Cum să luați extractul de mamă în tablete - indicații, doză pentru copii și adulți, preț și analogi

Extract de mamă: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Numele latin: extract de Leonuri

Ingredient activ: plantă de mamă (leonuri herba)

Producător: Pharmstandard-Tomskkhimfarm, OAO (Rusia), Ozone, LLC (Rusia), Pharmstandard-Fitofarm-NN, LLC (Rusia)

Actualizarea descrierii și a fotografiei: 19.08.2019

Prețuri în farmacii: de la 15 ruble.

Extractul de motherwort este un medicament sedativ de origine vegetală.

Eliberați forma și compoziția

Forma de dozare - comprimate: rotunde, biconvexe, maro deschis, cu un strop de aproape alb până la maro închis (10 buc. În blistere, 2-5 pachete într-o cutie de carton).

Compoziția unui comprimat include:

 • Mamă (extract uscat) - 14 mg,
 • Componente auxiliare: zaharoză (zahăr) - 149,8 mg, talc - 4,8 mg, amidon de cartof - 29,4 mg, stearat de calciu - 2 mg.

Ce este Motherwort în tablete

Tabletele de mamă au un efect calmant asupra corpului uman. Strămoșii noștri foloseau iarba pentru a face tincturi sau decocturi medicinale care ajută la excitabilitatea nervoasă. Companiile farmacologice moderne până de curând produceau un medicament doar sub formă de picături sau tincturi pe bază de alcool.

Cu toate acestea, astfel de produse nu sunt foarte convenabile pentru utilizare regulată, iar prezența alcoolului în compoziție poate fi dăunătoare pentru sănătate. Din acest motiv, a fost creat un nou format pentru eliberarea de medicamente pe bază de plante medicinale, comprimatele sedative sunt foarte solicitate în întreaga lume. Sunt indicate în situații stresante, pentru pacienții cu tensiune arterială scăzută sau cu tulburări de somn.

Descrierea medicamentului Motherwort

Motherwort (lat. Leonurus „coada leului”) este o plantă puternic sedativă. Calmează nervii fără a modifica funcțiile normale, mai puțin toxice decât valerianul sau bujorul. Dintre soiurile de plante în practica medicală, se folosesc coase de bază (miez) și cinci lobi.

conține:

 • amărăciune,
 • flavonoide,
 • taninuri,
 • glicozide,
 • saponine,
 • Vitamina A, E, C.

Flavonoidele încetinesc ritmul bătăilor inimii, scad tensiunea arterială, prezintă un efect sedativ care depășește efectul similar al valerianului. Este prescris sub formă de decoct, tinctură de alcool, extract singur sau în terapia articulară a diferitelor boli.

Unii poartă mamă mai ușor decât valeriana. Nucleul nu este captivant și are minimum efecte secundare. Medicamentul a fost reintrodus în practica medicală de către oamenii de știință Tomsk în 1932 și permis de Farmacopeea pentru uz medical.

Compozitie, proprietati fizico-chimice, pret

Ambele forme de dozare de mamă sunt destinate administrării interne.

tincturăExtract de tablete
Substanța principalăTinctura frunzelor și florilor de la patru lobi și obișnuită mamă obișnuită (1: 5)Extract de mamă uscată și extract de gambă cu cinci lobi - 14 mg
Componente auxiliareAlcool etilic 70%Zaharoză, amidon de cartofi, stearat de calciu, talc
Proprietăți fizico-chimiceLichidul este de culoare maro, cu o nuanță slabă verzuie, transparentă, amară, cu un miros ușor aromatic. Este posibilă precipitarea în timpul depozităriiTabletele sunt de culoare maro sau maro deschis, cu incluziuni clare sau mai închise, cilindrice, plate, cu clafoane pe ambele părți și cu risc pe o parte. Au un miros slab, caracteristic.
ambalareÎn sticle de 25 ml, în ambalaje din carton10 bucăți în blistere, 1, 2, 3, 4, 5, 10 blistere într-o cutie de carton. De asemenea, disponibil în borcane de polimer cu 10, 20, 30, 40, 50, 100 comprimate
apariție
preț25-40 freca.Nr. 10-20-30.

Alcoolul etilic lipsește de la comprimatele de mamă, ceea ce îi permite să fie utilizat la un grup de pacienți care nu pot utiliza produse alcoolice. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați de contraindicațiile pentru tratament, care sunt importante să ia în considerare atunci când se prescrie orice formă de medicament.

Soiuri de forme de eliberare de plante sedative

 • Iarbă de mamă în ambalajul de carton se folosește pentru prepararea unui decoct sau infuzie. Pentru comoditate, pungi de ceai sunt disponibile. Avantajul ierbii este naturalitatea. Acționează mai lent, mai moale și mai puțin dăunător. Substanțele benefice sunt absorbite mult mai bine. Dezavantajul este că trebuie să gătiți bulion proaspăt în fiecare zi și este dificil să mențineți doza exactă. Un rezultat terapeutic stabil se obține cu utilizarea regulată prelungită. Iarba este mai potrivită pentru bolile cronice, fără exacerbare.
 • Tinctura de alcool Este inclus în lista medicamentelor vitale și este disponibil în 25 ml într-o sticlă întunecată. Pentru a face necesită mai puține ierburi decât decoct. Este convenabil de utilizat: diluați o anumită cantitate de picături cu apă.
 • Extracte uscate sub formă de pastile mai concentrat decât tincturile și are doza exactă. Sunt convenabili pentru a primi oameni care lucrează constant și în mișcare. În această formă, proprietățile plantei durează mai mult. Cursul tratamentului este mai puțin lung. Dezavantajul este prezența umpluturilor chimice, al căror conținut depășește componenta principală. Unele dintre ele sunt potențial periculoase sau insuficient studiate. Tabletele Motherwort sunt un supliment alimentar și nu sunt supuse unor studii clinice obligatorii.

Acțiune farmacologică

Un preparat din plante are mai multe efecte:

 • sedativ,
 • cardiotonic,
 • hipotensive,
 • efect cronotrop negativ.

Aceste efecte sunt asociate cu compoziția chimică bogată a plantei, reprezentată de substanțe biologic active (bioflavonoide, uleiuri esențiale, saponine, glicozide, alcoloide, vitamine, minerale și altele).

 • Pe fondul tratamentului cu mamă, excitabilitatea psihomotorie scade, procesul de adormire se îmbunătățește, iar somnul în sine devine calm, profund și lung.
 • Un efect stabilizator pozitiv se exercită și asupra sistemului nervos autonom care inervează funcționarea vaselor de sânge și a organelor interne: simptomele cardioneurozei, cum ar fi durerea prelungită în inimă, precum și un semn tipic de VVD, un salt al tensiunii arteriale, sunt eliminate.
 • Efectul cardiotonic este exprimat printr-o creștere a forței contracțiilor inimii și o scădere a frecvenței acestora.

Tinctura de mamă are un efect inhibitor mai puternic (de 2-3 ori) asupra mai multor funcții ale sistemului nervos central decât tinctura valeriană, adică. Are un efect sedativ puternic.

Formular de eliberare Motherwort în tablete

 • Cuvântul „forte” în desemnarea medicamentelor definește un medicament cu un conținut mai mare al componentei principale și cu cel mai pronunțat efect terapeutic. Disponibil în blistere pentru 20 sau 40 de comprimate într-un singur pachet.
 • Extractul obișnuit al tabletei conține materii prime medicinale uscate comprimate cu umpluturi, care sunt sigilate în blistere de 10 și 20 de bucăți. Unii producători adaugă vitamine sau minerale.
 • Motherwort P este ambalat în vrac în sticle de 50 de pastile și recipiente din plastic de 100 de bucăți (seria Secret of Longevity).

Mecanismul de acțiune

Un medicament sedativ poate fi recomandat în siguranță pentru adulți și copii, deoarece este un mijloc absolut sigur pentru corpul uman. Vindecarea ierbii poate spori efectul altor medicamente sedative, așa că doar medicul curant ar trebui să prescrie terapie complexă. Acest instrument, pe lângă un efect calmant, are multe proprietăți utile. Acestea includ:

 • bactericide,
 • medicamente pentru durere
 • antipiretice,
 • antispastic,
 • diuretic.

Durata tratamentului depinde de natura bolii și de gradul simptomelor. Motherwort forte din tablete ajută la ameliorarea nu numai a tensiunii nervoase, ci și a crampelor musculare. Este necesar să beți un sedativ de trei ori pe zi timp de o lună, înainte de începerea tratamentului, se recomandă să vă consultați medicul.

Mărturie

Tabletele și tinctura de mamă au următoarele indicații de utilizare:

 1. Tulburări funcționale ale sistemului cardiovascular (distonie neurocirculatoare de tip hipertonic),
 2. Etapele inițiale ale hipertensiunii arteriale,
 3. Iritabilitate și iritabilitate emoțională crescută, neurastenie,
 4. Tulburări astenoneurotice și nevrotice,
 5. Vegetonevroză observată în perioada premenopauză,
 6. Forme ușoare de tulburări de somn,
 7. Tahicardie și iritabilitate asociate cu hipertiroidism.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Luarea acestui medicament vă permite să reglați funcțiile sistemului nervos, prezentând un efect calmant. De asemenea, scade excitabilitatea nervoasă, potențarea hipnotică este potențată și antagonismul se manifestă în raport cu efectul convulsiv al analepticelor. Extractul de mamă ajută, de asemenea, la tratament nevroză, psihoastenie șineurastenieînsoțit de insomnie, stres și reactivitate ridicată.

În plus, există o corecție a tulburărilor funcționale ale sistemului nervos cu preklimaktericheskom sau menopauza. Se manifestă un efect cronotrop negativ, ritmul cardiac este reglat în timpul distoniei vegetativ-vasculare, se dezvoltă proprietăți cardiotonice și presiunea scade. Medicamentul are un efect benefic asupra cursului bolii în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, de exemplu, angina pectoralahipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, cardioscleroză,slăbiciune cardiacășimiocardita.

Caracteristic pentru acest medicament este un efect restaurator, diuretic, antiinflamator și antispastic. Prin urmare, este adesea prescris în terapia combinată a diferitelor boli.

În homeopatie, mamă este folosită pe scară largă în tratamentul pacienților cu afecțiuni cardiace, meteorism și hipertiroidismm.

Din care Motherwort

Pe lângă indicațiile cunoscute privind utilizarea sedativelor pentru adulți și copii, ar trebui să vă familiarizați cu unele afecțiuni suplimentare, a căror prezență poate servi drept motiv pentru începutul terapiei cu acest medicament. De exemplu, tulburările în funcționarea sistemului nervos central care determină un pacient să atace panică, tulburări de anxietate sau anxietate, se vor referi la programări pentru utilizarea unui sedativ.

O substanță medicinală poate ajuta în stadiul inițial al hipertensiunii arteriale, având probleme cu digestia, metabolismul sau stomacul. Principala caracteristică a tabletelor Motherwort este un efect universal de vindecare asupra corpului uman. În plus, pe parcursul tratamentului, majoritatea pacienților, indiferent dacă sunt femei sau bărbați, nu au reacții negative la medicament. O pastilă de dormit este, de asemenea, indicată pentru:

 • insomnii,
 • stări depresive prelungite,
 • insuficiență cardiacă
 • boala vasculara.

Compoziția medicamentului

 • Compoziție 1 comprimat (550 mg) Motherwort Forte Evalar: asparaginat de magneziu 12 mg, MCC, extract de fructe de mamă 50 mg., Maltodextrină, dioxid de titan E171, polietilenglicol E1521, talc E553, 0,8 mg. vitamina b6.
 • Evalar a stăpânit producția Extractului obișnuit Motherwort îmbogățit cu vitamina B6 (0,075 mg.). Conform site-ului web al producătorului, o tabletă (230 mg) conține 14 mg. Motherwort. Numele umpluturilor nu este indicat.
 • Extract Bifitech Motherwort: 1 comprimat (200 mg.) Conține: 98,2 mg. zaharoză, 48 mg. MCC, 33,5 mg. amidon, 14 mg. Motherwort.
Fotografia prezintă instrucțiuni de utilizare a mamelei în tablete și compoziția acestui instrument.
 • Motherwort P conține 33,6 mg. soacră și îmbogățită cu vitamina C (6 mg). De asemenea, în 1 comprimat și drajeu (200 mg.) Există excipienți: zahăr, celuloză de metil, talc, tween 80, colorant E171, stearat de calciu, ceară de albine, parafină, mentă de piper și ulei de floarea soarelui.

Contraindicații

În instrucțiunile de utilizare a soacrei în tablete și sub formă de tinctură, sunt indicate următoarele contraindicații:

 • intoleranță individuală la componentele medicamentului,
 • ulcerul peptic al stomacului și duodenului în perioada acută,
 • deficiență de izomaltază / zaharasă,
 • hipotensiune arterială,
 • intoleranță la fructoză,
 • malabsorbție glucoză-galactoză,
 • perioada de alăptare,
 • varsta pana la 12 ani.

Nu se poate folosi mamă în comprimate în timpul sarcinii, precum și o formă de dozare sub formă de tincturi. Acest lucru este indicat în adnotările la preparate. Planta îmbunătățește tonul uterului, ceea ce înseamnă că poate duce la avort sau la apariția travaliului înainte de termen.

Instrucțiuni speciale

Este prescris cu precauție pacienților cu diabet zaharat și persoanelor care respectă o dietă cu conținut redus de carbohidrați (extract).

În timpul tratamentului, pacienții trebuie să fie atenți atunci când conduc vehicule și se angajează în activități de muncă potențial periculoase care necesită o concentrare mare de atenție.

Instrucțiuni de utilizare Motherwort în tablete

Înainte de a începe să luați medicamente, trebuie să consultați medicul dumneavoastră cum să luați Motherwort în tablete. Aceste informații sunt foarte importante, deoarece pot avea o valoare excepțională pentru viața și sănătatea fiecărei persoane. O abordare individuală a terapiei stă la baza activității medicale de succes, astfel încât pacienții de toate vârstele trebuie să elaboreze un curs de tratament cu privire la datele lor personale.

Decizia medicului este luată pe baza stării clinice a unui adult sau a unui copil, după care este prescrisă o doză și cum este indicat să bea Motherwort în tablete. Durata terapiei variază de la două până la patru săptămâni, în funcție de simptomele inițiale ale bolii. Pacientul ia medicamentul de trei ori pe zi, un comprimat, medicamentul este recomandat să bea cu o cantitate mică de apă.

Pentru copii

În această categorie de pacienți, utilizarea de sedative nu este recomandată fără o programare prealabilă de către specialistul curant. Copiilor cu vârsta sub trei ani le este interzis să ia Motherwort în capsule sau tablete, este recomandabil să le înlocuiți cu perfuzie pentru siguranța copilului. Sedativele sunt indicate bebelușilor cu semne de hiperactivitate sau agresiune. Medicii prescriu aceste medicamente dacă copilul suferă de:

 • somn nelinistit
 • iritabilitate,
 • emoție nervoasă cauzală.

Comprimate:

Mestecați bine în gură și beți multă apă. Înainte de a lua, puteți zdrobi în prealabil tableta și o dizolvați în apă.

 • Copii de la 12 ani și adulți: 1 file. De 3-4 ori / zi. Cu o oră înainte de mese. Cursul tratamentului este de 3-4 săptămâni. Retragerea este posibilă conform indicațiilor unui medic.

Efecte secundare

Sub rezerva tuturor condițiilor specificate în instrucțiunile de utilizare, riscul de reacții adverse este redus la zero. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea ca pacientul să aibă o intoleranță individuală la una dintre componentele medicamentului, deci trebuie efectuat un test înainte de începerea tratamentului. În cele mai multe cazuri, reacții negative din partea organismului apar din cauza administrării necorespunzătoare a medicamentului, de exemplu, în caz de supradozaj sau un curs lung de terapie.

Extract de mamă în tablete, instrucțiuni de utilizare (metodă și dozare)

Instrucțiuni detaliate privind utilizarea Motherwort în comprimate indică faptul că acestea trebuie luate oral înainte de masă. Mai mult, pentru fiecare formă de medicament este stabilită o anumită doză.Prin urmare, instrucțiunile despre cum să luați Motherwort în tablete recomandă să faceți acest lucru la 14 mg de 3-4 ori pe zi.

Dacă apar întrebări, cum să bea comprimate în anumite cazuri, de exemplu, ca parte a terapiei complexe, atunci este mai bine să aflați imediat de la medic.

Tinctura:

Instrucțiunile de utilizare a tincturii de mamă indică faptul că medicamentul este administrat oral, diluând cantitatea necesară de medicament cu apă.

 • Adulți: 30-50 picături de trei până la patru ori pe zi până se obține un efect terapeutic stabil.
 • Pentru copiii de la 12 ani, doza de internare se calculează după formula: 1 picătură pentru 1 an de viață.

Cursul tratamentului este determinat individual. Trebuie avut în vedere faptul că efectul sedativ se dezvoltă numai la sfârșitul a 3 săptămâni de tratament.

Pastile de extracte pentru mamă în timpul sarcinii

Destul de des, acest medicament este prescris femeilor însărcinate. Ar trebui să știți că mamă are proprietăți care contribuie la scăderea presiunii. Prin urmare, dacă de obicei o femeie are tensiune arterială scăzută, atunci trebuie să luați medicamentul cu precauție extremă.

Deși acest medicament a fost utilizat pe scară largă într-o varietate de cazuri, de multe ori se pun întrebări, pot fi administrate tablete de mamă gravidă și cât de des și de multe ori trebuie luat?

Acest medicament este caracterizat printr-un efect cardiotonic, sedativ, anticonvulsivant și diuretic. Luarea medicamentului ajută la îmbunătățirea tractului digestiv, care este deseori solicitat de mamele în așteptare. Deși de obicei este prescris ca sedativ. Cert este că tabletele Motherwort, proprietățile medicinale și contraindicațiile, la un nivel optim, sunt excelente pentru această categorie de pacienți. Acest medicament are semnificativ mai puține contraindicații, de exemplu, în comparație cu valerianul și, prin urmare, este prescris pentru sarcinii.

În plus, medicamentul poate îmbunătăți starea circulației sângelui, eliminând manifestările greaței și ameliorează congestia de colici și gaze. Este, de asemenea, prescris în terapia complexă cu hipertonicitate uterină,gestoză, anomalii cardiace, hipertensiune arterială. Dacă există o amenințare de sarcină, atunci programul de tratament include în mod necesar preparate Motherwort.

Supradoză

Dacă se depășesc dozele recomandate, pacientul poate avea reacții adverse. Se manifestă ca o reacție alergică acută, care este însoțită de mâncărime, umflare sau roșeață a pielii. La unii pacienți, se observă o afecțiune a tractului digestiv, manifestată sub formă de diaree, greață sau eructare constantă. Persoanele rămase se plâng de perturbări ale sistemului nervos central, ceea ce afectează capacitatea fizică și psihică a pacientului de a lucra.

Interacțiune

Experții permit utilizarea simultană a mai multor sedative, cu toate acestea, trebuie amintit că acestea vor spori efectul terapeutic unul al celuilalt. Este important să nu exagerați cu doza, altfel există riscul unei supradoze. În timpul tratamentului complex cu analgezice, medicamentul va potența efectul ultimei substanțe luate, de aceea nu este recomandat să apelezi la această metodă de terapie fără prescripție medicală. Din același motiv, este interzisă utilizarea de tablete cu băuturi alcoolice.

Analogi Motherwort în tablete

Companiile farmacologice oferă o varietate de medicamente sedative, de la suplimente dietetice pe bază de plante de mamă (BAA) până la remedii cu o compoziție similară. Cele mai cunoscute prototipuri sunt substanțe precum valemidina și valeriana. Acestea sunt tincturi eficiente realizate cu ajutorul plantelor medicinale. Alți sedative din cataloagele de farmacie sunt de asemenea utilizate în mod activ ca înlocuitori, de exemplu:

Interacțiunea medicamentelor

Compatibil cu alte medicamente sedative și cardiologice, îmbunătățește efectul pastilelor de dormit și analgezice.

 • Cumpărați extract de Motherwort 0,014 n50 tabl în Moscova este posibil într-o farmacie convenabilă pentru dvs., făcând o comandă pe Apteka.RU.
 • Prețul extractului Motherwort este de 0,014 n50 comprimate la Moscova - 113,00 ruble.
 • Instrucțiuni de utilizare pentru Extractul Motherwort 0,014 n50 file.

Puteți vedea cele mai apropiate puncte de livrare din Moscova aici.

Prețurile pentru extrase de mamă în alte orașe

Aplicația Motherwort Forte (Evalar)

Medicamentul este recomandat ca supliment alimentar ca sursă suplimentară de magneziu și vitamina B6care tratează nervii și inima și contribuie, de asemenea, la:

 • relaxare profundă
 • capacitatea de a face față oricărei situații
 • îmbunătățește starea de spirit.

Instrumentul este oferit persoanelor care se află într-o stare de stres, care se confruntă cu emoție, teamă, anxietate.

Conform instrucțiunilor, Motherwort Forte este acceptată:

 • Dimineața și seara cu o masă, 1 comprimat,
 • Dozele și metoda de administrare sunt selectate de către un specialist, ținând cont de vârstă și starea fizică,
 • Durata terapiei este determinată numai de medic.

Aplicarea Extractului de mamă

Extractul de mameligă se folosește atât de zi cât și de noapte calmant cu:

 • psychasthenia,
 • nevroze,
 • neurastenie,
 • toleranță slabă la stres,
 • distonie vegetovasculară,
 • insomnie.

Instrucțiunile de utilizare sunt:

 • Norma zilnică pentru adulți nu este mai mare de 4 comprimate (56 mg), care sunt luate împreună cu mese,
 • Extractul de mamifere Bifitech este utilizat pe stomacul gol,
 • Pentru a obține și a consolida rezultatul terapeutic, durata cursului este de la 15 la 30 de zile.

Aplicația Motherwort P

Medicamentul este propus ca supliment alimentar, ca o resursă suplimentară de vitamina C. Are un efect sedativ puternic, în timp ce nu sunt somnifere. Acidul ascorbic întărește vasele de sânge și nervii, reduce vâscozitatea sângelui. Potrivit pentru utilizare în timpul zilei.

indicaţii:

 • creșterea agitației nervoase,
 • perturbarea somnului
 • angina pectorala
 • stres,
 • nevroză,
 • crampe și epilepsie,
 • distonie vegetovasculară,
 • stadiu ușor de boală basedovy,
 • tulburare metabolică
 • hipertensiune arterială,
 • cardio.

Rezultatele pozitive sunt date de terapia cu sănătate precară în timpul menstruației și menopauzei. Se ia dimineața, la prânz și seara, cu mese, 2 comprimate timp de 2 săptămâni.

Utilizarea Motherwort cu hipertensiune arterială

În stadiul inițial al GB, sub rezerva regimului de muncă și odihnă, se folosește fitoterapia sedativă și diuretică. Extractul de mamă scade presiunea din cauza unui efect calmant asupra sistemului nervos central. Efectul este de așteptat cu cel puțin 1 lună. Cu un rezultat pozitiv al tratamentului, medicamentul pe bază de plante este prelungit la un an și jumătate.

Utilizarea Motherwort în tulburările nervoase

Este important să observați în timp când anxietatea se instalează, oboseală constantă, somnolență sau, invers, insomnie. Nu este nevoie să aștepți să treacă de la sine. În cazul tulburărilor nervoase, terapia prelungită este caracteristică (cel puțin o lună).

Respectarea prescripției medicului dă rezultate pozitive.

Nucleul va ajuta la depășirea crizei. Pentru a consolida efectul tratamentului, este necesar să revizuiți nutriția, rutina zilnică.

Utilizarea Motherwort pentru normalizarea somnului

Mamă este indicată pentru forme ușoare de insomnie. Medicamentul este luat nu mai mult de 3 săptămâni. Concret, nu este destinat soluționării problemelor de somn. Este important să se găsească și să se elimine cauza unor astfel de încălcări pentru a abandona drogurile în viitor. O baie caldă cu 2 lingurițe va ajuta la calmarea înainte de culcare linguri de tincturi Motherwort.

Aplicație Motherwort pentru copii

Copiilor sunt interzise mamelei în tablete. Instrucțiunile de utilizare avertizează în acest sens, deoarece acționează destul de puternic asupra sistemului nervos. Copiii pot face băi calde pe bază de plante. Fierbeți 4 linguri de miez zdrobit (sau 7 pungi de filtrare) cu apă clocotită, stați timp de o jumătate de oră și turnați într-o cadă.

Copiii sunt cel mai adesea prescriși de mamă sub formă de decoct cu excitabilitate, lacrimă, frică și bâlbâie crescută. Este mai bine să nu folosiți tinctura cu alcool, ci să folosiți pungi cu filtru din plante. În acest caz, o pungă se prepară cu un pahar cu apă clocotită, iar copilului i se administrează 0,5 linguriță în 4 doze pe zi. Creșterea dozei este strict interzisă.

Folosirea Motherwort în timpul sarcinii și alăptării

Dacă citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare, atunci Motherwort sub formă de tablete este contraindicat pentru viitoarele mame. În caz de nevoie urgentă, este necesar să se utilizeze medicamente bine studiate utilizate de omenire de mai mulți ani. Este mai bine să nu experimentați cu pastile.

Tinctura este de asemenea inacceptabilă. Alcoolul intră în corpul copilului și provoacă intoxicații. În plus, alcoolul inhibă dezvoltarea și creșterea copilului. Uneori, ginecologii prescriu o decoctie a miezului viitoarelor mame, dar cu o anumită doză. Cea mai bună opțiune este ceaiul.

Compatibilitatea cu alte medicamente

Motherwort este combinat cu alte medicamente sedative și cardiace:

 • Un amestec de tincturi de ierbă-mamă, fructe de păducel, iarbă de bujor și rădăcină de valeriană este recomandat pentru hipertensiune, tahicardie, migrene, insomnie,
 • În farmacii se prepară un amestec de valeriană, păducel, corvalol, bujor, naștere și difenhidramină. Numit într-un stadiu incipient al hipertensiunii arteriale,
 • Este luat împreună cu Kudesan pentru prevenirea bolilor de inimă.

Recenzii pentru medici Motherwort

Medicii spun despre evaluarea ridicată a calităților Motherwort că este inclusă (tinctura de alcool) în lista medicamentelor esențiale.

De asemenea, medicii notează astfel de proprietăți ale acestui instrument:

 • o gospodină ieftină și eficientă ajută și elevele în perioadele dureroase,
 • este recomandat să aveți un astfel de medicament în cabinetul dumneavoastră de medicamente de acasă, în cazul în care prindeți o inimă sau aveți dureri de cap,
 • medicamentul va ajuta întotdeauna în situații de stres.

Prețul depinde de marca producătorului, compoziție și cerere.

motherwortminim

pret, freca.

central

pret, freca.

maxim

pret, freca.

Forte (Evalar) 40 comprimate 50 mg fiecare.115195275
Extrageți (Evalar) 300 comprimate 14 mg fiecare.78102126
Fila P (Parapharm) 100. 33,6 mg fiecare.5780104
P (Parapharm) 50 comprimate366186
Extrage (Vifitech) fila 10. 14 mg fiecare.152840

Dacă iritabilitatea sau anxietatea se acumulează, atunci tabletele pe bază de mamă vor ajuta sistemul nervos. Este indicat să le folosiți conform instrucțiunilor ca sedativ în momentele importante, tensionate sau tranzitorii ale vieții. La urma urmei, această iarbă a inimii din miturile antice este asociată cu longevitatea și nemurirea.