Cum să eliminați complet programul de pe computer?

Metodele standard înfundă sistemul. Dar problema este ușor de rezolvat.

Veți avea nevoie de un dezinstalator. Acesta este numele utilităților speciale cu care puteți elimina complet aproape orice software instalat. Distrug toate fișierele reziduale ale programului ales și intrările făcute de acesta în registrul Windows.

Dezinstalatoarele sunt utile în special atunci când nu numai resturile, dar programul în sine nu este șters de instrumentele Windows standard. În acest caz, utilitarul găsește o modalitate de a elimina cu forță software-ul nedorit.

Toate dezinstalatoarele funcționează aproximativ la fel. După pornirea utilitarului, pe ecran apare o listă de programe instalate. Puteți selecta unul sau mai multe dintre ele și faceți clic pe butonul de ștergere. Mai întâi, dezinstalatorul scapă de programul însuși, apoi găsește și oferă să șterge toate „cozile” sale.

Enumerăm câteva dezinstalatoare populare, precum și caracteristicile acestora.

1. Revo Uninstaller

 • platformă: Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 și 10.

Revo Uninstaller are o caracteristică utilă numită Hunter Mode. Cu ajutorul său, puteți elimina rapid un program necunoscut. Este suficient să activezi modul și să muti cursorul la o comandă rapidă, fereastră sau altă manifestare a acestui program pe ecran. Veți vedea un meniu contextual cu butonul de dezinstalare.

Revo Uninstaller are de asemenea un set de caracteristici pentru optimizarea suplimentară a Windows-ului. Cu ajutorul lor, puteți șterge fișierele temporare de browsere și clipboard, puteți șterge conținutul coșului și nu numai. Aceste funcții sunt disponibile făcând clic pe butonul "Instrumente".

Opțiunea gratuită de dezinstalare are mai multe limitări. De exemplu, nu acceptă eliminarea loturilor de programe. În plus, versiunea plătită poate curăța resturile de aplicații care au fost șterse în afara Revo Uninstaller. Costul său este de 14 dolari.

Eliminarea completă și parțială a programelor - care este diferența?

Trebuie distinsă eliminarea completă și parțială a programelor.

 • Când programul este șters parțial, fișierele generate în timpul funcționării și / sau realizate de setările sistemului care trebuie șterse de aplicație rămân pe hard disk-ul computerului. Cel mai adesea, intrările din registru rămân intacte, care se transformă automat în gunoi, deoarece acestea nu mai sunt utilizate de program.
 • Eliminarea completă (curată) a programului este un proces care presupune nu numai ștergerea fișierelor principale și a folderelor programului, dar și toate urmele de funcționare ale acestuia, inclusiv datele temporare rămase și intrările din registrul sistemului.

Dacă există o întrebare despre dezinstalarea unui program, se recomandă să alegeți a doua opțiune - o dezinstalare completă. O astfel de operație poate fi efectuată fie manual, fie folosind utilități specializate. Să luăm în considerare ambele moduri.

Instrucțiunile discută cele mai optime modalități de eliminare a programelor și utilităților din sistemul de operare Windows.

Procesul de dezinstalare a programelor pe un computer poate fi dificil pentru utilizatorii începători. Adesea, noii veniți încearcă să înlăture scurtăturile de pe desktop sau din meniul Start, fără să bănuiască că aplicația în sine este încă pe hard disk. În acest manual, veți învăța cum să ștergeți corect programele de pe computer.

Dezinstalați fără software suplimentar

Cel mai simplu mod de a dezinstala un program obișnuit este să utilizați dezinstalatorul, care în majoritatea cazurilor este instalat simultan cu acesta.

Puteți găsi și rula o astfel de utilitate prin meniul Start din lista de software instalate.

De asemenea, puteți găsi uninstaller în directorul cu programul, numele său conține, de obicei, părți ale cuvântului Dezinstalare (de exemplu, unins000), iar coloana tip de fișier spune „Aplicație”.

Fig. 1. Dezinstalați programul antivirus Malwarebytes folosind propriul program de dezinstalare.

Metoda este considerată cea mai simplă. Cu toate acestea, departe de toate programele au dezinstalatoare, mai ales că unele dintre ele nu sunt afișate în meniu, și va trebui să petreci ceva timp căutând directorul corespunzător de pe disc.

2. Dezinstalare IObit

 • platformă: Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 și 10.

Cu IObit Uninstaller, puteți elimina rapid mai multe programe simultan, pur și simplu marcându-le în listă. În plus, acest utilitar este capabil să dezinstaleze nu numai programe cu program complet, ci și extensii de browser. Nu există exces de funcții suplimentare în IObit Uninstaller, programul este mai potrivit pentru cunoscătorii minimalismului.

IObit Uninstaller este disponibil gratuit, dar înainte de instalare se oferă instalarea software-ului afiliat pe un computer. Din fericire, astfel de oferte pot fi respinse. Ca parte a versiunii plătite, care costă 400 de ruble, dezvoltatorul oferă o curățare și mai completă a sistemului de resturile de aplicații.

Eliminarea manuală a programelor

Când dezinstalați manual, va trebui mai întâi să dezinstalați aplicația utilizând una dintre metodele standard. Puteți face acest lucru cu ajutorul dezinstalatorului programului sau cu ajutorul dezinstalatorului sistemului Windows.

Totul este destul de simplu aici. Trebuie să accesați folderul în care este instalat programul, apoi găsiți și rulați fișierul de dezinstalare. De obicei este denumită "Dezinstalare. Exe" sau "Uninst. Exe", deși sunt posibile alte opțiuni. Să presupunem că există un astfel de fișier în folderul de instalare a aplicației. Rămâne să-l găsiți și să rulați:

1. Deschideți unitatea de sistem (de obicei „Local C:”), apoi mergeți la „Program Files” și mergeți la folderul care poartă numele programului. Poate că acest folder va avea un nume care corespunde numelui companiei care dezvoltă aplicația.

2. În cazul Windows pe 64 de biți, folderul „Fișiere de program (x 86)” va fi, de asemenea, prezent pe discul local al sistemului. Accesați-l dacă nu există un dosar al aplicației care trebuie șters din „Fișiere de program”.

3. Fișierul de dezinstalare poate fi localizat direct în folderul rădăcină al instalării aplicației sau într-una dintre subfoldere.

4. Găsiți fișierul dorit și rulați-l, după care va apărea pe ecran fereastra pentru dezinstalarea programului - urmați instrucțiunile.

5. Puteți accesa, de asemenea, folderul de instalare a programului:

 • Comutați pe desktop.
 • Faceți clic dreapta pe comanda rapidă a programului care trebuie șters, apoi selectați „Locație fișier”.

6. În „Windows Explorer” se va deschide folderul de instalare al programului.

7. Localizați și rulați fișierul de dezinstalare. Dacă din anumite motive, fișierul de dezinstalare nu poate fi detectat, continuați la secțiunea următoare.

Cum să eliminați un program din Windows 7

Deschideți meniul start și selectați elementul Panoul de control:

În opțiune recenzie valoare setată categorie și faceți clic pe buton Dezinstalați un program:

Un ecran afișează o listă cu toate aplicațiile instalate pe computer. Selectați utilitarul pe care doriți să îl eliminați. În cazul nostru, va fi GOM Player. Apăsați butonul Șterge sau Șterge / Schimbă:

Apare fereastra programului de dezinstalare. Urmați toți pașii și sfaturile de pe ecran:

Dacă nu ați reușit să dezinstalați programul și a apărut pe ecran mesajul „Închideți toate ferestrele și încercați din nou”, atunci în acest caz este necesar să închideți toate ferestrele active și procesele de utilitate.

Pentru a face acest lucru, apăsați simultan tastatura rapidă. Ctrl + Alt + Ștergere și selectați din listă Lansați Task Manager:

În filă Procesele selectați procesul care este asociat cu programul. În cazul nostru, aceasta GOM.exe, care este responsabil de lansarea GOM Player. Apăsați butonul Finalizați procesul și confirmă-ți acțiunea:

După aceea, încercați din nou să dezinstalați programul.

Utilizarea meniului de eliminare a programului și a componentelor

Pentru a utiliza următoarea opțiune, va trebui să utilizați „Panoul de control”.

Îl puteți găsi în meniul Start (din fila setări pentru versiunile mai vechi de Windows).

Acum trebuie să accesați articolul „Programe și componente” - sau „Adăugați sau eliminați programe” dacă vine vorba de Windows XP.

Fig. 2. Accesați lista programelor instalate pentru a le elimina.

Apoi, ar trebui să așteptați până când apare o fereastră o listă de programe instalate în sistem și care pot fi șterse fără a utiliza software-ul terților.

Alte acțiuni sunt aproximativ aceleași pentru utilizatorii diferitelor platforme Windows:

 • Programul pe care doriți să îl eliminați este selectat.
 • Făcând clic pe butonul din dreapta al mouse-ului, se deschide un meniu, de obicei format dintr-un element „Șterge” (uneori există și „Schimbare” în listă).

Fig. 3. Selectați programul care trebuie șters.

 • Se apasă cuvântul „Ștergere”, care începe procesul de dezinstalare.
 • Uneori, ca urmare, apare un mesaj pe ecran care indică ștergerea a fost deja finalizată (programul ar putea fi șters odată cu formatarea discului sau a directorului în care a fost localizat), în alte cazuri, utilizatorului i se oferă posibilitatea de a confirma sau refuza ștergerea.

Fig. 4. Etichete posibile în timpul dezinstalării.

După ce faceți clic pe „Da”, programul este pur și simplu eliminat din listă sau dezinstalat.

Înlăturarea unui joc obișnuit va dura minim, utilitățile sistemului pot dura până la 10 minute de utilizare, în funcție de dimensiunea aplicației și de performanța hardware-ului.

După eliminare, programul dispare din listă - deși acest lucru nu înseamnă întotdeauna că este complet dezinstalat.

3. Ashampoo UnInstaller

 • platformă: Windows 7, 8, 8.1 și 10.

Ashampoo Uninstaller monitorizează apariția de noi programe, ceea ce vă permite să eliminați aplicațiile instalate fără cunoștința dvs. Puteți dezinstala programele selectate în grupuri sau unul câte unul.

Ca și Revo Uninstaller, Ashampoo UnInstaller are multe funcții suplimentare. Utilitarul poate curăța discul de fișierele neutilizate, îl poate defragmenta, optimizează registrul Windows, vă permite să configurați serviciile de sistem și o listă de programe care rulează la pornirea computerului.

Ashampoo UnInstaller este gratuit. Înainte de a începe, vi se va cere să introduceți o cheie de licență, dar o puteți obține prin simpla înregistrare pe site-ul web Ashampoo.

Dezinstalați programele folosind dezinstalatorul Windows

Totul este puțin mai simplu aici:

1. Apăsați tastele „Win + R” de pe tastatură.

2. În fereastra „Run” care se deschide, introduceți comanda „control” (fără ghilimele) și faceți clic pe „OK”.

3. Pe ecran va apărea fereastra „Panoul de control”. Găsiți elementul „Programe” și deschideți-l.

4. Apoi, faceți clic pe elementul „Programe și caracteristici”.

5. Pe ecran va fi afișată o listă cu toate programele instalate pe computer. Găsiți numele aplicației care trebuie șters, faceți clic dreapta pe ea și selectați „Ștergeți”.

6. Ultima acțiune va lansa fișierul de dezinstalare al aplicației, oriunde s-ar afla. Urmați instrucțiunile de pe ecran.

Astfel, s-a efectuat o dezinstalare standard a aplicației. Acum rămâne să curățați sistemul de urme ale șederii sale pe computer.

Cum să eliminați un program din Windows 10

Faceți clic pe fotografie click dreapta din meniu startPanoul de control:

Alegeți elementul Dezinstalați un program:

Evidențiați programul dorit din listă și apăsați butonul Șterge / Schimbă:

Urmați instrucțiunile de pe ecran:

Puteți utiliza și aplicația parametrii pentru a dezinstala un program în Windows 10. Pentru a face acest lucru, deschideți startparametrii:

Deschideți ecranul Sistemul:

În secțiune Aplicații și caracteristici Toate programele instalate pe computer apar. Selectați utilitarul dorit din listă și faceți clic pe buton Șterge:

Dezinstalați alt software

Nu toate programele care necesită eliminare sunt afișate în lista software-ului instalat.

Uneori, pentru a șterge complet, trebuie să utilizați meniul pentru a activa sau a dezactiva componentele sistemului de operare Windows.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe inscripția corespunzătoare din colțul din stânga sus al ecranului și să eliminați marcajele din programele inutile din fereastra care se deschide.

Fig. 5. Meniul componentelor sistemului.

Este chiar mai ușor să eliminați software-ul care nu a necesitat instalarea - include, de exemplu, jocuri vechi precum GTA 3 sau Cossacks.

Nu lasă urme în registrele sau directoarele de sistem și sunt șterse prin simpla ștergere a directorului de pe disc.

Pe de altă parte, de obicei, nu li se cere să fie șterse - pe unitățile unui computer sau laptop modern, ocupă un spațiu minim, nu schimbă driverele și alte programe.

Consecința îndepărtării necorespunzătoare

Utilizatorii neexperimentați fac o astfel de acțiune încât un cuplu chiar elimină scurtătura de pe computer. Dacă dezinstalați o aplicație incorect, aceasta va cauza

că în timp, veți pierde memorie pe hard disk-uri. Chiar dacă umiliți aplicația folosind instrumentul Windows? La fel, rămân în registru, urmează că o anumită greutate cântărește, adică. memoria.

Pentru a evita o astfel de consecință, luați următoarele recomandări în arsenalul dvs.

Eliminarea manuală a programului

În primul rând, accesați folderul „Fișiere de program” sau „Fișiere de program (x 86)”. Adesea în timpul ștergerii standard, folderele aparținând aplicației la distanță rămân în aceste directoare. Dacă există, pur și simplu ștergeți-le în mod obișnuit. Aceasta și majoritatea operațiilor următoare necesită un cont de administrator Windows.

În continuare, vom șterge fișierele și folderele generate de program și, în același timp, vom curăța manual registrul, deoarece aceste procese sunt într-un fel interconectate.

1. Mai întâi, trebuie să porniți editorul de registru. Apăsați „Win + R”, apoi introduceți comanda „regedit” în fereastra „Run”. Faceți clic pe „OK” pentru a porni editorul.

2. Editorul Registrului Windows stochează diverși parametri ai sistemului și orice aplicații care au fost rulate pe acest computer cel puțin o dată. Sarcina noastră este de a găsi și șterge înregistrări aparținând programului de la distanță.

3. În timp ce se află în editorul de registru, apăsați combinația de taste "CTRL + F" sau în partea superioară a ferestrei deschideți fila „Editare”, apoi selectați „Găsiți”. Se va deschide o fereastră mică „Căutare”.

4. În câmpul „Găsiți”, introduceți numele programului de la distanță, apoi faceți clic pe butonul „Găsiți următorul”. De exemplu, vom căuta înregistrări legate de programul Opera Neon.

5. Procesul de căutare poate dura ceva timp. Imediat ce editorul detectează o secțiune, un parametru sau o cunoaștere a parametrului în care este prezentă intrarea „Opera Neon”, elementul corespunzător din arborele de registru va fi selectat automat. În cazul nostru, programul a găsit un parametru șir, al cărui nume și / sau valoare conține expresia "Opera Neon".

6. Faceți clic dreapta pe parametrul detectat, selectați „Ștergeți” și apăsați „OK” pentru a confirma acțiunea.

7. În cele mai multe cazuri, același program deține mai multe intrări în registrul Windows. După ce parametrul a fost șters, apăsați butonul "F 3". Editorul va căuta următoarea intrare care aparține programului care va fi ștersă. Ștergeți intrările găsite până nu au mai rămas înregistrări.

Atenție la partea stângă a ferestrei editorului de registru. Iată secțiunile sale. Destul de des într-o secțiune există un singur parametru. În acest caz, puteți șterge toată această secțiune (dacă conține un parametru care aparține programului care trebuie șters). În cazul nostru, registrul a găsit un parametru șir situat în secțiunea "965 c 7 a 6_0".

Pentru a șterge o secțiune, faceți clic dreapta pe ea și selectați elementul „Șterge”.

Curățați întregul registru de intrări inutile, după care eliminarea programului poate fi considerată efectuată curat.

Dezinstalatorii de program gratuit

Adesea, după dezinstalarea programelor în modul standard, dosarele, intrările de registru și fișierele asociate cu programul șters rămân pe computer. Eliminarea completă a utilității și a tuturor componentelor sale se realizează folosind aplicații speciale. Pe site-ul nostru puteți descărca programe pentru a elimina programe (dezinstalatoare). Mai jos vom lua în considerare principiul funcționării a 2 dezinstalatoare populare - Revo Uninstaller și IObit Uninstaller.

Metode de îndepărtare a utilităților

Voi enumera acum modalitățile pe care le puteți utiliza:

 • Instrument de dezinstalare
 • Uninstaller
 • Revoați dezinstalatorul
 • Folosind Dezinstalare
 • Funcție Windows integrată

Primele trei metode sunt cele mai bune care există în acest moment. Vă recomand să alegeți unul dintre ele. Și celelalte două metode sunt biciuite.

Dezinstalați un program în editorul de registru

Când încercați să ștergeți un program de pe un computer, puteți întâlni absența completă a acestuia în listele de software.

Trebuie să rezolvați problema făcând modificări în registru.

Acest lucru va dura puțin mai mult în comparație cu alte metode - cu toate acestea, acțiunile incorecte ale utilizatorului pot duce la întreruperea sistemului.

Important: înainte de a începe editarea registrului, ar trebui să salvați o copie de rezervă a acestuia. Din aceasta va fi posibilă restaurarea informațiilor în care modificările au fost făcute incorect. Pentru a salva și a restaura registrul, puteți utiliza programe speciale - de exemplu, Handy Backup.

Fig. 6. Utilitarul Handy Backup, care poate fi descărcat pe site-ul oficial al dezvoltatorilor săi.

După crearea unei copii a registrului, ar trebui să faceți rândul său, deschizând secțiunile corespunzătoare:

 • În primul rând, principalul, MASINA LOCALĂ HKEY.
 • Apoi, responsabil cu software-ul, SOFTWARE.
 • Secțiunea producătorului sistemului de operare, MICROSOFT.
 • Secțiunea sistem de operare - WINDOWS.
 • Instalat secțiunea software, VERSIE ACTUALĂ.
 • Secțiunea eliminare software UNINSTALL.

Acum este suficient să găsiți programul care trebuie șters, selectați linia sub numele UninstallString din partea dreaptă a ferestrei, faceți dublu clic pe ea cu butonul stânga al mouse-ului și copiați parametrul „Valoare” în fereastra care se deschide prin meniu sau apăsați Ctrl + C.

După aceea, registrul poate fi închis.

Fig. 7. Utilizarea registrului pentru a elimina programul GIMP.

Pentru a elimina programul, deschideți meniul de pornire și găsiți bara de căutare.

În Windows 7, se află în partea de jos, în XP - este apelat făcând clic pe inscripția „Căutare”.

Adresa fișierului care va fi deschis pentru a începe procesul de dezinstalare este introdusă aici (de exemplu, apăsând Ctrl + V).

Eliminarea completă a programului prin utilități speciale

În prezent, există multe utilități care ajută la eliminarea atât a programului în sine, cât și a urmelor lăsate de acesta în sistem.

1. Urmați acest link, selectați, descărcați, instalați și rulați unul dintre programe. Să dăm un exemplu de lucru cu utilitatea Uninstaller.

2. Aplicația dvs. de dezinstalare, deși este plătită, poate fi folosită gratuit timp de 14 zile. În plus, există o restricție privind eliminarea programelor - nu mai mult de două într-o singură sesiune (după eliminarea a două programe, trebuie doar să reporniți utilitarul pentru a dezinstala următoarele două aplicații).

3. O listă de programe instalate va fi afișată în partea centrală a ferestrei.

4. Faceți clic pe pictograma programului dezinstalat, apoi faceți clic pe butonul „Dezinstalare” din colțul din stânga sus al ferestrei (sub pictograma aplicației dezinstalate).

5. Programul va oferi o selecție a mai multor metode de eliminare. Dacă selectați opțiunea „Super Mode”, atunci Dezinstalatorul dvs. va elimina programul, va curăța registrul de intrările rămase după acesta și apoi va scana întregul disc de sistem pentru a găsi și șterge fișierele nesecate.

6. Primul pas este să eliminați programul însuși, după care va începe înregistrarea și scanarea discului de sistem. Această procedură poate dura foarte mult timp, dar la sfârșitul programului de la distanță nu va rămâne nicio urmă pe computer (cel puțin, spun toți dezvoltatorii unor astfel de dezinstalatori).

7. Acesta este modul în care uninstaller scanează registrul Windows și discul de sistem.

8. În acest caz particular, programul de la distanță nu a lăsat fișiere de junk personale pe discul de sistem, cu toate acestea, a creat 19 intrări în registru. După finalizarea scanării, faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a finaliza eliminarea programului.

După ce lucrați cu orice programe de dezinstalare, nu va fi inutil să verificați singur registrul utilizând instrucțiunile de mai sus.

Mai aveți întrebări, sugestii sau comentarii? Contactați-ne și puneți o întrebare.

Cum să eliminați un program de pe computer folosind instrumentul Dezinstalare

Acesta este un software special pentru eliminarea unei aplicații de pe un computer fără urme și fără gunoi. Această utilitate este plătită și există o perioadă gratuită. pentru a-l activa, urmăriți Activarea video și cheia pentru instrumentul de dezinstalare

Puteți descărca acest software tastând instrumentul de dezinstalare cuvinte din bara de căutare. Și așa lansăm și veți vedea o astfel de imagine

Această fereastră afișează toate utilitățile instalate pe computer. Dacă după instalarea instrumentului Uninstall, mai târziu instalați noul utilitar,

Instrumentul de dezinstalare îl va evidenția în roșu. Ceea ce avem nevoie. Cu o astfel de funcție, nu este necesar să căutați una sau alta utilitate.

În continuare, căutați o creatură inutilă, adică. prog și faceți clic

Apoi apare un avertisment, suntem de acord și facem clic pe „da”

În continuare, va apărea din nou un mesaj despre operațiunea de succes. Procesul de verificare a registrului va începe și instrumentul Uninstall se va oferi pentru a elimina fișierele din registru. Suntem de acord și facem clic pe „șterge”

Toată această lucrare Instrumentul de dezinstalare este complet finalizat.

Dezinstalatori populari

Pentru a simplifica sarcina, reducerea timpului pentru eliminarea programelor și creșterea probabilității de ștergere completă a acestora de pe disc fără fișiere și directoare inutile, permiteți utilitățile terților.

Cel mai funcțional este considerat Revo Uninstaller, ușor de utilizat și, cel mai important, gratuit.

Puteți utiliza alte utilități, cum ar fi Ccleaner, Ashampoo Uninstaller sau IObit Uninstaller în același scop.

IObit Uninstaller

Rulați dezinstalatorul. În filă Toate programele Este afișată o listă cu toate aplicațiile instalate. Selectați un utilitar din listă și faceți clic pe pictograma coșului în partea stângă a ecranului:

Bifează caseta Creați punct de recuperare înainte de a șterge și selecta o acțiune dezinstalare:

Acest lucru va dezinstala programul în sine (GOM Player). Urmați procedura standard pentru dezinstalarea utilitarului:

În continuare, bifați casetele din casele de selectare. Selectați toate și Distrugeți fișierele. Apăsați butonul Șterge:

Apare un mesaj care afirmă că aplicația a fost dezinstalată cu succes:

Cum să eliminați un program folosind uninstaller

Foarte simplu. Acesta este, de asemenea, un software special pentru a șterge complet orice program.

Dacă în versiunea anterioară nu ați reușit să găsiți programul dorit, este posibil ca dezinstalatorul dvs. să îl găsească.

Deschideți dezinstalatorul. De asemenea, acest software evidențiază în roșu aplicația instalată recent.

Apoi, selectați aplicația de care doriți să scăpați, faceți clic cu mouse-ul și faceți clic pe „șterge”

Selectăm modul de ștergere normală și facem clic pe „următorul”

Procesul de creare a unui punct de restaurare și de căutare a fișierelor de registru va începe. În fereastra care se deschide, faceți clic pe „următorul”

Procesul de dezinstalare va începe. După finalizare, faceți clic pe „gata” și asta este!

Program de dezinstalare

De obicei, un program de dezinstalare este instalat cu programul. Elimina automat aproape toate datele aplicației. Dacă ați creat folderul de utilități în bara de activități, deschideți-l. Ar trebui să existe un fișier care să inițieze ștergerea.

Iată cum puteți elimina programe inutile de pe computer dacă nu se află în meniul Start:

 1. Accesați directorul aplicațiilor.
 2. Dacă nu vă amintiți unde a fost instalat, faceți clic dreapta pe comanda rapidă.
 3. Selectați „Proprietăți”.
 4. În câmpul „Obiect” va fi calea către director.
 5. Deschideți-l și găsiți fișierul executabil „Uninstall.exe”. Acesta este un nume universal pentru dezinstalatori. Folosit în multe aplicații. Numele poate fi diferit: de exemplu, "Uninst.exe"
 6. Deschideți-l și urmați instrucțiunile.
 7. Procesul de dezinstalare a fiecărui utilitar este diferit. În unele cazuri, trebuie să faceți clic pe Următorul de mai multe ori. Sau selectați elementele pe care doriți să le ștergeți. Uneori, ei vă roagă să indicați ce nu vi se potrivește în software și de ce ați decis să îl eliminați.

Eliminarea manuală a programului

Uneori apare o situație când aplicația instalată nu este listată Dezinstalați un program / Programe și caracteristiciși, de asemenea, nu apare pe ecranul principal al Revo Uninstaller sau în orice alt dezinstalator. În acest caz, va trebui să ștergeți singur toate fișierele de program, inclusiv intrările corespunzătoare din registrul de sistem.

Dezinstalați folosind utilitarul

Procesul de dezinstalare folosind Revo Uninstaller necesită câțiva pași simpli. Este suficient să rulați utilitarul, să deschideți fila de dezinstalare, să selectați programul care trebuie șters și să selectați „Ștergeți” din meniul contextual.

Următorul pas este să selectați un mod, care poate fi:

 • „Încorporat”, pentru a rula dezinstalatorul programului standard,
 • „Sigur”, care implică și verificarea registrului,
 • „Moderat”, după lansarea căruia sunt scanate atât discurile de registru cât și computerul,
 • „Advanced”, ștergând toate fișierele asociate cu software-ul dezinstalat.

După selectarea modului corespunzător, faceți clic pe butonul „Următorul”.

Aceasta va porni utilitatea, care, în conformitate cu opțiunea selectată, va verifica registrul și discurile.

Înainte de ștergerea finală, utilizatorului i se oferă posibilitatea de a șterge toate fișierele găsite sau de a lăsa unele dintre ele pe computer.

Windows încorporat

Iată cum puteți elimina programe inutile de pe computer folosind instrumentele încorporate ale sistemului de operare:

 • Accesați panoul de control. Poate fi deschis prin meniul Start.
 • Dacă nu este acolo, faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați „Proprietăți”.
 • Fila Start.
 • Butonul de configurare.
 • În lista care se deschide, găsiți „Panoul de control” și puneți un marker în caseta de selectare „Afișați”.
 • Salvați modificările.
 • Acum puteți merge la „Panoul de control”.
 • În ea, deschideți meniul „Dezinstalați programele” (sau „Programe și funcții”).

Faceți clic pe „Programe și funcții”

 • În listă, găsiți utilitarul de care doriți să scăpați.
 • Selectați-l. Butonul Șterge va apărea deasupra spațiului de lucru principal.
 • Sau faceți clic dreapta pe linia dorită. Opțiunea „Șterge” va fi disponibilă și în meniul contextual.

 • Acțiunile suplimentare depind de aplicație. Urmați instrucțiunile dezinstalatorului.

Dezinstalați un program de pe hard disk

Dacă nu știți locația exactă a programului, utilizați bara de căutare din meniu start și introduceți numele utilitarului. În cazul nostru, aceasta Jucător de Gom:

Selectați aplicația găsită cu butonul dreapta al mouse-ului și selectați Locația fișierului:

În fereastra care se deschide, va apărea conținutul folderului în care sunt stocate fișierele de program:

Dosarul poate conține un fișier al formularului Uninstall.exe, unins.exe sau uninstaller.execare este utilizat direct pentru a elimina utilitatea:

Faceți clic pe el de două ori și urmați toate instrucțiunile de pe ecran.

Dacă nu ați găsit un astfel de fișier în folderul cu programul și, în același timp, utilitatea în sine lipsește pe ecran Dezinstalați un program / Programe și caracteristici sau pe ecranul Revo Uninstaller, există o singură cale de ieșire: utilizați comanda rapidă de la tastatură Ctrl + A pentru a evidenția toate fișierele dintr-un folder. Apoi apăsați simultan tastele Shift + Ștergere și confirmați ștergerea permanentă a fișierelor de pe hard disk:

În continuare, trebuie să ștergeți înregistrările rămase din program în registrul Windows.

Mod de vânătoare

Instrumentul încorporat în utilitar permite nu numai să elimini software-ul inutil, ci și să controleze instalarea și lansarea oricărui program.

Printre funcțiile „Modului de vânătoare” sunt ștergerea programului, oprirea lansării, vizualizarea informațiilor despre fișier și locația acestuia.

Utilizarea modului este ușoară. Este suficient să deschideți meniul utilitar, selectați fila cu numele corespunzător și indicați pictograma care apare pe ecran sub forma unei vizionări către programul care trebuie șters.

Pentru a face acest lucru, pe desktop sau într-un director deschis, ar trebui să fie executat o scurtătură sau un fișier de aplicație.

Fig. 9. Încheiați căutarea și începeți eliminarea forțată a programului folosind modul de vânătoare.

Software terț

Chiar dacă utilitățile sunt șterse corect, orice date, înregistrări în registru, fișiere cu setări salvate vor rămâne în continuare. Cea mai practică opțiune este utilizarea instrumentelor de îndepărtare. Un software specializat nu numai că va elimina aplicația, ci va distruge toate urmele sale din sistem. Deci nu vor ocupa prea mult spațiu și vor înfunda sistemul de operare.

 • Revo Uninstaller. Șterge complet utilitățile, fișierele temporare, curăță registrul și istoricul browserului. Există un așa-numit „mod de vânătoare”: apăsați butonul, apare vederea, indicați-l în program (mai precis, la fișierul programului) și faceți clic. Aplicațiile vor fi adăugate pe lista Revo.
 • IObit Uninstaller. Determină în mod independent ce date rămân după ștergerea „standard”. Există un dezinstalator încorporat.
 • CCleaner. Proiectat pentru a curăța discul, registrul și sistemul de date „junk”. Dacă ștergeți programele prin intermediul acestora, nu vor menționa nici măcar nimic.

Dezinstalați programele în CCleaner

 • Ashampoo Uninstaller. Când ștergeți, bifați caseta de lângă „Căutați dosare / fișiere / intrări în registru”.
 • Modificare portabilă cu o interfață simplă.

Scoaterea unui program din registru

Deschideți meniul start iar în bara de căutare tastați cuvântul regedit și deschis editor de registru:

Introduceți parola din Cont de administrator dacă este necesar

Este recomandat să faceți o copie de rezervă în sistemul de operare înainte de a efectua procedura de eliminare a programului. Pentru a face acest lucru, deschideți fila fișierexporturi:

În grafic Gama de export specificați valoarea Registru completintroduceți numele fișierului de rezervă și faceți clic pe buton reține:

Apoi apăsați simultan tastatura rapidă Ctrl + F pentru a deschide caseta de căutare. Introduceți numele programului și faceți clic pe buton Aflați mai departe:

Un fișier asociat cu programul va apărea în fereastra editorului. Faceți clic dreapta pe el, selectați elementul Șterge și confirmați acțiunea:

Puteți utiliza, de asemenea, cheia Șterge pentru a șterge fișierele din registru.

Pentru a merge la următorul fișier de program, utilizați F3:

Ștergeți fișierul și treceți la următorul. Această acțiune trebuie repetată până când nu există înregistrări în registru care sunt asociate programului.

Fii atent! Nu încercați să eliminați aplicațiile de sistem sau componentele sistemului de operare din registru.

Dezinstalare Iobit

Pentru a lucra cu utilitarul IObit Uninstaller, efectuați următoarele acțiuni:

 • Rulați programul deja descărcat și instalat.
 • Accesați fila „Programe”.
 • Găsiți software-ul care urmează să fie dezinstalat.
 • În coloana „Acțiune”, selectați comanda „Șterge”.

Înainte de o dezinstalare completă, utilitarul oferă crearea unui punct de recuperare.

Procesul de eliminare a programului începe după confirmarea ultimei acțiuni a utilizatorului.

Dacă este necesar, puteți selecta mai multe aplicații care necesită dezinstalare simultan.

Fig. 10. Fereastră pentru dezinstalarea programelor de utilitate IObit Uninstaller.

Cum să curățați manual registrul?

Dacă nu utilizați software special care „curăță” programul rămas, linkurile către acesta nu vor dispărea în registru. Acest lucru nu este înfricoșător, deoarece nu duc nicăieri. Utilitarul șters nu se va recupera fără cunoștința dvs. Dar dacă există prea multe înregistrări „inutile” în registru, vor apărea probleme. Sistemul va încetini, încetini. Pentru a deschide documentul, trebuie să așteptați câteva minute.

Este necesar să curățați periodic registrul de intrări care indică utilități inexistente. Este mai bine să le utilizați pe cele destinate acestei aplicații: de exemplu, Fix Fix sau Advanced SystemCare. Poate fi curățat manual. Dar aceasta este o afacere riscantă. Mai bine să încercați alte căi.

Dacă decideți să vă dați seama singur, faceți mai întâi o copie de rezervă. Pentru a putea fi restaurat.

 • Accesați Start - Run, în fereastra care se deschide, introduceți „regedit” fără ghilimele și faceți clic pe „OK”. Va apărea un editor de registru.

 • Faceți clic pe File - Export. În fereastra de salvare, specificați calea și creați un nume de fișier. Ulterior, va fi posibil să restaurați registrul din el, selectând comanda Import.

Acum începe curățarea:

 1. În editorul de registru, faceți clic pe Editare - Găsire. Sau folosiți comanda rapidă de la tastatură Ctrl + F.
 2. În câmpul de introducere, scrieți numele programului care a fost șters recent.
 3. O listă de elemente legate de acest utilitar apare în partea dreaptă. Trebuie să scăpați de ele (faceți clic dreapta - ștergeți).
 4. Dacă ceva nu merge bine, puteți returna registrul la starea anterioară.

Eliminarea caracteristicilor Windows 7

Windows 7 oferă o serie de aplicații și utilități încorporate care nu pot fi eliminate prin ecran Programe și caracteristici. Puteți să le dezactivați numai folosind instrumentele încorporate.

Pentru a face acest lucru, deschideți startPanoul de controlprograme:

Alegeți elementul Activați sau dezactivați funcțiile Windows:

Dacă sunteți autorizat în sistem ca utilizator obișnuit, atunci vi se va cere să introduceți o parolă de la Cont de administrator.

Așteptați până când toate componentele se încarcă și debifați aplicațiile pe care doriți să le dezactivați. În cazul nostru, aceasta Internet Explorer 8:

Confirmați selecția și faceți clic pe în regulă.

CCleaner

Aplicația Ccleaner are o funcționalitate bună, chiar dacă utilizați versiunea gratuită.

Odată cu acesta, istoricul în browsere este șters, registrul este șters și programele inutile sunt șterse

Pentru a lucra cu utilitarul, efectuați următoarele acțiuni:

 • Lansați Ccleaner.
 • Accesați fila Instrumente.

Fig. 11. Folosind utilitarul Ccleaner.

 • În meniul care se deschide cu butonul dreapta al mouse-ului, selectați „Șterge” sau Ștergeți.
 • Confirmă ștergerea.

Elementele de curățare și registru vă permit să scăpați de informații inutile și, respectiv, elemente de registru inutile (cu originalul în fișier).

Cumpărarea unei versiuni plătite va crește funcționalitatea utilitarului, dar Ccleaner Free este mai mult decât suficient pentru a elimina programele.

Dacă programul nu este șters

Începi să dezinstalezi și apare o eroare? Cel mai probabil, utilitatea este acum „ocupată” - folosită de alte aplicații sau servicii. Iată cum se dezinstalează un program care nu este dezinstalat:

 • Deschideți „Task Manager” (Ctrl + Alt + Del sau Ctrl + Shift + Esc).
 • În fila „Aplicații”, închideți tot ce are legătură cu utilitatea.
 • Accesați secțiunea „Procese”.

Accesați secțiunea Procese.

 • În listă, găsiți programul pe care doriți să îl eliminați. De obicei, numele procesului este numele fișierului executabil folosit pentru lansarea aplicației.
 • Finalizați procesul. Se poate reactiva după repornirea computerului dacă nu eliminați utilitarul.
 • Încercați să ștergeți din nou aplicația.

Dacă programul rămâne încă pe computer, acesta poate fi un virus. Scanați sistemul cu un antivirus bun.

Dezinstalați aplicațiile Windows 10 încorporate

Pentru a elimina utilitarele încorporate în Windows 10, se recomandă să descărcați programul O&O AppBuster de pe site-ul nostru web.

Rulați utilitarul și selectați aplicațiile pe care doriți să le eliminați și faceți clic pe buton Eliminați în colțul din dreapta sus al ecranului:

Atunci când alegeți Utilizator curent aplicațiile încorporate vor fi șterse numai pentru contul curent și dacă este specificat Toți utilizatorii - pentru toți utilizatorii (necesită un cont de administrator):

Dacă nu ați configurat funcția pentru a crea puncte de recuperare, pe ecran va apărea o fereastră de avertizare:

Pentru ao configura, faceți clic dreapta pe meniu startPanoul de controlSistem și securitate:

Deschideți meniul Securitate și întreținere:

Alegeți o opțiune recuperare:

punct Configurarea restaurării sistemului:

În filă Protecția sistemului selectați discul pe care este instalat sistemul de operare și faceți clic pe buton ton:

Opțiuni de recuperare valoare setată Activați protecția sistemului:

Reveniți la programul O&O AppBuster și încercați din nou să dezinstalați aplicațiile încorporate. Vi se va solicita automat crearea unui punct de recuperare. presa da pentru a finaliza această acțiune:

În cazul eliminării cu succes a aplicațiilor, pe ecran apare un mesaj scurt:

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile de sistem cu statut Unremovable, indisponibil pentru eliminarea din O&O AppBuster.

Cum să eliminați un program din dezinstalatorul Revo

Dezinstalatorul Revo este popular printre utilizatorii de calculatoare. Acest software este, de asemenea, la fel ca precedentul plătit și gratuit.

Este ușor de utilizat și, în același timp, elimină eficient gunoiul inutil. Și deci să începem.

Selectați software-ul inutil, faceți clic cu mouse-ul și faceți clic pe „șterge”

Începe o copie a fișierelor de registru. Apoi este creat un punct de recuperare. În continuare, programul vă va solicita să selectați modul de scanare a registrului, selectați „moderat”

Apoi, faceți clic pe "selectați toate", apoi faceți clic pe "ștergeți". Asta este tot procesul de eliminare este complet.

Cazuri dacă nu puteți găsi din nou utilitatea potrivită, atunci această aplicație are o funcție specială numită „mod vânător” în aceste scopuri.

În unele cazuri, este posibil ca această funcție să nu fie vizibilă. Pentru a deschide modul vânător, accesați „vizualizarea” și selectați „panoul principal”.

După ce acest mod apare pe panoul superior.

Dacă nu ați găsit utilitarul necesar în listă, pur și simplu deschideți-l și apoi mergeți la dezinstalarea Revo. Facem clic pe pictograma modului vânător și vizăm software-ul pe care l-am deschis.

Apoi, faceți clic pe dezinstalați și ștergeți ca de obicei.

Programe chineze

Utilitățile chineze merită evidențiate în special. Acestea sunt instalate pe computer în fundal fără a cere permisiunea utilizatorului. Este foarte dificil să scapi de ele. Dar nu le puteți clasifica ca fiind o familie malware. Astfel de aplicații includ baidu - un fel de antivirus. Chiar dacă îl ștergeți, se va porni din nou.

Da, și a dezinstala instalatorul nu este atât de simplu. La urma urmei, este vorba doar de hieroglife. Iată cum puteți elimina un program chinezesc:

 1. Deschideți Managerul de activități (Shift + Ctrl + Esc).
 2. Fila „Procese”.
 3. Butonul „Afișează tot” sau „Afișează toți utilizatorii”. Astfel de utilități sunt deseori deghizate în procese de sistem.
 4. Găsiți toate serviciile aplicației nedorite. În cazul nostru, baidu.
 5. Este mai bine să aranjați șirurile după numele sau descrierea imaginii. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe partea de sus a coloanei.
 6. Pot exista multe procese. Dar toată lumea are hieroglife în descriere. Și numele ar trebui să includă numele programului.
 7. Faceți clic dreapta pe unul dintre procese.
 8. Selectați Open Storage Location.
 9. Salvați calea către folder într-un fișier text.
 10. Repetați acest lucru pentru toate procesele baidu. Chiar dacă se repetă directoarele.
 11. Completează procesele legate de aplicație.
 12. Puteți șterge programul folosind funcțiile Windows. Accesați „Panoul de control”. Deschideți meniul „Programe și funcții” (sau „Dezinstalarea unui program”). Găsiți aplicația nedorită și scăpați de ea.
 13. Dezinstalatorul va avea hieroglife. Din păcate, trebuie să acționați „prin atingere”. Dar există mai mulți factori care vor ajuta la determinarea. Funcția de anulare a ștergerii este de obicei evidențiată suplimentar: culoare sau volum. Ca și în cazul instalatorilor ruși, butonul Următorul este în dreapta, iar butonul Înapoi este în stânga.
 14. După dezinstalare, reporniți computerul. În timpul pornirii, apăsați tasta F. Acest lucru este necesar pentru a iniția un alt mod de pornire. Selectați Modul sigur.
 15. Acum, utilitatea chineză nu va putea să își activeze procesele. Și pot fi îndepărtate.
 16. Deschideți fișierul în care ați salvat căile către baidu.
 17. Accesați dosarele indicate acolo. Pentru a face acest lucru, deschideți meniul Start, copiați calea în câmpul de intrare de mai jos (de obicei scrie „Găsiți fișiere”) și apăsați Enter. Apare directorul dorit.
 18. Șterge totul în el. Mai bine, ștergeți directorul în sine.
 19. Repetați pentru fiecare cale.

Pentru curățarea complexă a sistemului, utilizați dezinstalatoare speciale. Așadar, nu trebuie să „prindeți” fișiere și înregistrări în registru. Și nu va exista riscul ca vreun element al utilității urâte să rămână în memorie.

Dvs. decideți cum să eliminați complet programul din computer și ce software să utilizați pentru asta. Vă puteți limita la instrumentele Windows încorporate. În acest fel, sistemul va acumula pepene inutil și legături care nu au fost șterse cu aplicația. Este mai bine să instalați utilități speciale concepute pentru a elimina programele și gunoiul rămas după ele.

Eliminarea antivirusului

În procesul de eliminare a software-ului antivirus, în unele cazuri apar diferite erori care duc la consecințe neașteptate: antivirusul dispare din lista de aplicații instalate, în timp ce continuă să funcționeze sau „se blochează” în memoria RAM a computerului, iar fișierele sale nu pot fi șterse manual. Pentru a rezolva aceste probleme, trebuie să descărcați programe de eliminare antivirus.

Mai mult, fiecare antivirus are propria utilitate. De exemplu, pentru produsele digitale de la Kaspersky, se folosesc Instrumentul de îndepărtare Kavremover și KAV, pentru AVG - AVG Remover, pentru Dr. Web - Dr.Web Remover și pentru Avast - Avast Clear.

Principiul de funcționare al unor astfel de utilități este destul de simplu: trebuie doar să le instalați pe computer, selectați versiunea antivirusului (Free, Business, Internet Security, Pro sau Premium), faceți clic pe buton Șterge / Eliminați, așteptați până la finalizarea procesului de curățare a fișierelor și reporniți sistemul:

Dezinstalator Ashampoo

Un utilitar util numit Ashampoo Uninstaller nu este mai puțin ușor de utilizat decât restul.

Pentru a lucra cu aceasta ar trebui:

 • Descărcați și instalați programul.
 • Lansați dezinstalatorul Ashampoo.
 • Accesați fila ștergere.
 • Selectați aplicația care trebuie ștersă.
 • Bifează caseta de lângă articolul de căutare pentru fișierele rămase.
 • Faceți clic pe „Următorul” și așteptați finalizarea eliminării.

Programul face față nu numai cu dezinstalarea software-ului, ci și cu ștergerea completă a datelor aferente acestuia - fișiere text, biblioteci și elemente de registru. Singurul minus în utilitate este posibilitatea de a-l utiliza gratuit timp de 10 zile, după care va trebui să plătiți 2400 de ruble.

Folosind Dezinstalare

Dezinstalare este un fișier situat în folderul de instalare a aproape toate programele. Este conceput pentru a elimina un program specific.

Acest fișier este unic pentru fiecare utilitar. Și nu este potrivit pentru alte aplicații.

Pentru a găsi Dezinstalare, faceți clic pe comanda rapidă a utilității dorite și selectați proprietăți.

În fereastra care se deschide, faceți clic pe butonul „locația fișierului”

Și obținem locul unde este instalată această utilitate

Și vom vedea fișierul nostru Uninstall. Îl deschidem și procesul de eliminare va începe. Apoi, urmați instrucțiunile expertului.

Constatări

Există o mulțime de moduri de a elimina software-ul de pe un computer care rulează sistemul de operare Windows (cu toate acestea, există multe dintre ele pentru alte sisteme de operare).

Alegând opțiunea potrivită, puteți scăpa de fișierele inutile, menținerea capacității de lucru a sistemului și eliberarea de spațiu pentru informații noi.

Cea mai bună modalitate de a scăpa de software-ul inutil este să utilizați programe terțe, deoarece utilitățile Windows încorporate au o serie de limitări și necesită mai mult timp pentru a se dezinstala.

Funcție Windows integrată

Când instalați sistemul de operare Windows, sistemul vine cu un instrument pentru eliminarea programelor inutile. Pentru a deschide instrumentul Windows, pornim la început. Deschideți panoul de control

Mai departe mergem la eliminare

Din lista care se deschide, selectați software-ul dorit. Faceți clic pe program cu mouse-ul și faceți clic pe Ștergeți

Totul este. Am enumerat toate metodele cele mai populare până în prezent. Desigur, pe Internet rețeaua este încă o mulțime de utilități diferite,

care elimină programele inutile și, în același timp, îndeplinesc în continuare mai multe funcții.

Începători, mai ales atunci când trebuie să elimine o anumită utilitate, evidențiați o comandă rapidă și o ștergeți. Apoi își continuă munca cu un zâmbet pe fețe. Desigur, după aceste acțiuni, oricum va funcționa pentru tine.

Se întâmplă și, astfel, aceștia intră în folderul în care a fost instalat programul, selectează acest folder și îl șterg. Utilitarul va fi șters, dar urmele acestuia vor fi salvate în registru, datorită căruia spațiul de pe discul dvs. va fi înfundat.

Astfel se încheie articolul. Dacă aveți întrebări sau părerea dvs., știți ce să faceți. Ștergeți corect programul și va fi mult spațiu liber cu dvs.!

Vei fi interesat

Salut tuturor, dragi cititori și prieteni! Subiectul pe care îl avem astăzi este despre Cum se elimină instalarea ...

Salutări prieteni. În acest articol vă voi spune cum să eliminați satelitul mail.ru guard mail.ru și ...

Salut tuturor, eu și antivirus AVG! Și un moment bun al zilei. În acest ...

Nu e nimic de făcut. Ce s-a întâmplat? Da, uite că calculatorul meu este plin de ardoare. Acestea sunt emoțiile ...

Urmărește videoclipul: How to Uninstall Programs on Mac. Permanently Delete Application on Mac (Februarie 2020).