Cum să alegi sutienul potrivit? Tabelul de mărimi, tipuri și scopul modelelor

Băieți, ne punem sufletul în Bright Side. Vă mulțumesc pentru
că descoperi această frumusețe. Mulțumesc pentru inspirație și gâscă de gâscă.
Alăturați-ne pe Facebook și VKontakte

Celebra expertă în lenjerie Rebecca Epsan a ridicat lenjerie pentru eroinele „Sex and the City”. În magazinele ei se îmbracă Angelina Jolie, Meryl Streep și Linda Evangelista. De asemenea, a scris o carte despre sutien - o selecție individuală de lenjerie.

Rebecca susține că un sutien selectat corect ne schimbă corpul și viața și ne face fericiți.

Partea luminoasă în detaliu, vă va arăta cum să alegeți lenjeria, astfel încât confortul și frumusețea să fie perfect combinate în ea.

Cum se efectuează măsurători

Multe femei cumpără sutienele de mărimea pe care le-ar dori să le poarte și nu cea care i se potrivește cu adevărat. Și, de regulă, această lenjerie cu o cană este mai mică decât necesară, iar lungimea centurii este mai lungă decât este necesar.

Pentru a înțelege totul complet, începeți cu măsurători. Dar ține minte măsurătorile sunt doar începutul. 75V-ul dvs. în procesul de montare se poate transforma atât în ​​70C cât și în 80A. Și în 65D, de asemenea. Deoarece grila dimensională a diferitor producători este diferită. Și și pentru că sânii tăi sunt unici.

Determinați dimensiunea

Una dintre principalele cerințe pentru un sutien este dimensiunea sa. Dacă lenjeria nu este potrivită ca mărime, atunci pieptul din ea va părea aplatizat. Corsetul mare distorsionează, de asemenea, silueta, făcând figura ciudată.

Cum să alegi mărimea? În primul rând, trebuie să știți volumul corpului. Pentru a le determina, veți avea nevoie de o bandă centimetrică și câteva minute. Dacă este posibil, este mai bine să folosiți ajutorul altcuiva pentru a lua măsurători, deoarece, în mod ideal, trebuie să faceți măsurători cu mâinile în jos. Dar, desigur, puteți lua măsurători singuri.

Va trebui să luăm două măsurători, după care va trebui să efectuăm calcule simple. Prima măsură este circumferința pieptului sub glandele mamare. Plasăm banda centimetrică strict orizontal pe podea, ar trebui să se potrivească bine corpului, să nu stoarcă, dar să nu se agațe.

Rezultatul este prima cifră de reținut. Pe eticheta sutienului, aceasta se confruntă cu o denumire a literei. Cel mai adesea, această dimensiune este exprimată în centimetri. De exemplu, eticheta poate indica - 70, 75 sau 100. Această dimensiune este egală cu volumul de sub piept, este înregistrată în pași de 5 cm.

Desigur, nu toate femeile obțin valori egale de volum. De exemplu, se poate dovedi că volumul sub sân va fi egal cu 73 cm. Ce trebuie făcut în acest caz? Cu o valoare intermediară, puteți încerca ambele dimensiuni „vecine”, adică în exemplul nostru, acestea sunt 70 și 75. Și deja, pe baza sentimentelor subiective, în timpul încercării, alegeți cea mai convenabilă.

În continuare, trebuie să determinați al doilea indicator important de mărime - volumul cupei. Pentru a ridica o ceașcă de sutien conform unei cifre, este necesar să mai faceți o măsurare. Pentru a face acest lucru, deplasați instrumentul de măsurare un pic mai sus, poziționându-l astfel încât să treacă de-a lungul punctului cel mai convex. Scriem această valoare.

Acum este timpul să facem calcule simple, trebuie să scădem prima din a doua măsură și să ne amintim rezultatul. Această diferență este un indicator care caracterizează plinătatea bustului. Anterior, acest indicator era exprimat în numere, pe un piept mic cumpărau un sutien „zero”. Pentru un bust mare, a fost necesar un corset „cinci” sau chiar mai voluminos.

Acum, majoritatea producătorilor indică volumul cupei cu litere latine. Cea mai mică opțiune este AA, următoarele numere sunt A, B și așa mai departe. Valorile volumelor cupei sunt prezentate în tabel:

Diferența dintre măsurători (pe punctele proeminente ale pieptului și sub piept), cmDimensiune scrisoareDesemnarea digitală a mărimii
Până la 11AA0
12A1
14B2
16C3
18D4
20E5
22F6

Sutienele pentru sânii mari pot avea valori intermediare ale volumului de burduf. De exemplu, DD. Această opțiune este puțin mai mare decât volumul D, dar nu atinge E.

Ce poartă dimensiunea greșită a sutienului

Recent, cel mai mare producător de lenjerie a efectuat un studiu și a constatat că aproape 80% dintre femei poartă un sutien de dimensiuni incorecte. Aproape toate au migrene cronice, dureri în gât și în spate și multe altele.

Uită de o bandă de centimetri

Sutienul este o selecție profesională a lenjeriei, ținând cont de tenul, dorințele, mărimea și caracteristicile individuale ale figurii. Atunci când alegeți un sutien, trebuie să luați în considerare nu numai mărimea, ci și lățimea și înălțimea semințelor, plinătatea cupei, înălțimea jumperului. Vă recomand să vă concentrați pe aterizare, astfel încât să nu puteți utiliza o bandă centimetrică care să nu țină seama de forma pieptului.

Un sutien asortat în mărime ridică pieptul, astfel încât partea sa proeminentă să nu fie mai mică decât mijlocul umărului. Creează o siluetă netedă și uniformă sub îmbrăcăminte, ajută la menținerea posturii și face ca figura să fie mai zveltă.

Un sutien de dimensiunea dvs. nu distribuie corect sarcina și provoacă probleme cu zona colului cervical. Creează presiune și, din cauza asta, dureri de cap, membrele sunt amorțite.

După câțiva ani de purtare a rufelor selectate în mod necorespunzător, pot aparea umeri și urme urâte pe umeri și în zona clavicularei. Există, de asemenea, o ipoteză că lenjeria inconfortabilă interferează cu ieșirea normală a limfei, forme de stagnare care se pot transforma în tumori.

În stânga, sutienul nu este selectat corect, iar în dreapta, este corect

Într-un sutien care nu se potrivește ca mărime - în fotografia din stânga - pieptul practic „stă” pe stomac. Sutienul din fotografia din dreapta este dimensionat și, dimpotrivă, ridică pieptul

Mărimi în alte țări

Rusia a adoptat rețeaua internațională de dimensiuni pentru sutiene, care este folosită în multe țări. Dar unii producători străini etichetează produsele în conformitate cu standardele adoptate în țara lor. Prin urmare, atunci când cumpără lenjerie importată în dimensiuni, poate fi dificil de navigat.

Deci, în SUA și în alte țări, centimetri nu sunt folosiți pentru măsurare. Prin urmare, volumul părții inferioare a sutienului este exprimat prin această valoare metrică.

Cea mai mică dimensiune în sistemul de măsuri în inchi este 30, corespunde volumului sub sân egal cu 65 cm În plus, dimensiunile merg în pași de doi centimetri, ceea ce corespunde aproximativ la cinci centimetri. Pentru a fi mai clar, oferim un tabel.

Dimensiune de inchDimensiune în centimetri
3065
3270
3475
3680
3885
4090 și așa mai departe

Marcajul italian este exprimat în numere. Dacă dimensiunea „1” este indicată pe etichetă, atunci acest model este potrivit pentru fetele cu o circumferință sub sânul de 63-67 cm. Următoarea dimensiune „2” este proiectată pentru un volum de 68-72 cm și așa mai departe. În Australia se folosește o grilă dimensională similară, dar cea mai mică dimensiune este indicată de numărul 10.

Pentru a face față dimensiunilor franceze, va trebui să adăugați 15. La volumul sânului dvs., deci dacă volumul sub sân este de 75 cm, atunci trebuie să alegeți un sutien francez cu dimensiunea 90.

Graficul de mărimi al diferitelor țări:

Dimensiunea internaționalăFranțaItaliaAvtsraliyastatele Unite ale Americii
70A85A1A10aa32AA Clorhidrat
70B85B1B10A32A
70C85C1C10B32B
70D85D1D10C32C
70DD85DD1DD10D32D
75A90A2A12aa34AA
75B90B2B12A34A
75C90C2C12B34B
75D90D2D12C34C
75DD90DD2DD12D34D
80A95A3A14AA34AA
80B95B3B14A34A
80C95C3C14B34B
80D95d3D14C34C
80DD95DD3DD14D34D

Tabelul prezintă doar cele mai mici dimensiuni, dar principiul conformității ar trebui să fie clar.

Mai puțin decât este necesar

Dacă porți un sutien mai mic, se dovedește că apasă constant pe vasele de sânge, mușchii și nervii în coaste, partea superioară a spatelui și a umerilor (și anume articulația acromioclaviculară). Toate acestea duc la dezvoltare. dureri de cap, furnicături în mâini și rigiditate în mișcări.

Pentru a fixa un sutien pe dispozitivul de fixare cel mai liber

Multe femei, pentru a determina dimensiunea sutienului, se măsoară sub sân și apoi selectează dimensiunea cupei după ochi. Acestea se motivează astfel: dacă circumferința de sub piept este de 75 cm și pieptul mic, dimensiunea 75B este potrivită.

Când lenjeria a fost cusută din țesături dense, metoda a funcționat. Lenjeria modernă este cusută din țesături elastice, de aceea este mai bine să nu o faci. Elastanul are un factor de întindere între 10 și 15%, ceea ce înseamnă că după aproximativ 3 spălări, sutienul va deveni mai mult de 75 cm. Sutienul va începe să se ridice și curelele vor cădea - nu pentru că sunt întinse sau umerii sunt prea înclinați, ci din cauza unui volum incorect definit .

Cu o circumferință de 75 cm sub piept, ar trebui să alegeți modelele 70 sau chiar 65 în intervalul de mărimi, dar cu căni mai mari. De exemplu, aș recomanda să încercați dimensiunile 70C și 65D. În acest caz, volumul cupei este același ca în dimensiunea de 75V, dar sutienul va sta mai confortabil.

Este mai bine să alegeți un sutien cu mai multe rânduri de elemente de fixare și să fixați cârligele în timpul montării pentru a asigura lungimea maximă a centurii. În timp, sutienul se va așeza mai liber și puteți fixa cârligele, creând o circumferință mai densă.

Dacă alegeți un sutien îl fixați ușor cu cele mai strânse cârlige, fără niciun fel de disconfort, atunci dimensiunea este aleasă incorect. Dacă aveți o dimensiune de 80C pe cele mai strânse cârlige, încercați să încercați o dimensiune de 75D pe cea mai slabă fermă - acest sutien are aproape aceeași dimensiune a cupei, dar va fi mai bine să stați.

Pentru sânii mari, este mai bine să alegeți lenjerie de la brandurile care fac sutiene pe sânii de mărimea D +. Recomand să alegeți sutienele din țesături dense, cu cadru rigid și curele largi.

Cu sânii mici, este mai bine să nu imitați formele cu un push-up, ci să ridicați bretele din bumbac sau dantelă cu cupe moi care ridică pieptul și fac figura mai subțire.

Posesorii de forme magnifice sunt mai confortabili în sutienele cu bretele largi - distribuie mai bine greutatea sânilor decât cele subțiri

Sutienele cu cupe moi nu arată mai rău decât cu push-up-urile. Dacă alegeți dimensiunea potrivită, sutienul ridică pieptul și devine mai vizibil

În timpul montării, este mai bine să stați cât mai drept, astfel încât să nu existe frânturi accidentale în lateral

Înțelegeți de ce aveți nevoie de un sutien

Un sutien selectat corespunzător ține pieptul în loc, nepermițându-i să fie neplăcut, iar pentru unii se poate dovedi dureros și cu mișcări active, ajută la menținerea posturii și subțire vizual. Datorită lui, este indicată și prezența taliei, el schimbă forma pieptului în cea dorită, întocmește partea superioară a torsului pentru hainele alese și mulțumește pe cei mulțumiți. Sutienul nu are alte funcții și merită să îl porți dacă oricare dintre ele este important pentru tine. În același timp, un sutien nu va ajuta o fată tânără să pară mai în vârstă (mai ales dacă nu are bani pentru ceva scump și luxos), nu creează o imagine mai respectabilă pentru purtător (cei care se învinovățesc de lipsa de aplicații vor găsi ceva în care să sape), nu este un articol obligatoriu hainele și, în plus, nu afectează sănătatea într-un mod pozitiv.

Circumferința toracică

Pune-ți sutienul cel mai confortabil clasic (nu un push-up sau un minimizator). Banda centimetrică trebuie să fie amplasată pe orizontală și să treacă de-a lungul celor mai proeminente puncte ale pieptului, fără a o strânge.

Determinați dimensiunea dvs. utilizând aceste tabele:

Montaj

Dar chiar dacă știți dimensiunea dvs. exactă, nu ar trebui să cumpărați sutien fără să încercați. După cum reiese din descrierea de mai sus, volumul cupei este o valoare variabilă. Adică, volumul cupei C pentru dimensiunea de 75 cm va fi foarte diferit de volumul cupei C pentru dimensiunea 95. Această situație trebuie luată în considerare în timpul montării.

Nu vă limitați să încercați pe sutien doar dimensiunea dvs. Asigurați-vă că încercați pe modele care au dimensiuni diferite, atât în ​​sus, cât și în jos. Mai mult decât atât, ar trebui să varieze dimensiunile atât a centurii, cât și a cupei în sine.

Pentru a alege cea mai bună opțiune pentru un sutien, de multe ori trebuie să încercați cel puțin o duzină de modele de dimensiuni diferite și producători diferiți. Încercați o opțiune după următorii parametri:

 • montarea fundului
 • volumul cupei potrivite,
 • comoditatea chingilor.

În procesul de montare, fixați modelele pe cel mai extrem de rând de ochete din dreapta, adică alegeți cea mai slabă poziție a părții inferioare. Rețineți că, în procesul de purtare, banda elastică care se desfășoară de-a lungul fundului se întinde, astfel încât dacă luați opțiunea care se fixează pe rândul din stânga buclelor, atunci va fi imposibil să ajustați volumul în continuare.

Vă rugăm să rețineți că partea inferioară a corsetului oferă aproape 90% din calitatea asistenței. Prin urmare, acordați atenție acestui element.

Puneți modelul și asigurați-vă că partea inferioară a corsetului se potrivește perfect pe corp, fără să se prăbușească în piele, dar fără să stea la pământ. Faceți mai multe mișcări - ridicați-vă mâinile, faceți câteva înclinări în lateral și înapoi și înapoi. În același timp, centura nu trebuie să se umfle. Dacă centura se amestecă în timp ce vă deplasați, încercați pe un model mai mic.

La prima montare, centura poate părea puțin încordată, dar acest lucru este normal. Verificați dacă puteți aluneca două degete sub cureaua de sutien de pe spate, atunci aceasta este dimensiunea dvs.

Următorul punct important sunt cupele. Dacă ați luat un model care nu vă este suficient, atunci rolele vor apărea deasupra cupelor în zona axilă. Dacă ceașca este prea mare, atunci va fi goală. Atenție la locația semințelor, acestea trebuie să fie amplasate strict sub glanda mamară, dacă osul este mai mare, atunci este nevoie de o dimensiune mai mare. În cazul în care oasele sunt adiacente coastelor sub nivelul toracului, cereți să aduceți un model cu un volum mai mic.

Opțiunea aleasă ar trebui să ridice pieptul. Puteți obține efectul dorit prin reglarea lungimii curelelor. Cu hainele potrivite, punctul cel mai proeminent este la mijlocul brațului superior. Dacă pentru a obține acest rezultat, bretelele trebuie strânse astfel încât centura să fie ridicată, atunci acest model nu vi se potrivește.

Curelele nu trebuie să se prăbușească niciodată în corp, lăsând urme pe piele. Dar, de asemenea, nu se pot culca liber, căzând de pe umeri cu orice mișcare. Prin urmare, încercați să alegeți cea mai confortabilă opțiune.

Mai mult decât este necesar

Acest lucru este deosebit de periculos pentru femeile cu sâni mari, care au o dimensiune mai mare decât de obicei, deoarece cupele desfăcute nu susțin bine sânul, ceea ce contribuie nu numai la acesta saggingdar și probleme de postură. Apăsarea pieptului slab sus pe diafragmă face dificilă respirația. Toate acestea conduc sindrom de colon iritabil și arsuri la stomac.

Nu-l purtați dacă nu aveți nevoie

Un sutien slab selectat provoacă durere și disconfort. Apăsarea lenjeriilor perturba fluxul de limfă și sânge, pieptul se umflă, iar dacă o femeie experimentează dureri ciclice și mângâiere a sânului înainte de menstruație, senzațiile devin și mai grave. Este foarte neplăcut ca unele femei să poarte „accesorii”, chiar alese în conformitate cu toate regulile, argumentele „dar este atât de frumos și decent”, pur și simplu nu funcționează pentru ele.

Sexologii care se asigură că lenjeria sexuală reprezintă „ambalaj pentru mărfuri” vor să fie nevoiți să poarte îmbrăcăminte pentru scrot. Aceștia necesită o sconceală de la alții, deoarece sfarcurile sunt vizibile altfel, în mod clar nu știu că braletele la modă confecționate din țesătură într-un singur strat nu ascund nimic și nu poți oricând să privești contururile sfarcurilor altora de sub haine. În cele din urmă, garniturile de sfârcuri sunt acum la vânzare, cu siguranță un sutien nu este necesar.

Curele strânse

Mănâncă în umeri și îi trag împreună cu coloana vertebrală înainte și, desigur, stoarce nervii. Curelele strânse sunt un lider printre cauzele cefaleei cervicogene, adică.unul care este legat de gât.

Multe femei cred în mod greșit că este vorba de curelele care țin pieptul, de fapt sunt necesare doar pentru a conecta părțile sutienului. Centura de sân este responsabilă de susținerea pieptului, care acoperă pieptul.

Clasic

Acesta este cel mai comun și mai convenabil tip de corset, care poate fi recomandat pentru un bust mic, și pentru doamnele cu forme deosebite. Modelul are o cană mulată închisă, astfel încât silueta să fie perfectă.

Această versiune de lenjerie pentru femei este ideală pentru uzura de zi cu zi, este convenabilă, oferă un nivel suficient de suport și poate corecta imperfecțiunile individuale. Dezavantajul acestui model este prezența semințelor, aceste părți dure oferă un suport bun, dar oferă modelelor rigiditate, astfel încât multe femei nu le place această opțiune.

Redefinirea materialului

Cerințele materiale pentru sutiene includ igroscopicitatea, respirabilitatea, capacitatea de menținere a formei, elasticitatea, dar nu întinderea, precum și rezistența sub sarcini. Așa că, din bumbac 100% sau cașmir, fac în mare parte „triunghiuri” simbolice pentru un sân mic, orice altceva necesită cel puțin includerea fibrelor sintetice în locurile potrivite. Sinteticii moderni se confruntă uneori cu toate cerințele mai bine decât orice produs natural, dar, din păcate, atunci când încercați, nu este posibil să se stabilească dacă totul va începe să transpire și să se irite după câteva ore de uzură, trebuie să faceți recenzii Google pentru fiecare anumită marcă de lenjerie.

De exemplu, mătasea este un material minunat, îndepărtează bine umiditatea, nu este nici caldă, nici rece, dar șarpele de mătase este adesea folosit doar pentru fațadă, iar în interior cuștile sunt dublate cu sintetice ieftine, iar astfel de modele nu sunt potrivite pentru uzura de zi cu zi. Pe de altă parte, din simplul cuvânt „poliester” totul începe să mănânce, dar de fapt este numele unui întreg grup de fibre din care sunt fabricate materiale cu calități foarte diferite. Deci indicarea compoziției de pe etichetă este neinformativă.

Cum se determină mărimea unui sutien

Mărimea majorității sutienului este formată din numere și litere latine, de exemplu, 80B sau 75C. În cazul în care numerele sunt mărimea sutienului și litera este adâncimea cupelor.

Luați o bandă de centimetri și măsurați dimensiunea pieptului, făcând o circumferință la mijloc, adică. la nivelul sfarcurilor și circumferința de sub piept, astfel încât banda să se potrivească perfect corpului.

Sub circumferința toracică determină mărimea sutienului, adică. brâu, iar diferența dintre piept și sub piept este dimensiunea cupei.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca diferite companii să nu aibă o coincidență în grila de dimensiuni, de exemplu, de la o companie, dimensiunea 95B este potrivită pentru dvs., iar de la alta 90A, cereți vânzătorului să afișeze grila de dimensiuni de la producător sau un tabel comparativ de mărimi.

Apropo, atunci când alegeți un sutien, există o regulă de „triunghi echilateral”, conform căreia distanța de la centrul toracului până la cavitatea jugulară trebuie să fie egală cu distanța dintre centrele toracice. Atunci orice sutien, indiferent de stil, va oferi cercurilor tale un aspect proporțional.

După cum spuneam, graficul de mărimi al sutienelor depinde și de țara de fabricație.

Tabelul comparativ al mărimii sutienului conform indicatorului european al mărimii îmbrăcămintei exterioare:

Cu toate acestea, chiar și atunci când înțelegeți toate nuanțele grilei dimensionale, nu cumpărați niciodată un sutien fără să încercați! Fiecare femeie are o formă specială a sânului și ceea ce se așează perfect pe cealaltă poate strica aspectul unei alte femei. Încercați pe diferite stiluri, poate că nu ați purtat niciodată modelul care a fost creat special pentru dvs. Credeți-mă, timpul petrecut încercând va plăti cu dobândă - veți obține lenjerie care va fi benefică pentru a vă sublinia punctele tari și a defectelor de mascare. Și pentru a ajuta la determinarea stilului, vreau să vorbesc pe scurt despre caracteristicile fiecărui model.

3. Corespondența dimensiunilor lenjeriei din diferite țări

Greutatea noastră poate varia, dar încă ne încăpățânăm să cumpărăm iubitul nostru 75B. Nu fixați la o singură dimensiune. Dacă fluctuațiile de greutate sunt de 3-5 kg, măsoară-te din nou și revizuiește-ți dimensiunea.

Acum puteți merge la magazin. Puneți în considerare faptul că montarea poate dura o oră și jumătate.

Moale

Aceasta este o opțiune fără semințe; suportul este oferit de o talie elastică largă. O opțiune foarte confortabilă de purtat, pe care multe fete o preferă tuturor celorlalți. Cu toate acestea, acest model practic nu corectează forma sânului, prin urmare, pentru un bust înfiorător, acesta nu este potrivit.

Un sutien moale poate să nu aibă elemente de fixare, adică este purtat deasupra capului și arată ca un tricou scurtat. Acest model este perfect pentru a purta acasă. Și proprietarii unui bust mic și elastic îl pot purta ca un element de zi cu zi al lenjeriei.

Găsiți formularul

O plângere frecventă a cumpărătorilor înzestrate cu generozitate între gât și buric, care nu pot găsi ceva elegant: „Magazinele sunt pline de cauciuc spumant!” Magazinele de lenjerie cumpără o mulțime de modele care își măresc vizual sânii, dar de multe ori nu este nevoie de o ceașcă groasă pentru a se transforma în sex. minune, și pentru a sprijini un piept mare. Permiteți-mi să vă reamintesc: pentru a preveni presiunea pe umeri, sutienul trebuie să țină pieptul în loc, chiar și cu bretelele coborâte. Fără o cană cu formă densă, cu un suport bun de jos, acest lucru este imposibil; există două opțiuni.

Cupele subțiri din multe părți țin structura datorită cusăturii strânse la articulații. În producție sunt laborioase, creează o formă de piept rigid definită, se găsesc adesea pe mărci scumpe și sunt decorate bogat - la fel, cusăturile de sub tricou sunt vizibile, nimeni nu le poartă sub tricouri și puteți coase mai multe dantele. A doua opțiune este așa-numita mulată: ceașcă moale fără sudură, cu un perete gros (aceeași „spumă groaznică”). Susține pieptul și creează o formă destul de naturală. În Occident, acestea sunt cele preferate uzurii zilnice. În Rusia, femeile cumpără adesea lenjerie intens decorată cu o formă dură.

Sfaturi utile de montare

Ceștile de sutien trebuie să se potrivească perfect pe piept, dar nu să-l strângeți.

 • În niciun caz nu sunt sutien și curele nu ar trebui să se prăbușească în corp. Nu ridica niciodată lenjeria cu gânduri - „pierdeți în greutate”, de asemenea sutienul nu trebuie să se umfle pe spate. Când încercați, inspirați de mai multe ori cu sânii plini și, de asemenea, ridicați-vă mâinile - nimic nu ar trebui să împiedice mișcarea.
 • Încercați sutienele o dimensiune, dar cu diferite forme de cupă și apoi veți afla ce stil vi se potrivește cel mai bine.
 • Doamnele cu sân complet trebuie să acorde atenție probelor cu bretele largi.
 • Materialul de in trebuie să fie higroscopice, adică absorbi umiditatea și nu permite sânul să fie sub efectul saunei. De aceea, este mai bine să alegeți modele din bumbac și / sau vâscoză. Lăsați modele sintetice strălucitoare pentru cutii singure de șosete, de exemplu, pentru o ținută specifică. De asemenea, este mai bine să uitați de probele umplute cu spumă.
 • Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să poarte întotdeauna lenjerie special concepută pentru ele.
 • Fii atent pe cusături de pe cupe, vor da forma sânului adecvat. De exemplu, o cusătură orizontală se va rotunji vizual sau va da o formă în formă de con a pieptului, în diagonală / verticală - va extinde pieptul îngust, cusăturile în forma literei „T” îl vor ridica vizual.
 • Curele care ies din centrul cupelor ridică pieptul.

Nu sacrifici niciodată sănătatea pentru frumusețe, așa cum este în final, nu vei avea nici sănătate, nici frumusețe.

Cum să încerci

Circulația de sub piept și circumferința pieptului se completează reciproc. Mărimea C pentru o circumferință de 75 cm diferă de dimensiunea C pentru o circumferință de 80 cm. Cum? Cu cât este mai mare cifra circumferinței sub piept - cupa este mai largă și mai spațioasă. Rețineți acest lucru atunci când încercați.

Încercați să încercați cel puțin 10 sutiene din cel puțin doi producători diferiți. Luați modele clasice cu o cană netedă. Poate fi greu sau moale, după cum preferi. Când determinați dimensiunea, puteți încerca și pe alte stiluri - balcon, împingător, corbei etc.

Luați primele două modele de dimensiuni care au rezultat din măsurătorile dvs. De exemplu, 75V.

Următoarele două modele au dimensiuni mai mici în curea, dar mai mari în cupă. Adică 70C.

A treia pereche ar trebui să fie mai mică în centură. Adică 70V.

A patra pereche este cu o ceașcă mai mare. Adică 75C.

Ultimele două modele sunt mai multe în curea și în cupă. Adică 80C.

Fiecare model trebuie evaluat prin trei parametri: curea, cupă și curele.

Când încercați un sutien, fixați cârligele pe rândul din extremitatea dreaptă (poziția cea mai liberă). În procesul de purtare, centura, în funcție de țesătură, se poate întinde până la 5 cm. Atunci va fi nevoie de restul cârligelor.

Examinați-vă sânii

Nu sunteți sigur cum să alegeți sutienul cu dimensiunea potrivită? Este simplu - evaluează-ți sânii. Mărimea și forma pieptului afectează nu numai dimensiunea sutienului, ci și stilul sutienului. Un sutien trebuie să fie confortabil mai presus de toate. Dacă porți sutienul greșit, acesta îți va afecta sănătatea fizică. De exemplu, purtarea obișnuită a unui sutien fără sprijin suficient vă va strica postura și va provoca dureri la nivelul gâtului, spatelui și umerilor.

Angelica

Acest nume romantic are mai multe tipuri diferite de lenjerie care au caracteristici similare: bretele cu distanțe mari, suport bun în partea de jos și o formă de cupă specifică care lasă cea mai mare parte a pieptului de sus deschisă.

Este obișnuit să distingem următoarele soiuri:

 • Corbeil. Aceasta este cea mai modestă opțiune, deoarece acoperă cea mai mare parte a pieptului. Partea superioară a cănilor poate fi dreaptă sau ușor rotunjită. Modelul este potrivit pentru purtarea cu haine deschise.
 • balconette. Cupele sunt tăiate puțin mai jos și formează o linie orizontală. O opțiune excelentă pentru rochii cu decolteu.
 • Braser. În această versiune, cupele sunt tăiate atât de jos încât abia acoperă sfârcurile. Lenjerie perfectă pentru rochii cu decolteu pătrat.

Toate aceste opțiuni au un fund consolidat, astfel încât sunt bine susținute și ridică bustul. Aceste modele arată excelent pentru fetele cu dimensiuni mici și medii, doamnele cu sân complet sunt mai bine să aleagă varianta Corbey. Dacă cupele sunt tăiate jos, sânii mari pot aluneca la mișcare.

Modelul demi este o alegere ideală pentru un bust mic. Are efect Push Up. În plus, ridică pieptul și îl deplasează spre centru, datorită căruia se formează un gol seducător.

Dacă un sutien este ales pentru o rochie cu un decolteu mare, atunci merită să oferiți o versiune a modelului demi, care se numește plunge. Diferența sa este că cupele au o formă teșită, iar bara care le leagă este mai mică decât de obicei. Există opțiuni în care placa dintre cupe este realizată dintr-un material transparent (silicon). Datorită acestei caracteristici, puteți să vă îmbrăcați în siguranță o rochie cu gât în ​​V, care ajunge la mijlocul pieptului.

Concentrați-vă pe centură

Cureaua (bara orizontală inferioară) a sutienului trebuie să stea exact orizontală și atât de strânsă încât nu se potrivesc decât două degete între acesta și corp. Apoi, centura preia sarcina principală, iar curelele fixează numai cupele în loc și nu pun presiune pe umeri. În caz contrar, veți avea o senzație de etanșeitate la nivelul gâtului și umerilor, alunecări și chiar dureri de cap. O altă metodă de verificare a potrivirii corecte: coborâți sau desfaceți bretelele și saritura. Cu un sutien selectat corespunzător, cupele vor rămâne pe loc și vor continua să țină pieptul la fel.

Cumpărați un sutien cu mai multe rânduri de elemente de fixare, iar atunci când încercați în magazin, fixați-l pentru a asigura lungimea maximă a centurii. În procesul de purtare, centura se va întinde puțin, așa că începeți să folosiți cârlige și bucle care conferă o circumferință mai strânsă și, astfel, să mențineți o potrivire strânsă. În același timp, atunci când încercați, chiar și cea mai liberă opțiune ar trebui să stea cât mai strânsă: strict orizontal, permiteți introducerea a maximum două degete sub ea. Și cu cât greutatea ta sau sânii tăi sunt mai mari, cu atât alegi o centură pentru un sutien - se prăbușește mai puțin în corp.

Cum stă un sutien perfect: o listă de verificare

Dar centura reprezintă 90% din suportul sutienului și doar 10% pentru curele. Centura ar trebui să strângă strâns pieptul, dar să nu se prăbușească în corp. Ridicați-vă mâinile, aplecați-vă la stânga și la dreapta - centura trebuie să rămână pe loc. Centrul sutienului trebuie să se încadreze bine pe piept. Dacă centura se mișcă, aveți nevoie de o dimensiune mai mică.

În spate, două degete ar trebui să intre sub fermoar, nu mai mult, în caz contrar, la o jumătate de oră după punere, centura se va ridica. Poziția corectă a centurii este strict orizontală. La prima montare, puteți simți că centura este ușor tăiată - acest lucru este normal.

Ceașcă

Dacă ridurile și cute sunt vizibile pe cupe, sutienul este mare, încercați o ceașcă mai mică.

Dacă ceașca prinde pieptul astfel încât „rolele” se formează pe piept și în axile sutienului este mic. Luați cupa o dimensiune mai mare.

Oasele trebuie localizate în jurul toracelui - pe stern și pe coaste. Dacă osul se află cel puțin parțial pe piept în sine, aveți nevoie și de o dimensiune mai mare.

Calculați-vă volumul

Femeile încearcă adesea să se strecoare în mărimea mai mică decât necesară a chiloților sau a cuștilor unui sutien, dar lungimea centurii sconce este luată mai mult decât ar trebui. Acest lucru se întâmplă atât din cauza ignoranței principiilor de selecție, cât și din cauza grilei dimensionale opace a producătorilor. De ce 70 C dintr-un producător corespund 32 C al altuia și 85 C al unui al treilea și ce înseamnă asta pentru o anumită femeie? Intuitiv, se pare că 70 este circumferința pieptului în centimetri (este și lungimea centurii).

De fapt, este corect să o măsurăm astfel: luăm o bandă centimetrică, stăm drept, măsurăm circumferința pieptului, astfel încât banda să fie situată imediat sub piept, strâns, dar nu strâns și strict orizontal. Rotunjiți numerele determinate la o jumătate de duzină - și apoi scădeați din rezultatul măsurării 15 cm dacă este rotunjit și 10 dacă este rotunjit. Numărul rezultat va fi mărimea: adică dimensiunea europeană de 70 C este dimensiunea unei femei cu o cană C și o circumferință sub sânul de 85 cm. 32 C - dimensiune în funcție de scara proprie a SUA și Marea Britanie.

Astfel determini dimensiunea curelei sutienului de bază și o găsești exactă măsurând mai multe dimensiuni vecine. Duceți mai multe aplicații simultan cu voi în camera de amenajare, deoarece astfel de obiecte tridimensionale complexe precum o persoană sunt dificil de încadrat în măsurători simple și fiecare marcă are propriile sale mici diferențe de modele. Din păcate, chiar și marii retaileri au mici discrepanțe - de exemplu, ASOS sugerează că Europa 70 B este egală cu britanicul 32 A, iar Marlies Dekkers - 32 B. Prin urmare, fără a încerca totul este complicat.

Minimizer

Această opțiune este concepută special pentru un bust mare. Reduce ușor sânul, îi conferă o formă frumoasă și ridică. Acest model este ideal pentru fetele pline cu un bust mare.

În aparență, minimizatorul arată ca un sutien clasic, diferența sa este prezența inserțiilor pe părțile laterale, precum și cupe dense de dimensiuni complete, dintr-o bucată cu bretele. Datorită acestui design, minimalizatorul corectează silueta, oferindu-i un aspect mai elegant.

Determinați funcția sutienului

Sutien casual pentru un tricou? Sau un sutien pentru o rochie deschisă? Sau poate un model cu sprijin puternic pentru sport? Un sutien universal nu există, deci, pentru a începe, stabiliți în ce scop cumpărați lenjerie nouă.De exemplu, un sutien fără sudură este o opțiune excelentă pentru uzura de zi cu zi. Sub haine strânse nu va fi deloc vizibil.

Implantul s-a rupt: Lera Kudryavtseva a fost operată de urgență la sân

Oprește-te timid

De la stilisti, uneori, puteți auzi „alege un sutien care are dimensiunea, astfel încât să nu se muște în corp, iar rolele de grăsime să rămână de jos”. Acesta nu este un sfat foarte profesionist. Țesuturile moi ale corpului nu sunt ciupite de centura sutienului, doar dacă aceste țesuturi sunt puține - adică dacă sunteți extrem de subțiri. Proprietarii oricărui alt ten au, de asemenea, dreptul la un sutien confortabil, dar din cauza unor astfel de sfaturi pe stradă, în vară, există mulțimi de femei care pot vedea prin hainele lor că centura de sutien de pe spate este trasă.

Verificați: dacă simțiți o presiune constantă pe bretele și doriți să reglați centura pe spate și să trageți în jos sub omoplat, este timpul să schimbați sutienul. Dacă totuși rolele proeminente de sub sutien te confundă, cumpără așa-numitul sutien cu lungime lungă - cu o centură foarte largă care se poate încheia la nivelul coastei inferioare, acestea netezesc imaginea.

Camizol

Sutienul nu trebuie să sprijine numai pieptul, ci și să-l ridice. Efectuați un test simplu care vă ajută să determinați dacă lenjeria dvs. stă corect. Găsiți mijlocul între umăr și cot. La acest nivel trebuie să fie cea mai proeminentă parte a pieptului. Dacă este mai jos, strângeți chingile. Dar amintiți-vă: nu ar trebui să se prăbușească în umeri și să tragă centura pe spate.

Verificați dacă curelele sunt prea grele. Coborâți-le de pe umeri - cupele pot să se ușureze ușor, dar centura trebuie să rămână pe loc.

Apropo, lungimea fără bretele trebuie ajustată în fiecare zi.

Vă rugăm să rețineți - pieptul nu trebuie să fie mai mic decât marginea inferioară a sutienului. La urma urmei, lenjeria este exact ceea ce trebuie să spui că nu există gravitate.

Balconette

Și-a luat numele de la balcoane rotunde mici, sunt imitate de căni de acest stil de corset. Modelul ridică pieptul bine de jos (în ciuda faptului că este doar pe jumătate acoperit), ca. echipat cu oase.

Curelele de sutien sunt distanțate pe scară largă, astfel încât decolteul poate fi nu numai adânc, dar și lat.

Multe modele sunt echipate cu curele detașabile, astfel încât de multe ori un astfel de corset este consolidat cu o bandă specială din silicon, care ajută la menținerea și ridicarea pieptului mai fiabil. De asemenea, curelele din kit pot fi înlocuite cu altele transparente sau mai ales elegante. În general, un balcon poate fi purtat sub orice haine, dar mai ales sub rochii cu gât scăzut, bluze, blaturi etc.

Fara bretele

Sutienele fără bretele sunt alese dacă intenționați să purtați haine cu umerii goi. Astfel de modele sunt mai potrivite pentru fetele cu un bust de dimensiuni modeste. Aproape orice tip de lenjerie este potrivit pentru ele. De exemplu, puteți alege un sutien-band, care este o panglică largă din material elastic. Acest model acoperă, dar practic nu suportă pieptul.

Puteți alege, de asemenea, opțiunea de lenjerie de corp fără bretele și cu spatele deschis. Sutienul este atașat datorită stratului adeziv, adică se lipește pur și simplu de piele.

Pentru proprietarii de sâni de talie medie, este mai bine să alegeți sutiene fără bretele cu o parte inferioară alungită sub formă de corset. Acest model poate oferi sprijin bustului.

Verificați dacă cupele se potrivesc bine pe piept

Cum să înțelegeți că dimensiunea sutienului este potrivită? În timpul montării, verificați că cupele rămân netede și marginile sunt plane pe piept. Dacă cupele sunt ușor încrețite sau bombate, atunci cel mai probabil ai nevoie de o dimensiune mai mică. Dacă pieptul cade prea mult din cupe sau simțiți că este strâns prins, ridicați un sutien cu căni mai mari.

Amintiți-vă cum ar trebui să stea cupe

Selecția unei cupe de sutien este complicată de ideea profund înrădăcinată în mintea noastră despre existența sânilor primului, celui de-al doilea și așa mai departe mărimile care au fost de fapt inventate de bărbați și care se prefăceau a fi ochi - există chiar și o versiune care arată că dimensiunile numerotate sunt explicate prin gradul de umplere a palmei feminine cu sânul feminin. Între timp, pieptul feminin poate avea diferite forme, înălțimi, plinătate de jos și de sus, lățimea bazei și alți indicatori, în timp ce palmele masculine sunt de fapt toate de diferite dimensiuni.

O ceașcă corect selectată (adică una confortabilă șezândă, care îți oferă respirație gratuită și îți îndeplinește funcțiile de susținere și estetică) suficient de ridicată, ridică pieptul mai sus pentru a muta centrul de greutate, de-a lungul marginii superioare este în același plan cu glanda mamară (nu se scufundă și nu iese afară partea superioară cu o rolă), iar marginea inferioară a cupei (unde este introdusă o piatră sau se face o cusătură strânsă cu umplutură pentru a menține forma) se potrivește exact pe pliul submamar. Un pliu submamar este o linie de-a lungul toracelui inferior care separă clar torsul și glanda mamară. Glisați degetul sub piept (vă puteți îmbrăca, dar fără sutien), iar linia de conectare este ușor de determinat.

Unul dintre semnele că dimensiunea cupei este prea mică este părțile proeminente ale pieptului pe părțile laterale. O femeie poate crede că glandele mamare sunt distanțate pe scară largă, dar, de fapt, este destul de adesea să ia o cană mai mare. Un alt simptom al sutienului selectat incorect este că sânul atârnă peste pliul sub-mamar. Un astfel de sutien nu schimbă centrul de greutate și nu ține pieptul, astfel încât nu există niciun motiv să-l poarte.

Acestea sunt cele mai esențiale criterii pentru aterizarea unei cupe. Prin urmare, chiar dacă unele credite improprii, după cum credeți, sunt indicate dimensiuni pe etichetă, dar se așează în același timp cu una turnată, luați-o. Principiul principal al montării sutienului: centura trebuie să fie pe tors strict strict pe orizontală, cupa trebuie să sprijine complet glanda mamară, iar articulația care le leagă sau osul trebuie să treacă de-a lungul pliului submamar, care nu se ascunde sub glanda mamară atunci când poartă sutien.

Ținem cont de forma pieptului

Fiecare femeie este unică, prin urmare același model, o fată se poate potrivi perfect, iar cealaltă nu se potrivește deloc. Trebuie să alegeți lenjeria în funcție de forma pieptului.

Găsește-ți dimensiunea cupei

Mărimea de bază a cupei sutienului (adică cea cu care poți merge în camera de amenajare și deja ești determinat cu ea, ai nevoie de ceva mai mare sau mai mic) este determinată și de întregul sistem de măsurare. Ridicați-vă drept și măsurați-vă circumferința toracică în punctul cel mai proeminent, fără a strânge banda centimetrică și a o ține pe spate strict pe orizontală. Apoi îndoiți-vă în centură într-un unghi drept și măsurați din nou - abia acum banda centimetrică este plasată strict pe verticală. Adăugați măsurătorile rezultate și împărțiți la două - aceasta va fi cifra medie, pe care o folosim în calcule. Mărimea cupei este determinată de diferența de centimetri între circumferința de sub piept și media derivată a toracei.

Dacă sunteți în căutarea unui model, ale cărui dimensiuni sunt indicate în grila SUA-Britanică, totul este mai complicat - trebuie să reglați circumferința de sub piept. Luați o bandă separată pentru măsurare sau rotiți un centimetru pe cealaltă parte dacă există o notă de centimetru pe cealaltă parte. Măsurați-vă circumferința sub piept - strâns, nu strâns, orizontal. Dacă numărul rezultat de inci este egal, adăugați 4. Dacă este ciudat, adăugați 5. Dacă măsurați 33 de centimetri sau mai mult, adăugați doar 3. Scădeți numărul rezultat din circumferința medie a pieptului în centimetri, diferența în fiecare centimetru suplimentar dă +1 dimensiunii cupei. .

Verificați dacă sutienul se potrivește perfect

Un alt hack life cum să descoperi dimensiunea corectă a sutienului: evaluați cât de strâns este sutienul în spate. Spatele sutienului trebuie să fie paralel cu podeaua. Dacă este ridicat, sutienul nu va putea asigura fixarea necesară a pieptului. Încercați pe lenjerie o dimensiune mai mică.

Rotund

O formă de sân asemănătoare cu un bol inversat este considerată ideală. Astfel de sâni își păstrează forma mult timp și chiar sarcina și hrănirea au un efect redus asupra acesteia. Încălțarea unui astfel de bust începe mai aproape de vârsta menopauzei.

Pieptul rotunjit, de regulă, este destul de mare și, după cum știți, este mult mai dificil să alegeți sutienul perfect pentru un bust mare.

Soluția optimă este un sutien clasic cu fire, modele cu cupe moi. Cu un volum mare, merită să purtați minimizatoare. Principalul lucru este că ceașca este plină, opțiunile cu decupaj redus vor „tăia” bustul, iar deasupra suprafeței mănunchiului se va forma un rulou bombat.

Împingeți sutienul

Liderul în creșterea pieptului și oferirea unui volum suplimentar, deoarece are insertii din silicon / spuma in cupe.

Există trei varietăți de push up:

 • ridică ușor pieptul din cauza tăierii speciale,
 • mărește pieptul cu 1 dimensiune datorită inserțiilor de cană moi,
 • crește semnificativ dimensiunea sânului, ca căptușeala se găsește în toată forma cupelor.

Asimetrie

Se observă o ușoară asimetrie a toracelui la multe femei, cel mai adesea, sânul stâng este puțin mai mare decât cel drept. Dacă diferențele de dimensiuni nu sunt prea mari, atunci acestea nu afectează alegerea lenjeriei. Dacă diferențele sunt de dimensiuni sau mai multe, atunci alegerea hainelor pentru sâni diferiți va fi mai dificilă.

Este recomandat să alegeți un sutien pentru un sân mai mare, cu cupe turnate rigid, asimetria nu va fi vizibilă în astfel de lenjerie. În plus, modelele cu efect Push Up cu role detașabile pot fi o alegere ideală. Va fi necesar să îndepărtați rolele din cupa care cade pe pieptul mare. Drept urmare, diferența de dimensiune va fi invizibilă vizual.

Bustier

Corset cu fire cu curele detașabile cu un minim de cusături. Este combinat cu un corset scurtat din țesătură densă, care este, de asemenea, cusut cu oase. Un astfel de stil nu numai că ridică perfect pieptul, dar, de asemenea, trage ușor de talie.

"Aterizare largă"

La unele fete, distanța dintre glandele mamare este mai mare decât de obicei. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți lenjeria.

Cea mai bună soluție în acest caz sunt sutienele cu închidere față. Sunt concepute astfel încât sânii să se reducă la centru, formând un gol seducător.

Fără sudură

Acest model nu are cusături pe cupe. Este confecționat din materiale elastice și subțiri, astfel încât modelul să poată repeta forma sânului cât mai exact posibil. Foarte confortabil. Un astfel de sutien este perfect atât pentru frumusețile cu sân complet, cât și pentru doamnele cu forme modeste. Sutienul este purtat sub ținute strânse și subțiri sau atunci când este necesar pentru a obține efectul absenței lenjerie. Recent, acesta devine din ce în ce mai popular.

„Certaseră“

Acest termen este adesea folosit pentru a face referire la forma sânului, atunci când sfârcurile glandelor mamare „se uită” în direcții diferite. Cu acest particular fizic, purtarea unui sutien obișnuit va fi incomodă din cauza poziției incorecte a sfârcurilor în cupe.

În acest caz, modelele împletite din materiale elastice vor fi o alegere ideală. Astfel de sutiene se „adaptează” oricărei forme a pieptului. Merită să încercați sutienele cu un dispozitiv de fixare frontal.

În formă de pară

Cu această formă, pieptul se distinge printr-un volum mare de jos și lipsa lui de sus. Un astfel de bust are nevoie de sprijin sporit, deoarece este predispus la scădere. Este deosebit de dificil să preveniți acest proces dacă dimensiunea sânului este impresionantă.

Cu o formă în formă de pere, aveți nevoie de lenjerie cu o ținută puternică. Acestea sunt modele subfundate, cu fundul larg. Cu un piept plin mic și mediu, un sutien „Angelica” va fi o alegere bună.

Măsurați sub piept

Luați o bandă de măsurare moale și întindeți-o în jurul pieptului în locul în care se află oasele sutienului. Înregistrați măsurătorile în centimetri.

Folosiți oglinda pentru a regla poziția benzii. Dacă banda de măsurare rulează într-un unghi, veți obține o valoare greșită. Banda nu trebuie să fie prea strânsă sau desprinsă. Circumferința sub piept este indicată de obicei prin numere uniforme, deci ținând cont de sentimentele tale, rotunjim figura în direcția corectă.

Măsurați-vă circumferința toracică

Cum să alegi o dimensiune a sutienului? Mai întâi trebuie să luați măsurători. Setați aceeași bandă, astfel încât să circule în zona cea mai proeminentă a pieptului. Verificați dacă banda este plată, nu strânge pieptul și nu se încurcă. Scrieți numărul în centimetri.


Cum să setați dimensiunea corectă a cupei? Nu uitați că dimensiunea cupei poate varia în funcție de hormoni și balonare, așa că luați măsurători atunci când vă simțiți cât mai confortabil.

Un sân este mai mare decât celălalt - aceasta este o situație foarte frecventă. În acest caz, împingeți dimensiunea sânului mai mare din doi.

Aflați dimensiunea cupei: cum să determinați cupa sutienului în funcție de tabel
Nu sunteți sigur cum să scrieți o dimensiune a cupei sutienului? Foarte simplu - trebuie să scăpați de la torace circumferința sub piept.

De exemplu, circumferința de sub piept este de 84 cm, iar circumferința pieptului este de 105 cm. Calculați dimensiunea cupei - 105–84 = 21 sau E.

Vrei să știi dimensiunea unei cupe de sutien: cum să o vrăjești? Există un tabel simplu în care trebuie să găsiți cifra rezultată (din exemplul - 21) și să aflați dimensiunea în formatul literei.

Cu curele detașabile

Pentru a putea merge fără curele, este necesar să se creeze o formă puternică, prin urmare, astfel de modele au o structură destul de rigidă. Potrivit pentru femeile cu forme modeste, pentru sânii mari se recomandă să poarte curele, apoi să fie transparente.

De fiecare zi

Pentru a purta în fiecare zi, ar trebui să alegeți sutienele clasice. Și dacă forma sânului este frumoasă, iar dimensiunea nu este mai mult de „trei”, atunci modelele cu cupe moi sunt, de asemenea, potrivite. Damicele cu un bust luxuriant pentru uzura de zi cu zi sunt recomandate minimizatoare.

Cea mai versatilă opțiune este un model cu o cană mulată netedă într-o nuanță nude. Un astfel de corset este potrivit pentru aproape orice haine casual. Dacă lucrurile cu o siluetă liberă predomină în garderoba unei fashioniste, atunci puteți alege modele cu o suprafață texturată, de exemplu, din dantelă.

Alegerea culorii este relevantă, mai ales dacă sutienul este purtat sub îmbrăcăminte din țesături translucide. Sub lucruri ușoare ar trebui să purtați lenjerie de culoare carnea, doar sub o bluză albă este mai bine să purtați un sutien alb. Sub haine întunecate, alege lenjeria pentru a se potrivi cu rochia sau a purta un sutien negru.

Dimensiunea sutienului

Cum să aflați dimensiunea unui sutien de o masă? Deloc complicat. Când știți dimensiunea cupei, puteți seta cu ușurință dimensiunea sutienului în sine.

Mărimea rusă poate fi găsită folosind un astfel de tabel. Cum se determină corect mărimea?

Un exemplu. Am aflat că dimensiunea cupei este în litera E, circumferința de sub piept este de 84 cm, iar circumferința toracică este de 105 cm. Conform tabelului, dimensiunea sânului nostru este de 85E.

Nu uitați să comparați parametrii cu tabelele de dimensiuni ale unor producători specifici, deoarece acestea pot varia ușor.

Mini nenorocit

Stil cu bretele moi și late, are spatele rotund și, de asemenea, pe partea osoasă, care poate fi mai mare decât standard. Model foarte confortabil care nu deformează pieptul. Aceasta este o adevărată descoperire pentru sânii mari, deoarece vizual le poate face mai precise chiar și sub o ținută strânsă și sânii care au nevoie de ajustare.

Pentru instruire

Pentru sport, merită să alegeți modele speciale de sutiene. Este important ca corsetul sport să ofere un sprijin maxim al sânilor, dar nu stoarce corpul, afectând circulația sângelui.

Cel mai adesea, pentru sport, alege corsete din țesătură elastică, asemănătoare cu tricouri scurte. Cu o dimensiune mică a bustului, este potrivită o opțiune de strângere care apasă glandele mamare spre piept, fixându-le în această poziție.

Cu o dimensiune de ceașcă C sau mai mult, opțiunea de strângere nu va funcționa, este necesar un sutien cu cupe și o bandă elastică strânsă în partea de jos.

Pentru fete

Este foarte important să alegeți primele modele de sutiene pentru un adolescent. Este necesar să începeți să purtați această parte a toaletei doamnelor atunci când pieptul începe să interfereze cu mișcarea, în special „sărituri” atunci când alerga și sări. Dar puteți începe să purtați un corset moale înainte. Cert este că sânii în creștere devin foarte sensibili, iar purtarea unui sutien selectat corespunzător ajută la eliminarea disconfortului care apare.

În prima etapă, cel mai bine este să cumpărați o fată un top-sutien sau un model cu o ceașcă mică, fără os. Când alegeți, acordați preferință modelelor de țesături respirabile, bumbacul sau raionul este cel mai bine. Rețineți că sânii la adolescenți cresc rapid, așa că va trebui să cumpărați periodic lenjerie mai mare. Purtarea unui sutien care stoarce glandele mamare este foarte dăunătoare pentru toate femeile și, în special, pentru adolescenți.

Invizibl

Din engleză este tradus ca „invizibil”. Este format din două căni de silicon care se potrivesc deseori cu culoarea pielii, cu toate acestea, uneori pot fi acoperite cu o cârpă. Curele și curea din silicon transparent. Modelul a fost creat special pentru haine transparente sau pentru rochii cu numeroase croiuri adânci, adică. atunci când ai nevoie de efectul lipsei lenjerie. Potrivit pentru sâni mici și mijlocii.

Sport

Conceput pentru sport, când nimic nu ar trebui să interfereze și să împiedice mișcarea, astfel încât modelul nu are oase, cupe moi și este confecționat dintr-o țesătură groasă * care absoarbe perfect transpirația. Ține bine pieptul

Felifin este o țesătură pentru sutienele sport. Proiectat special pentru sport, în caracteristicile sale seamănă cu o a doua piele - se caracterizează printr-o rată extrem de mare de „respirație”. În acest sutien, pieptul nu va transpira, supercool și va evita, de asemenea, entorse, piele și tot felul de răni. Cu toate acestea, nu este recomandat să fie purtat constant, adică. doar pentru sport.

Sutiene sportive

Nivelul de sprijin pentru sutienele sport este evaluat pe o scară de patru puncte:

 1. Suport moderat. Are un corset elastic care fixează sânul într-o poziție naturală. Acest model ar trebui ales de femeile cu o adâncime a cupei de cel mult B și care practică o activitate fizică moderată, adică. cursuri de fitness standard, jogging, ciclism, călărie.
 2. Suport mediu. Stilul are cupe dense. Dacă dimensiunea cupei sutienului tău este A, atunci în ea nu îți este teamă de niciun efort fizic, oricât de grave ar fi, dacă mărimea este B, atunci totuși nu trebuie să fii prea zelos și să elimini sarcinile grave. Cu o dimensiune de ceașcă de C - puteți face doar ceea ce nu este mai greu decât schiurile sau aerobicul. Cu volumul D se potrivesc numai fitness și ciclism.
 3. Suport puternic. Un astfel de corset are buzunare speciale în cupe pentru piept, are un design dens cu mai multe straturi, curele largi. Posesorii de dimensiuni B, C, B pot efectua sarcini de orice complexitate și intensitate, iar E și F sunt doar ușoare.
 4. Suport maxim. Cupa se potrivește perfect pe piept și este închisă pe toate părțile. Modelul are buzunare pentru piept, precum și adesea o centură reglabilă specială deasupra probei. Este potrivit chiar și pentru cele mai plictisitoare doamne: dimensiunile D și G într-un astfel de sutien pot stabili cel puțin un nou record mondial, iar dimensiunile F și G se pot implica în orice tip de sport.

Și ce este deasupra noastră?

Acum să vorbim despre haine, și anume despre ceea ce este cel mai bine purtat sub o ținută anume.

 • Rochie din tricot - sutien transparent.
 • Sub haine ușoare este permis să poarte (cel puțin francezii) lenjerie neagră, ba dimpotrivă - semn de prost gust.
 • Într-o zi caldă și în aer liber, este optim să purtați modele de bumbac.
 • Sub un costum de afaceri și orice altă ținută din țesătură groasă - împingeți pe os, pentru că într-un astfel de sutien vei rămâne seducător, și nu fără formă.
 • La o petrecere - totul depinde de ținută și mai precis de adâncimea decolteului și a stilului.

Tehnologie modernă în lenjerie de corp

Oamenii de știință nu au ignorat lenjeria pentru femei și au creat modele foarte interesante. Iată doar câteva exemple de sutiene de înaltă tehnologie:

 • cu efect de corecție și modelare,
 • modelele care își schimbă culoarea în momentul ovulației (în special cei care nu pot concepe un copil vor aprecia în mod special),
 • creșterea dramatică a dimensiunii atunci când apăsați un buton special,
 • echipat cu un microcip care măsoară pulsul și presiunea,
 • cu un sistem radio de avertizare,
 • confecționată din blană neagră și cu umplutură de gel - puneți în cuptorul cu microunde câteva minute și nu vă va fi frică nici de cele mai severe înghețuri.

Amintiți-vă, sănătatea este mai presus de toate, deci nu economisiți niciodată atunci când alegeți lenjerie. Acordați atenție în primul rând calității, comodității și abia apoi stilului.

Purtați doar sutienele de mărimea potrivită, și atunci vă veți simți bine și vă puteți îmbunătăți vizual figura.

Sper ca aceste informații să vă ajute să faceți alegerea corectă.

Urmărește videoclipul: Cum alegem mărimea corectă a sutienului (Februarie 2020).