Vacanța lui Ivan Kupala: cel mai bun ghicitor acasă

Întotdeauna sărbătoarea lui Ivan Kupala era asociată cu o distracție extraordinară și, desigur, magie. Pentru a nu fi foarte interesant să sărbătorim această minunată sărbătoare, dar și să simțim spiritul adevăratului Ivan Kupala, să amintim câteva semne Kupala destul de vii și rituri misterioase:

- potrivit credinței populare, se crede că toate ierburile colectate tocmai în noaptea lui Ivan Kupala au o forță de acțiune cu adevărat specială.

- vor avea loc tot felul de erupții pe față, dacă vă spălați cu această zi de sărbătoare - rouă, iar dacă vă stropiți casa cu astfel de rouă, atunci cu siguranță gandacii și bugurile enervante vor dispărea.

- există un astfel de omagiu asupra lui Ivan Kupala: o dorință se va realiza cu siguranță pentru cineva care într-o vacanță poate urca peste douăsprezece garduri.

- Într-o noapte Kupala, focul are o putere specială. Dacă îl diluați, atunci puteți alunga nu numai spiritele rele, ci și curățați-vă. Iar cel care va sări peste un astfel de foc va fi un adevărat norocos în viața sa, spune semnul lui Ivan Kupal. De asemenea, se crede că dacă în acest foc se ard hainele unui copil bolnav, atunci toate bolile vor intra în foc.

- pentru a se proteja de tot felul de forțe malefice care sunt într-o noapte festivă, au cu adevărat cea mai mare forță, pun ferigă și urzică pe pervazul casei lor, precum și pe pervazul ferestrelor. Acest rit asupra lui Ivan Kupala va ajuta la reflectarea acțiunii lor.

- Uleiul din mormane de furnici, care trebuie colectat în noaptea lui Ivan, va ajuta de la numeroase boli.

- Pentru a vă salva locuința de atacul hoților, acest ritual vă va ajuta: este necesar să aranjați florile lui Ivan da Maria în cele patru colțuri ale casei dvs. în noaptea lui Ivan Kupala. Se crede că astfel de flori vor vorbi, creând efectul prezenței proprietarilor casei.

- există și semne ale lui Ivan Kupal în legătură cu vremea: o recoltă foarte bună de castraveți transportă rouă în ziua lui Ivan Kupala, ar trebui să se aștepte un număr mare de ciuperci dacă există o mulțime de stele în noaptea pe Ivan Kupala, ploaia pe Ivan Kupala aduce un soare zâmbitor exact prin cinci zile.

- semnul căsătoriei cu Ivan Kupala pentru tinerele frumuseți sugerează că dacă, fără a privi toate, ridicați o varietate de flori și ierburi și puneți-le sub pernă, iar a doua zi dimineața sunt douăsprezece ierburi, atunci în acest caz, o tânără frumusețe necăsătorită în orice caz se va căsători anul acesta.

Rituri pe Ivan Kupala

Proprietățile cu adevărat magice în noaptea lui Ivan Kupala au cea mai pură apă, cel mai strălucitor foc și o varietate de ierburi. Și toate ritualurile și ritualurile magice din Ziua de vară sunt printre cele mai „puternice”, deoarece ziua vacanței, și mai ales noaptea, are o putere energetică incredibilă.

Se credea că din ziua lui Ivan Travnik până în ziua lui Ilyin, adică până pe 2 august, absolut toate rezervoarele și diferitele lacuri sunt lăsate de toate spiritele rele și, prin urmare, pe baza acestui fapt, a fost lăsat să înoate în această perioadă de timp. De asemenea, apa capătă proprietăți destul de vindecătoare, iar roua matinală are abilități cu adevărat magice.

Ritul principal pe Ivan Kupala era înotul în apă, iar în noaptea Kupala era obișnuit să înoți în izvoarele sfinte. La urma urmei, în acest moment fabulos, apa a intrat într-o alianță umilă cu focul, iar o conexiune atât de incredibilă a fost o forță naturală destul de uriașă. Apa nu numai că s-a vindecat, s-a curățat complet de tot răul, dar a oferit și o sănătate excelentă.

Ritul lui Ivan Kupala cu roua de dimineață a fost realizat de toate fetele pentru a rămâne mereu frumoase și tinere. Pentru a face acest lucru, au luat fețe de masă și au colectat rouă, apoi le-au strecurat în orice vas și și-au spălat mâinile și fața doar cu o astfel de rouă.

Kupala rituri cu foc

Saltul printr-un foc destul de mare al unei focuri a fost considerat destul de important și cel mai important un rit distractiv cu focul Kupala. Oamenii făceau focuri pe țărmurile diferitelor rezervoare, galopau și dansau în jurul lor până au căzut. Un astfel de rit pe Ivan Kupala l-ar putea determina pe cel mai fericit din mulțime. Pentru aceasta, frumusețile și băieții tineri au sărit peste focul unei focuri și unul care nu atingea deloc flacăra era considerat cel mai fericit.

Bovine a fost, de asemenea, condus peste foc pentru a preveni moartea și tot felul de boli. Și mamele din focurile kupala au ars cămăși ale copiilor extrem de bolnavi, pentru că în acest fel, se credea că îți poți vindeca copilul.

Chiar și focul Kupala ar putea avertiza împotriva tuturor spiritelor rele - sirene, spiriduș, apă și așa mai departe, care, la rândul lor, au devenit destul de active în noaptea lui Ivan Kupala și au încercat în orice fel să facă rău nu numai oamenilor, ci și animalelor.

Ceremonii Kupala cu ierburi

Se credea întotdeauna că în noaptea lui Ivan Kupala (Ivan Travnik) toate ierburile și florile colectate nu numai că au vindecare, ci și putere magică. Iar ceremonia adunării ierburilor și a diverselor flori frumoase a fost cu adevărat principalul eveniment al sărbătorii.

Pentru a lupta împotriva spiritelor rele și a folosi pur și simplu ierburi în diverse conspirații și ritualuri magice pe Ivan Kupala, s-a făcut următoarele: ierburile și florile adunate în ziua lui Ivan au fost puse sub rouă Kupala dimineața, apoi au fost bine uscate și depozitate până la nevoie.

Dar floarea principală și principală de pe Ivan Kupala a fost și rămâne o ferigă. Absolut toate semnele și superstițiile spun că oricine găsește o floare a unei plante date în noaptea de Kupala o poate folosi pentru a găsi bogății nespuse și a aduce în viața sa nu numai noroc, ci și un succes incredibil. Și pentru a găsi o floare de ferigă, vă oferim câteva recomandări destul de importante care vă vor ajuta să găsiți această plantă.

Ivan Kupala semnează

- un număr imens de tinere frumuseți împletesc coroane dintr-o varietate de ierburi, precum Ivan da Marya, brusture și iarba Maicii Domnului, tocmai într-o noapte de Kupala, și după aceea le-au lăsat în apă cu o lumânare aprinsă. Semnele lui Ivan Kupala spun: dacă o astfel de coroană se îneacă imediat, atunci, din păcate, persoana iubită s-a îndrăgostit complet de fată și se va căsători cu el, nu va funcționa. În cazul în care o coroană de astfel de ierburi a fost navigată pe mal, acest lucru sugerează că o astfel de fată va rămâne în continuare necăsătorită. Ei bine, dacă coroana a înotat mai departe și fata a cărei coroană a înotat mai departe decât celelalte, a fost prezisă să fie cu adevărat fericită. Acea frumusețe tânără care are cea mai lungă lumânare aprinsă într-o coroană va trăi cel mai mult.

- spun și acest lucru: dacă în noaptea lui Ivan Kupala să scrie pe o bucată de hârtie, tot ce a fost rău în an și apoi arde această bucată într-un foc, atunci absolut toate nenorocirile nu se vor mai repeta.

- este suficient să-ți consolidezi sănătatea și, de asemenea, să fii suficient de norocos să te căsătorești, va fi posibilă de o mătură, dar nu una simplă, făcută din ierburi colectate tocmai într-o noapte de Kupala, în acest caz puteți folosi și o mătură de mesteacăn complet nouă din florile lui Ivan da Maria și feriga. Pentru a vă consolida sănătatea, trebuie să luați o baie de aburi bună într-o baie cu o astfel de mătură. Și pentru a vă căsători, trebuie să ieșiți din baie și să aruncați o mătură în spatele dvs., în ce direcție va zbura, puteți merge cu siguranță acolo și să vă căsătoriți.

- pentru a-și vedea logodnicul într-o noapte pe Ivan Kupala, absolut toate fetele necăsătorite și-au pus un platan sau triputnik sub cap, înainte de a se culca,

- Dimineața pe Ivan Kupala, apa colectată dintr-un puț sau dintr-un izvor va ajuta întotdeauna de depresie și de o anumită iritabilitate.

- necazul vă va ocoli casa dacă este în ziua lui Ivan Kupala să strângeți frunzele de urzică, șoldurile de trandafiri și alte diverse plante înțepătoare și să le arde și, la rândul său, să presărați cenușă de-a lungul ferestrelor și pragului. Acest rit vă ajută, de asemenea, la prevenirea problemelor din viața personală,

- pentru a face o amuletă foarte bună pentru casa dvs., este nevoie de Ivan Kupala la miezul nopții pentru a ridica iarba de sunătoare și a-și atârna ramurile la ușa din față.

- Se crede că copiii concepuți în noaptea lui Ivan Kupala se vor distinge prin sănătate specială și succes foarte mare în viața lor.

O conspirație din singurătate pe Ivan Kupala

A-ți găsi fericirea și a scăpa de singurătatea constantă va ajuta vacanța lui Ivan Kupala. Pentru a face acest lucru, este necesar să se aprindă ziua de Miercuri, în fața icoanei Fecioarei Fecioare Maria, numită „Înmuierea inimilor rele” sau „Șapte șpagă”, și anume 7 lumânări bisericești și citiți următoarea rugăciune de patruzeci de ori:

„O Maică a lui Dumnezeu care suferă de multă vreme, care a depășit toate fiicele pământului în curăția ei și în multitudinea de suferințe îndurate de tine pe pământ, acceptă suspinele noastre mult dureroase și ne mântuiește sub acoperirea milostivirii Tale. Nu sunteți la curent cu niciun alt refugiu și o mijlocire caldă, ci ca având îndrăzneala față de cei născuți din voi, ajutați-ne și mântuiți-ne cu rugăciunile voastre. Da, vom ajunge fără discernământ la Împărăția Cerurilor, chiar și cu toți sfinții pe care îi vom cânta în Trinitatea Unului Dumnezeu acum și pentru totdeauna și în vecii vecilor. Amin. "

În niciun caz nu trebuie distras în timp ce citești, pentru nimic sau întrerupe lectura unei rugăciuni.

După citirea rugăciunii, este necesar să spunem de trei ori o conspirație din singurătate pe Ivan Kupala:

„Cuvântul este rău, blestemat, rău, ca o săgeată a unui inamic, m-a lovit de singurătate! Dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu Fericita Fecioară Maria, o speranță invincibilă mă voi ascunde, îmi voi scoate rugăciunea curată, voi găsi ajutorul lui Isus. Acum și pentru totdeauna, și pentru totdeauna. Amin. "

Povestire despre Ivan Kupala

Vacanța magică a lui Ivan Kupala este o sărbătoare a iubirii sincere, a focului luminos și a apei limpezi. Într-o noapte misterioasă a lui Kupala, s-au întrebat, încercând astfel să afle viitorul lor și au căutat, de asemenea, ferigi înflorite și s-au distrat, aprinzând focuri și țesând coroane de diverse plante aromatice. Povestirea averii despre Ivan Kupala se desfășoară pe parcursul săptămânii, adică până în ziua lui Petru.

Ivan Kupala este cu adevărat cea mai neobișnuită și extrem de sensibilă vacanță. Și cei care nu aveau o coechipieră îl așteptau cu nerăbdare specială, întrucât cu ajutorul ghiciului îi spune lui Ivan Kupal că se poate afla cu ușurință când se va întâmpla o întâlnire cu un iubit.

Norocul

Această poveste de avere pentru Kupala pentru viitor este realizată pe ramuri de mesteacăn. În vacanța lui Ivan Kupala este necesar să alegeți șapte ramuri mici de mesteacăn și să le amestecați împreună, după care una dintre cele șapte trebuie scoasă. Viața va fi foarte lungă și destul de calmă dacă ramura alungită de mesteacăn este o ramură uniformă și netedă. Dar, dacă o crenguță alungită are tuberculi diferiți, atunci acest lucru acceptă, din păcate, o varietate de obstacole în viață.

Norocul

Folosind această povestire despre Ivan Kupala, puteți determina dacă persoana pentru care aveți sentimente vă va iubi și dacă veți fi alături de el în viitor. Este necesar să turnați apă într-un recipient suficient de lat și apoi să cobori două flori fără tulpini în el. Cea mai bună opțiune pentru acest ghicitor sunt margarete.

Florile din apă trebuie coborâte cu mare atenție și extrem de lent, în același timp închizând ochii, pentru a nu face pipi deloc. Comportamentul florilor - vă va spune despre soarta viitoare a iubirii. Un viitor cuplu va fi împreună în viitor, în cazul în care florile se vor apropia. Din păcate, a fi împreună nu este absolut destinat dacă florile sunt pe părțile opuse ale recipientului cu apă. O relație foarte furtunoasă, care rezultă într-o nuntă, marchează mișcarea non-stop a florilor, înotul lor constant.

Norocul

Norocul de Ivan Kupala vă va ajuta să aflați despre sănătatea persoanelor dragi și a rudelor. Pentru a face acest lucru, trebuie să colectați doar o singură lamă de iarbă, pentru fiecare dintre rude, indiferent dacă este mure sau boabă de urs. Absolut toate bolile nu vor fi mai mult decât dacă lama de iarbă va dura mai mult decât altele. Dacă o lamă de iarbă din una dintre rude se usucă mai întâi, atunci anul acesta, din păcate, boala va fi pe călcâie.

Norocul

Această povestire a averii se desfășoară în noaptea lui Ivan Kupala, pe un foc de copii kupalsky format din bușteni uscați de mesteacăn, care, la rândul său, vă va ajuta să aflați ce soartă vă așteaptă în viitor. Aprindeți un foc și urmăriți flacăra:

- viața ta va fi destul de fericită și extrem de interesantă, dacă flacăra din foc este uniformă și auziți un crăpăt foarte frumos,

- din păcate, viitorul va fi foarte plictisitor și bland dacă focul se aprinde suficient de mult, iar flacara, la rândul ei, este slabă,

- O pasiune de dragoste incredibilă te așteaptă în destinul tău dacă observi o flacără roșie strălucitoare. Fericire suficient de caldă și foarte calmă a familiei, dar fără pasiuni speciale, veți fi așteptat dacă veți vedea o flacără portocalie strălucitoare. Și, din păcate, dorul și neplăcerea îl așteaptă pe cel care vede o flacără extrem de slabă.

Norocul

Și acum vă vom povesti despre o avere foarte interesantă și misterioasă despre îngustarea de pe coroana Kupala.

Pentru acest ghicitor este necesar să țeseți o coroană frumoasă de diferite ierburi - câmp sau pădure. Și după seară, chiar înainte de apusul soarelui, coroana trebuie coborâtă în apă, în timp ce o observați:

- din păcate, cel restrâns fie nu se va căsători, nici nu se va schimba, aceasta marchează o coroană înecată,

- anul acesta nu este soarta să te căsătorești dacă coroana este sfâșiată,

- în cazul în care o coroană a înotat destul de repede spre țărm, dar nu invers, atunci nu va fi cu siguranță o nuntă mult așteptată în acest an,

- Și marile rapide de nuntă, atunci dacă coroana a înotat departe și departe și înoată, la rândul ei, pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Vestirea noaptea pe Ivan Kupala

În mijlocul verii mult așteptate, când soarele luminează toate pajiștile și pădurile și când înflorește o mare varietate de ierburi, vine o sărbătoare extraordinară - Ivan Kupala, care este sărbătorit cu distracție specială. Un număr mare de credințe și legende sunt asociate acestei sărbători, iar evenimentul principal al acestei zile este ghicitorul. Cu ajutorul povestirii averii în noaptea lui Ivan Kupala, puteți afla ce așteaptă persoana în viitor sau când se va întâmpla întâlnirea mult așteptată cu a doua jumătate.

Norocul

Această povestire a averii în noaptea lui Ivan Kupala este realizată de foc. Pentru a face acest lucru, faceți un foc destul de mare și săriți peste el. Un semn foarte binevoitor dacă cel care sări nu atinge deloc flacăra aprinsă. Pentru o fată, acest lucru promite o căsătorie extrem de rapidă, dar pentru un tânăr - noroc special în afaceri și, desigur, în sentimente de inimă.

Povestea despre un buchet magic de ierburi

Această întâmplare pentru tinerele frumuseți necăsătorite este minunată pentru a vă vedea logodnicul într-un vis. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți sub pernă un buchet cu diferite plante în noaptea lui Ivan Kupala, iar cu cât un număr diferit de ierburi va fi inclus într-un astfel de buchet, cu atât mai adevărat va fi visul. Cea mai bună opțiune pentru un buchet magic este 12, 24 sau 40 de tipuri de plante.

Norocul

În noaptea lui Ivan Kupala, feriga a înflorit într-o culoare magică absolut neobișnuită. Și pentru a putea alege între unul sau alt prieten, o ferigă va ajuta întotdeauna. Pentru a face acest lucru, este necesar să alegeți cât mai multe ramuri de ferigă pe care există admiratori pe inima voastră și să faceți un nume unui tânăr pe absolut fiecare dintre aceste ramuri.

După aceea, este necesar să aruncați ramuri de ferigă lângă fundul absolut a oricărui lac sau râu, în același timp ar trebui să fie presate ferm cu mâna, pentru a nu veni înainte.Apoi, îndepărtați-vă complet brusc mâna și observați care ramură se ivește înaintea celorlalte, în mod natural, va fi cea îngustată, cu care veți fi foarte fericiți.

Un vis profetic în noaptea lui Ivan Kupala

Următoarea poveste vă va ajuta să vedeți un vis profetic în noaptea lui Ivan Kupala: este necesar să colectați șapte culori complet diferite la apusul soarelui și apoi să le puneți sub perna dvs. pentru noapte.

Norocul

Pentru această poveste foarte interesantă, trebuie să aveți o coroană care, la rândul său, va consta din patru tipuri de ierburi. cum ar fi ivan da marja, brusture, cimbru și ochi de urs. Pentru a afla despre soarta viitoare, trebuie să lăsați această coroană să coboare în aval de orice râu și să observați cum se va comporta, la rândul ei. În cazul în care coroana, din păcate - înecată, acest semn înseamnă că o persoană iubită va merge la alta. În acest an, nu trebuie să visezi la o căsătorie mult așteptată în acest an, deoarece acest fapt marchează o coroană complet dezintegrată sau în cazul în care coroana este dezlegată și va forma un lanț ulterior. Și în sfârșit, o tânără frumusețe necăsătorită ar trebui să se pregătească pentru nuntă dacă coroana ei nu se destramă și se îneacă, dar continuă să navigheze încet de-a lungul râului.

Vă dorim să întâlniți o noapte misterioasă și misterioasă pe Ivan Kupala, nu numai suficient de interesant, ci și să vă găsiți partenerul de suflet, să aflați viitorul dvs. și să vedeți doar floarea de ferigă magică și, cel mai important, credeți în ghicirea, și nu ar trebui să renunțați niciodată dacă rezultatul povestirii averii nu ți-a plăcut deloc.

Norocul spunând din umbră

Acest ghicitor vă va spune ce vă așteaptă în viitorul apropiat. Luați o foaie mare de hârtie (de exemplu, o răspândire a unui ziar) și o frământați într-o formă arbitrară, dar nu îi dați aspectul unor forme geometrice. Îndreptați lumina unei lămpi sau o lanternă pe o foaie încrețită. Pe perete veți vedea o umbră, a cărei formă va întruchipa ceea ce vă așteaptă în viitorul apropiat.

Istoria vacanței lui Ivan Kupala

Vacanța lui Ivan Kupala este o sărbătoare dedicată verii, căldurii, soarelui. În vremurile precreștine, era sărbătorit vesel și zgomotos în toată Rusia. În această zi, au lăudat frumusețea naturii, s-au bucurat în zilele călduroase lungi și în nopțile calde scurte. De fapt, vacanța este programată la solstițiul de vară (conform stilului calendaristic vechi).

Strămoșii au înzestrat noaptea cu proprietăți mistice, în perioada 6 - 7 iulie. În general, se crede că în acest moment, Mama Pământ dezvăluie secrete unei persoane, ajută să vadă viitorul, să scape de boli, să înceapă o nouă viață, să găsească dragoste.

Inițial, festivalul lui Ivan Kupala personifică victoria părții strălucitoare asupra forțelor întunecate. Simbolul său este un foc uriaș. Limbi de flacără ajung pe cerul nopții și străpung ceața. Odată cu adoptarea creștinismului, Kupala a început să fie considerat momentul în care forțele răului stăpânesc pământul. Sătenii nu s-au dus la culcare în acea noapte, crezând că ființele întunecate mergeau la vânătoare de suflete.

În tradiția ortodoxă, sărbătoarea coincide cu ziua lui Ioan Botezătorul, care, potrivit legendei, i-a tăiat capul. Acest sfânt este obișnuit să se roage pentru a scăpa de durerile de cap.

Există multe versiuni și legende despre originea numelui sărbătorii și zeitatea căreia îi este dedicată. În panteonul slav nu exista un astfel de zeu Kupala. Cel mai probabil, numele a apărut ca urmare a unei erori la rescrierea și decodarea documentelor antice. Judecând după riturile asociate cu focul, atunci, cel mai probabil, aceasta este ziua Soarelui.

Slavii au fost vânători, tineri și pastori. Vacanța este un tribut pe care l-au adus zeităților activității agricole. La această concluzie se poate ajunge studiind calendarul fermierilor slavi. Tradițiile sărbătorilor de primăvară care au supraviețuit până în zilele noastre, asociate cu natura naturii care moare și se ridică primăvara, confirmă această teorie.

În acest videoclip veți găsi informații detaliate despre istoria lui Ivan Kupala și despre ritualurile care au loc în această zi:

Numele original al nopții solemne nu a fost păstrat. Interpretarea modernă a sărbătorii lui Ivan Kupala este o simbioză a tradițiilor și credințelor creștine și păgâne.

În tradiția ocultă modernă, vacanța a primit o renaștere. În această zi, puteți ghici, încânta, efectua rituri pe persoana iubită, aflați viitorul și vă puteți schimba soarta.

Conform legendei, o ferigă înflorește în această noapte

Norocul

Acest ghicitor este o versiune de origine a ritului Kupala, asociat cu lăsarea coroanei să treacă prin apă. În cele mai vechi timpuri, fetele ghiceau astfel despre căsătorie și soarta lor viitoare. Luați două flori identice, atașați-le note cu numele și numele iubitului. Scufundați-le într-un bazin umplut cu apă. Dacă florile vor fi trase una de cealaltă, atunci relația voastră va fi puternică și este foarte posibil în curând căsătoria. Dacă plantele se risipesc în direcții diferite, atunci Soarta nu susține unirea voastră.

Când vine noaptea lui Ivan Kupala

Ivan Kupala - numele național al sfântului Ioan Botezătorul (înaintașul)profund venerat de toate bisericile creștine. Nașterea lui Ioan Botezătorul a fost sărbătorită inițial în jurul vremii solstițiului de vară, la care au fost cronometrate ceremonii populare în ajunul sărbătorii lui Ivan Kupala.

Cert este că data Nașterii Domnului Ioan Botezătorul a fost calculată pe baza mărturiei evanghelice a unei diferențe de vârstă de șase luni între acest profet și Iisuse Hristoase. Astfel, Nașterea lui Ioan s-a dovedit a fi aproape de solstițiul de vară, deoarece Nașterea Domnului Hristos se limitează la solstițiul de iarnă. Adică, sub semnul lui Isus, soarele devine mai mare și lumina zilei crește, iar sub semnul lui Ioan scade.

În Rusia, Ivan Kupala a fost asociat cu sărbătorile precreștine ale solstițiului de vară, care se reflectă în riturile nu prea modeste care au rămas în tradiția populară în această sărbătoare chiar și după adoptarea creștinismului.

Datorită diferenței de calendare, notează Biserica Ortodoxă Rusă Nașterea lui Ioan Botezătorul 7 iulie. (Bisericile occidentale au sărbătorit deja această sărbătoare pe 23 iunie). În consecință, pe 7 iulie are loc și o sărbătoare națională, Ivan Kupala. Kupala noaptea, sau Noaptea în ajunul lui Ivan Kupala e noapte în perioada 6 - 7 iulie.

Ritul de protecție asupra lui Ivan Kupala

În noaptea lui Ivan Kupala, se obișnuiește să se efectueze ritualuri pentru sănătate și protecție împotriva înfrângerilor forțelor întunecate. În zilele noastre, aceste ritualuri nu își pierd relevanța: o persoană este expusă unui impact negativ puternic al factorilor externi, pierde energie, se îmbolnăvește.

Ritul de protecție de pe Ivan Kupala poate fi de grup și individual. Riturile colective au mai multă putere: ele concentrează energia oamenilor cu gânduri similare.

Ceea ce este necesar pentru ritual:

 1. În avans, găsește un loc retras în poala naturii, lângă râu, unde nimeni nu poate interfera cu conduita vrăjitoriei.
 2. Dimineața devreme țese coroane de pe ramurile de mesteacăn. Numărul de coroane este egal cu numărul de persoane implicate în ritul de protecție.
 3. Cumpără trei lumânări pentru fiecare participant la acțiunea magică. Nu renunțați niciodată la achiziția unui atribut magic.
 4. La locul ritualului, legați lumânările de coroane ca un triunghi.
 5. Faceți un foc și stați în fața focului.
 6. Spune cuvintele vrajei.

Eu, sclav (nume), născut mamă, botezat de sfânta biserică, am pus amuleta pe mine și pe sclavii (sclavul) lui Dumnezeu (Dumnezeu) (numele celor prezenți). Foc Kupala! În numele lui Ioan Botezătorul, binecuvântați-ne și apărați-ne de dușmani și dușmani, de sabie și pistol, de suferințe și întristări, de durerile interioare. Convorbesc de la Dumnezeu lui Dumnezeu o barieră indestructibilă timp de un an. În numele tatălui și al fiului și al spiritului sfânt.

Sari printre flăcări. Vizualizați cum se formează un cocon strălucitor de culoare aurie sau roșie. Simbolizează protecția pe care o pune focul focului Kupala.

După curățare, înotați. Imaginează-ți că apele râului îndepărtează energia negativă din suflet și trup. După ce a mers pe uscat, citiți a doua parte a vrajei.

Așa cum Domnul a fost botezat în Iordania, așa și eu, slujitorul lui Dumnezeu (numele), m-am curățat de mătreață și crenguțe. Amin.

Se scaldă într-un iaz împreună, dar citesc separat amuletele.

După ce rostești o vrajă, aprinde lumânările atașate la coroane, eliberează-le în josul râului.

Privind luminile plutitoare, spuneți:

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Pe măsură ce o coroană intră în apă, astfel amuleta mea mă va salva. Amin.

Se crede că protecția pusă în această zi va dura exact un an - până în următoarea noapte magică.

Cum a fost sărbătorit Ivan Kupala în Rusia

Cea mai mare parte a sărbătorii a fost seara și noaptea. Strămoșii aveau însă tradiții în timpul zilei. În după-amiaza zilei de 6 iulie, au încercat să înoate înainte de apusul soarelui în rezervoarele naturale sau băile. În ultimul caz, trebuie folosite ierburi colectate în acea zi, care au fost înzestrate și cu proprietăți vindecătoare.

Spălarea a fost masivă, preferată de sursele sfinte - le era frică de sirene și alte spirite rele. Apa Kupalskaya a fost înzestrată cu proprietăți magice, vrăjitorii s-au acumulat pe tot parcursul anului următor. Se crede că orice apă în acest moment întinerește și îmbunătățește sănătatea. Conform legendei, înainte de ziua lui Ilyin, care conform calendarului ortodox cade pe 2 august, spiritele rele ies din rezervoare.

Ei credeau că în timpul solstițiului de vară, copacii se mișcă din loc în loc, iar plantele vorbesc între ele.

Această zi nu a funcționat. Aproape fiecare locuitor al satului colecta ierburi - credeau că puterea magică din Kupala crește. Au fost stocate pentru a fi vindecate de boli, pentru a se proteja împotriva vrăjitoarelor și a spiritelor rele, pentru întinerire și creșterea atractivității. Au făcut farmece din dezastre naturale, atacuri de prădători, daune și duhuri rele. Asigurați-vă că rupeți pelin, pentru a nu deveni victimă a unei sirene sau a unei vrăjitoare. De asemenea, au colectat rouă - au spălat-o pentru a-și păstra tinerețea și sănătatea și au presărat casa pentru a alunga insectele.

Tinerii și copiii s-au jucat, au luat parte la sport, au decorat case cu plante pentru a-i proteja de spiritele rele. Au fost luate dansuri rotunde în jurul focului de tabără copac kupalsky - decorate tăiate sau crescute într-un loc convenabil. Când au dat jos pe tăiat, la sfârșitul sărbătorii a fost înecat în râu sau ars.

O altă tradiție este să-i certăm și să-i păcălească în mod public pe acești semeni și locuitorii satelor vecine, care anul acesta au încălcat standardele morale acceptate în această zonă. Melodii compuse.

Până la apus, s-au făcut focuri pe dealuri. Tinerii au luat parte la festivități, dar toate femeile din sat trebuiau să se ducă la foc, altfel s-ar aștepta la acuzații de vrăjitorie neagră, biciuite cu urzici și bătute cu apă rece. De asemenea, noii căsătoriți și femeile care doreau să nască un copil în acest an au convergut și la focul Kupala. Mamele au încercat să ardă hainele copiilor bolnavi, astfel încât crenguța să plece.

Unul dintre bătrâni a luat foc. Focurile au fost ridicate, stâlpii cu roți, butoaie și craniul unui animal au fost instalați în centru.

Astfel de ocupații sunt comune tuturor slavilor estici, dar în funcție de regiune, tradițiile diferă, care sunt asociate cu focul Kupala. În Bielorusia, după-amiaza, companiile de tineret au umblat prin curți și au cerut lucruri inutile, apoi au fost arse. Pe lângă foc, roțile și butoaiele erau trădate de foc și le rostogoleau de pe dealuri.

Noaptea, fetele se întrebau pe coroane pe care le țeseau dimineața și se purtau pe cap toată ziua, iar seara au pornit râul și au prezis viitorul, urmărindu-l:

 • a navigat departe - la o viață lungă cu o persoană iubită,
 • înecat - fără noroc în dragoste,
 • o lumânare aprinsă simboliza timpul alocat al vieții,
 • a cărui coroană plutește mai departe va fi fericită.

Dimineața, focul de la focul Kupala a fost dus acasă. Lemnul de foc era aprins din el în sobă. Slavii credeau că acest foc va goli locuințele de tot ceea ce a acumulat pe parcursul întregului an. De asemenea, i se credea proprietatea de a alunga spiritele rele. Cenușa de la foc a fost transportată și în jurul caselor și depozitată până în anul următor. Are proprietăți puternice de protecție.

Istoria lui Ivan Kupala - o vacanță în forma în care a fost cu secole în urmă, incompletă fără rituri de căsătorie. În această zi, tinerii și fetele au ales căsătoriții. Cuplurile au sărit mâna pe o focă și au făcut schimb de coroane. Nuntile s-au jucat în cea mai mare parte după recoltă, iar potrivnicii au fost trimiși până la această dată. Ceea ce s-a întâmplat în vacanța de vară după răspândirea creștinismului este mai aproape de Ziua Îndrăgostiților.

Norocul pe ramurile de ferigă

Scoateți câteva ramuri ale plantei și legați o frânghie colorată pe fiecare. Numărul de sucursale ar trebui să fie egal cu numărul de pretinși. Apăsați-le pe fundul căzii sau bazinul adânc umplut cu apă. Eliberați-vă mâna și vedeți ce ramură apare mai întâi. Acesta va fi răspunsul la întrebarea cu care dintre bărbați merită să continue relația.

Pe o dorință prețuită

Ziua de vară este un timp de unitate completă cu natura, astfel încât fortunetelling-ul acasă nu este atât de popular. Cu toate acestea, există mai multe opțiuni. Una dintre ele este asociată cu florile. Anterior, în noaptea de Kupala, va trebui să colectați un mic buchet de ierburi și flori. În momentele în care vei smulge flori, gândește-te la dorința sau visul tău. Ar trebui să fii complet cufundat în gânduri și să nu contezi plantele, ci să le culegi mecanic. Când ajungeți acasă, ascundeți buchetul sub pernă și dormiți cu el. Dimineața, privește florile: dacă există doisprezece specii, atunci visul tău este destinat să devină realitate.

Povestirea populară în noaptea lui Ivan Kupala

În noaptea de 6 spre 7 iulie, se obișnuiește să se divinizeze, să se încânte și să se pună întrebări despre viitor. Întrucât aceasta este o sărbătoare dedicată unității cu natura și închinării spiritelor râurilor, pădurilor și focului, majoritatea ritualurilor se desfășoară în aer liber. Dar vrăjitoria de acasă nu este interzisă. În această zi, strămoșii noștri au pus protecție în locuință, au făcut farmece pentru animale, divinați și fermecați, astfel încât norocul să contribuie la toate eforturile.

Intimitate asupra lui Ivan Kupala

În perioada precreștină, sexul cu Ivan Kupala nu a fost reprobabil. Cuplurile s-au căsătorit în timpul sărbătorii ritului păgân. Astfel de căsătorii au fost considerate legale până în secolul X, odată cu apariția creștinismului în Rusia, tradiția a dispărut. Astăzi există zvonuri că era o obișnuință să faci sex cu prima persoană pe care a întâlnit-o în pădure în noaptea de Kupal și interzicerea refuzului său. Acest lucru nu este adevărat, dar nunțile cu singurătate ulterioară în natură sunt un fapt clar din viața rușilor.

Concepute asupra lui Ivan Kupala copiii au fost considerați norocoși. Au avut noroc în orice întreprinderi, astfel de oameni au avut o viață lungă și prosperă. Acum mulți cred că sexul cu Ivan Kupala vindecă bolile feminine, elimină problemele în relații și elimină frigiditatea.

Norocul

Seara, rupeți o plantă cu o rădăcină lângă casă. Aruncă-o cu atenție. După tipul de rădăcină, puteți determina care va fi mirele dvs.:

 • o rădăcină scurtă promite unui bărbat de vârstă mijlocie scăzut,
 • rădăcina răsucită promite un tânăr secret și laconic,
 • o rădăcină plană și netedă indică o întâlnire cu un tip deschis și prietenos,
 • rădăcina cu o pânză de toaletă promite unui mire încăpățânat care nu va lua în considerare părerea ta,
 • o rădăcină moale și suplă promite un tip moale și oarecum slab voit,
 • o rădăcină lungă și dreaptă înseamnă că mirele tău va fi înalt și minunat,
 • multe bucăți de pământ la rădăcină promit un tânăr bogat și generos.

Noaptea în ajunul lui Ivan Kupala

În tradiția populară, noaptea în ajunul lui Ivan Kupala (noaptea Kupala) este punctul culminant al verii, când se realizează ritualuri importante legate de apă, foc, precum și de plante și alte plante.

În această noapte în Rusia a fost considerat obligatoriu pentru toți adulții sănătoși, a fost o ceremonie de curățare pentru spălarea păcatelor și pentru a obține sănătate și noroc de apele vindecătoare. Se credea că în acest moment toate spiritele rele, în primul rând sirenele dizolvate, dormeau deja în fundul rezervoarelor până la cădere.Aceasta însemna că nimeni și nimic nu putea stârni și colora apa, pe care strămoșii noștri din această perioadă le-au înzestrat cu proprietăți vindecătoare și magice.

Înotul a fost efectuat conform anumitor reguli. Fetele care voiau să ademenească norocul și să se căsătorească cât mai curând posibil, s-au scăldat mai întâi singure într-un loc retras. Acolo, doar cele înguste le-au putut găsi, cu care frumusețile puteau fi de acord în prealabil cu privire la locul de baie. Această scăldat a fost destul de castă - tinerii s-au scăldat împreună, dar în haine (ca în ziua precedentă înainte Costum de baie Agrafen).

Apoi a început scăldarea în masă și nu au existat libertăți aici, în special, în unele locuri, fetele înotau goale. În unele locuri, fetele și băieții se îmbăiau dezbrăcați împreună.

În noaptea de la Kupala a fost plăcut ca fetele să aleagă singure un „logodnic”, cu care trebuiau să înoate împreună, să sară peste un foc și să execute alte rituri. „Soții” au schimbat coroane rituale în noaptea de la Kupala, împreună au căutat misterioasa (inexistentă) floare de ferigă și așa mai departe ... Notă, tradiția slavă le-a permis fetelor din mediul rural să-și gestioneze libertatea, inclusiv sexuală, într-o măsură destul de mare, dar în viața de familie rusă. femeii au fost impuse restricții severe.

(Într-un mediu educat, regulile erau opuse: o tânără nobilă necăsătorită trebuia să se comporte cât mai modest și strict, dar în viața de familie adulterul era condamnat, dar nu prea grav).

Biserica oficială a condamnat sever libertățile kupale ale oamenilor, iar „libertinii” au fost persecutați și ar putea fi pedepsiți sever pentru demonicism și păgânism (acest lucru este, de exemplu, reflectat în film Andrei Tarkovski „Pasiune pentru Andrei”, unde a fost organizat un raid pentru participanții la Merrymaking Kupala).

Înotul în ape deschise în Rusia a fost răspândit Costume de baie Agrafen (Ajunul lui Ivan Kupala) până Ilyina zilei (2 august). Se credea că, după 2 august, apa deschisă a devenit rece și necurată, iar înotul nu mai era permis.

Pe avere

Următoarea relatare a averii este legată de bunăstarea materială, care este deosebit de relevantă pe vremea noastră. Înainte de a merge la culcare, trebuie să vă strângeți toți banii: nu uitați de un ban, inspectați cu atenție toate portofelele și buzunarele. Puneți bani lângă patul vostru și, adormind, imaginați-vă cât de bogat sunteți. Dimineața, nu te ridica din pat: ia notițe și numără-le. Dacă te rătăciți, este în regulă, principalul lucru este ca facturile să pâlpâie în mâinile tale.

Ritul prosperității în casă

Proprietățile magice ale ierburilor și florilor sunt folosite pentru curățarea spiritelor rele acasă, pentru întărirea bunăstării materiale și pentru armonizarea relațiilor de familie. Cum se desfășoară ceremonia:

 • înainte de vacanță, ridicați frunzele trandafirului sălbatic, urzică, ciul și alte plante cu spini ascuțiți și frunze arzătoare,
 • arde-le în pământ
 • stropiți pragul casei sau apartamentului cu cenușa rezultată,
 • Nu uitați de pervaz - sunt tratate și cu cenușă.

Acest ritual neutralizează energia negativă acumulată de-a lungul anului în casă și ajută la construirea relațiilor în familie.

Foc și coroane în noaptea lui Ivan Kupala

în afară de apă, a fost considerat cel mai important element din noaptea lui Ivan Kupala focul. Prin urmare, mai aproape de apusul soarelui, în bălțile deschise, oamenii aprindeau focuri, prin care toată lumea trebuia să sară. Focul, ca și apa, era considerat a fi curățător, așa că o săritură printr-o focă era rituală și, de fapt, obligatorie.

S-a asigurat în special că toate fetele și femeile din sat au trecut prin acest rit: cele care erau speriate sau refuzate puteau fi cenzurate și chiar pedepsite ca necurate sau angajate în vrăjitorie.

Tinerii care s-au angajat ritual într-o noapte Kupala au sărit peste foc, ținând mâinile. Semnul spunea: dacă nu și-au deblocat mâinile în săritură, înseamnă că adevărata nuntă va urma în curând „nunta” Kupala.

Un alt simbol al nopții Kupala - ierburi și, în general, toate plantele pe care strămoșii noștri le-au considerat înzestrate cu putere vindecătoare. De aici tradiția: țesut pe Ivan Kupala coroane de flori, schimbă-le și lasă-le prin apă. Această tradiție, împreună cu scăldatul într-o noapte Kupala, este încă răspândită.

La starea de bine în casă

De asemenea, pe 7 iulie, puteți colecta frunze de măceș, urzici și alte plante înțepătoare. Trebuie să fie arse și cenușa stropită în pragul casei tale și așezată de-a lungul ferestrelor. Deci îți protejezi casa de forțe întunecate și nenorociri. În plus, un astfel de ritual ajută la stabilirea afacerilor inimii.

Norocul

Metoda este potrivită pentru cei care cred în puterea ierburilor și plantelor. Adună un buchet de flori sălbatice în ziua de vară: margarete, flori de porumb, albastre. Nu uitați de pelin - aroma sa amarigantă astringentă sperie spiritele și purifică aerul.

În noaptea de 7 iulie, pune-le sub pernă. Dimineața, când te trezești, numără florile. Ar trebui să existe 12 specii. Dacă numărul se potrivește, dorința se va realiza într-un an.

Purificarea prin foc și apă

Sări peste un foc scutește de negativitate și de boli dobândite pe parcursul unui an. La foc vor arde ce vrei să scapi. Scrieți pe o bucată de hârtie toate problemele și ardeți în focul lui Kupala. Când este posibil să participați la un dans rotund în jurul focului, în acel moment în șoaptă, cereți noroc de la foc - chiar funcționează.

În timpul zilei, faceți o baie într-un iaz natural, mergeți la baie sau duș de la primăvară. Este bine când dimineața poți să aduni rouă și să-i speli fața și mâinile, să stropești vesela, pereții casei și patul. Sau extrageți apa dintr-o fântână sau izvor pentru o utilizare viitoare - ridică starea de spirit și îmbunătățește bunăstarea. Iar când în apa magică țineți toată noaptea festivă a monedei și nu o cheltuiți, averea va veni în casă.

Nu evitați spălarea la Kupala - hainele vor ajuta împotriva bolilor.

Norocul

Scoateți câteva lame cu flori de iarbă, dintre care una va simboliza persoana de care sunteți interesat, iar cealaltă - voi înșivă. Șoptiți peste ei:

„Micii alunițe se îndoaie, îmi arată soarta, prevestesc o întâlnire sau despărțire cu un mire. Îl numesc pe cel mai mic după numele meu (nume) și cel mai mareîn numele logodnicului meu (nume). "

Introduceți lamele de iarbă în orice slot de lângă pragul casei. Uită-te la ele dimineața. Dacă lamele de iarbă sunt îndoite într-o parte, așteptați dezvoltarea relației voastre. Dacă s-au aplecat în direcții diferite, vor exista obstacole în calea vieții voastre. Dacă o lamă de iarbă s-a îndoit, așteptați o a treia persoană care va încerca să vă împiedice sentimentele.

Interzicerea lui Ivan Kupala

Se credea că, deși toate spiritele rele de pe Ivan Kupala erau deja adormite, spiritele rele erau foarte active și vânau pentru a dormi. Prin urmare, în general, era interzis să dormi în noaptea Kupala.

De asemenea, tradiția spune că în Ivan Kupala și în ajunul acestei sărbători nu puteți da nimic, vinde sau da bani în împrumut, altfel familia ar putea sărăcească. Împrumutul nu a fost permis niciodată, iar banii găsiți pe drum nu au putut fi strânși niciodată.

În plus, în noaptea Kupala au sfătuit copiii, femeile însărcinate, vârstnicii și bolnavii, să stea departe de apă.

Ritual pentru prosperitate și bogăție în casă

Înainte de a merge la culcare, numărați cu atenție banii pe care îi găsiți în casă. Nu uitați de un bănuț sau de un rublu - acest lucru este important! Verificați portofelele, buzunarele și unghiurile. Ar trebui să fie luați în considerare toți banii - de orice valoare, inclusiv moneda.

Mergând la culcare, puneți toți banii disponibili lângă pat: pe noptieră sau lângă pernă. Imaginează-ți că TREI sunt fabulos de bogați: în casă există tot ceea ce îți dorește inima și bogăția crește la fiecare oră.

Dimineața, când te trezești, ia monede și facturi în mână, numără-le. Dacă vă pierdeți - este în regulă, procesul de numărare a numerarului este important.

Din acest videoclip veți afla ce ritualuri sunt utile pentru a realiza în noaptea lui Ivan Kupala:

Rituri de protecție

În noaptea Kupala, ei dețin un rit puternic de protecție. Este efectuat de o singură persoană și un grup. Ridicați un loc pustiu lângă râu, astfel încât nimeni să nu interfereze cu vrăjitorie. Dimineața, fiecare participant la ceremonie țese o coroană de crengi de mesteacăn și primește, de asemenea, trei lumânări în biserică. Reține Când cumpărați, nu puteți lua schimbări.

Lumânările sub formă de triunghi sunt atașate la coroana, care se face la locul ritualului. Ei fac foc, stau în fața lui la miezul nopții și citesc:

Eu, sclav (nume), născut mamă, botezat de sfânta biserică, am pus amuleta pe mine și pe sclavii (sclavul) lui Dumnezeu (Dumnezeu) (numele celor prezenți). Foc Kupala! În numele lui Ioan Botezătorul, binecuvântați-ne și apărați-ne de dușmani și dușmani, de sabie și pistol, de suferințe și întristări, de durerile interioare. Convorbesc de la Dumnezeu lui Dumnezeu o barieră indestructibilă timp de un an. În numele tatălui și al fiului și al spiritului sfânt. Amin.

Sari peste un foc și roagă toți să pună protecție pentru a o face. Când sar, își imaginează cum apare un cocon în jur, care este format din focul Kupala. Apoi se scaldă în râu și își imaginează cum apa spală tot negativul. Când ies, spun:

Așa cum Domnul a fost botezat în Iordania, așa și eu, slujitorul lui Dumnezeu (numele), m-am curățat de mătreață și crenguțe. Amin.

Toată lumea se scaldă în același timp și toată lumea citește cuvintele pentru sine. Apoi aprind lumânări pe o coroană și o lasă să curgă cu cuvintele:

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Pe măsură ce o coroană intră în apă, astfel amuleta mea mă va salva. Amin.

Această conspirație este valabilă timp de un an, până a doua zi a lui Ivan Kupala.

Norocul cu lumânări

Turnați apa într-un bazin și așezați patru lumânări mici pe suprafață, ceea ce va însemna sănătate, noroc, dragoste, bani. Luminați-le și vedeți în ce ordine se ard. Nu uitați să le etichetați pentru a nu greși. Acea lumânare care se arde mai întâi va însemna noroc în sfera pe care o simbolizează.

Semne și povestire de avere pe Ivan Kupala

Semnele Kupala și povestirea averii, desigur, sunt asociate cu apa, focul și plantele. A fost considerat un bun augur pentru a face baie: dacă scăldatul a avut succes și chiar și cu cel „restrâns”, atunci anul va fi bun, bolile nu vor rămâne, iar căsătoria este chiar după colț.

Saltul prin foc era la fel de important. Sărind, fetele au făcut o avere și o viață de familie viitoare. Am sărit cu „Kupalsky îngustat”, fără să-mi întind brațele - nunta este înainte.

Ea a dat drumul mâinii tipului - nu este alegerea ta.

Mi-a fost teamă să sar peste foc - așteptați probleme.

Sari, arse - trebuie să fii în gardă, ei pot aștepta nevinovăție și boală.

Pentru fortunetelling, au fost utilizate și coroane de ierburi de câmp. Cu ajutorul unor coroane, fetele și-au făcut planuri pentru o viață restrânsă și viitoare. A fost necesar să se apropie de apă și, ca din întâmplare, să arunce o coroană din cap: unde a înotat - de acolo va veni mirele.

Învârteți-vă din loc - priviți în jur, poate îngustați undeva în apropiere. S-a rupt sau s-a înecat - timpul căsătoriei nu a venit încă, puteți face o plimbare un an.

Norocul principal în noaptea de Kupala a fost considerat a fi floarea de ferigă apreciată, care va îndeplini toate dorințele. Dar această fortunetelling a avut mai mult un caracter ritual și a făcut posibilă cuplurile îndrăgostiți să se retragă în iarba pădurii.

În plus, în noaptea dinaintea lui Ivan Kupala, alte semne și vestirea averii erau comune, asemănătoare cu cele folosite pentru Crăciun, Bobotează și Treime.

Povestirea despre logodnici pe Ivan Kupala

Esența sărbătorii este unitatea cu natura și în căutarea unui suflet pereche, o persoană care va deveni un tovarăș credincios, aliat sau iubit. Noaptea magică de iulie vă va ajuta să găsiți fericirea și liniștea. În Rusia, fetele și băieții obișnuiau de această dată să contureze o viață de familie fericită.

Într-un vis

Norocul în vis este unul dintre cele mai populare. Una dintre ele este destul de simplă: înainte de a merge la culcare, cereți-i logodnicului să vă pieptene părul. Trebuie să ascundeți pieptenele sub pernă, iar dimineața să priviți: dacă obiectul a rămas în același loc în care a fost așezat, atunci fata nu va vedea căsătoria în anul următor. Dacă pieptenele s-ar întoarce în direcția opusă sau nu s-ar culca deloc sub pernă, atunci cel îngust a venit noaptea, iar căsătoria s-ar întâmpla cu siguranță.

Un mare ajutor în această noapte poate face cărți. Alege patru regi de pe punte și ascunde-i sub pernă. Cărțile ar trebui să fie la același nivel și să se întindă într-un rând egal. Dimineața, aruncați o privire la care dintre cărți va fi cea mai mică. Dacă regele este o cruce, atunci soțul va fi bogat. Dacă este de vârf, va fi mult mai în vârstă decât tine. Dacă este un tamburin, soțul va fi foarte iubit, iar regele inimilor îi promite un soț chipeș și tânăr.

Noroc despre ceară de lumânare

Pentru a vă spune averea veți avea nevoie de cinci lumânări bisericești din ceară naturală. Ține-le în mâini, astfel încât să fie saturate de energia ta. Alternativ se aprind lumânări și se toarnă ceară pe hârtie cu cuvintele:

„Aprind prima lumânare; vreau să-mi cunosc bogăția. A doua lumânare vă va povesti despre noroc. Al treilea sfeșnic va arăta restrânsul, al patrulea - sănătatea, a cincea va arăta viitorul apropiat, ascuns în spatele zilei de întoarcere. ”

Aruncă o privire la ceara vindecată. Ferește-te de cruci, petele similare cu contururile încețoșate ale unui bărbat în glugă, obiecte ascuțite (cuțite, ace, foarfece) - aceste figuri promit probleme.

O combinație bună care promite bunăstarea financiară va fi cifrele asociate cu banii. Poate fi un portofel, monede și alte modele care amintesc de bogăție și prosperitate.

Un semn norocos este și modelele unui potcoav, trifoi, clopot. Dragostea cel mai adesea revine sub formă de inimă sau inele. O sănătate bună prezintă modele de ierburi, animale mari, fructe sau legume.

Toate formele pe care le primiți pot fi diferite, așa că folosiți-vă intuiția. Te va ajuta să descifrezi tiparele. Dacă credeți că, în afară de bloturile fără chip, nu este nimic de luat în considerare, atunci Soarta își păstrează secretele, iar acele evenimente din fața dvs. vă așteaptă, calea către care trebuie să alegeți în viitorul apropiat.

Pe ceara

Este simplu: trebuie să veniți la templu, să aprindeți o lumânare și, din partea de jos a inimii voastre, cereți lui Dumnezeu să vă întâlnească dragostea în anul care vine. Nu este nevoie să lăsați o lumânare în biserică: luați-o cu voi și topiți-o acasă. Ceara rezultată trebuie turnată într-un recipient cu apă rece. Acum priviți cu atenție desenul: dacă pare o inimă, apoi o inimă, atunci dragostea vă așteaptă, dacă sunt ca florile, dar veți întâlni un nou admirator și dacă este un inel, atunci este aproape de nuntă.

Conspiratii la baie

Recoltarea ierburilor este o parte integrantă a sărbătorii. Încercați să găsiți o ferigă magică, aceasta se face până la miezul nopții. Căutați zorii placă de iarbă (lingonberry), slump iarbă (crin de apă), elecampane, pelin și urzică. Sunt realizate amulete, amulete pentru dragoste și eliminarea obstacolelor.

Vestirea despre bunăstarea familiei

Aprinde o lumânare roșie, privește în flăcări și gândește-te la soț / soție. Apoi se scurge cu ceară de două ori. Pe o picătură, scrie scrisoarea numelui tău, pe cealaltă - iubitul tău. Marcați cu atenție picăturile pe suprafața apei. Dacă până dimineața ambele picături se mențin pe linia de plutire și sunt aproape, atunci iubirea în cuplul tău este puternică și totul va fi în siguranță în familie. Dacă o picătură este în partea de jos, așteptați-vă la trădare. Ambele picături s-au înecat - așteptați probleme grave în relație. Scade la linia de plutire, dar sunt departe unul de celălalt - separarea se apropie.

Orice declarație de avere trebuie realizată singură și concentrată pe cât posibil. Și pentru ca dragostea ta să nu treacă, folosește șoapte inofensive, care sunt sporite prin magia unei nopți festive. Vă dorim mult noroc și nu uitați să faceți clic pe butoane și

Norocul

Ritul este potrivit pentru cei care frecventează biserica. Înainte de vacanță, mergeți la templu, puneți o lumânare la icoana care vă place. Cere sincer Puterilor Superioare să trimită dragoste. Nu lăsați o lumânare, luați-o cu voi. Topiți ceara acasă, turnați-o în apă rece.
Aruncați o privire la imaginea rezultată:

 • inel - pentru nunta iminentă,
 • ceară în formă de floare pentru un nou fan,
 • inima - o întâlnire neașteptată și o aventură de dragoste.

Pe o coroană

Acesta este un ritual foarte vechi și frumos. În noaptea Kupala trebuie să țeseți o coroană de flori sălbatice și de pădure.Înainte de apusul soarelui, coroana trebuie pusă pe râu. În urma lui, roagă-l să se întâlnească cu iubita lui.

 1. Cu siguranță vă veți întâlni logodnicul dacă coroana nu s-a întors și a plecat
 2. Căsătoria nu se pune problema dacă coroana a revenit la țărm,
 3. O coroană poate naviga spre malul opus. Acest lucru sugerează că persoana iubită este undeva departe și trebuie să-l găsești,
 4. Dacă a rămas doar în mijlocul râului, atunci următoarele douăsprezece luni vor avea succes, dar este puțin probabil să vă întâlniți iubita.

Pe iarbă

Conspiratii pe Ivan Kupala vor ajuta in cursul anului urmator. Vorbește colectat în dimineața zilei de 6 iulie biruind iarba.

Conduc într-un câmp curat, iar într-un câmp curat crește iarbă cu vedere. Învinge iarba! Nu te-am udat, nu te-am născut: Mama Pământ te-a născut, fete cu părul simplu, femei înrolate de tine te-au udat. Învinge iarba! Vei învinge oamenii răi: ei s-ar gândi faimos la noi, nu ar crede rău: alungă vrăjitorul ovarului. Învinge iarba! Învinge-mă cu munți înalți, văi joase, lacuri albastre, maluri abrupte, păduri întunecate, cânepă și punți. Te voi ascunde, iubitor de iarbă, de inima zeloasă în tot drumul și pe toată calea.

Șezutul cu iarbă răcit este transportat cu tine și trebuie să fie dus într-o călătorie lungă.

Noroc

Această povestire a averii este primordial slavă. Rădăcinile sale se remarcă în secole în care strămoșii noștri păgâni s-au închinat forțelor naturii și și-au pus speranțele în protecția lor în afacerile inimii.

Cu o oră înainte de noaptea magică țesem o coroană mare de flori sălbatice. Ar trebui să aibă cel puțin șapte plante și plante diferite.

Înainte de a apune soarele peste orizont, eliberați coroana în josul râului:

 • o ghirlandă de flori a navigat departe - veți întâlni cu siguranță persoana iubită anul acesta,
 • coroana a revenit sau a rămas în loc - nu te gândi încă la căsătorie,
 • dacă florile au bătut în cuie în partea cealaltă a râului - mierea este undeva departe și mai trebuie să-l găsești,
 • coroana a rămas în mijlocul iazului și nu a navigat nicăieri - anul va avea succes, dar iubirea nu va apărea la orizont în viitorul apropiat.

Pe rouă: sănătate și frumusețe

Aduna roua pe un prosop curat și spune înainte de spălare:

Puterea regelui, puterea pământului! Oferă frumusețea tinereții infinite, eterne. Amin.

Kupala tratează roua bolile feminine. Pentru a face acest lucru, colectați pe un prosop curat și calomnie:

Pe măsură ce focul curăță și devorează totul, la fel ar fi ca această rouă să se spele și să devoreze întreaga boală. Cum să nu rezistați unui fluturaș zburător, unui trântor târâtor sau a unui cal săritor în galop înaintea unei furtuni grozave, așa că nu rezistați la boli-boli înainte de cuvântul meu puternic. Cheie, blocare, limbă. Amin. Amin. Amin.

Ștergeți corpul cu un prosop umed. Faceți acest lucru atunci când rostiți o conspirație.

În rouă, este udată și o nouă cămașă de noapte și apoi se citește un complot de frumusețe:

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.
Adunați roua și frumusețea.
Întinde-te, frumusețe, pe corpul meu, pe fața mea.
Așa că frumusețea mea arde cu lumină strălucitoare
Așa că oamenii cinstiți mă privesc, mă admiră,
Am admirat albul feței
Simțirea subțire a devenit admirată.
Voi ieși ca scara - să nu fiu egală cu mine printre femei!
Acum, pentru totdeauna, pentru totdeauna.

În timp ce înot

Conform tradițiilor străvechi, Kupala trebuie să înoate în rezervoarele naturale: râuri, lacuri, mări. Spray-te pe tine și repetă de nouă ori pentru fericire și noroc:

Primul copac este Ilyin, al doilea copac este kupore. Al treilea este prefăcut, ascultător de Domnul Dumnezeu. Așa că Fericirea îmi este supusă (nume). Sub un copac fictiv, supus Domnului Dumnezeu, crește o ferigă cenușie. Sub acea ferigă albastră trăiește o mare fericire. Crește, crește, cade la corpul meu. Cine cunoaște conspirația lui Ivanov, citește de nouă ori în ziua lui Ivanov, cum se lipește această apă, fericirea și norocul. Îmi închid cuvintele, îmi închid treburile. Cheie, blocare, limbă. Amin. Amin. Amin.

Sari de pereche

O astfel de săritură este cea mai dificilă parte a ritualului, partenerii trebuie să aibă încredere reciprocă complet. Pune-te la un val, îmbină-te într-o singură grabă.

Cum se interpretează rezultatele:

 1. Dacă fata și tânărul nu și-au deschis degetele în săritură, le este garantată o logodnă timpurie și o nuntă. Cu cât mai multe scântei se ridicau din flacără, cu atât mai bine.
 2. Există puține scântei - așteptați-vă probleme în pregătirea sărbătorii.
 3. Tipul și fata și-au deschis mâinile - nu va exista o căsătorie oficială.
 4. Cu cât saltul este mai mare, cu atât este mai fericit și mai reușit anul.

În toate religiile, focul este un simbol al purificării. Saltul printr-un foc arde energie negativă, purifică aura. Flăcările au tăiat gândurile rele, ameliorează tensiunea. Un alt sens al focului este lumina și cunoașterea.

Prin salturi de pereche

Salturile în pereche erau considerate cele mai dificile. Pentru ei, trebuie să ții mâna și să accelerezi împreună. Complexitatea lor este că trebuie să prinzi ritmul altei persoane, așa cum spun ei, pentru a fi pe aceeași lungime de undă cu el. Norocul poate fi oricare:

 • dacă în timpul saltului tipul și fata nu și-au despărțit mâinile, atunci va fi în curând o nuntă. De asemenea, este necesar ca scânteile să le „însoțească”,
 • dacă nu ar exista scântei, atunci curând vor începe pregătirile pentru nuntă. Cu toate acestea, agitația nunții poate fi asociată cu probleme,
 • dacă cuplul și-a întins brațele și nu a apărut nici o scânteie după ele, atunci se vor confrunta cu o căsătorie civilă,
 • un salt înalt, fără scântei și atingeri de flacără, promite un an plin de sănătate și mult noroc.

Mult noroc

Nu s-au dus la culcare la Kupala, în zorii zilei de 7 iulie au fost atrași de noroc:

Soarele este senin, soarele este roșu, se va ridica pe cer, îmi va aduce un mare noroc.
I-am văzut prima dată razele, acum am devenit cel mai norocos.
Voi reuși, fericirea mea va crește.

Este citit de șapte ori.

Spunerea averii în cercuri

Această poveste poate fi realizată atât în ​​iaz, cât și acasă. Dacă ghiciți acasă, atunci într-un rezervor mare și larg, trebuie să atrageți apă. Este important ca apa să nu fie apă de la robinet, ci dintr-un râu sau lac. Trebuie să-i șopți dorința peste ea, apoi să arunci o mică piatră. Numărați cercurile: dacă există un număr impar dintre ele, atunci dorința nu va fi îndeplinită. Dar dacă este chiar, atunci bucură-te: în anul care vine visul este destinat să devină realitate.

Pe ferigă

Pentru această veste veți avea nevoie de mai multe ramuri de ferigă. Numărul lor depinde de câte persoane ghiciți. Fiecare ramură trebuie să i se dea numele potențialului său tip: pentru a nu fi confundați, pot fi notate cu fire colorate. În apropierea malurilor unui râu sau lac, apăsați ramuri spre fund cu mâna, apoi îndepărtați-vă brusc mâna. Soarta ta este tipul a cărui ramură va ieși mai repede decât oricine.

Pe o camomilă

Turnați apa într-un vas superficial, dar larg și aruncați două margarete acolo (tulpinile trebuie mai întâi sfărâmate). Dacă marginea se estompează în direcții diferite, atunci tu și iubitul dvs. va trebui să se despartă. Dacă, dimpotrivă, rămân aproape de apă, veți fi împreună pentru tot restul vieții.

Pe arțar

În noaptea de Kupala, trebuie să mergi pe arțar și să ridici o frunză căzută lângă ea. Este necesar să numărați colțurile ascuțite. Visul tău se va realiza dacă există un număr egal de ele. Dacă dimpotrivă, atunci, din păcate, speranțele tale nu se vor realiza.

Pe mesteacăn

Este necesar să alegeți ramuri mici de mesteacăn: trebuie să existe șapte dintre ele, iar lungimea este aproximativ aceeași. Amestecați-le și selectați unul fără a căuta. Priviți bine: dacă este neted, chiar și fără tuberculi, atunci viitorul vostru va fi.

Cunoașteți fapte interesante despre ghicitul la Ivan Kupala? Dacă da, atunci împărtășiți cu utilizatorii noștri în comentariile din articol.

Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru o cină de gală, atunci bineveniți în catalogul nostru: aici veți găsi cele mai bune restaurante și cafenele din Kiev cu fotografii, descrieri și recenzii reale ale clienților.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

În secțiunea noastră obișnuită veți găsi și mai multe texte despre sărbătorile profesionale și publice.

Vestirea despre frunze de ferigă

Pentru această poveste, alegeți frunze de ferigă în funcție de numărul solicitanților pentru o mână și o inimă.

 • Dați fiecărei frunze un nume pentru un iubitor sau un potențial fan,
 • marcați-le cu fire colorate pentru a nu vă confunda,
 • coborâți feriga în apă și împingeți-o spre fund,
 • frunza care apare mai întâi este viitorul soț.

Frunzele de pădure sunt ușor de recunoscut prin forma lor caracteristică.

Norocul pe păpădie

La miezul nopții pe Ivan Kupala, găsește un păpădie care s-a stins deja. Faceți o dorință și suflați brusc pe floare. Dacă parașutele zboară - planul se va realiza în curând.

Faceți o dorință și suflați pe o floare pufoasă

Mult noroc

Gătiți puiul într-o noapte Kupala. Înfășurați într-o eșarfă cap nou, coborâți cu apă clocotită cu aceste cuvinte:

Cine mănâncă îmi va oferi fericire, măreție, putere. Amin.


După ce lăsați tigaia cu pui pe aragaz, mergeți la ea pentru a se îndepărta de pe foc. Măsurați timpul mediu de gătit, asigurați-vă că bulionul nu inunde arzătorul. Când puiul este gata, opriți aragazul, dar nu scoateți pasărea din tigaie până dimineața.

În dimineața zilei de 7 iulie, scoateți-o de pe eșarfă, împachetați-o în orice mod. Și mergeți la biserică, dați puiul săracilor. Nu puteți bea și mânca. În șase și șapte iulie, precum și la trei zile după vacanță, nu dați nimic de acasă - veți pierde fericirea.

Vraja de dragoste pe ferigă

Pentru a implementa planul, retrageți-vă în pădurea de noapte, găsiți o tufă de ferigă și alegeți câteva tulpini. O condiție importantă: trebuie să faceți acest lucru singur, departe de ochii indurerați. Apoi stai cu spatele la aspen și biciuiește-te ușor cu aceste frunze pe corp, ținând feriga în mâna dreaptă.

În același timp, strigă următoarele cuvinte:

Pe măsură ce iarba se usucă, pe măsură ce se usucă, așa și tu, draga mea (numele bărbatului), se va usca până când vei fi cu mine.

Spuneți complotul de trei ori. Apoi legați frunzele de copac. Depărtați-vă de locul divinității fără a privi înapoi. Nu poți spune niciun cuvânt până în zori, atunci magia va funcționa.

Pentru bani

Adună monede de argint, spală-le și rostește o conspirație:

Cum le place oamenilor iubirea de aur și argint
Așa că banii să nu uite portofelul,
Ei vin la mine, stick și pester.
În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.

Acum și în vecii vecilor.

La foc și la iubire

Când o persoană iubită este prezentă la festivitățile Kupala, lăsați-l pe un foc. Privește focul și vorbește astfel încât nimeni să nu te audă:

Focul arde fierbinte, noaptea se va lumina, secretul iubirii
Mă va ajuta să deschid (nume) să mă învrednicesc.
Imediat ce ne unim cu mâinile, vom turna dragoste pasională.

Focul ne va ține dragostea împreună, va conecta inimile noastre pentru totdeauna.

Persuadați-vă să sari peste un foc sau să trageți într-un dans rotund, astfel încât să vă țină mâna. Există o vrajă similară de dragoste și pronunțată pe râu:

Apă, apă! Spălați-ne trupurile și sufletele, deschideți-ne inima (numele) pentru dragoste.
Așa că, de îndată ce se cufundă în tine, se întoarce către mine cu suflet și trup.

Pe măsură ce intrăm împreună, vom trece prin viață împreună.

Apoi intră în râu cu cel pe care îl iubești.

Pentru a se proteja de soț

Că soțul nu a jignit, există o conspirație antică eficientă. Citiți la Kupala miezul nopții. Îi va lua tricoul. Așezați-vă în prag, stați cu picioarele și spuneți:

Mulțumesc Domnului
Pacea să fie în pragul meu
Apa stinge focul
Iar tu, slujitorul lui Dumnezeu (nume),
Nu mă atinge, slujitor al lui Dumnezeu (nume)!
În numele Tatălui și al Fiului
Și Duhul Sfânt.
Acum și pentru totdeauna Și pentru totdeauna.

Pune cămașa soțului tău a doua zi.

Din dor

Ivan Kupala este un timp pentru văduvă sau văduv să se osândească de la dorul după o persoană iubită decedată. Adună sunătoare pe timp de noapte și țese o coroană de flori din ea. Aruncă în râu cu aceste cuvinte:

Mama este un râu rapid
Țărmurile nisipoase
Ia o mustă de la mine
Și liniștește-mi tristețea melancolică.

Reteta 1

Tradiția de a prepara o poțiune de dragoste există în toate practicile ezoterice. Ritualuri magice similare existau deja în Egiptul antic și cu mâna ușoară a reginei Cleopatra dispersată în întreaga lume:

 • alege 13 ierburi diferite pe care le-ai dori pe câmp,
 • în drum spre casă, ridicați cât mai multe pietricele mici pe drum,
 • puneți pietre și iarbă într-un bol adânc și turnați apă curată,
 • puneți pe foc și lăsați bulionul să fiarbă.

Zorii în al nouălea cer v-au trimis (numele oamenilor) la mine. Dacă voi găti o poțiune de vrăjitorie, atunci voi atrage orice bărbat chipeș pentru mine. 13 ierburi, 13 pietre, adu 13 draci la mine. Hei dracu frați, vino aici. Vezi cum fierbe apa mea magică. 13 diavoli, 13 frați, veniți și mă serviți (numele vostru). Cât de fierbinte este această apă, cât de puternice sunt pietrele, la fel vor fi cuvintele mele fierbinți și sculptate. Apariți-vă, apareți înaintea mea, mergeți la cel restrâns și nu-l lăsați până nu va fi cu mine. Așa cum a spus, așa se va întâmpla. Amin.

În timp ce poțiunea fierbe, agită-l de treisprezece ori în sensul acelor de ceasornic. Se toarnă bulionul prin care trece cel mai des iubitul. Acum, acest om nu va merge nicăieri - căile voastre-drumuri sunt întotdeauna împletite.

Reteta 2

O altă rețetă simplă și eficientă pentru o poțiune de dragoste care poate fi făcută pe Ivan Kupala:

 • trifoi, iarbă de cuc, lacrimi și ciulin,
 • puneți plantele într-un vas și duceți la fierbere.

Imediat ce apa cu ierburi începe să fiarbă, spuneți:

Pe măsură ce poțiunea mea fierbe și fierbe, tot așa, în inima ta vei avea acum sentimente pentru mine (nume). Așa cum toți oamenii iubesc pajiștile și câmpurile, așa (numele) mă iubesc nespus. Poțiunea mea, ia dopeul de iarbă, ia-o pe toate de pe câmpuri, ia ceața de pe luncă. După cum spun, se va întâmpla. Amin.

Dă lichidul pe care îl bei persoanei dragi (mire sau soț). Se credea că după ce un om va gusta drogurile, va deveni amabil, grijuliu, sensibil și blând. Nici măcar nu se va gândi la înșelăciune.

De la înec

O fac în fiecare an. Și pentru o altă persoană - mamele pe vremuri copiii vorbeau astfel:

Iisus Hristos a umblat pe apă.
Deasupra valurilor și deasupra valurilor.
Domnul este întotdeauna cu noi.
Domnul ia
Slujitor al lui Dumnezeu (nume)
Sub aripa ta
Sub tutela sa.
Mătură valul
Și peste valuri.
scut gradina de legume
Din abisul apei
Din utopia rea.
Cuvântul este puternic
Credința este veșnică.

Rit cu roua Kupala

Roza colectată dimineața este plină de proprietăți vindecătoare și magice. Bunicile noastre au folosit umiditatea matinală pentru a întineri, a aduce fericirea și atractivitatea feminină la viață.

 1. Ridicați-vă cu primele raze ale soarelui.
 2. Se agită umiditatea proaspătă din iarbă într-un vas. Nu folosiți un bol sau un bol în scopuri casnice. Trebuie să fie nouă.
 3. Fa fata spre est si spala-te cu roua colectata. Clătește-ți mâinile în ea.

Vorbesc (nume). Pe măsură ce roua se va usca la soare, la fel și lăsați (numele) să se usuce fără mine. Să suspin, îmi amintește tot timpul. Îmi spăl fața de rouă, invoc dragostea în viața mea. De acum înainte, eu (nume) cu (nume) voi rămâne pentru totdeauna și la nesfârșit, atâta timp cât există rouă în lume, nimeni nu ne va separa trupurile. Cheie, blocare, limbă. Amin.

Dă-i apă rămasă bărbatului pe care vrei să-l faci vrăjitor. Legenda spune că legăturile create cu ajutorul bazinului de baie nu pot fi încălcate.

Deci, frunzele plantei arată cătușe obișnuite

Videoclipul spune despre practicile care se desfășoară pe solstițiul de vară și pe Ivan Kupala:

Semnele pe Ivan Kupala

Pe vremuri era interzis să mănânci vișine până la ziua Sfântului Ioan. În general, femeile au fructe de pădure înainte de această sărbătoare, superstițiile le-au promis violatorilor moartea copiilor la început. Fructele de pădure sunt o componentă a cerealelor funerare care a fost pregătită în ziua lui Ulyanin, cu două zile înainte de Ivan Kupala, conform vechiului calendar.

În noaptea dinaintea lui Ivan Kupala, vrăjitoarele primesc o mare putere. Pentru a se proteja de ele, urzici proaspete sunt puse pe pervazul, care a fost colectat înainte de apusul soarelui pe 6 iulie. Protejați pelinul de trucurile spiritelor rele, sunătoare.

Ivan da Marya - o plantă în două culori, fratele și sora s-au transformat în ea, între care, în ciuda interdicțiilor, a apărut o relație de dragoste. Floarea simbolizează focul și apa - elementele sărbătorii de vară care sunt „prieteni” în acest moment. Se crede că atunci când ridicați astfel de flori în dimineața zilei de 6 iulie și o așezați în colțurile casei, vă veți proteja de furt.

Pentru a îndeplini orice dorință, trebuie să urci peste gardul celor 12 grădini ale altor persoane sau parcele în noaptea de Kupala. Acum este dificil să urmezi această superstiție.

O nuntă timpurie și o viață de familie fericită sunt promise acelor fete și băieți care au sărit peste foc și nu au deschis mâinile.Iar când îndrăgostiții se scaldă noaptea, nu se vor despărți niciodată, apa Kupala unește destinele oamenilor.

Ivana Kupala este o vacanță de vară care este dedicată focului, apei, soarelui și plantelor de vindecare. Tot ce este creat de natură în aceste zile este plin de energie magică. S-a considerat posibilă redobândirea sănătății, păstrarea tinereții, precum și câștigarea norocului și îmbunătățirea poziției financiare. Tradiții, semne, conspirații și ritualuri care au ajuns la noi de-a lungul secolelor, povești de la străbunicii, vor ajuta la stabilirea propriilor vieți.

Ceea ce este interzis să faci pe Ivan Kupala

În tradiția ezoterică a slavilor, existau reguli care interziceau anumite acțiuni. Încălcarea legii a dus la nenorociri, boli și sărăcie.

 1. Pe Ivan Kupala nu puteți jigni animalele de companie și nici vitele. Nici măcar vacile nu erau conduse de crenguțe în acea zi. Se credea că asistenta nu va produce mult lapte.
 2. Nu puteți ridica nimic pe drum, inclusiv bani. Strămoșii credeau că spiritele rele aruncă intenționat lucrurile pentru a influența o persoană prin ele și a-l duce în cealaltă lume.
 3. Într-o noapte magică, cu siguranță, trebuie să fii în fața oamenilor. Un bărbat care ocolea focul Kupala era considerat un vrăjitor întunecat, care se teme de flacăra sacră.
 4. În această zi, orice tranzacție este interzisă. Banii nu trebuie luați sau dați. Încălcarea tradiției amenința sărăcia.
 5. Înotul înainte de vacanță este interzis. Strămoșii credeau că în râuri și lacuri, apa este răutăcioasă. Putea să tragă un bărbat în adâncuri și să se înece. Oameni slabi: copii, bătrâni și femei însărcinate, de asemenea, au scuturat apa în ajunul Kupala. Conform credințelor populare, spiritele profită de slăbiciune și pătrund în corp.

Unele credințe sunt încă vii, dar dacă urmează sau nu este treaba tuturor. Este important să respectați regula mediei de aur și să nu mergeți la extreme. În ceea ce privește interzicerea pedepsei fizice sau morale a animalelor, atunci nu rămâne decât la zilele magice. Frații mai mici nu pot răspunde resentimentelor, prin urmare, a-i învinge este considerat un păcat în toate religiile lumii.

Credințe asupra lui Ivan Kupala

Noaptea mistică a lui Ivan Kupala este plină de secrete, care se reflectă în credințele slavilor. În riturile și credințele ulterioare, influența mitologiei creștine este clar identificată. Slavii păgâni din epoca pre-creștină nu percepeau natura ca ostilă: erau prieteni cu spiritele, îi potoleau, încercau să găsească un limbaj comun. Părerea că spiritele rele rănesc în păduri și câmpuri într-o noapte de iunie a devenit larg răspândită tocmai odată cu adoptarea creștinismului. Credințele slavilor și miturile născute din noua religie sunt încă strâns împletite în conștiința populară.

Majoritatea ritualurilor care au supraviețuit până astăzi s-au transformat sub influența creștinismului. Datorită pătrunderii reciproce a două culturi religioase, asistăm la nașterea de noi sacramente și ritualuri, care sunt uneori departe de sursele originale.

În limbajul modern, se deschide un portal secret către o altă lume pe Ivan Kupala, cunoașterea intimă devine accesibilă unui simplu laic. Principalul lucru este să vă opriți în timp și să blocați fluxul de energie puternică. Și dacă nu deții magie, atunci este mai bine să te protejezi pe tine și pe cei dragi de invazia Forței.

Pentru a proteja casa de înrădăcinările forțelor întunecate, în Rusia au colectat pelin, periwinkle, urzică, cânepă și salcie. Au făcut buchete și mături, care erau atârnate pe gardul casei și în hambar.

 1. Floarea Ivan-da-Marya - un remediu eficient împotriva spiritelor rele - așa au crezut strămoșii. Aceeași plantă, răspândită în perimetrul casei, protejată de tatuaje (hoți).
 2. Urzica înțepătoare este cel mai bun leac pentru vrăjitoare, așa credeau strămoșii. Buchete de plante din casă nu au dat vrăjitorului o șansă pentru o vrăjitorie întunecată.
 3. Bovine în noaptea lui Ivan Kupala au fost conduse în hambar cât mai curând posibil.
 4. Conform legendei, otrava formică a dobândit proprietăți speciale în acest moment. A fost colectat pe Ivan Kupala și folosit pentru tratarea bolilor corpului.
 5. Pelinul este încă utilizat în magia plantelor ca talisman de la entități ostile. Mirosul ei înțepător sperie spiritele rele. În viața de zi cu zi, planta este folosită pentru a respinge țânțarii și muștele. Și o grămadă de pelin, așezată în pat, îi va scuti de greseli pe proprietarii cartierului.

Nu umbla o noapte magică. Chiar dacă sunteți departe de ezoterism, petreceți această zi în natură. Simțiți cum forțele Pământului ajută să se limpezească de povara problemelor, să ușureze oboseala și să restabilească liniștea sufletească. Nu ratați ocazia de a vă alătura sacramentelor strămoșilor.

Interesant:

 • Amulete 2019.08.13 Amulete și talismane pentru noroc - cum să atragă norocul în afaceri
 • Oameni populari, superstiții, superstiții 2019.08.10 De ce mâncarea piciorului drept sau cel stâng: toate semnificațiile
 • Talismane 2019.07.24 Farmece runică slavă - cum să alegi și să activezi un talisman pentru protecție
 • Amulete 2019.07.04 Oden-grass - semnificația amuletelor slave pentru femei și bărbați

Urmărește videoclipul: STIU NUMELE CELUI MAI BUN PRIETEN AL TAU (Februarie 2020).