vechi timpuri, s-a întâmplat așa că femeile care munceau ofereau o rugăciune înaintea imaginilor miraculoase ale reginei cerești, „Recuperarea copilului”, „Vindecător”, „Asistentă în naștere”, „Fedorovskaya” și multe altele. Această listă poate fi listată la nesfârșit, deoarece nu este atât de important pentru cine să se roage, deoarece principalul lucru este că rugăciunea în timpul nașterii și ajutorul în naștere să fie pronunțată sincer.

Pentru a consolida slujba de rugăciune, cineva ar trebui să ceară ca, în perioada de muncă la femeia care lucrează, familia și prietenii să rostească cu căldură o rugăciune în timp ce se află în biserică sau în pereții casei, înaintea iconostasului.

Cu toate acestea, trebuie menționat că, împreună cu alte imagini, icoana Maicii Domnului „Ajutorul în naștere” este mai populară, iar imaginea Fecioarei Maria acționează ca hramul femeii și ajutoarele principale întotdeauna și în toate situațiile, de aceea adresele de rugăciune cele mai puternice sunt adresate ei. Fecioara Maria îi va auzi mereu și îi va ajuta pe cei a căror petiție vine cu sinceritate și din fundul inimii, deoarece ea însăși a trăit durerea maternității.

Rugăciune înainte de naștere pentru ajutor și nașterea unui copil sănătos

Se crede că un creștin ortodox credincios ar trebui să se îndrepte către Dumnezeu nu numai în timpul nașterii, ci și înainte de concepția unui copil, în perioada de gestație.

Cu cât strigați mai des pentru ajutorul lui Dumnezeu cu rugăciunea, cu atât vă veți simți mai calm și mai încrezător. Este foarte important să ne amintim rugăciunea și în timpul nașterii.

Dacă în mijlocul luptelor pentru citirea rugăciunii, devine ceva mai ușor - durerea se calmează.

Din vremuri imemoriale, creștinii ortodocși se rugau înainte de nașterea Sfintei Născătoare de Dumnezeu. Este considerată patronul mamelor și al copiilor lor. Dacă se dorește, rudele femeii care naște pot să se adune în biserică sau acasă în fața imaginii Fecioarei și apoi să citească rugăciunea împreună pentru un rezultat cu succes al nașterii și nașterea unui copil sănătos și puternic.

Un astfel de text religios este pronunțat în primul rând pentru a ajuta mama la naștere. Dacă în detaliu, se citește în următoarele scopuri:

 • pentru calmarea durerilor severe,
 • pentru a facilita munca dificilă și prelungită,
 • pentru a elimina complicațiile care apar în timpul luptelor dificile,
 • pentru a ameliora sângerarea severă, dacă se începe în timpul nașterii,
 • pentru a scăpa de copilul de patologia pe care medicii i-ar putea diagnostica în primele etape ale sarcinii.

Interesant este că rugăciunea adresată Preasfințitului Theotokos ajută nu numai femeile însărcinate sau care dau naștere. De asemenea, se poate pronunța dacă femeia nu reușește să rămână însărcinată și să poarte fătul.

Chiar și cu infertilitate, nu renunțați. Unul trebuie să caute ajutor cu o astfel de rugăciune și să ceară Domnului să dea un copil sănătos. Cu toate acestea, un text sacru nu ar trebui să fie limitat.

De asemenea, sunteți încurajați să participați la biserică, să vă mărturisiți și să primiți comuniunea. În acest caz, rugăciunea va avea o putere mult mai mare. Când vă aflați în templu, în primul rând cumpărați trei lumânări, puneți-le lângă chipul Fecioarei.

Citiți apoi „Tatăl nostru” și numai după aceea, cereți Maicii Domnului sănătatea copilului nenăscut.

Nu uitați că Maica Domnului trebuie consultată pe toată durata sarcinii și nu numai în timpul nașterii. În acest caz, vă veți simți mult mai calm și nu vă veți îngrijora atât de mult după încheierea cu succes a nașterii. Puteți citi rugăciunea nu numai către Theotokos, ci și către alți sfinți:

 • Marea Mucenică Ecaterina,
 • Ksenia din Petersburg,
 • Anastasia Decisive.

Dacă medicii au spus că trebuie să vă pregătiți pentru o naștere destul de dificilă, cel mai bine este să citiți o rugăciune către Ioachim și Anna. Acest cuplu nu a putut avea un copil pentru o perioadă foarte lungă de timp, dar s-au rugat atât de înfricoșat și de îndelung către Domnul, încât li s-a dat un copil.

Ultimele noutăți din partea organizației noastre

Sunetul clopotului bisericii a sunat pentru prima dată în Rusia în secolul X. Din acest moment, sunetul clopotului a fost conectat continuu cu viața spirituală a fiecărui creștin ortodox.

Sunetul clopotului nu este doar o voce despre începutul serviciului divin, nu numai un anunț al marilor sărbători ortodoxe, ci și o amintire a lumii montane, un îndemn la pocăință, pocăință și realizare a adevăratului sens al existenței umane.

Ce poate ajuta o icoană însărcinată și rugăciunea către Fecioară?

Cum va merge nașterea, totul va fi în regulă? Fiecare femeie se gândește la asta cu emoție. Nu vă speriați, rugăciunea „Asistent în naștere” va îndepărta de toate temerile. Protectorul tuturor creștinilor și al tuturor femeilor este Maica Domnului.

Se îndreaptă spre ea în orice dificultăți cotidiene, se roagă și cere toți păcătoșii, este răbdătoare pentru greșeli, este și asistentă la naștere.

Maica Domnului este mama însăși și trebuie să se roage pe parcursul întregii sarcini și mai ales în abordarea nașterii.

Cel care cere va fi dat. Cât de bun este sufletul unui credincios! El simte pretutindeni mâna Domnului, sprijinul și semnul său. Dacă o persoană se roagă, atunci experimentează mai puțin anxietate, stres, știe și crede că rugăciunile sale vor fi răspunse, Domnul nu îl va părăsi. Rugându-se Fecioarei, cel care cere primește sprijinul și ajutorul ei.

În fața pictogramei „Asistență de maternitate”

Acceptați, Doamne cerești, Preasfințitul Teotokos, rugăciunea sfâșietoare a slujitorului lui Dumnezeu (nume propriu). Fii atent la mine îngenuncheat cu umilință înaintea imaginii Sfinților tăi și devin sprijinul meu în perioada mea de viață dificilă.

Mă uit cu lacrimi de tandrețe la Icoana Ta și te văd purtând în pântece pe Fiul tău și pe Mântuitorul nostru, Domnul Isus Hristos. Tu, Preasfințitul Theotokos, l-ai născut fără durere și cu mare bucurie spirituală, fără să experimentezi chinuri.

Așa că ajută-mă despre perioada nașterii.

Acordă-mi, Preasfântă Fecioară Maria, sprijinul tău și nu lăsa să se simtă chinuri groaznice în timpul nașterii. Dă mijlocirea ta copilului meu, astfel încât el să se nască sănătos și puternic, astfel încât, fără durere, să cadă în această lume.

Mă înclin la imaginea ta și îți cer mijlocirea. O, Fecioară Fecioară Maria, ai milă de mine, cu dragoste și bucurie așteptând nașterea copilului ei.

Nu lăsa întristarea și întristarea să vină în viața mea, nu disprețui lacrimile mele celor smerite.

În ziua bucuriei mele nelimitate, în momentul nașterii sângelui dragului meu, sunt un slujitor al lui Dumnezeu (îți voi oferi mulțumirile mele în rugăciune și îți mulțumesc Domnului, atot milostivitorului și milostivului). Amin.

Matronul Moscovei

O, binecuvântată Bătrână Doamnă a Matronului Moscovei, sufletul tău în cer este aproape de Tronul Domnului, dar trupul tău se sprijină pe pământ și emană diverse minuni. Ascultă rugăciunea mea, Sclavii lui Dumnezeu (nume propriu) și dă-mi mângâiere în mâhnire și întristare.

Rugați-i domnilor Atotputernicului nostru să-mi arate milă față de mine și să-mi ierte toate nelegiuirile mele voluntare și involuntare, săvârșite din nebunia mea.

Cere-i să-mi trimită nașterea unui copil sănătos și puternic, pentru a nu trebui să-mi plătească păcatele în care mă pocăiesc sincer.

Îți mulțumesc, Fericită Staritsa Matrona din Moscova și ai încredere doar în tine. Cred în mila ta nelimitată. Fie ca mila ta față de cei îndurerați și cei care au nevoie de ajutorul tău să nu dea greș. Îl slăvesc pe Sfântul Nume al Domnului în rugăciunile mele și accept voia Lui în orice. Amin.

Icoana Loc în casă

Pe vremuri, în camera în care dormea ​​femeia însărcinată, atârnau mereu o icoană cu chipul Fecioarei Fecioare Maria pentru a proteja mama și copilul.

Femeile ortodoxe moderne preferă, de asemenea, să vadă zilnic chipul sfânt, dar se întreabă adesea: „Unde ar trebui să se afle icoana„ Asistent la naștere ”în casă?

Dacă este convenabil să spânzurați pe perete, lăsați-l să atârne pe perete, puteți pune pe raft și o noptieră, principalul lucru este că imaginea sfântă a fost dobândită în biserică și consacrată. Cea mai bună opțiune ar fi să găsești icoana în camera în care mama care așteaptă să trăiască constant, deoarece această pictogramă este destinată în primul rând femeilor însărcinate.

„Asistența la naștere” sărbătorește ziua de venerare pe 8 ianuarie, ei se roagă nu numai pentru femeile însărcinate, ci și pentru sănătatea nou-născuților. Astăzi în aproape fiecare maternitate există o astfel de imagine, o atârnă în secții și, cel mai important, în maternitate. Se crede că în acel spital cel mai mic număr de nașteri disfuncționale în care această imagine sfântă întâlnește o femeie în travaliu.

Ce să ne rugăm înaintea acestei icoane

La întrebarea cum ajută această pictogramă poate fi răspuns după cum urmează.

Cererea adresată Maicii Domnului nu este niciodată ignorată, creștinul călduț intercesor ascultă întotdeauna orice rugăciune.

Și rar cineva o lasă nefondată. Ea acceptă și mijlocește totul pentru păcătoși înaintea Fiului Său divin.

Au fost momente în care chiar și cei condamnați la moarte de către medici au fost vindecați prin rugăciuni către Ea. Mai ales Maica Domnului răspunde la petițiile celor care se află în pântece, pentru că Ea însăși a fost Maica în această viață pământească. Și deși Ea nu este familiarizată cu durerea nașterii, simpatizează întotdeauna suferința ca mamă milostivă.

! interesant Amulet puternic de rugăciune maternă pentru protecția fiului

Suntem cu toții copii pentru Cel mai Pur, Ea caută să îi ajute pe toți, chiar și atunci când nu există o Providență divină în acest sens, Ea este capabilă să pledeze cu Fiul Său. Apoi, o persoană simte imediat ușurarea și ușurarea bolii.

Înainte de imaginea „În Ajutorul pentru naștere”, ei se roagă în următoarele situații:

 • dacă vrei să concepi un copil,
 • cu infertilitate
 • în caz de avort,
 • cu rulment împovărat
 • înainte de lupte
 • pe toată perioada nașterii.

O femeie în travaliu și rudele, membrii familiei și prietenii se pot ruga.

Rugăciunea în fața acestei fețe a Fecioarei este capabilă să:

 • accelerează procesul de apariție a copilului,
 • conferi concepția mult așteptată,
 • pentru a face avortul în siguranță,
 • alinați suferința
 • reduce durerea
 • ameliorați sângerarea
 • da sanatate mamei si bebelusului,
 • scapă de tragedii și erori medicale în timpul nașterii,
 • elimina leziunile și patologiile la copil.

Ce altceva vă poate ajuta această icoană, lăsați-o pe femeie să verifice.Principalul lucru este să ai o credință fermă și speranță în ajutorul Prea Sfinților Teotochi. Credința și speranța pot face adevărate minuni. Găsiți pictograma „Ajutor” poate fi găsită în orice magazin al bisericii din fotografie.

Rugăciuni de naștere

Asigurați-vă că duceți icoana Fecioarei cu voi la spital. Rugați-vă tot timpul, pe măsură ce luptele se retrag, lăsați icoana să fie întotdeauna cu voi.

Te va proteja de cele rele și te va ajuta cu siguranță la rezolvarea sarcinii. Multe femei au observat ajutorul Fecioarei dacă există o icoană cu ele.

Fie copilul s-a întors brusc și a luat poziția potrivită pentru naștere, apoi durerea s-a retras. Principalul lucru este să crezi și să te rogi cu fervoare, din inimă, din inimă.

Rugăciunea în fața icoanei Maicii Domnului „Asistent în naștere”:

„Fecioara Fecioară, Maica Domnului nostru Iisus Hristos, chiar cântărește-ți nașterea și natura pentru mama și copilul tău, ai milă de robul Tău (numele) și ajută-mă în această oră, ca povara ei să fie rezolvată în siguranță.

Despre Doamna atot milostivă a Fecioarei, nu am cerut ajutorul nașterii Fiului lui Dumnezeu, ci doar așteptați ajutorul acestui servitor al Tău, care necesită ajutor, cel mai mult de la Tine.

Oferiți-i binecuvântările în această oră și să aveți un copil așa, și aduceți-l în lumina acestei lumi, astfel încât în ​​timp bun și înțelept în lumina Sfântului Botez cu apă și spirit.

Vă oferim, Maică a Domnului Atotputernic, rugându-vă: fiți milostivi față de această mamă, ar trebui să veniți și voi să fiți mamă și să rugați pentru Hristos, Dumnezeul nostru, care s-a întrupat din voi, să vă întărească cu puterea Sa de sus. Așa cum puterea Lui este binecuvântată și glorificată, cu Tatăl Său fără Tată, și cu Preasfântul și Bunul și cu Duhul Său care dă viață, acum și în vecii vecilor. Amin. "

O scurtă rugăciune către Maica Domnului:

„Fecioară Maria, bucură-te, Fecioară Maria, Doamne să fie cu tine, Binecuvântată ești tu în femei și binecuvântată este rodul pântecelui tău, ca și cum Mântuitorul ar fi dat naștere sufletelor noastre.”

Fecioara Maria este amabilă și cordială, ea te va ajuta în această faptă și în orice altă faptă bună. Nu uita să ceri și nu uita să mulțumești. Fii amabil, atent, roagă-te în rusă, slavonă veche și orice altă limbă. Domnul să te protejeze.

Informațiile publicate pe acest site sunt de referință. Înainte de a-l utiliza în practică, asigurați-vă că consultați un medic.

Rugăciunea înainte de imaginea „Asistent în naștere”

Puteți solicita rugăciuni către Preasfânt în orice moment convenabil, cel mai important, rugăciunea trebuie să fie cuplată cu credință fermă. Textul rugăciunii din fața imaginii „În nașterea celui care se ajută” se află la sfârșitul icoanei lui Akathist. Și, de asemenea, uneori este imprimată o rugăciune pe spatele icoanei. În biserică, sub această imagine, se poate citi uneori și textul acestei rugăciuni.

Sună așa:

Textul acestei rugăciuni este foarte emoționant, în ea Maica Domnului este numită Maica noastră, mijlocitoare. Și deși a născut fără durere pe Pruncul Hristos, înțelege necazurile noastre, aude suspinele și petițiile noastre și le cere Fiul și Dumnezeul nostru. Ea aparține tuturor ca o mamă afectuoasă și grijulie, vrea să ajute pe toți și să ne salveze de necazuri și nenorociri.

Acest lucru este interesant! Nume ortodoxe pentru băieți: alegeți rar și frumos luni întregi

Nu dorește moartea femeilor la naștere și bebeluși, prin urmare, mulți ochi ai femeilor, care se află în ore dificile de rezolvat din cauza sarcinii, iar apropiații lor sunt trimiși la Ea. În rugăciune, sănătatea este solicitată pentru fructificarea femeilor și bebelușilor, un rezultat reușit al unor încercări atât de dificile.

În aparența omului pe lumină, cursul evenimentelor depinde în mare măsură de providența de sus, motiv pentru care ne bazăm mai ales pe Harul lui Dumnezeu.

În rugăciunea expusă mai sus, este cerut oamenilor de pe pământ care sunt condamnați în agonie să dea naștere copiilor lor, procesul cel mai puțin dureros și rezultatul lor de succes. De asemenea, el cere ca Domnul să nu dea celor care se roagă pentru păcatele lor, ci să arate marea Sa milă și condescendență și să aibă milă de sclavii Săi.

La sfârșitul petiției, se promite că cei care se roagă Celui Sfânt o vor proslăvi pe Ea și pe Atotputernicul și vor mulțumi ca niște copii din Evanghelie.Rugăciunea trebuie să fie oferită cu nădejde și lacrimi incontestabile, atunci Maica Domnului va îndeplini cu siguranță ceea ce i se cere.

Există un alt text de rugăciune înainte de această imagine:

Important! Înainte de începerea travaliului, o femeie însărcinată trebuie să mărturisească și să accepte Sfintele Taine. De-a lungul întregii perioade de gestație, este indicat să vizitați templul cât mai des posibil, să ne rugăm acasă, să citim akatistul la Preasfințitul Teotokos.
Și, dacă este posibil, încercați să vă abțineți de la pasiuni și păcate, pentru că copilul din pântece simte și absoarbe totul chiar înainte de a se naște.

Ziua Memorială pentru această icoană este 8 ianuarie. În aceeași zi, se sărbătorește icoana Pântecelui Prea Fericit. Aceasta este o imagine similară a Fericitei Fecioare Maria, pe ea este pictată un prunc Isus. Înainte de această imagine, ei cer, de asemenea, un rezultat de succes al sarcinii, sănătatea mamei și a bebelușului.

Asistent la Icoana Maicii Domnului la Naștere

Totul despre religie și credință - „rugăciunea către icoana Maicii Domnului în ajutorul de naștere”, cu o descriere detaliată și fotografii.

Prima Rugăciune a Preasfințitului Teotok în cinstea icoanei Sale „Asistent în naștere”

Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunile sfâșietoare ale slujitorilor Tăi care curg spre Tine. Te putem vedea pe sfânta icoană în pântecele care poartă pe Fiul tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos.

I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane.

De asemenea, este mai cald că se încadrează în imaginea ta celibată și că atingerea unuia se atinge, te rugăm ție, Doamnei Milostive: noi păcătoșii, condamnați în bolile părinților și în întristarea hrănirii copilului nostru, îndrăgostim cu milostenie și intervenim cu milostenie, dar bebelușii noștri, la fel cum i-ai dat naștere, izbăvește boală și întristare amară, acordă-le sănătate și bunăstare și chiar hrănirea din tărie va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și a celor care pisică, Domnul va da lauda Lui.

O, Maica Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând vor fi vindecate, mâhnirea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi.

Ascultă-ne în ziua întristării, în fața celor care cad înaintea icoanei tale, iar în ziua bucuriei și izbăvirii primim laude recunoscătoare a inimilor noastre.

Oferiți-ne rugăciunile către Tronul Fiului vostru și al Dumnezeului nostru, pentru ca El să fie milostiv de păcat și slăbiciunea noastră și să dea milă călăuzilor Săi, numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, vă vor proslăvi pe Tine, mijlocitorul compătimitor și Speranța credincioasă de felul nostru, în vecii vecilor . Amin.

A doua Rugăciune a Preasfințitului Teotok în cinstea icoanei Sale „Asistent în naștere”

O, Preasfânta Doamnă a Theotokos, care nu ne lasă în viața pământească! Cui voi oferi rugăciuni, cărora le voi aduce lacrimi și suspine, dacă nu pentru Tine, toți credincioșii vor fi mângâiați! Cu frică, credință, dragoste, Maică Vântură, mă rog: Dumnezeu să acorde poporului Ortodoxiei să ne mântuiască, să ne dea copii pentru pacea Ta, să ne păzească în curăția smereniei, în speranța mântuirii lui Hristos și să ne acorde pe toți, în acoperirea harului tău, mângâiere pământească. Ține-ne sub steagul harului Tău, Cel mai Pur, rugându-te pentru ajutoare, calomnie a libertății rele, necazuri dureroase, dezastre și moarte. Dă-i o perspectivă binecuvântată, un spirit de încurcătură pentru păcătoși, să vedem plinătatea și puritatea învățăturilor lui Hristos date de noi, să ne ferim de pierderea înstrăinării și toate, datorită glorificării măreției Tale, să fim în pace cu iubitul Tău și cu toți sfinții noștri îl vom proslăvi pe Dumnezeu în Trinitate Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, acum și pentru totdeauna și în vecii vecilor. Amin.

Troparionul Preasfințitului Theotokos în cinstea icoanei ei „Asistent în naștere”

Mama Dumnezeului nostru, crezându-L pe Hristos, Viața de viață în pântece, nu aveai nevoie de ajutor pentru a da naștere Lui, la fel, lăsați pe robul vostru să binecuvânteze și să-l ajute și pe copiii lor în timpul bunăstării celor care îl au, sub protecția voastră, ca mamă, ne rugăm, să acceptați: Tu la nașterea Ajutorului, mijlocitorul slujitorului Tău.

Kondak al Preasfințitului Teotokos în cinstea icoanei ei „Asistent în naștere”

Lacrimile permisiunii lui Evins, scripturile profetice s-au împlinit, concepute din Duhul Sfânt al Pruncului Divin și, în primul rând, din Betleem, dând naștere cu umilință, noi apelăm la tine ca Păzitor al soțiilor și pruncilor, respirăm pentru tine și ne bucurăm de tine: bucură-te, Maică Milostivă, mamă în naștere.

Rugăciunea Maicii Domnului înaintea icoanei „Asistentului ei în naștere”

Prima Rugăciune a Preasfințitului Teotok în cinstea icoanei Sale „Asistent în naștere”

Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunile sfâșietoare ale slujitorilor Tăi care curg spre Tine. Te putem vedea pe sfânta icoană în pântecele care poartă pe Fiul tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos. I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane. De asemenea, este mai cald că se încadrează în imaginea ta celibată și că atingerea unuia se atinge, te rugăm ție, Doamnei Milostive: noi păcătoșii, condamnați în bolile părinților și în întristarea hrănirii copilului nostru, îndrăgostim cu milostenie și intervenim cu milostenie, dar bebelușii noștri, la fel cum i-ai dat naștere, izbăvește boală și întristare amară, acordă-le sănătate și bunăstare și chiar hrănirea din tărie va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și a celor care pisică, Domnul va da lauda Lui.

O, Maica Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând vor fi vindecate, mâhnirea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi. Ascultă-ne în ziua întristării, în fața celor care cad înaintea icoanei tale, iar în ziua bucuriei și izbăvirii primim laude recunoscătoare a inimilor noastre. Oferiți-ne rugăciunile către Tronul Fiului vostru și al Dumnezeului nostru, pentru ca El să fie milostiv de păcat și slăbiciunea noastră și să dea milă călăuzilor Săi, numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, vă vor proslăvi pe Tine, mijlocitorul compătimitor și Speranța credincioasă de felul nostru, în vecii vecilor . Amin.

A doua Rugăciune a Preasfințitului Teotok în cinstea icoanei Sale „Asistent în naștere”

O, Preasfânta Doamnă a Theotokos, care nu ne lasă în viața pământească! Cui voi oferi rugăciuni, cărora le voi aduce lacrimi și suspine, dacă nu pentru Tine, toți credincioșii vor fi mângâiați! Cu frică, credință, dragoste, Maică Vântură, mă rog: Dumnezeu să acorde poporului Ortodoxiei să ne mântuiască, să ne dea copii pentru pacea Ta, să ne păzească în curăția smereniei, în speranța mântuirii lui Hristos și să ne acorde pe toți, în acoperirea harului tău, mângâiere pământească. Ține-ne sub steagul harului Tău, Cel mai Pur, rugându-te pentru ajutoare, calomnie a libertății rele, necazuri dureroase, dezastre și moarte. Dă-i o perspectivă binecuvântată, un spirit de încurcătură pentru păcătoși, să vedem plinătatea și puritatea învățăturilor lui Hristos date de noi, să ne ferim de pierderea înstrăinării și toate, datorită glorificării măreției Tale, să fim în pace cu iubitul Tău și cu toți sfinții noștri îl vom proslăvi pe Dumnezeu în Trinitate Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, acum și pentru totdeauna și în vecii vecilor. Amin.

Troparionul Preasfințitului Theotokos în cinstea icoanei ei „Asistent în naștere”

Mama Dumnezeului nostru, crezându-L pe Hristos, Viața de viață în pântece, nu aveai nevoie de ajutor pentru a da naștere Lui, la fel, lăsați pe robul vostru să binecuvânteze și să-l ajute și pe copiii lor în timpul bunăstării celor care îl au, sub protecția voastră, ca mamă, ne rugăm, să acceptați: Tu la nașterea Ajutorului, mijlocitorul slujitorului Tău.

Kondak al Preasfințitului Teotokos în cinstea icoanei ei „Asistent în naștere”

Lacrimile permisiunii lui Evins, scripturile profetice s-au împlinit, concepute din Duhul Sfânt al Pruncului Divin și, în primul rând, din Betleem, dând naștere cu umilință, noi apelăm la tine ca Păzitor al soțiilor și pruncilor, respirăm pentru tine și ne bucurăm de tine: bucură-te, Maică Milostivă, mamă în naștere.

Rugăciunea către icoana celui ajutător în naștere: ce ajută imaginea Maicii Domnului și care este istoria ei

Sarcina este cea mai fericită perioadă din viața oricărei femei.Așteptarea veselă a bebelușului, sentimente și senzații noi - toate acestea provoacă emoție, care este amplificat în special până la sfârșitul termenului. Fiecare femeie (în special una care se pregătește să devină mamă pentru prima dată) simte anxietate și teamă atunci când se apropie de sfârșitul sarcinii, iar acest lucru este de înțeles.

Femeile apelează la rugăciune, pentru că o mare parte din această situație depinde de providența lui Dumnezeu. Pentru cine să mai spere, dacă nu chiar pe Intercesorul nostru, prin urmare, femeile însărcinate se roagă cu ea în speranța că Îl va auzi și îl va implora pe Fiul ei despre rezolvarea cu succes, sănătatea mamei și a bebelușului. Rugăciunea ajunge cel mai repede la ea.

„Maternitatea asistentă” este o imagine specială scrisă pentru astfel de situații.

Istoria achiziției și a iconografiei

Această imagine sfântă a apărut lumii creștine la sfârșitul anilor 90 ai secolului XX. Fața Fecioarei a fost dobândită în orașul Serpukhov în timpul Postului. O icoană a fost adusă la mănăstirea locală de o bătrână devotată. Ea a înmânat imaginea preotului Vladimir în semn de recunoștință pentru consacrarea apartamentului ei. „Însoțitorul de naștere” a fost ținut în casa bătrânei mult timp, evitând represaliile reprezentanților atei ai guvernului sovietic.

În lume sunt cunoscute trei tipuri de scriere a acestei icoane:

 1. Versiunea antică o înfățișează pe Fericita Fecioară Maria cu capul acoperit, în plină creștere. Ruga în rugăciune ambele mâini, iar pe piept se află Pruncul Hristos în ținuta bisericii.
 2. Variația modernă este diferită prin aceea că capul Maicii Domnului nu este acoperit cu o coafură, părul este desfăcut, iar degetele sunt reunite în zona pieptului. Degetele sunt împăturite într-un mod specific de rugăciune și demonstrează monograma lui Hristos. Rochia superioară a Mariei are tonuri de roșu și nuanță aurie, unele fețe au stele pe umeri. Nou-născut Isus pe această pânză nu are haine.
 3. A treia varietate este cunoscută sub numele de „Și cuvântul a devenit trup”. Astăzi, această imagine este păstrată în Catedrala vestită recent apărută. Aici este acoperit capul Maicii Domnului, mâinile ei sunt situate ușor sub Bebelușul gol.

Tradiția ortodoxă preferă prima și a treia opțiune. Imaginea cu capul gol este cu siguranță de origine occidentală.

Când tatăl Vladimir a primit această icoană, el a pus o față în templu și a compus cu evlavie un akathist care este citit de gravide și rude pentru a facilita experiențele de însoțire.

Sfat! Există, de asemenea, o slujbă de rugăciune canonică, a cărei forță depășește toate celelalte. Puterea acestui mesaj către Cer este resimțită în adâncul unui suflet neprihănit.

Cum ajută petiția de rugăciune

În religia creștină ortodoxă, există o rugăciune înainte de a da naștere Maicii Domnului, care oferă ajutor miraculos femeilor în naștere, și anume:

 • Ameliorează durerea
 • Dacă procesul de maternitate se complică, atunci o petiție de rugăciune o poate facilita foarte mult,
 • În prezența complicațiilor, ajută la ușurarea cursului sarcinii,
 • Salvează femeile de infertilitate
 • În timpul nașterii poate ameliora sângerarea severă,
 • Dacă în timpul sarcinii au fost detectate unele abateri la făt, atunci o apelare la Regina Cerurilor va ajuta la crearea unui copil sănătos și puternic.

Trebuie amintit că este necesar să se pregătească pentru procesul de naștere nu numai fizic și mental, ci trebuie, de asemenea, pregătit la nivel spiritual. Adică unei femei aflate în poziție (în ultimele etape ale sarcinii) i se recomandă cu tărie să participe la biserică, să apere slujba, să mărturisească de faptele păcătoase și să participe la Sfânta Taină.

Și oricât de bună este sarcina, rezultatul nașterii în sine rămâne în mare măsură imprevizibil și în caz de complicații, medicii nu sunt întotdeauna capabili să le facă față, iar rugăciunea sinceră către Forțele Superioare va ajuta la depășirea tuturor dificultăților.

Rugăciunea către Ajutătorul Maicii Domnului în naștere este următoarea:

„Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunea sfâșietoare a slujitorilor voștri care vă curg.Vedeți-vă pe icoana sfântă în pântecele pe care îl poartă pe Fiul Tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos. I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane.

Aceeași căldură cade în imaginea celibată a Ta, iar acest sărutător emoționant, ne rugăm Ție, avem milă de Doamnă: noi păcătoși condamnați în bolile părinților noștri și în întristarea hrănirii copilului nostru, plin de milă și plin de compasiune, bebelușii noștri sunt la fel de greu de a le da naștere, și izbăvește întristarea amară.

Acordă-le sănătate și bunăstare, iar hrănirea din forță va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și înțepător, Domnul va da lauda Lui. O, Maica Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând se vor vindeca, durerea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi.

Ascultă-ne în ziua întristării în fața icoanei Tale a celor căzuți și în ziua bucuriei și mântuirii, acceptă lauda recunoscătoare a inimilor noastre. Oferiți-ne rugăciunile noastre către tronul Fiului vostru și al Dumnezeului nostru, ca El să fie milostiv pentru păcatul și slăbiciunea noastră și să dea milă conducătorilor Săi, Numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, Te vom proslăvi pe Tine, milostivul nostru milostiv și credincios Speranță de felul nostru, în vecii vecilor . ”

Domnul să te protejeze!

Semnificația Asistenței Nașterii

Deși imaginea a fost descoperită pe vremea noastră, se crede că are o origine străveche. Icoana Fecioarei „Asistent în naștere” are o compoziție foarte recunoscută, una de fel.

 • Maica Domnului este înfățișată cu capul descoperit - părul lung și cret cade pe gâtul și pe umerii Fecioarei Fericite.
 • Maria este înfățișată în picioare, cu talia înaltă sau întreagă.
 • Mâinile Fecioarei sunt ridicate, palmele ca și cum ar îmbrățișa Pruncul, care, judecând după compoziție, este încă în pântec.
 • Hristos este înfățișat în plină creștere: mâinile lui pot fi îndoite pe piept, într-o altă versiune, El este îmbrăcat în haine regale și binecuvântează.
 • Bebelușul este înfățișat ca plutind la nivelul pieptului mamei (ca în imaginea „zodiei”).

Există multe ediții ale pictogramei „Asistent în naștere”, dar este foarte ușor de recunoscut. Imaginea poate fi în casa celor care trebuie să nască.

Rugăciunea către Theotokos

"Salvează, Doamne!" Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru, înainte de a începe să studiați informațiile, vă rugăm să vă abonați la comunitatea noastră ortodoxă pe Instagram Lord, Save and Save † - //www.instagram.com/spasi.gospodi/. Comunitatea are peste 30.000 de abonați.

Noi, oameni cu gândire asemănătoare, suntem mulți și creștem rapid, depunând rugăciuni, spunând sfinți, cereri de rugăciune, publicând în timp util informații utile despre sărbători și evenimente ortodoxe ... Abonați-vă. Înger păzitor pentru tine!

Înainte de a naște (mai ales dacă vor fi primele), orice femeie începe să aibă un atac de teamă și panică: ce se întâmplă dacă totul nu merge bine, atunci medicul va greși, iar copilul va avea de suferit? Manifestarea tuturor acestor temeri este de înțeles, deoarece, fără îndoială, orice femeie vrea să nască un copil sănătos și, în același timp, să rămână sănătoasă. În astfel de situații, rugăciunea în timpul nașterii și ajutorul în timpul nașterii pot fi foarte bune.

Ce ajută și unde este icoana

Imaginea este cunoscută încă de la începutul anilor 90, perioadă în care a reușit să câștige gloria miraculosului. El a fost găsit într-un paroh în vârstă al bisericii din orașul Serpukhov. Din când în când, placa devenea neagră, era destul de dificil să descoperi cel puțin orice. Sub un strat de praf, a fost posibilă detectarea fețelor Fecioarei și ale Copilului.

Altarul găsit a fost plasat într-un loc de cinste în Catedrala Sf. Nicolae, unde se află în prezent. Iată numele templelor în care se află listele (copii) ale pictogramei „Asistență de maternitate”:

 • Catedrala de transfigurare (Moscova),
 • Biserica Sfinților Toți (Moscova),
 • Catedrala Izmailovsky (Sankt Petersburg),
 • Templul de Crăciun (Ekaterinburg).

Dacă doriți să contactați adesea Maica Domnului, ar trebui să vă cumpărați o icoană și să o puneți lângă pat, rugați-vă în fiecare zi pentru ca nașterea să aibă succes. Acesta este un test dificil pentru organism, mult stres psihologic. Doamna Raiului va ajuta cu siguranță să facă față.

Ce să ne rugăm înaintea imaginii sfinte

Revenind la Dumnezeu, trebuie să aveți o atitudine adecvată. Desigur, Domnul aude și vede absolut tot ce se întâmplă - El este omniscient și omniprezent.

Dar, pentru a percepe bunătatea Sa, o persoană trebuie să se schimbe, să arunce din inima sa numeroase gunoaie - resentimente, vanitate, mândrie și așa mai departe. Aceasta se exprimă în pocăință.

Cu ei trebuie să înceapă rugăciunea în fața icoanei „Asistent la naștere”.

Cuvintele trebuie pronunțate încet, realizând sensul a ceea ce citesc. Nu este nevoie să se străduiască să citească toate rugăciunile celebre la un moment dat, să fie pe scurt, dar din inimă. În prealabil, ar trebui să cumpărați un scapular mic, pe care îl puteți lua cu dumneavoastră la secția prenatală. Dacă este posibil, cineva trebuie să ia comuniune, să participe la servicii și să ruga rugăciuni pentru sănătate.

Rugăciunile către icoana Maicii Domnului „Asistența maternității” a ajutat multe femei să îndure ușor și să nască copii sănătoși.

Mamele tinere scriu că durerea de gât purulentă, amenințarea unui avort spontan a avut loc, contracțiile au procedat destul de repede.

Desigur, toată lumea este dată de credință - dar poate fi cultivată în sine citind Cuvântul lui Dumnezeu, comunicând cu oameni cu experiență spirituală. Principalul lucru este ca inima să fie deschisă Domnului.

 • Rugăciune pentru ajutor în naștere
 • Psalmul de sănătate de durată - vezi aici
 • Icoana Tripartită - sensul a ceea ce ajută, la ce să ne rugăm - https://bogolub.info/ikona-triletstvuyushhaya-znachenie-v-chem-pomogaet-o-chem-molitsya/

În vremurile trecute, cu puțin timp înainte de începerea luptei, femeia aflată în muncă și rudele ei au citit împreună Marele Akatist împreună. Procesul nașterii copilului a fost un eveniment de neînțeles și foarte periculos.

Astăzi, femeile participă la cursuri speciale, unde povestesc în etape ce așteaptă mama care așteaptă, cum să se comporte singură, să arate o respirație profundă. Dar totuși, frica rămâne, mai ales în rândul celor care nasc pentru prima dată.

Pentru a scăpa de frică, de multe ori trebuie să apelați la Maica Domnului în fața icoanei pentru femeile însărcinate, „Asistent în naștere”. Puteți obține o astfel de imagine și cei care planifică doar concepția despre un moștenitor. Sfânta Fecioară Maria va ajuta în acest sens.

Icoana „Asistent la naștere” - ce rugăciune să citești înaintea imaginii Fecioarei?

Pe vremuri, procesul nașterii era mistic și necunoscut. Poate de aceea s-au născut și se păstrează multe ritualuri și ceremonii care au precedat nașterea copilului. În mod tradițional, mama aflată la naștere și cei apropiați au citit Marele Akathist, cerând Fericitei Fecioare Maria să ușureze chinul și să trimită binecuvântarea Domnului.

Ce minuni sunt cunoscute pentru pictograma Asistenței Nașterii

În fiecare săptămână, oamenii se adună în orașul Serpukhov pentru a citi un akathist, scris special pentru pictograma „Asistentul în naștere”. Arhiereul nostru contemporan slujitor în eparhia Moscovei a devenit autorul său. Textul este binecuvântat pentru citire de către credincioșii ortodocși.

Multe minuni se petrec prin rugăciuni, unele dintre ele sunt povestite de rectorul templului.

Un cuplu căsătorit a supraviețuit 6 avorturi sporite. Dar nu au renunțat. O altă sarcină a fost, de asemenea, dificilă, medicii tot timpul temându-se pentru sănătatea copilului. Pe tot parcursul termenului, mama și tatăl au participat la rugăciuni. O femeie primea apă sfântă în fiecare dimineață. Visul lor s-a împlinit în sfârșit - fericitul cuplu a avut o fiică!

O altă femeie însărcinată a ajuns într-o situație dificilă - fătul s-a întors cu pumnul în pântec. În această situație, spitalizarea este obligatorie, a sosit deja timpul. Cu două zile înainte de a merge la spital, mama așteptată a decis să meargă la biserică. După aceasta, sa examinat că copilul a luat poziția corectă. Medicii au lăsat-o pe femeie să plece acasă, surprinsă cu o ocazie atât de rară.

În credință, apelând la Regina Cerurilor, orice femeie poate conta pe ajutor!

Ajutor pentru femei în muncă, gravide și în planificare

În epoca noastră de tehnologii înalte și descoperiri medicale de înaltă calitate, oamenii de știință nu pot explora pe deplin toate subtilitățile aspectului omului în lume. Femeile credincioase moderne, la fel ca bunici, cer ajutorul Domnului în timpul nașterii. În ortodoxie, Fericita Fecioară Maria este considerată hramul maternității.

În Rusia, o icoană a fost spânzurată în camera unei femei însărcinate, care a devenit mai târziu cunoscută sub numele de „Asistent în naștere”. Femeile moderne recită, de asemenea, rugăciuni către Preasfânta Fecioară. Există o părere că, după rugăciune, această icoană naște favorabil chiar și cu o sarcină complicată. În ciuda numelui „Asistență pentru maternitate”, nu numai mamele în așteptare, dar și femeile care planifică un copil sunt interesate de icoană. Ei spun că mulți reușesc să vadă dungile prețuite pe test după rugăciuni în fața icoanei.

Variații ale pictogramei

Există două versiuni canonice ale icoanei. În primul, Fecioara este înfățișată în plină creștere cu mâinile ridicate la cer în rugăciune, printre care puteți vedea imaginea pruncului Hristos.

Al doilea, numit și pictograma Serpukhov, datorită locului de detectare și depozitare. Pe ea, Maica Domnului, contrar canoanelor, este descrisă cu capul descoperit. Acest detaliu sugerează că icoana a fost pictată mai probabil în Occident. Preasfânta Fecioară într-o haină roșie cu o nuanță aurie și-a îndreptat mâinile în rugăciune, cu degetele mâinii drepte acoperind degetele mâinii stângi. Sub palmele mamei este copilul Isus. Această imagine a fost descoperită în orașul Serpukhov în 1993, iar până în prezent, pelerinii cu akathiști vizitează Catedrala Sf. Nicolae, care este în prezent păstrată „Asistent în naștere”.

Rugăciune înaintea pictogramei Asistent la naștere

O, Preasfânta Doamnă a Theotokos, care nu ne lasă în viața pământească! Cui voi oferi rugăciuni, cărora le voi aduce lacrimi și suspine, dacă nu pentru Tine, toți credincioșii vor fi mângâiați! Cu frică, credință, dragoste, Maică Vântură, mă rog: Dumnezeu să acorde poporului Ortodoxiei să ne mântuiască, să ne dea copii pentru pacea Ta, să ne păzească în curăția smereniei, în speranța mântuirii lui Hristos și să ne acorde pe toți, în acoperirea harului tău, mângâiere pământească. Ține-ne sub steagul harului Tău, Cel mai Pur, rugându-te pentru ajutoare, calomnie a libertății rele, necazuri dureroase, dezastre și moarte. Dă-i o perspectivă binecuvântată, un spirit de încurcătură pentru păcătoși, să vedem plinătatea și puritatea învățăturilor lui Hristos date de noi, să ne ferim de pierderea înstrăinării și toate, datorită glorificării măreției Tale, să fim în pace cu iubitul Tău și cu toți sfinții noștri îl vom proslăvi pe Dumnezeu în Trinitate Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, acum și pentru totdeauna și în vecii vecilor. Amin.

Majoritatea oamenilor dau preferințe icoane De Maica Domnului și anume: „naștereau"," Sărind copilul "," Feorodovskaya ".

2 Ce ajută. 3 Istorie icoanele. 4 Rugăciunea lui Teodor icoană De Dumnezeu . Foarte des oamenii vin să se roage la ea și să întrebe despre: plămâni naștere. Mama și speranța, acoperirea și ajutorul, și mijlocirea, bucuria și confortul și ambulanța în orice asistent.

icoane cu Sfânta Maică a lui Dumnezeu sunt multe, fiecare dintre ele fiind foarte frumoasă, colorată și uimitoare. Printre aceste numeroase imagini frumoase ale Fecioarei Maria, există una foarte importantă - Mama.

Prima rugăciune a Prea Sfinților Theotokos în cinstea icoanele Ei "auînnaștere“. Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunile sfâșietoare ale slujitorilor Tăi care curg spre Tine.

în sine icoana a fost scris în Mănăstirea Sfânta Treime Derman (Ucraina). Pe baza imaginii vechi aduse . Deși există imagini cu Fecioara, unde ea este fără un omofor: „Recuperarea morților”, „auînnaștere"," Akhtyrskaya ".

Majoritatea oamenilor dau preferințe icoane De Maica Domnului și anume: „naștereau"," Sărind copilul "," Feorodovskaya ".

2 Ce ajută. 3 Istorie icoanele. 4 Rugăciunea lui Teodor icoană De Dumnezeu . Foarte des oamenii vin să se roage la ea și să întrebe despre: plămâni naștere. Mama și speranța, acoperirea și ajutorul, și mijlocirea, bucuria și confortul și ambulanța în orice asistent.

icoane cu Sfânta Maică a lui Dumnezeu sunt multe, fiecare dintre ele fiind foarte frumoasă, colorată și uimitoare. Printre aceste numeroase imagini frumoase ale Fecioarei Maria, există una foarte importantă - Mama.

Prima rugăciune a Prea Sfinților Theotokos în cinstea icoanele Ei "auînnaștere“. Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunile sfâșietoare ale slujitorilor Tăi care curg spre Tine.

în sine icoana a fost scris în Mănăstirea Sfânta Treime Derman (Ucraina). Pe baza imaginii vechi aduse . Deși există imagini cu Fecioara, unde ea este fără un omofor: „Recuperarea morților”, „auînnaștere"," Akhtyrskaya ".

Imagine miraculoasă

Icoana este considerată miraculoasă. În fiecare sâmbătă, o slujbă de rugăciune are loc în catedrală, unde sună un akathist special.

Catedrala a fost donată de o femeie în vârstă în timpul Postului. Și din acel moment a început povestea ei miraculoasă.

În 1998, protopopul Vladimir Andreev a împărtășit poveștile oamenilor după ce au vizitat catedrala și au rugat icoana „Asistent în naștere”:

Minunea mult așteptată

Medicii clătinară trist din cap și își întindeau brațele. Galina și soțul ei

Igor a supraviețuit deja la șase avorturi. A șaptea sarcină a fost cu complicații și o amenințare constantă de încetare.

De-a lungul întregii perioade, tinerii au citit rugăciuni, mama așteptată a băut apă sfântă și, în sfârșit, nașterea a avut succes, s-a născut o fată sănătoasă.

Rugăciune ortodoxă

Nașterea este poate cel mai complex dintre procesele naturale din viața unei femei. În perioada de gestație, sănătatea slăbește, apar modificări hormonale. Corpul femeii este complet reconstruit înainte de nașterea copilului, iar aceste schimbări îngrijorează adesea viitoarea mamă la naștere. În plus, teama unei femei este cauzată de posibile leziuni post-natal și complicații.

Dar dacă facilitați procesul de naștere la nivel energetic, nașterea va trece ușor și fără complicații. În special, rugăciunile creștine specifice au un efect benefic asupra femeilor în muncă și a copilului.

Dar ce rugăciuni trebuie citite în timpul nașterii? Cum să te pregătești spiritual pentru nașterea unui copil? Pot rudele unei femei aflate la naștere să se roage pentru aspectul sigur al copilului? Puteți găsi răspunsuri la fiecare dintre aceste întrebări în articolul nostru.

Schimbarea poziției fătului

Următorul caz este considerat unic nu numai de cler, dar și de lucrătorii maternității Serpukhov. La tânăra, la sfârșitul mandatului, fătul a fost aranjat cu picioarele în sus, fiind necesară spitalizarea, care era programată deja pentru luni. Sâmbătă, femeia însărcinată a vizitat templul și a rugat icoana, după care, la numirea medicului, s-a dovedit că bebelușul și-a schimbat poziția, iar viitoarea mamă a fost în spital nu mai era practică. În caz contrar, nu puteți numi un astfel de caz un miracol.

Mamei și bebelușii Patroni cerești

Punând întrebarea: „Cui să se roage? La ce icoană este mai bine să se îndrepte? ”, O femeie din inima ei înțelege că Fecioara va fi asistentul principal, către care oamenii se întorc mereu în momentul întristării și încercărilor.

Fiind imaculată și pură, Fericita Fecioară l-a născut pe Fiul fără durere, totuși, în timpul vieții sale pământești, a experimentat pe deplin ce sunt durerea și suferința. Prin urmare, răspunde cererilor de rugăciune ale credincioșilor.

Câteva sfinte fețe ale Maicii Domnului sunt considerate hramul unei femei însărcinate: icoana „Asistent în naștere”, „Skoroshlushnitsa”, „Leaping the Baby”, „Healer” și multe alte icoane miraculoase.

Mântuitorul nu va rămâne indiferent la rugăciunile sincere de ajutor și protecție, prin urmare, rugăciunile oferite de icoana lui Iisus Hristos au și o putere eficientă. Nu mai puțin eficiente sunt rugăciunile din Ksenia de Petersburg, Anastasia Resolver.Cu toate acestea, cei mai mulți credincioși cred că principalul ajutor al femeii în naștere este încă icoana Fecioarei „Asistent la naștere”.

Rugăciuni către Fecioară

În fața icoanei, Maica Domnului a citit rugăciunea „Ajutor”, în care apelează la Sfânta Fecioară să ceară Domnului iertarea păcatelor și mântuirea sufletelor:

„Fecioară Fecioară, Maica Domnului nostru Iisus Hristos, chiar dacă ai naștere și natură pentru mama și copilul tău, ai milă de robul Tău (numele) și ajută-l în această oră și lasă-i povara să se rezolve în siguranță. Dintre îndrăgostita Doamnă a Theotokos, nu am cerut niciun ajutor în nașterea Fiului lui Dumnezeu, vă rog să-l ajutați pe acest rob al Tău care are nevoie de ajutor, dar mai ales de la Tine. Acordă-i binecuvântările în această oră și să ai un copil ca acesta să se nască și să aducă în lumina acestei lumi, astfel încât într-un timp adecvat și lumină inteligentă în botezul sfânt cu apă și spirit. Vă cedăm, Maică a Domnului, rugându-ne: fiți milostivi față de această mamă, ar trebui să veniți și voi ca mamă și să rugați pentru Hristos, Dumnezeul nostru, care s-a întrupat din voi, să ne întărească de sus. Amin. "

Cine ar trebui să se roage înainte de naștere?

Principala patronă a femeilor în muncă în rugăciuni pentru nașterea ușoară și nașterea unui copil sănătos, așa cum am menționat mai sus, este Preasfințitul Theotokos.

Pe lângă Fecioara Maria, rugăciunile prenatale sunt oferite următorilor sfinți:

 • Nicolae Plăcerea (Lucrătorul Miracol),
 • Iisus Hristos Mântuitorul
 • Înger păzitor
 • Spre Sfântul său Patron (în funcție de nume),
 • Rev. Melania Romanul,
 • Prea dreaptă Elisabeta și Zaharia,
 • Spre Marii Mucenici Catherine și Anastasia Decisivul.

Cele mai puternice rugăciuni înainte de a da naștere sunt ofrandele Maicii Domnului, Domnului Dumnezeu și lui Nicolae Minunea. Să le luăm în considerare mai detaliat.

Povestea găsirii unei imagini miraculoase

O imagine miraculoasă și-a condus istoria modernă încă din anii 90 ai secolului XX. Atunci a apărut lumea ortodoxă Asistentul ortodox în naștere. În cazul în care se află chipul autentic nu este cunoscut, dar o dată, în perioada Postului Mare, o listă cu această pictogramă a fost găsită în Serpukhov. Părintele Vladimir a primit-o ca dar de la o bătrână pioasă, pe care a luat-o acasă.

Timp de mulți ani de ateism, icoana a fost păstrată în pod, apoi a apărut pe lume sub numele de „Asistent în naștere”. De atunci, multe minuni au fost fixate din această imagine conform adreselor de rugăciune ale credincioșilor. Multe femei sterile au aflat bucuria maternității: o rugăciune stăruitoare în fața icoanei „Asistența maternității” face minuni.

Există două opțiuni pentru înfățișarea Fecioarei pe această minunată listă:

• Maica Domnului este înfățișată în plină creștere cu mâinile în sus, Pruncul etern este situat la nivelul sânului ei.

• Fecioara Fecioară este înfățișată cu capul descoperit și cu mâinile îndoite, Mântuitorul este în pântece.

Imagine ortodoxă a Sfintei Fecioare

Canoanele ortodoxe predetermină imaginea Maicii Domnului cu un cap acoperit, deoarece mulți clerici cred că a doua versiune a icoanei este de origine occidentală.

Cu toate acestea, printre creștinii ortodocși, icoana „Ajutor în naștere” este, de asemenea, considerată un altar important, pe care este descrisă Maica Domnului împreună cu Pruncul în pântece. Părintele Vladimir a stabilit imaginea dobândită în templu, compunând un akathist la acesta.

Acum, femeile însărcinate și rudele lor citesc acatistul Fecioarei, stând în fața icoanei, facilitând astfel cursul sarcinii și reduc durerile nașterii.

Există, de asemenea, o rugăciune canonică pe care viitoarele mame le spun înaintea acestei icoane minunate. Puterea rugăciunii nu este comparabilă cu nimic. Este deosebit de puternică apelul la rugăciune pronunțat din „chiar adâncurile sufletului”. Mesajul către forțele cerești, întocmit sincer, cu un mesaj profund, va fi mereu auzit și „în funcție de rugăciunile noastre, acesta ne va fi dat ..”

Sensul icoanei pentru ortodocși

Pictograma „Asistență de maternitate” este concepută pentru a ajuta femeile la naștere, numele sfintei imagini vorbește de la sine. Femeile însărcinate apelează la icoană cu o solicitare pentru a îndura în siguranță, pentru a naște un copil sănătos.

Unii dintre cei a căror sarcină este complicată de patologii cer vindecarea și nașterea cu succes. Nu numai femeile însărcinate se adună la icoană și apelează la ea, dar și cele care nu o pot suporta din anumite motive.

Patronea cerească aude, de asemenea, rugăciuni pentru vindecarea din infertilitate, mulți după convertirea rugăciunii au găsit fericirea maternității. Dar nu numai că aceasta ajută pictograma „Asistent în naștere”.

O rugăciune pentru acordarea păcii sufletești, a unui spirit sănătos și a vigoare, credința în milostivirea Celui Atotputernic se aude mai întâi, pentru că se spune cu adevărat: „Strângeți spiritul este pașnic și mii vor fi mântuiți lângă voi ...”.

Rugăciune „Asistent în naștere”

Procesul nașterii cu frică așteaptă orice femeie, chiar și o mamă cu experiență. Prin urmare, merită să vă pregătiți în avans, începând cu etapa planificării sarcinii. Pentru cineva, pregătirea este să cumpere o zestre pentru copil sau să urmeze cursuri speciale pentru a-l îngriji. Alții petrec timp studiind cuvintele și semnificația rugăciunii „Ajutor în naștere”, adresată unei fețe sfinte sau alteia.

O femeie care se pregătește pentru naștere trebuie să viziteze o biserică, să ia comuniune, să mărturisească și să dobândească putere spirituală dacă se consideră creștină. La urma urmei, predicțiile medicilor nu garantează întotdeauna un rezultat favorabil al sarcinii. De aceea, rugăciunea sfântă pentru ajutor în naștere rămâne relevantă din perioada în care nici măcar nu au auzit despre obstetricieni. Este greu de crezut, dar minunile se petrec în vremea noastră, dar nu toată lumea crede în ele. Există multe cazuri în care viața unei mame sau a unui copil, dacă nu ambele, a depins tocmai de rugăciunea pentru o naștere reușită. Durerea a scăzut, sângerarea a scăzut, funcția inimii copilului a revenit la normal.

Rugăciunea către Maica Domnului „În nașterea unui ajutor”

Acest sfânt este cel care trebuie să trimită primele sale cuvinte de ajutor conținute în rugăciune. Cu siguranță te va auzi și te va ajuta. Însuși Sfânta Fecioară a avut șansa să nască un fiu al lui Dumnezeu fără durere, dar știe cât de greu este pentru o familie de femei. Există mai multe opțiuni pentru rugăciunea către Fecioară în timpul nașterii, fiecare având o încărcătură semantică specială. După ce vă familiarizați cu toți, îl puteți alege pe cel care se potrivește cu temerile și dorințele voastre. De exemplu, puteți citi următorul text:

„Fecioară Fecioară, Maica Domnului nostru Iisus Hristos, chiar dacă ai naștere și natură pentru mama și copilul tău, ai milă de robul Tău (numele) și ajută-l în această oră și lasă-i povara să se rezolve în siguranță. Dintre îndrăgostita Doamnă a Theotokos, nu am cerut niciun ajutor în nașterea Fiului lui Dumnezeu, vă rog să-l ajutați pe acest rob al Tău care are nevoie de ajutor, dar mai ales de la Tine. Acordă-i binecuvântările în această oră și să ai un copil ca acesta să se nască și să aducă în lumina acestei lumi, astfel încât într-un timp adecvat și lumină inteligentă în botezul sfânt cu apă și spirit. Vă cedăm, Maică a Domnului, rugându-ne: fiți milostivi față de această mamă, ar trebui să veniți și voi ca mamă și să rugați pentru Hristos, Dumnezeul nostru, care s-a întrupat din voi, să ne întărească de sus. Amin. "

Rugăciunea către Theotokos pentru „Ajutorul în naștere” nu trebuie să fie în general acceptată. Fecioara va auzi cereri adresate ei chiar și atunci când sunt formulate în cuvinte obișnuite, laice. Principalul lucru este că inima și sufletul le vorbește.

Minuni ale Sfintei Imagine

Preoții Catedralei Sf. Nicolae din Șerpukhov, unde se află o imagine minunată, observă constant pelerinajul enoriașilor, care sunt atrași de icoana miraculoasă a Fericitei Fecioare Maria.

Minunile de rugăciune care emană de la fața sfântă afirmă în mod constant triumful credinței adevărate în mila Domnului. Un cuplu disperat care a îngropat șase bebeluși născuți a apelat la ajutorul imaginii „Asistentul în naștere”.

De-a lungul celei de-a șaptea sarcini, cuplul s-a rugat cu seriozitate pentru imagine, a băut apă sfântă, iar la timp s-a născut o fată sănătoasă. Un caz unic de vindecare din icoană a fost consemnat nu numai de clerici, ci și de angajații spitalului.

Bebelușul, poziția greșită în pântecele căreia a fost amenințat cu naștere complicată, s-a întors peste noapte și s-a rugat în rugăciuni înaintea icoanei peste noapte și s-a așezat corect.

Domnului

Imediat înainte de naștere, viitoarea mamă poate apela la creatorul însuși. Este deosebit de puternică rugăciunea antică bizantină, a cărei traducere este prezentată mai jos:

„Domnul Atotputernic, Progenitor și Mântuitor al tuturor lucrurilor de pe pământ și din ceruri! În cuvântul tău, pentru toți soții creștini, „Fii rodnic și înmulțiți!”

Îți mulțumesc, Doamne, că m-ai făcut un slujitor păcătos al numelui tău, implicat în marea minune a nașterii, că în viața mea se naște viața, că o altă inimă bate sub inimă, că lângă suflet se naște un suflet nou!
Mulțumesc, Doamne, că nu m-ai făcut steril ca un râu fără apă, că mi-ai dat rodul pântecelui meu!
Vă rog, Dumnezeule Atotputernic, binecuvântează rodul pântecelui meu pentru ca el să vadă lumina ta, să intre în templul Fiului tău, Iisus Hristos.

Presărați copilul meu cu isop, astfel încât să devină mai alb decât zăpada, un aer mai curat.

Duceți-l în gazda copiilor tăi iubiți, lăsați-l să trăiască și să vă fie credinciosul servitor!
Protejează-mă, slab, în ​​ceasul suferințelor mele, căci singur știi să-i consolezi pe cei bolnavi și pe cei nefericiți! Satisfaceți-mi temerile, Doamne, protejați pântecele meu de fructele rele, ca nu cumva spiritul necurat să-l seducă chiar în pântec! Dă-i copilului meu un suflet înțelept, forță și rezistență, pentru ca el să se nască în timpul continuării neamului uman creat de Tine!

Îți aduc rodul pântecelui meu! Așază-ți mâna milostivă pe fruntea Lui, astfel încât să devină parte a Trupului lui Hristos și a Bisericii sale, astfel încât să te laude de la naștere, după moarte și în vecii vecilor.
Amin! "

Important! Această rugăciune pentru o naștere sigură trebuie citită în timpul primelor lupte. Citirea cu voce tare a textului este opțională - o femeie în travaliu se poate ruga pentru ea însăși. Principala condiție pentru a recita o rugăciune este credința sinceră în Dumnezeu.

Lui Nicolae Minunatul

Pentru a se ruga pentru nașterea copilului și pentru nașterea unui copil în fața lui Nikolai Lucratorul Miracol, viitoarea mamă ar trebui să achiziționeze o icoană-amuletă a acestui sfânt. Puteți cumpăra o icoană în orice templu, dar este important să vă asigurați că a fost consacrată. Vă puteți ruga atât în ​​biserică, cât și acasă sau în spații. O femeie care se roagă pentru o naștere sigură ar trebui să fie singură în cameră.

Rugăciunea se citește după cum urmează:

 • Icoana lui Nicolae cel Minunat este localizată pe un dais,
 • Înaintea imaginii sfântului, se aprinde o lumânare subțire a bisericii,
 • Mama așteptătoare se îngenunchează în fața icoanei, de trei ori se îmbrățișează cu un semn al Crucii și citește următorul text:

„Doamne atotcuprinzător, îți mulțumesc că m-ai onorat, cel mai mic servitor al tău, Numele harului procreării. Vă mulțumesc pentru fructele care se maturizează în pântecul meu, pentru inima care bate lângă inima mea, pentru sufletul care se coacă lângă sufletul meu, amene!

Sfântă plăcere, făcător de minuni, am încredere în tine! Sunt păcătos, un slujitor al Numelui lui Dumnezeu, de aceea mă tem că în timpul nașterii mă așteaptă suferințe amare, durerea este severă. Prin urmare, vă rog pentru mijlocire, Sfânta Plăcere!

Nu vă rog să mă salvați din partea sexului feminin, de la Eva foarte păcătoasă care a plecat, pentru că este legea noastră și datoria noastră de a naște în agonie. Dar vă întreb, Sfinte Har, cum va veni ceasul nașterii - ajută-mă să mă nasc ușor. Salvează-mă de durerea înverșunată, pe care inima mea nu o poate suporta.

Completați, Nikolai Minunătorul Lucrător, din inima, mintea și sufletul meu, precum și soția mea - Numele slujitorului lui Dumnezeu. Lasa copilul sa se nasca astfel incat sa vada lumina lui Dumnezeu. Fie ca un copil să se nască întreg, sănătos, puternic, dăruit de noi după chipul Pruncului Iisus Hristos, prin pântecele Fecioarei Fericite, născut, ferit de păcate. În numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt, Amin! ”

Această rugăciune trebuie citită în ajunul nașterii.

Cum se pot ruga persoanele dragi pentru bunăstarea și sănătatea copilului?

Cele mai puternice rugăciuni sunt cele pe care o persoană le citește pentru sine. Rugăciunile pentru o naștere reușită nu fac excepție.Cu toate acestea, în procesul de contracții puternice sau direct în timpul nașterii, o femeie nu se poate ruga fizic. În acest caz, prietenii și rudele o pot ajuta.

Cele mai puternice rugăciuni pentru o femeie la naștere și un copil pentru o naștere de succes sunt următoarele:

 • Rugăciunea soțului femeii la naștere pe icoana Fecioarei „Asistent la naștere”:

„Fecioară Fecioară Fecioară, numele tău umil îți strigă! Așa cum Fericitul Iosif Te-a protejat în sarcina Ta, așa că mi-am protejat soțul.

Nu lăsa soția mea, slujitorul Numelui lui Dumnezeu, în suferință și durere, lăsați-o să fie eliberată de povara bucuriei și să lăsați copilul mult așteptat să apară, astfel încât să-l putem crește în dragoste pentru Fiul vostru iubit, Mântuitorul nostru și numai pe Dumnezeu născut - Isus Hristos.

Nu-l lăsa pe cel rău să pună stăpânire pe un suflet nevinovat născut din păcat! Protejează-ne, Fecioară Fecioară! Amin! "

 • Rugăciunea rudelor pentru o naștere de succes (atât rudele, cât și prietenii unei femei aflate în muncă pot citi):

„Domnul este bine, Mântuitorul nostru, Creatorul tuturor lucrurilor! Avem încredere în tine în ceasul încercărilor pământești Slujitorii lui Dumnezeu Numele femeii în muncă! Nu vă rugăm să o salvați de suferințele pământului, tuturor nepoților Evrei pregătiți, pentru că moștenirea soțiilor pământului înseamnă a naște în chinuri pentru răscumpărarea păcatului inițial. Dar noi vă rugăm, Domnul Milostiv, să vă protejați sluga pe numele femeii la naștere de acele chinuri pe care nu le poate suporta! Fie ca copilul ei să se nască sănătos, puternic și vesel. Fie ca acest copil să servească ca ispășirea tuturor păcatelor mamei sale, căci ea va fi pe calea lui Dumnezeu, iar în templu înaintea Ta, Creator Atotputernic, va îngenunchea! Doamne ferește, boala neagră să spargă mama și copilul, nașterea va avea succes și o nouă viață va apărea în lume în Slava Ta! Căci Domnul este Milostiv, plin de binevoitor și milostiv! În numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt, Amin! ”

 • Rude Rugăciunea către Iisus Hristos:

„Domnul nostru Iisus Hristos, din Fecioara Fecioară Născută! Ascultă rugăciunea slujitorilor tăi umili! Acordă-i servitorului tău numele femeii la naștere, nașterea este ușoară, nedureroasă și sănătatea ia naștere din pântecele ei! Așa cum Fecioara Fericită te-a născut în pântecele ei - la fel și slujitorul lui Dumnezeu.Numele unei femei își poartă copilul sub inima ei.

Pe măsură ce ai ascultat bătaia Inimii Fecioarei Preafericite Fecioare - la fel este rodul pântecelui sclavului lui Dumnezeu. Numele pe care îl ascultă inima mamei tale. Dă-i, Doamne, să se nască fericit, dar un copil sănătos.

Fie ca brațele și picioarele să fie întregi pentru el, cu capul limpezit și cu ochii strălucitori, astfel încât să poată fi botezat în Credința ortodoxă, astfel încât să trăiască o viață dreaptă și să-ți amintești jertfa și suferințele tale, Doamne! Acordă harul viitoarei tale mame, pentru ca mintea ei de suferință să nu se întunece, ca sufletul instabil să nu devină tulburat de durere, ca cuvintele înjurăturii să nu fie sfâșiate de pe buzele ei, pentru a nu atrage necuratul pe patul nou-născutului. Dă-i copilului tău, Doamne, binecuvântarea Lui, pentru ca nimic întunecat și rău să nu-l atingă! În numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt, Amin! ”

Toate rugăciunile enumerate sunt recitate în bătălii puternice și în procesul de naștere.

Rugăciune asistentă fecioarei la naștere cu o icoană

Acest articol conține: o rugăciune către fecioara la naștere, un asistent cu o icoană - informații preluate din întreaga lume, rețeaua electronică și oamenii spirituali.

Pentru orice femeie, a avea un copil este cel mai important cadou al lui Dumnezeu. O rugăciune în fața icoanei Maicii Domnului „Asistența Maternității” protejează mamele în așteptare, ajută la menținerea sarcinii și la întărirea după naștere.

Multe femei, probabil, nici măcar nu vor putea descrie bucuria care le dă un sentiment de maternitate. Cu toate acestea, în timpul sarcinii, mamele în așteptare se tem foarte mult de gândurile legate de nașterea dureroasă și de pericolele care pot amenința copilul.

Pentru a se proteja pe ei și pe copilul nenăscut, femeile apelează la ajutorul Maicii Domnului - Protecția copiilor și mamelor. Imaginea Fecioarei „Asistență de maternitate” poate fi adesea văzută în maternități și în care curând reînnoirea este așteptată.

Icoana Maicii Domnului nu este doar un talisman pentru mama care așteaptă - ea ajută femeile în timpul nașterii, protejându-le atât pe ele cât și pe copil.

Rugăciunea mamei pentru o fiică

Cea mai puternică rugăciune pentru o femeie în muncă este rugăciunea mamei pentru bunăstarea nașterii fiicei. Motivul pentru aceasta este legătura energetică strânsă dintre mamă și ea - chiar și un adult - copil. Această rugăciune este citită pe pictograma „Asistent în timpul nașterii” atât înainte de naștere, cât și în procesul acesteia:

„Preasfânta Fecioară, Fecioara Maică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos! Salvați la momentul încercării un servitor al lui Dumnezeu Numele fiicei și al copilului sănătos permiteți-i beneficiile!
O, Fecioară Maria, femeie ocrotitoare în fața Ochilor Domnului nostru Iisus Hristos! Cade la picioarele Tale, roagă-te lacrimos - în ceasul încercării, devine servitor al lui Dumnezeu Numele fiicei Mame! Rugându-L pe Fiul Tău, Născut Numai, să aibă milă de ea, pentru ca copilul ei să se nască sănătos și plin de milă, pentru ca noi nevrednici să avem parte de îndurarea Lui!
Te implor lacrimos, Iertând Maică! Iertați toate fărădelegile Numelui slujitorului lui Dumnezeu, în timp ce ea iartă pe cei răi.
În numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt,
Amin! "

Este important să aveți în vedere că textele tuturor rugăciunilor prezentate mai sus nu trebuie interpretate cuvânt cu cuvânt. Vă puteți ruga folosind propriul dvs. text - cel mai important, rugăciunea a fost sinceră și a venit din inimă. Rugăciunea în timpul nașterii fiicei și ajutorul în timpul nașterii trebuie să fie umplute cu dragoste pentru femeia aflată la naștere și respect pentru Dumnezeu și Sfinții cărora le urcă.

subscrie la canalul nostru Yandex.Zen (2

Ikos 1

Un înger, reprezentantul, a fost trimis repede să se pocăiască Fecioarei: Bucură-te - întotdeauna Dumnezeu Cuvântul este întrupat în pântecele ei, iar noi, păcătoșii, ne minunăm de Sfântul Crăciun, înaintea minunatei tale icoane cu credință și speranță strigăm Ty:

Bucură-te, cunoscând bucuria lui Hristos de Crăciun, bucură-te, Daruirea Fiului Luminii pentru noi.

Bucură-te, că ai suferit necazul prigonirii cu Fetul în pântece, bucură-te, că ai reușit să întreprinzi mamele pe pământ.

Bucură-te, jelind necazurile copilului în bucurie, bucură-te, prin dragostea ta pe care o creăm pentru noi.

Bucură-te, care ne-a luminat prin fapta vieții Tale, bucură-te, care ai surprins întreaga lume cu nașteri minunate.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Icoana Maicii Domnului „Asistent pentru maternitate”

sărbătoarea are loc pe 20 septembrie / 3 octombrie

În momentele de suferință severă la nașterea unui copil, femeile care de multe ori nici măcar nu se considerau credincioase înainte, au recurs la Maica Domnului cu rugăciune înflăcărată. Căci Ea, care a născut fără durere pe Hristos Mântuitorul, este o puternică mijlocire în fața lui Dumnezeu pentru toți cei îndurerați și împovărați.

Prin urmare, originea pictogramei „Asistență de maternitate” este logică. Icoana antică era numită pe deplin după cum urmează: „Ajutor pentru soțiile copilului plăcerii”. Prin intermediul ei, Preasfințitul Theotokos își revarsă neîncetat îndurarea Sa asupra tuturor celor care îi caută ajutorul. Aceste minuni nu se epuizează în vremea noastră.

În 1993, o icoană a fost găsită în mod miraculos în Serpukhov, regiunea Moscova. În timpul Postului Mare, rectorul bisericii Sf. Nicolae Bely a comunicat-o pe bătrână acasă, iar când a aflat că el slujea în parohia recent deschisă, a rugat-o pe nepoata ei să scoată icoana Maicii Domnului de la mansardă și să o predea preotului.

Întunecat, într-un praf de stuf și peren, cu o haină afumată, era asemănător cu acele multe mii de icoane „depozitate” în mansardele din anii de ateism. „Imaginea în sine nu mi-a fost familiară”, spune părintele. Vladimir, și abia atunci când am șters salariul și imaginea, am năpustit involuntar, icoana a fost numită „Asistență la naștere”.

Rugăciunile sunt slujite în fața icoanei și multe minuni se petrec prin rugăciuni către Maica Domnului.

În toamna anului 2005, pictograma „Asistent în naștere” a fost achiziționată în a doua jumătate a secolului 18 la Khabarovsk.

„Icoana a fost descoperită într-o formă despărțită, imaginea era vizibilă vag, dar inima mea a simțit imediat dorința de a da imediat icoanei pentru restaurare”, recunoaște starețul Nașterii Catedralei Igumen Petr (Eremeev).

Cum și unde a ajuns icoana la Khabarovsk nu este cunoscută.Preoții Khabarovsk pot doar să speculeze - cel mai probabil din vest. Acolo s-au pictat chipurile sfinților de pe tei.

Enoriașul catedralei Galina Galyamova a preluat restaurarea. „Imaginează-ți surpriza mea când am găsit pe icoană semnătura„ În nașterea celui ajutător ”, a spus ea.„ La urma urmei, în acel moment am fost eu în ultima lună, în așteptarea primului născut, iar apariția icoanei Maicii Domnului - în nașterea celui ajutător, a fost percepută ca un semn special de milă. de sus, ca o binecuvântare pentru nașterea care vine ”.

Curând, Galina a născut în siguranță. „Și ca scepticii să se îndoiască de coincidență”, spune părintele Petru, „dar noi creștinii credem și știm că aceasta a fost prima minune a imaginii dobândite, iar acum după ce icoana a fost restaurată și revenită la templu, Regina Cerurilor nu o va părăsi. Acoperirea tuturor cu credința și rugăciunea care curg în ajutorul ei. ”

Sărbătoarea în cinstea icoanei „Asistent la naștere” a fost înființată de Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Vladimir, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, 20 septembrie / 3 octombrie. Mitropolitul Vladimir a aprobat, de asemenea, textul troparionului și al condak-ului la imaginea sfântă.

Un akathist în cinstea acestei icoane a fost eliberat de editura Sfintei Adormiri Pochaev Lavra cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Pochaev.

Femeile aflate în cea mai misterioasă perioadă din viața lor, când se naște o viață nouă în sine, apelează la icoana Maicii Domnului „Asistentă în naștere”. Rugați-vă înaintea ei în speranța unei rezolvări sigure și nedureroase a sarcinii la timp și la nașterea unui copil sănătos. Maica Domnului protejează atât soțiile, cât și pruncii.

Icoanele venerate ale Maicii Domnului „Asistentul Maternității” sunt:

- la Moscova, în Biserica Schimbării la Față a Mântuitorului de pe Bolvanovka.

Adresa: 2 Novokuznetskiy per., Bld. 10, clădirea 1. Direcții: stația de metrou "Paveletskaya" (inel).

- la Serpukhov, în Catedrala Sf. Nicolae cel Alb.

Adresa: regiunea Moscova, Serpukhov, st. Kaluga, d.26 / 12.

(Sâmbătă, în fața icoanei din biserică se desfășoară o slujbă de rugăciune cu binecuvântarea apei).

Ikos 2

După nașterea unui dăruitor de viață, Preasfințitul Theotokos, îngrijirea plină de milă a soțiilor în naștere a fost afirmată dacă sunteți, iluminarea noastră rațională a venit de sus dacă știm că voia lui Dumnezeu este bună, plăcută și desăvârșită. Noi, minunându-ne de întărirea plină de har cu lacrimi de bucurie, strigăm de Ti:

Bucură-te, cel care ne privește de păcate, bucură-te, ușurează ponderea nevestelor.

Bucură-te, înmuindu-ne inimile spre iubirea ta, bucură-te, invocându-ne să ne ajute cu rugăciunile tale despre Fiul tău.

Bucură-te, fără să uiți niciodată Nașterea Fiului Tău, bucură-te, că nu ai renunțat la soțiile creștine la naștere.

Bucură-te, binecuvântare în nașterea spirituală a tuturor, bucură-te, chemând invariabil în lumina Fiului tău.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Ikos 3

Imamii lui Ty, mijlocitorul, sunt o familie creștină zeloasă, ca și Maica, învățându-și copilul despre pocăință și smerenie, curenții minunilor care să ne întărească din icoana onoarei. Exudând cu grație, harul lui Dumnezeu pentru a ne salva pe toți. Pentru aceasta, îl numim pe Ti Sice:

Bucură-te, apariția icoanei tale alungă condițiile sumbre, bucură-te, în Sfânta Rusie, inspiră copiii credincioși ai credinței ortodoxe.

Bucură-te, slăbiciuni în timpul nașterii harului Duhului Sfânt, bucură-te, iubirea Ta ne izbește întotdeauna.

Bucură-te, întristare pentru multe neveste, iluminare, bucură-te, oferind grijă rugăciunii celor care iubesc pe Fiul Tău.

Bucură-te, înmuindu-ne inimile cu bucuria nașterii, bucură-te, întorcându-ne la sfințenia și curățenia copilăriei.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Ikos 4

Auzind ortodoxia, oamenii au un secret interior, cum ar fi mijlocirea Ta, Doamna noastră, judecata Patriei noastre a fost contopită și minunându-se de grija Ta milostivă, strigând cu reverență către Tyce:

Bucură-te, familia noastră izbăvește din deznădejde, bucură-te, binecuvântând harul Tău peste harul ocrotirii Tale.

Bucură-te, lăsând întristarea de dragul de a ne acoperi păcatele, bucură-te, păzindu-ne copilul în sfințenie.

Bucură-te, tinerețea noastră luminează cu lumina adevărului, bucură-te, prețuind cu dragoste căsătoria în fața lui Dumnezeu.

Bucură-te, chemând sacramentul căsătoriei soției / soției tale, bucură-te, avertizându-i pe toți credincioșii de curvirea muritorului.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Pentru cine se roagă femeile care lucrează

În timpul sarcinii, femeile apelează foarte des la Fecioara Maria, deoarece aceasta este sfânta care, ca nimeni altcineva, poate înțelege sentimentele și grijile viitoarei mame. Mai devreme, fără ajutorul medicilor, procesul de naștere nu a avut loc întotdeauna așa cum ar trebui și a avut uneori consecințe tragice, așa că rugăciunea era o necesitate, oamenii credeau în puterea miraculoasă a sfinților.

Merită să spunem că majoritatea femeilor aflate în muncă în timpul nașterii nu s-au putut concentra pe rugăciunea către Fericita Fecioară Maria, de aceea i s-a permis să se roage pentru ei soțului, mamei, surorilor și altor rude apropiate. Dar, pentru a citi o rugăciune i s-a permis femeii însărcinate și înainte de începerea travaliului. Cel mai adesea în acest moment apelează la următorii sfinți:

 • Fecioară Maria în fața icoanei „recuperare pentru copii”,
 • Înainte de imaginea „Asistent în naștere”,
 • Icoana Maicii Domnului
 • Spre Sfânta Mare Mucenică Ecaterina,
 • Dreptele Elisabeta și Zaharia (părinții Sfântului Ioan Botezătorul).

Desigur, nimeni nu interzice să apeleze la Dumnezeu însuși, creatorul întregii vieți de pe pământ nu va refuza să ajute persoana care cere. Nu trebuie decât să spunem că rugăciunea către orice sfânt înainte de naștere ar trebui să fie regulată, și nu de la caz la caz.

Biserica favorizează doamnele însărcinate, prin urmare, postul nu este prea strict pentru ele, și înainte de sacrament se poate permite și unele concesii în ceea ce privește mâncarea.

În acest caz, multe depind de viitoarea mamă, deoarece există femei care pot suporta cu ușurință sarcina și pot refuza din nou orice fel de mâncare.

Există însă cei care au nevoie de toți nutrienții și vitaminele pentru a asigura dezvoltarea normală a bebelușului și propria lor bunăstare. Medicii interzic strict postul pentru unele femei, dar ordonanțele bisericii le vor fi în continuare disponibile.

De asemenea, se crede în ortodoxie că, dacă o viitoare mamă vrea să facă un sacrificiu fezabil pentru ea Domnului, acest lucru nu va dăuna nici ei, nici copilului. Dacă sănătatea îi permite să participe la servicii, acest lucru se poate face.

În cazul în care organismul are o perioadă foarte dificilă în absența cărnii, este mai bine să fierbeți o bucată care nu este grasă și să o mâncați, principalul lucru este să nu cădeți în păcatul glutei și să nu faceți din proteine ​​cu diverse delicatese.

Este demn de remarcat faptul că viața bisericii ar trebui să aducă liniște sufletească și bucurie, să dezvolte spiritualitatea într-o persoană, deci nu ar trebui să încercați să urmați toate regulile, dacă suferiți de toxicoză în timpul sarcinii, deveniți insuportabil din cauza sănătății precare, ar trebui să fiți moderat în orice.

Nu este nevoie să ne gândim că sfinții nu vor ierta momentele de slăbiciune. Scopul principal al unei femei în timpul sarcinii este nașterea unui copil sănătos.

Kondak 5

Ne apare o stea divină, Maica Domnului, icoana Ta cinstită, care strălucește pe toți cei care jelesc la naștere cu razele minunilor Tale, care rătăcesc în întunericul spiritual spre lumina Fiului Tău, care invocă în patimile păcătoase, în lumea binecuvântată, prin mila lui Dumnezeu Tatăl și îmbracă pe calea mântuirii cu mângâierea Sfântului . Noi, prin credință, găsind această bucurie, strigăm lui Dumnezeu: Aleluia.

Ikos 5

Auzind oameni de ortodoxie, precum sfânta icoană a Ta, Fecioara, Domnul slăvește multe minuni: întristările femeilor creștine la naștere ușurează, tatăl și mama umplu bucuriile lui Dumnezeu cu bucurie - ca sfințirea, ca un scut și ajută reverența. De dragul unui strigăt de Ti Sice:

Bucură-te, locaș și casă a lui Hristos, Dumnezeul nostru, bucură-te, mântuirea poporului rus, în înstrăinarea de Dumnezeu în duhul trecutului.

Bucură-te, creștini invincibili Păstrătorului, bucură-te, că ai născut ispășirea noastră pentru păcatele noastre.

Bucură-te, care umple inima soțiilor la naștere cu nădejdea plină de milă, bucură-te, chemând neobosit la nașterea spirituală în Taina Botezului.

Bucură-te, mari dobândiri de virtuți, bucură-te, Dumnezeu pentru slăbiciunile harului.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Ikos 6

După ce a luminat adevărata iluminare, Preasfânta Fecioară Maria, apare icoana Ta minunată, ca părinte pentru mângâiere, în familiile împrăștiate în reunire, care se întorc către Dumnezeu în neîncredere în avertizare, pentru noi toți în întărirea și fericirea veșnică în Hristos, acordată de Domnul prin răscumpărare. Noi, minunându-ne de grija noastră, suntem recunoscători pentru strigătele lui Ty:

Bucură-te, cel ce ne mântuiește de moartea subită, bucură-te, care alungă duhurile Tale sfințite.

Bucură-te, că ne împovărește cu acoperirea Ta, bucură-te, învățându-ne cu adevărat să ne rugăm.

Bucură-te, aplecându-ne la îndelung în suferință și inadecvare, bucură-te, mâna purtătoare de Dumnezeu a Ta pentru noi păcătoșii, în rugăciunea noastră se înalță neîncetat.

Bucura-te, cel ce nu-i lasi pe cei credinciosi Fiului Tau fara mijlocire, bucura-te, acoperindu-i pe cei slabi cu ocrotirea Ta gratioasa.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Ikos 7

Mila tuturor Creatorului și Domnului Domnului nostru, arată noua milă a tuturor, pune întotdeauna în mânie pe om pedeapsa neamului omenesc și vorbirea către soția lui Adam: în boală, poartă-ți copilul - ca și în numele multora, acest om a fost instruit să răscumpere mântuirea de dragul sufletelor lor. Din acest motiv, iar noi, Doamna, căzând imaginea voastră pură, vă rugăm cu sinceritate către Tine: deschideți ușile milosteniei către noi, strigându-vă:

Bucură-te, așezământ divin divin neatins, bucură-te, înger și surpriza noastră neîncetată.

Bucură-te, împlinirea milostivirii și iubirii lui Dumnezeu, bucură-te, Dătătorul mântuirii în nașterea ajutorului.

Bucură-te, sfânt adevăr pentru Păzitor, bucură-te, iubire neclintită și bunătate față de Păzitor.

Bucură-te, în mândria celor care ți-au împietrit mijlocirea, lipsindu-te, bucură-te, de pruncii botezați, privirea ta veselă nu te abate.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Kondak 8

Este ciudat pentru cei care nu cred să audă ce imagine a curenților tăi sfinte de har emană, păcătos, în pocăință celor care vin la tine, dă bucurie vindecând femeile întristate și bolnave în nașterea lui Dumnezeu, te glorifică, dar te închinăm cu credință: imaginea vine cu onoare la imaginea primitivă și, în orice fel, slăvindu-vă, cântăm cu bucurie lui Dumnezeu: Aleluia

Ikos 8

Toate necazurile și lucrurile pământești pe care nu le-ai lăsat, Fecioară Maria Fecioară, legăturile patimilor sunt binecuvântate de grija milostivă, în pocăință prin actul care curge către tine înaintea lui Dumnezeu, ești curățat, ispășirea noastră Hristos ne transformă. Din acest motiv, magnific, scandăm Ti tacos:

Bucură-te, prin pocăința față de Dumnezeu, conducând, bucură-te, prin pocăința ușii noastre deschizându-se paradisul.

Bucură-te, boală respingătoare din partea copiilor care se pocăiește de pocăință, bucură-te, pocăință afirmă lumea spirituală în familiile credincioase.

Bucură-te, pocăind discordia diavolă dintre familiile care se potolește, bucură-te, reunindu-ne din nou cu pocăința bisericii cu Hristos.

Bucură-te, în pocăința celor care se transformă, bucură-te, prin pocăință prin mijlocirea ta înaintea mântuirii Fiului.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Ikos 9

Convingerile despre profețiile divine te văd acum realitate, Maica Domnului, care a dat naștere cu adevărat lui Dumnezeu prin trupul nostru. Iar viitorul Împărăției lui Dumnezeu nu ne priva, prin protecția Ta ne protejăm de mașinațiile acestei lumi. Cu toate acestea, promitem fericitul binecuvântat în Hristos în rugăciuni și în pocăință prin strigătul lui Ty:

Bucură-te, întărire fermă a Ortodoxiei, bucură-te, sufletele noastre vor fi curând mântuite.

Bucură-te, înstrăinarea de la Dumnezeu la credință, bucură-te, luminarea noastră spirituală.

Bucură-te, în curăția Ortodoxiei care ne ocrotește, bucură-te, plângându-ne de căderea păcătoasă.

Bucură-te, plânge pentru o audiere rapidă, bucură-te, binecuvântând nașterea.

Bucură-te, ajutător la naștere, aducându-ți copiii la Regele Gloriei.

Kondak 11

Aducem laudă și mulțumire Preasfintei Doamne: sub protecția Ta în Biserica Ortodoxă ne bucurăm prin harul lui Dumnezeu, invariabil înțelepciunea în hrănirea ta hară;

Kondak 13

Despre Totul-Mamă, Ajutătorul în naștere, care a dat naștere tuturor sfinților, Sfântul Cuvânt, nădejdea trezirii noastre spirituale și toată binecuvântarea grăbirii, în nașterea trupească, hară, mângâiere pentru femeile ortodoxe, moștenitori ai cerurilor, toți cei care strigăm cu credință lui Dumnezeu, creăm: Aliluia.

Acest kondak este citit de trei ori, apoi primul kikos „Înger prostituatul ...” și primul kondak „Selecționat din tot felul…”.

Prima rugăciune

Acceptați, Doamnă Madonna, rugăciunile sfâșietoare ale slujitorilor Tăi care curg spre Tine. Te putem vedea pe sfânta icoană în pântecele care poartă pe Fiul tău și pe Dumnezeul nostru, Domnul Isus Hristos.

I-a născut deja și fără durere, atât mama durerii de greutate, cât și slăbiciunea fiilor și fiicelor privirii umane.

De asemenea, este mai cald că se încadrează în imaginea ta celibată și că atingerea unuia se atinge, te rugăm ție, Doamnei Milostive: noi păcătoșii, condamnați în bolile părinților și în întristarea hrănirii copilului nostru, îndrăgostim cu milostenie și intervenim cu milostenie, dar bebelușii noștri, la fel cum i-ai dat naștere, izbăvește boală și întristare amară, acordă-le sănătate și bunăstare și chiar hrănirea din tărie va crește cu forța, iar cei care îi hrănesc vor fi plini de bucurie și mângâiere, așa cum chiar și acum prin mijlocirea Ta din gura unui bebeluș și a celor care pisică, Domnul va da lauda Lui.

O, Maica Fiului lui Dumnezeu! Aveți milă de mama fiilor oamenilor și de oamenii voștri slabi: bolile care ne percep în curând vor fi vindecate, mâhnirea și întristările care sunt asupra noastră să se potolească și să nu disprețuiască lacrimile și suspinele slujitorilor Tăi.

Ascultă-ne în ziua întristării, în fața celor care cad înaintea icoanei tale, iar în ziua bucuriei și izbăvirii primim laude recunoscătoare a inimilor noastre.

Oferiți-ne rugăciunile către Tronul Fiului vostru și al Dumnezeului nostru, pentru ca El să fie milostiv de păcat și slăbiciunea noastră și să dea milă călăuzilor Săi, numele Lui, așa cum noi și copiii noștri, vă vor proslăvi pe Tine, mijlocitorul compătimitor și Speranța credincioasă de felul nostru, în vecii vecilor . Amin.

A doua rugăciune

O, Preasfânta Doamnă a Theotokos, care nu ne lasă în viața pământească! Cui voi oferi rugăciuni, cărora le voi aduce lacrimi și suspine, dacă nu pentru Tine, toți credincioșii vor fi mângâiați! Cu frică, credință, dragoste, Maică Vântură, mă rog: Dumnezeu să acorde poporului Ortodoxiei să ne mântuiască, să ne dea copii pentru pacea Ta, să ne păzească în curăția smereniei, în speranța mântuirii lui Hristos și să ne acorde pe toți, în acoperirea harului tău, mângâiere pământească. Ține-ne sub steagul harului Tău, Cel mai Pur, rugându-te pentru ajutoare, calomnie a libertății rele, necazuri dureroase, dezastre și moarte. Dă-i o perspectivă binecuvântată, un spirit de încurcătură pentru păcătoși, să vedem plinătatea și puritatea învățăturilor lui Hristos date de noi, să ne ferim de pierderea înstrăinării și toate, datorită glorificării măreției Tale, să fim în pace cu iubitul Tău și cu toți sfinții noștri îl vom proslăvi pe Dumnezeu în Trinitate Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, acum și pentru totdeauna și în vecii vecilor. Amin.

Troparion, voce 4

Mama Dumnezeului nostru, crezându-L pe Hristos, Viața de viață în pântece, nu aveai nevoie de ajutor pentru a da naștere Lui, la fel, lăsați pe robul vostru să binecuvânteze și să-l ajute și pe copiii lor în timpul bunăstării celor care îl au, sub protecția voastră, ca mamă, ne rugăm, să acceptați: Tu la nașterea Ajutorului, mijlocitorul slujitorului Tău.

Urmărește videoclipul: Starețul Iacov Tsalikis, așa cum l-am cunoscut (Februarie 2020).