Life hacks și 10 lecții simple de la oameni bogați: cum să începi să economisești bani și să trăiești în prosperitate

Prezența economiilor face o persoană mai încrezătoare, iar situația sa financiară - mai stabilă. Dar cum să economisești dacă ai un salariu mic? În acest articol, voi împărtăși metode dovedite care vă vor ajuta să învățați cum să economisiți bani și să generați economii.

1. Economisiți bani imediat

Aduceți o contribuție specială la care transferați 10% din totalul veniturilor imediat după primirea acestuia. De exemplu, ați primit un avans de 5000 de ruble - transferați imediat 500 de ruble în cont. Este optim să faceți o contribuție în aceste scopuri, care poate fi completată, dar din care este imposibil să retrageți bani până la sfârșit. Deci, nu puteți cheltui banii amânat pentru nicio achiziție emoțională.

Cum să înveți să economisești bani

Merită să distingem imediat două concepte - „a salva” și „a salva”. Economisirea înseamnă a nu cheltui prea mult. Salvați - economisiți pentru utilizare viitoare. Economisirea poate fi începută numai dacă există bani pentru asta, toate cheltuielile sunt acoperite cu succes și ceva rămâne mai sus, de aceea, în primul rând, trebuie să înveți cum să economisești. Nu îndoiți și suspina imediat: nu oamenii săraci și plictisitori sunt cei care salvează, ci toți cei care își valorizează munca și privesc spre viitor. Oamenii inteligenți și raționali care pot trăi mai mult de o zi au, de obicei, succes și bogat, și este puțin probabil ca vreunul dintre cititorii acestui articol să refuze să devină unul dintre ei! Și acest lucru este posibil, chiar dacă, până de curând, o persoană a fost un motiv și un spălător. Principalul lucru este disciplina și motivația. Deci, lecția numărul 1: a învăța să economisești bani nu este niciodată prea târziu. Iar când această știință va fi stăpânită, va fi posibil să cumpărați tot ce doriți, oricât de paradoxal ar suna.

Peste 80% din populația lumii sunt debitori ai instituțiilor bancare și trăiesc în datorii. Mai mult de jumătate dintre persoanele al căror venit anual este peste medie cred că trăiesc slab: salariile sunt prea mici și impozitele sunt mari. Și doar 12% cred că au doar destule - iar acestea sunt departe de milionarii din lista revistelor Forbes.

Cum puteți economisi pe un salariu mic?

Adesea puteți obține un plus la sfârșitul lunii fără a schimba abordarea cheltuielilor capital. Primii pași pe drumul către economisire sunt cei mai simpli și pentru a începe să le facem cu adevărat astăzi sau mâine. Iată câteva exemple:

 • Putere. La apogeul popularității în rândul cetățenilor ocupați - mic dejun gata pregătit, prânz, prânz și cină. Avantajul lor este de înțeles: nu trebuie să petreci timp gătind, iar mâncarea în sine este de obicei gustoasă și satisfăcătoare. Dar dacă calculați cheltuielile, se vor dovedi: livrări, călătorii la cafenele, restaurante și fast-food „consumă” până la 15% din venituri. Economii semnificative vor fi gătitul singur sau mâncarea în locuri mai ieftine (de exemplu, bufeturi sau săli de mese),
 • Divertisment. Campaniile către baruri, cluburi și cinematografe, desigur, fac viața mai luminoasă, dar se transformă în cheltuieli mari. Pe lângă biletul de intrare, astfel de unități cumpără băuturi, gustări și gustări la un preț mult mai mare decât prețul pieței. Pentru un buget, este util să abandonați complet divertismentul scump sau să cheltuiți bani cu înțelepciune,
 • Cumpărături. Este vorba despre cumpărături zilnice cu alimente, când puteți economisi aproape orice. De exemplu, în loc de obișnuitul 1 kg de zahăr, luați un pachet mai mic - 850 sau 900 g. Același lucru este valabil și pentru carne, cârnați și unele produse lactate. Daunele aduse dietei sunt aproape imperceptibile, dar economiile sunt semnificative - până la 10% pe lună,
 • Suprastoc. Acțiunile de sărbători și „Black Friday”, atât de populare în Occident, își au rădăcina treptat la noi. Cel mai mult puteți economisi pe mărfuri scumpe - cumpărarea de electrocasnice, mobilier, electronice, încălțăminte și haine.Nu uitați însă de promoțiile din cele mai apropiate alimente și supermarketuri: la reduceri există toată mâncarea necesară acasă,
 • Obiceiuri proaste. În primul rând, tutunul și alcoolul aparțin acestei categorii - distructive nu numai pentru sănătate, ci și pentru o pungă de dependență. De asemenea, ar trebui exclusă consumul necontrolat de dulciuri: 5-10% din venituri sunt cheltuite pe „dulciuri” pe lună.

Aceste recomandări simple nu trebuie să fie periate deoparte. Zeci și sute de mii de oameni reușesc să economisească eliminând un singur punct - de exemplu, obiceiuri proaste sau catering.

Ce economiseste

Cei obișnuiți să cheltuiască fără gândire salariul pe care tocmai l-au primit pe dorințe pe termen scurt, mai degrabă decât pe nevoi, vor crede probabil că economisirea reprezintă un prejudiciu pentru orice și aproape în pragul sărăciei și chiar al sărăciei. Cu toate acestea, indiferent de modul în care arătați, acesta este singurul mod de a vă pune capăt datoriilor și de a începe o viață nouă, în care nu vor exista mai puține, și poate mai multe evenimente sensibile și plăcute. În plus, doar economisind puteți economisi bani pentru ceva care este cu adevărat important și necesar.

Există multe familii care trăiesc cu salarii mult mai mici decât cheltuielile lor și acoperă în mod regulat unele împrumuturi cu altele. Există însă cei care pot trăi nu de la câștig la salariu, cu toate acestea, într-un mod uimitor, se grăbesc și ei la o bancă de credit familiară și se încadrează în robia reală de câțiva ani. Dar asta nu este totul. Unii chiar reușesc să-și cheltuiască toți banii pe lucruri inutile chiar și cu salarii solide și întâmpină din nou o problemă familiară.

Cum să vă reconstruiți creierul pentru a înțelege un simplu adevăr - arta salvării nu va ajuta doar să vă schimbați viața în bine, ci poate face o persoană de succes care se plânge de o viață săracă ieri. Și niciodată nu este prea târziu să începi, dar cu ce? Da, cel puțin cu recomandări simple, dar verificate, de oameni înțelepți din experiența de viață și care au ajuns la o calitate înaltă a vieții și la bani mari:

 • În primul rând, trebuie să vă setați un obiectiv și să depuneți eforturi pentru el. Această motivație vă va permite să vă împăcați cu faptul că va trebui să renunțați la lucrurile obișnuite, dar nu atât de importante pentru o perioadă.
 • Dacă aveți o dorință irezistibilă de a cumpăra ceva scump, puteți încerca să vă convingeți că acest lucru se poate face, dar după câteva săptămâni. Timpul va trece, și entuziasmul emoțional, dar banii vor rămâne intacti.
 • Lăsați toți membrii familiei să obțină cumpărăturile cu numerar, a căror sumă trebuie să corespundă unei liste precompilate formată din produse necesare și obiecte casnice. Într-o stare flămândă, acest lucru nu este recomandat, mai ales atunci când piața alimentară - această călătorie se încheie cu cheltuieli pentru tot felul de plăcinte și o cantitate imensă de cafenele comestibile sau chiar mai rău, scumpe.
 • Ceea ce trebuie făcut este să ai un caiet special în care să fie înregistrate toate achizițiile, costul lor și, în același timp, explicații pentru ce scop sunt făcute. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ceea ce puteți refuza în siguranță în primul rând.
 • În ciuda veniturilor reduse, merită să faci o regulă pentru a economisi cel puțin 5% în fiecare lună în banca de tranzacții. Acolo puteți adăuga bani rămași după achiziții. După un timp, când se acumulează o sumă decentă, banii pot fi duși la o bancă și băgați într-un cont de depozit. Astfel, veniturile vor crește treptat. Principalul lucru este să alegeți astfel de opțiuni, astfel încât să fie imposibil să retrageți finanțele înainte de termen. De regulă, procentul acumulat în acest caz va fi mai mare.

În plus, ar trebui să vă analizați nevoile și să determinați o nouă procedură pentru achizițiile necesare. Primul loc ar trebui să fie cumpărăturile necesare, iar acestea sunt facturile pentru alimente și utilități.

2. Obțineți o pauză pe care o puteți cheltui

Există persoane predispuse la cumpărături emoționale. Adesea regretă că au cumpărat ceva la modă, aproape imediat după achiziție.Sub influența emoțiilor, este dificil pentru astfel de oameni să nu retragă banii din singura contribuție despre care am vorbit în primul paragraf. Dacă sunteți unul dintre acești oameni, deschideți două contribuții:

  De bază pentru economii. Transferați 10% din totalul veniturilor.

Rezerva, pe care se transferă 2-5% din venitul total. Dacă doriți să cumpărați ceva, cheltuiți bani din depozitul de rezervă, dar nu îl atingeți pe cel principal. Astfel veți economisi principalele economii din cheltuielile emoționale.

1. Economisirea bugetului familiei - trebuie să devină un obicei financiar important 💸

Primul lucru de retinut: economii - acesta nu este cel mai rău lucru din viață, ci dimpotrivă, un fenomen foarte important și necesar în viața noastră modernă. Economisirea vă va ajuta corect, inteligent și corect monitorizați și distribuiți cheltuielile, gunoaielor de la dăunătoare organismului alimente și obiceiuri.

De foarte multe ori, la prima vedere, primim cheltuieli mărunte, dar constante, care ni se par „banale”, dar creează de fapt găuri bune în bugetul nostru.

Pentru a învăța cum să salvați corect și corect, ai nevoie de răbdare și lucrează la tine. Dar atunci veți înțelege care sunt costurile inutile și poate învățați cum să investiți profitabil și să faceți bani pe el. Dacă doriți să știți cum să faceți bani, atunci articolul nostru „Cum să faceți bani - TOP-45 de moduri de a face bani” este să vă ajutați.

Economisire - acest lucru nu înseamnă că trebuie să negi singur, există produse proaste și, în general, este rău să trăiești. A economisi înseamnă a distribui corect fondurile pentru a evita costurile inutile, a distribui rațional banii și a nu-i cheltui pe fleacuri. Tot în acest articol veți învăța cum să acumulați bani folosind tehnici de specialitate.

Mai întâi ai nevoie de motivație, adică obiectivul: de ce trebuie să salvați și, cel mai important, cum să începeți să o faceți. Poate că vrei să cumperi o mașină sau un apartament nou? (Într-un articol separat, am scris deja despre cum să economisești pentru un apartament cu un salariu mic). Sau aveți nevoie de o reparație bună în apartament?

Pentru a înțelege cum să începeți economisirea, trebuie să luați în considerare mai mulți pași.

 1. trebuie să împărțiți toate costurile în necesare și nu foarte necesare, adică de prisos sau cele care pot aștepta,
 2. atunci avem în vedere resursele pentru care trebuie să plătiți și aceasta: electricitate, apă, gaz, comunicare etc.,
 3. atunci trebuie să calculați costul produselor și să acordați atenție și dietei dvs.,
 4. punem deoparte procentul de bani economisit pentru a nu minți, ci și să funcționeze.

Chiar dacă încercați să renunțați la unele 10 % (procente) din venitul dvs. lunar, apoi pentru șase luni sau un an veți acumula o sumă impresionantă.

Și încă o dată repetăm ​​regula: nu trebuie să percepi economiile ca o limitare sau un stil de viață prost. Dimpotrivă, vă va ajuta să vă îmbunătățiți în mod semnificativ viața.

Nu uitați: nu trebuie să vă încălcați pe voi înșivă, nu veți plimba înfometat, nu vă așezați acasă în întuneric, nu economisiți lumina și nici nu veți ieși în afară. Pentru a salva totul nu se aplică!

Cum să economisești bani

În prima etapă, încercați să descărcați instalarea în capul dvs. că există deja bani și suma lor crește cu siguranță. În continuare, începe să câștigi finanțe. Alege o activitate pe placul tău.

Începerea corectă a economisirii va ajuta la bugetarea grafică. Analizați în mod regulat articolele de venit și cheltuieli, aflați cum să investiți în propria dezvoltare.

Rețeta pentru economiști este simplă: "Minimizați costurile - optimizați veniturile."

Planificarea bugetului

Orice salvare începe cu planificarea. Pentru a înțelege motivele lipsei constante de bani, ar trebui să calculați clar veniturile și să faceți o listă cu cheltuielile. Apoi identificați prioritățile și planificați ceea ce trebuie să cumpărați și să plătiți mai întâi și cu ce puteți aștepta efectiv. Sau despre ce să uitați deloc.

Cum să economisiți și să economisiți bani - tabel

Baza unui management financiar eficient este contabilitatea veniturilor și cheltuielilor dvs. Cel mai convenabil este să faceți acest lucru sub forma unui tabel pe care îl puteți desena manual, construiți în documente Excel sau Google. Am creat un tabel cu ajutorul căruia vă puteți înregistra cheltuielile și puteți analiza la ce cheltuiți cei mai mulți bani.


Pentru a copia tabelul în sine, trebuie să selectați meniul „File”, elementul „Create Copy”.

Cum să economisiți bani pe nutriție

Unde să înceapă redistribuirea costurilor, mulți vor întreba. Va trebui să faceți modificări la toate aspectele vieții dvs. obișnuite.

Economiile vor consta din mai multe puncte:

 • Mâncare zilnică
 • Plăți pentru apartament și lumina,
 • Aparate electrice,
 • medicamente
 • Servicii de transport.

Pentru a face acest lucru nu este deloc dificil, principalul lucru este să cunoașteți subtilitățile. Ia mâncare, de exemplu. Pentru a economisi produse, este suficient să urmați următoarele reguli:

 • Timp de o săptămână, ar trebui să faceți un meniu cu mâncăruri și să cumpărați produse destinate acestui lucru.
 • Când faceți cumpărături pentru mâncare, nu luați un card, ci plătiți în numerar, selectând tot ceea ce aveți nevoie în funcție de o listă pre-compilată, luați doar suma necesară pentru ei.
 • Faina, pastele, cerealele si zaharul pot fi achizitionate in vrac din magazinele de specialitate - vor aparea economii bune.
 • Seara puteți merge pe piață, de obicei, în acest moment, produsele sunt din ce în ce mai ieftine, iar la licitație puteți câștiga în preț.
 • Nu vă lăsați să procurați mâncare pentru iarnă. Nu este necesar să pregătiți salate complexe, dar nu este atât de dificil să pregătiți castraveți, roșii, ierburi proaspete, precum și fructe de pădure și ciuperci. Dar va exista o ofertă decentă pentru o lungă perioadă de timp.
 • Mulți oameni nu știu că mărfurile cele mai scumpe sunt la vedere în magazine, astfel încât nu strică să privești rafturile îndepărtate - acolo, de regulă, produsele sunt proaspete și accesibile.
 • În hipermarketurile mari foarte des se organizează toate tipurile de promoții și există întotdeauna posibilitatea de a utiliza reduceri semnificative. Desigur, trebuie să te uiți la calitatea produselor, dar aceasta este o modalitate bună de a lăsa cât mai puțini bani în magazin.
 • În ceea ce privește carnea, este mai profitabil să iei întregul pui decât să cumperi șolduri sau picioare, deoarece va fi posibil să gătești supa și să gătești al doilea fel de mâncare.

În primul rând, excludem mesele în afara casei. Cafenea, bistrot, alte restaurante - plăcerea este destul de costisitoare. O masă comună la domiciliu nu va ajuta doar la economisirea resurselor financiare, dar va face și gospodăriile mai prietenoase.

Din păcate, ei nu învață cum să economisească bani și să economisești bani la salarii mici la școală, dar economiștii cunosc complexitatea acestei științe și sunt gata să împărtășească tuturor celor care și-au stabilit obiectivul pentru a pune capăt lipsei constante de bani.

3. Analizați cheltuielile mici

Pentru a afla cum să economisiți bani, este util să vă analizați cheltuielile. În cursul lunii puteți face multe cheltuieli mici, care în final pot duce la o sumă decentă.

 • De exemplu, plătiți pentru un telefon de acasă, în timp ce vorbiți doar pe mobil. Deconectați telefonul de acasă și economisiți 200-300 de ruble pe lună.
 • Poate că nu aveți nevoie de tariful dvs. scump pe Internet și puteți trece la un tarif mai ieftin, a cărui viteză este suficientă și pentru dvs.? Obțineți alte 100-200 de ruble pe lună în economii.

Nu mai priviți televizorul dacă aveți internet. Veți economisi 300-400 de ruble pe lună la televiziunea digitală.

Se pare că 100-200 de ruble sunt fleacuri. Cu toate acestea, economisirea a 100 de ruble pe lună se traduce prin economisirea a 1.200 de ruble pe an. Dacă găsiți 10 astfel de cheltuieli mici, economisiți deja 12.000 de ruble pe an. Este vorba despre bani decenți, mai ales dacă salariul este mic.

2. Trebuie să economisesc alimente și energie electrică?

Economisirea de alimente (produse) - asta nu înseamnă să stai flămând și să economisești energie electrică - nu înseamnă să stai la întuneric. Rămân toate cheltuielile necesare și sunt eliminate doar cele inutile și inutile.

Cheltuieli alimentare - acestea sunt costurile pe care le putem afecta, deoarece depinde de dorința noastră și de alegerea noastră.

Trebuie să vă dați seama în ce magazine cumpărăm produse, după ce criterii alegem aceste produse și în ce cantitate.

De obicei apar cheltuieli suplimentare din cauza noastră nu este corect dieta, utilizarea de produse semifabricate nocive, cumpărăturile din afara listei, reticența de a găti alimentele singure.

Acest lucru este valabil și pentru electricitate: dacă totul este realizat corect, nu vor exista probleme financiare.

Controlul regulat al veniturilor și cheltuielilor

Viața mănâncă uneori tot timpul și energia ta liberă, deci nu există timp pentru a te angaja în calcule financiare. Cu toate acestea, trebuie să faceți acest lucru pentru a începe să economisiți bani. Pentru comoditate, este recomandat să creezi un tabel pe hârtie, pe un smartphone sau pe un computer și să aduci în mod regulat toate veniturile și cheltuielile. Pentru a nu vă confunda, trebuie să faceți acest pas cu pas:

 1. Pe tot parcursul zilei, înregistrați toate cheltuielile: pentru călătorii în transportul public, pentru cumpărături în supermarket, pentru cafea pentru a lua, pentru plata unui împrumut, pentru o bluză nouă, pentru reîncărcarea telefonului.
 2. Înregistrați separat toate veniturile, inclusiv bonusurile, câștigarea la loterie, ajutorul părinților sau cadourile de ziua de naștere.
 3. O săptămână mai târziu, rezumați veniturile și cheltuielile, întocmiți un sold.

De regulă, rezultatele acestui mini-studiu sunt dezamăgitoare și chiar șocante: o persoană cheltuiește mai mulți bani decât crede. Pe baza datelor din tabel, este mai ușor să determinați cât pot fi economisiți și când banii au fost irosiți.

4. Mențineți contabilitatea la domiciliu

Dacă doriți să învățați cum să economisiți bani chiar și cu un salariu mic, păstrați o contabilitate la domiciliu. Înregistrați-vă toate cheltuielile și analizați-le în fiecare lună. Veți găsi multe cheltuieli pe care le puteți refuza de fapt.

Puteți urmări cheltuielile în Excel. Există, de asemenea, programe speciale pentru gestionarea veniturilor și a cheltuielilor care vă permit să grupați și să analizați în mod convenabil informațiile. Unul dintre cele mai populare programe pentru aceste scopuri este Contabilitatea la domiciliu.

Metoda 1: Economisiți în alimente și produse alimentare

☝️ De exemplu, este mai rentabil să cumpărați la baze de fructe și legume. Aceasta este o mică piață en-gros în care stau fructele și legumele Cu 15-30% mai ieftin decât în ​​aceleași hipermarketuri mari.

De exemplu, într-un magazin merele sunt 60-130 rubleși pe baza lor puteți cumpăra 30-50 de ruble pe kilogram .

Există nu numai baze de legume, ci și alte piețe angro, unde puteți achiziționa o mare varietate de produse alimentare la prețuri mici.

Etapa numărul 1 pregătire

Luați un stilou și o foaie A4. Scrieți fraza cu majuscule „Din această zi încep să salvez”. Data trebuie să fie scrisă într-un număr specific. Este indicat să așezați foaia în locul cel mai proeminent acasă. În partea din spate, se recomandă să pictați recompense și penalități pentru menținerea disciplinei financiare.

Sold între venituri și cheltuieli

Echilibrul dintre venituri și cheltuieli este oarecum o reminiscență a controlului greutății corporale. Nu este cel care mănâncă mult, care se îngrașă, ci cel care consumă mai puțină energie decât primește. Portofelul se va îngrași, de asemenea, dacă intră mai mult decât lasă. Unele manuale despre cum să devii bogat recomandă să renunți la psihologia persoanei sărace și să te gândești pe larg.

Pentru a nu suporta datorii, puteți găsi un loc de muncă pe Internet. Am colectat metode de lucru cu adevărat de a face bani online azi într-un articol mare.

Asta nu înseamnă că, cu un salariu mic, trebuie să mergi cu un taxi în loc de metrou și să mănânci în restaurante, nu acasă, imitând pe cei bogați. Un astfel de boom este nerezonabil și, prin urmare, va duce inevitabil la colaps financiar, datorie și înfometare în timp de pace. În același timp, pentru a-ți îmbunătăți situația financiară și a nu intra în datorii, nu este necesar să abandonezi absolut totul. Este suficient pentru a elimina cele mai scumpe și nu cele mai necesare cheltuieli unul câte unul, de exemplu.Poate fi țigări, cafea de la o distribuitoare automată, o gustare într-un bufet în loc de mâncare de acasă într-o farfurie, o a treia halat într-o culoare nouă, douăzeci și cinci de ruj timp de o lună. Reducând puțin din cele mai necesare cheltuieli, puteți economisi semnificativ. Numărul lecției 2: este important să învățați să nu cheltuiți mai mult decât vă puteți permite și să puteți evalua corect dimensiunea portofelului dvs. și limitați pe un card bancar - economiile încep cu asta.

Sfaturi de la o persoană care nu știe să facă acest lucru

Nu reușesc întotdeauna să administrez corect banii și sunt, de asemenea, leneș și nerăbdător. De exemplu, mă pot rupe și pot merge la toate economiile dintr-un film sau într-un bar.

Leneșul și nerăbdarea se manifestă într-un altul: nu gătesc acasă - stau în cafenele. Am întârziat la transportul public când ajung acasă de la petreceri, așa că cheltuiesc bani într-un taxi sau închir un scuter electric. Îmi place să dorm cu lumina aprinsă.

De asemenea, sunt făcut publicitate. De exemplu, o reclamă pentru ingineri electrici m-a învățat că, golind o cutie, voi începe să mă gândesc rapid, să mă gândesc la lucruri grozave sau să trec rapid examenele. De fapt, energia energetică a băncii nu mi-a dat decât nervozitate, iar după două mâini au început să îmi tremure.

Recent, am decis că este timpul să-mi schimb atitudinea față de bani, pentru că am atât de puțini dintre ei. Pentru a face acest lucru, am citit cărți și articole despre bunăstarea financiară și materiale despre economiile de la TJ.

5. Cumpără din listă

Descărcați aplicația de pe smartphone-ul dvs. care vă permite să faceți o listă de cumpărături. Există multe aplicații gratuite cu această funcționalitate. Înainte de a merge la magazin, faceți o listă cu produsele pe care trebuie să le cumpărați.

Cumpărați numai obiecte planificate. Deci, te protejezi de achizițiile emoționale și de achiziția de lucruri care nu sunt cu adevărat necesare.

Crearea unei liste de cumpărături este o opțiune bună de salvat. Dacă aveți un salariu mic, îl puteți cheltui optim și puteți economisi mai mulți bani.

Regula 1. Folosiți în mod corespunzător aparate electrice

De exemplu, încărcarea pentru un telefon sau tabletă, introdusă în priză degeaba, continuă să ne risipească energia electrică și este posibil să nu acordăm nici măcar atenție unui astfel de fleac sau pur și simplu uităm să îl deconectăm. S-ar părea un fleac, dar electricitatea noastră este irosită.

Aceasta se aplică nu numai telefoanelor mobile, ci și altor aparate de uz casnic, multicooker, cuptor cu microunde, TV și așa mai departe.

Aceasta este una dintre primele reguli importante privind modul în care puteți economisi energie.

Metoda 2: Cumpărați mai ieftin de pe site-urile din China și utilizați servicii de returnare a numerarului

Nu este un secret că lucrurile din mall-uri și magazine sunt mai scumpe. Suma totală a aceluiași îmbrăcăminte include închirierea unui etaj comercial, servicii, furnituri, salarii vânzătorilor. Drept urmare, cumpărați uneori mai scump.

Este mult mai ieftin să cumpărați pe site-uri chineze, cum ar fi Aliekspress. Are totul, de la îmbrăcăminte și încălțăminte până la electronice. Dar puteți cumpăra și mai profitabil. De exemplu, acest lucru se poate face cu serviciul de returnare. EPN (epn.bz).

💡Cum să economisiți cu serviciile de returnare?
Serviciile de încasare vă permit să recuperați o parte din banii cheltuiți în magazinele online. De exemplu, cumpărarea prin Aliexpress poate fi obținută înapoi 2-7% din valoarea achizițiilor . Unele produse au chiar o încasare sporită până la 30-50% !

Cumpărarea prin cashback este ușoară. Trebuie doar să vă înregistrați pe serviciul EPN, faceți clic pe butonul „Cumpărați cu cashback” de lângă magazinul online dorit și selectați produsele preferate.

În contul personal al EPN, o parte din bani vă va fi returnată după achiziții, pe care le puteți retrage într-un mod convenabil.

Etapa numărul 2 Dezvoltarea bugetului

Instrumentele de contabilitate pot fi programe de specialitate sau un caiet obișnuit.

Decideți elementele de cost:

 • alimente
 • facturi de utilitati
 • pasaj,
 • îmbrăcăminte,
 • plata facturilor și împrumuturilor,
 • apartament, service auto,
 • plata pentru cursuri, instruire,
 • cheltuieli medicale
 • divertisment,
 • cheltuieli pentru copii, rude,
 • cheltuieli pentru îngrijirea corpului.

Reducerea costurilor vă permite să economisiți chiar și pe mâncare.

Care sunt principalele aspecte ale distribuției competente a finanțelor pentru alimente? Adesea, o familie este cumpărată în supermarketuri, unde marketerii distribuie produsele pentru a maximiza vânzările.

Consumatorii aruncă o privire activă la aceste trucuri. Drept urmare, produsele alimentare care nu sunt întotdeauna sănătoase pentru stomac sunt achiziționate sau o parte din achiziții sunt trimise automat la coș. Motivul este obișnuit - data de expirare.

prin urmare disciplina de cumpărare a alimentelor nu mai puțin important decât investiția într-o bancă sau alegerea unui partener de afaceri într-o afacere.

Nu există fleacuri în natură, iar piesele sunt adesea elementele de fixare de bază pentru un mecanism puternic. Cumpărați alimente la magazinele de vânzare cu amănuntul verificate în mod special. În această problemă, căutați un echilibru între preț și calitate. Ridicați-vă de achiziții de produse din punct de vedere al divertismentului.

Iată un hack-ul de viață neașteptat: „Mâncarea este măsurată în calorii și nutrienți.”.

Când un consumator evaluează doar gustul, face o greșeală. Comercianții producătorilor atrag oamenii către produsele lor prin orice mijloace. Acestea adaugă arome și aditivi nefirești compoziției, care de fapt provoacă dependență la om. Un suflu al acestui miros din nou, iar clientul, ca Rocky din desenul animat „Chip și Dale”, aleargă către casierie și strigă: „Syrrr”.

Nimeni nu cere să excludă din dieta alimentelor în care se află sufletul. Dar ar trebui să fiți conștienți că aparțin secțiunii de divertisment, nu de mâncare. Accentul trebuie pus pe cereale, legume, fructe, produse lactate. Monitorizați cu atenție data de expirare și cantitatea optimă de produse gastronomice achiziționate.

putea despart grupuri alimentare conform următoarelor caracteristici:

 • pentru micul dejun, prânz sau cină,
 • după sezon
 • prima, a doua și a treia necesitate,
 • pentru adulți, copii, vârstnici,
 • în calorii, prezența vitaminelor.

Achiziționarea alimentelor pentru un eveniment de gală, în timpul unei călătorii la un restaurant, cafenea sau film cu pizza, floricele nu o cheltuială în acest articol.

Prin urmare, ar trebui introduse în coloana de divertisment. Analiza costurilor este recomandată în ultima zi a lunii și ține evidența zilnic. În timp, calculul va deveni automat și va fi efectuat pe subconștient.

Plăți de utilitate și conturi strict necesare (Internet, telefon, taxe de școlarizare) se fac în primul rând.

În mod ideal, acestea nu trebuie să depășească 25% din costuri. De asemenea, este recomandabil să nu cheltuiți mai mult de 25% din buget pentru alimente. Toate celelalte cheltuieli reprezintă de asemenea 25% dintre economiștii cu experiență. Trimestrul rămas este împărțit în două părți - investiții în tine, sau costuri neprevăzute - 15% și 10% - acumulare.

Din cheltuielile perfect eliminate:

 • televiziune prin cablu, ziare și reviste,
 • țigări, alcool,
 • gadgeturi, dispozitive digitale,
 • taxi,
 • livrare,
 • divertisment (cinema, teatru, cafenele, restaurante, jocuri de noroc, sex etc.),
 • cadouri, împrumuturi.

Economisirea competentă a produselor alimentare permite statisticilor să devină de două ori mai sigure și mai sănătoase. Conectați logica și experimentați cu înțelepciune.

Depozitarea banilor

Pentru a păstra notele sub o saltea sau într-un borcan de trei litri - acestea sunt, desigur, metode dovedite de generații. Dar astăzi, economisirea și economisirea competitivă a banilor înseamnă a le găsi aplicație. Depozitele sunt cele mai potrivite în acest scop. Deschiderea lor poate fi programată la o achiziție majoră - de exemplu, apartamente sau mașini. În timp ce economiile sunt în cont, acestea „lucrează” la bugetul dvs., generând venituri pasive. Un avantaj suplimentar este faptul că majoritatea depozitelor sunt deschise pentru o perioadă determinată, astfel încât nu va fi tentația de a cheltui bani înainte de timp.

Pe lângă depozitele clasice, băncile oferă servicii de economii cu carduri de plată.Acest lucru poate funcționa în moduri diferite: de exemplu, cu fiecare reîncărcare a cardului, banca va scrie dobânda la depozit sau va percepe pur și simplu bani pe soldul contului.

Cum să economisiți eficient bani pe nutriție

Mâncarea este una dintre cele mai mari și obligatorii cheltuieli pentru fiecare familie. O persoană are nevoie de mâncare, dar pentru unii, cecul săptămânal de la supermarket se potrivește cu 2.500 de ruble, iar cel achiziționat este într-adevăr suficient pentru o săptămână, în timp ce altele nu au suficiente 4.000 de ruble, iar joi trebuie să mergeți din nou la cumpărături. Există o explicație pentru toate: gospodinele inteligente și nu leneșe pot hrăni întreaga familie 5.000 de ruble pe lună. Nu stridii cu ananas, desigur, dar nu doar paste. Practica și mulți ani de experiență a gospodinelor de succes arată că aceasta este reală.

6. Obțineți un card de returnare

Multe bănci oferă astăzi debit carduri cu cashback și dobândă la soldul contului. Folosiți aceste servicii pentru a primi bonusuri și a economisi bani. De asemenea, interesul pentru sold nu va fi de prisos.

Adesea, băncile oferă carduri „scumpe” în loc de cele „ieftine”. De exemplu, ei oferă să emită un card Classic în loc de Electron. Diferența de serviciu este de câteva sute de ruble, dar dacă doriți să aflați cum să economisiți, luați în considerare aceste costuri. Nu întocmiți carduri „scumpe” dacă nu aveți nevoie de capacitățile lor.

Regula 2. Este important să folosiți vase potrivite pentru aragazul electric.

Mai exact, pentru arzător. La urma urmei, o tigaie selectată corect corect se va încălzi mai repede, iar soba nu va încălzi doar aerul. Este simplu, nu-i așa? Probabil că orice amantă are tigăi acasă, atât mari cât și mici. Principalul lucru este să le folosiți corect! În acest fel, puteți economisi în mod semnificativ energia electrică.

Metoda 3: Faceți achiziții inteligente făcând o listă înainte de a merge la magazin

Este optimă nu numai să faceți o listă cu bunurile sau cumpărăturile necesare, ci și să calculați costul total al mărfurilor. Astfel poți compara costul achizițiilor cu bugetul inițial.

⭐️ De obicei, fără o listă de produse oameni în 20% cazuri ia ceea ce nu are nevoie . Și cu lista, nu puteți cheltui cu ușurință ultimii bani în magazin.

Și da, apropo, nu mergeți la magazine pe stomacul gol! 👍

Definiția unui scop economic

Este dificil de salvat atunci când nu înțelegeți de ce sunt aceste restricții masive. alege obiectiv promițător pentru dezvoltarea familiei, personalității. Experții dau sfaturi despre creșterea financiară, dar uită că o persoană este motivată de propriul interes.

Un exemplu de obiectiv! De exemplu, „Vreau să câștig bani la tenis, să-l joc și să antrenez copii.” O opțiune excelentă: economisirea unui teren de tenis personal, formarea unei echipe de profesioniști, infrastructură și alte costuri pentru acest obiect de interes.

În viitor, obiectivul pentru care se economisesc este acela de a genera venituri. Aceasta nu este o condiție prealabilă. Un obiectiv indirect este mai important decât unul general.

Gospodinele aduc adesea mai multe personalități puternice simultan. Printre aceștia, capul familiei este soțul / soția, precum și copiii care, în viitor, vor putea asigura rude. Prin urmare, economisirea banilor nu este de dragul economisirii. Finanțele sunt investite fără sens în educație, timp liber de calitate, achiziții imobiliare.

Finalul justifică mijloacele, dar nu privează o persoană de libertate. Asigurați-vă că vă puneți la dispoziție pentru călătorii, achiziții mari care vă vor permite să atingeți un nivel nou.

De la economisirea lucrurilor mici, un pas uriaș crește într-un viitor mai luminos. Fă-o astăzi - renunță la costurile obiceiurilor proaste și a achizițiilor inutile.

De ce oamenii nu știu cum să gestioneze banii

Dacă credeți articolul „TED: Principiul„ Economisiți mai mult mâine ”, atunci oamenii nu știu să salveze din cauza fricii că acest lucru îi va priva de mult în acest moment. Prin urmare, autorul recomandă să începi să economisești bani treptat și numai cu o creștere a veniturilor - atunci principalul motiv al fricii va dispărea de la sine.

Pe lângă problemele cu acumularea, ne confruntăm cu problema cheltuielilor impulsive. Când, de exemplu, primim un salariu, mergem la un magazin de electronice și cumpărăm un telefon cool. În articolul „Cum să oprești pierderea banilor pentru inutile”, Olga enumeră cinci motive pentru care se întâmplă acest lucru:

 1. Dopamina, substanța care produce creierul, ne face să facem cumpărături prostești.
 2. Există declanșatoare - situații care declanșează obiceiul de cumpărare. De exemplu, eșecurile la locul de muncă.
 3. Nu renunțăm întotdeauna la un obicei prost, ci doar atunci când suntem într-o anumită stare. Cel mai adesea este oboseala, foamea, intoxicația, boala sau stresul.
 4. În spatele achizițiilor inutile se află urmărirea dorită și dorită. Cheltuielile impulsive sunt o cale greșită de a atinge obiectivul corect. De exemplu, pentru a obține mai multă plăcere din viață, nu este necesar să cumpărați nimic.
 5. De multe ori cădem în capcana gândirii. Iată argumentele care vin în minte și justifică achiziția: „Voi tolera o altă dată”, „Astăzi am făcut ceva util, așa că mă pot relaxa acum” sau „Oricum, de curând, ce este greșit”.

Stabilirea obiectivelor competente

Experiența arată că limitarea în sine pentru ideea abstractă de „economie” este extrem de eficientă. Dar obiectivul specific este foarte motivant - să mergi în vacanță, să schimbi mașina sau să cumperi un gadget. Pentru a nu vă confunda, pentru fiecare scop, puteți deschide un cont separat în bancă sau puteți planifica cheltuieli mari în avans (le puteți înregistra în același tabel sau cerere).

Gătit acasă

Dacă îți gătești propria mâncare, poți economisi multe. Pentru comparație: costul unui prânz standard dintr-o pată, o farfurie și o salată într-o cafenea ieftină va fi de cel puțin 60–80 ruble, iar cantitatea totală de produse folosite la prepararea acelor aceleași feluri de mâncare acasă nu va depăși 30 de ruble. Dacă nu ești leneș și, o dată la 2-3 zile, să-ți gătești o primă, o a doua și o salată plină de acțiune, atunci poți economisi cel puțin 1.000 de ruble pe persoană pe lună.

Pentru a se motiva să gătească acasă și, în același timp, să mănânce corect și gustos, psihologii recomandă stabilirea oricărui scop specific și realist în viitorul apropiat. De exemplu, nu „cumpărați un apartament și plecați într-o călătorie în toată lumea” (deși este posibil și dacă o persoană este sigură de succes), ci să începeți cu ceva mic - „pierdeți 3 kg până la vacanța următoare”. Funcționează. În timp, atingerea obiectivelor va deveni un obicei.

7. Planificați achiziții mari în avans

De câte ori a trebuit să urmărească o imagine în magazine: oamenii au venit să cumpere anumite echipamente, dar sub influența vânzătorului au cumpărat un model mai scump, cu funcții de care de fapt nu au nevoie.

plan toate achizițiile majore dinainte. Uitați-vă la recenziile gadgetului de interes de pe Internet, alegeți modelul care este optim în preț și funcții și cumpărați-l în magazin. Dacă vi se va oferi un lucru mai scump - gândiți-vă dacă aveți nevoie cu adevărat de acea cantitate de memorie sau de un pic mai mult ecran cu o diferență de preț de 2 ori?

Regula 3. Trebuie să știți unde să puneți corect frigiderul

Nu vă credeți, dar frigiderul este și un dispozitiv „dăunător” și, de asemenea, „mănâncă” multă energie dacă este pus incorect. Nu uitați: frigiderul va scădea mai puțină energie electrică dacă este așezat departe de soba electrică.

Desigur, nu toată lumea are bucătării mari și spațioase, dar probabil puteți plasa un frigider, astfel încât să nu fie nici pe aceeași parte cu aragazul și să nu îl atingă.

Metoda 4: Uitați de mâncăruri rapide și cafenele. Ieftin și mănâncă chiar acasă

Cafenele fast-food, cum ar fi KFC și McDonald's, sunt situate în aproape orice oraș din Rusia. Pentru comoditatea consumatorilor, funcționează livrarea de gustări, rulouri, pizza, în care costul alimentelor este insuficient de scump. Salatele sunt în general în De 5-10 ori mai scump decât un kilogram de legume din care este preparat.

În plus, mâncarea rapidă este incredibil de nesănătoasă.S-a dovedit deja că utilizarea constantă a unui astfel de aliment amenință obezitatea și alte probleme de sănătate.

⭐️ Un sfat bun!
Dacă doriți cu adevărat să mâncați, atunci nu vă grăbiți după următorul hamburger. Puteți lua întotdeauna un măr cu dvs. sau puteți face sandvișuri de casă la fel de delicioase. Purtați-le în cutii de prânz și trebuie doar să luați micul dejun și prânzul într-un loc convenabil pentru dvs.

Deci, de exemplu, să luăm masa în mod normal într-o cafenea 300-500 de ruble, în același timp, mâncarea de casă vă va costa 100-200 ruble . Drept urmare, numai la prânz pe lună puteți economisi 1-3 mii de ruble și multe altele!

Puteți abandona complet mâncarea rapidă, înlocuind-o cu mâncare gustoasă și sănătoasă. Și credeți-mă, nu numai că veți economisi alimentație, dar vă veți face și corpul mai sănătos.

Lipsa datoriei

Dacă o persoană are multe datorii negarantate, puteți spune aproape sigur că nu știe să administreze finanțele. Prin urmare, economisirea merită să începeți cu plata tuturor împrumuturilor și împrumuturilor. Dacă fondurile dvs. nu sunt suficiente, recurgeți la împrumuturi. Găsiți o bancă cu condiții mai favorabile și luați un nou împrumut de la ei pentru a-l rambursa pe cel existent. Desigur, acest lucru nu va elimina datoriile dintr-o dată, dar va ajuta la economisirea unei anumite sume.

De unde să începeți economisirea

Este mai bine să începeți cu planificarea bugetară și controlul asupra veniturilor și cheltuielilor. Acest lucru este demonstrat de autorul cărților despre finanțele personale, Bodo Schäfer în lucrarea sa „Calea către libertatea financiară”, iar cuvintele sale confirmă realizările cititorilor TJ.

Planificarea bugetului. Mi-am planificat întotdeauna bugetul astfel: am acumulat bani și, dacă era nevoie să cumperi ceva, am luat și am cumpărat. Aceasta este strategia greșită: cel puțin acest lucru este confirmat de faptul că încă nu am fost pe mare.

Păstrarea corectă a unui buget înseamnă să scrii veniturile la începutul lunii, să planifici cheltuieli și economii și să cheltuiești bani câștigați doar luna viitoare. Aceasta este descrisă în detaliu de Iulia, care obișnuia să fie și el spender.

Puteți crea un tabel pentru planificarea bugetului singur sau puteți lua unul pregătit din acest articol. Autorul său economisește bine și consideră că cel mai important buget este zilnic.

Controlul regulat al veniturilor și cheltuielilor condus în mod convenabil prin aplicații de gestionare a finanțelor personale. Cititorii care le folosesc observă foarte mult că ar putea să nu cumpere și cum să economisească.

Priorități financiare. Obțineți obiective financiare în categorii: importante, nu foarte, foarte lipsite de importanță. Cumpărați întotdeauna cel mai important lucru la început. Cu această abordare, s-ar putea să nu rămână bani pentru obiective inutile, dar obiective importante vor fi închise.

Dacă cumpărați mai întâi lucruri inutile, este posibil să nu mai rămână timp sau bani pentru a cumpăra cele corecte. Odată, ca student, mi-am cheltuit toți banii cu prietenii, iar când a venit timpul să plătesc apartamentul, am fost aproape evacuat.

Refuzul împrumuturilor. Un împrumut este o tranzacție în care plătiți în cunoștință de cauză. Dacă ați luat deja împrumuturi, Nikita a spus cum să le returnați și să plătiți excesiv la minimum.

Porcină. Bodo Schaefer vorbește și despre această tehnică. Alege-ți cele mai importante dorințe și pune-ți sub fiecare bancă de tranzacții. Nu este necesar să cumpărați un porc roz cu o gaură în spate. Puteți deschide un cont de economii într-o bancă.

Carduri de reducere și reducere. Există carduri de reduceri în lanțuri, cafenele și farmacii. Uneori sunt date gratuit, alteori pentru bani. În orice caz, cardul va fi o investiție profitabilă dacă sunteți un client obișnuit al magazinului. Costul unei astfel de cărți poate fi recuperat de prima achiziție.

 1. Faceți o listă cu cheltuielile cu adevărat necesare pe lună, astfel încât să acopere nevoile de bază.
 2. Găsirea locurilor de unde puteți cumpăra este mai ieftină decât într-un magazin convenabil.
 3. Setați limitele cardurilor și dezactivați achizițiile online în ele.
 4. Înainte de a te culca, verifică mental dacă am cumpărat cu adevărat ceea ce am nevoie astăzi la cel mai bun preț.

Citiți cum Anton ajută la optimizarea cheltuielilor în Excel și în analiză.

Depozitarea corectă a produselor

Influența și dorința de stocare nu sunt întotdeauna măsuri justificate. Uneori este mai bine să aruncați un produs suspect, astfel încât mai târziu să nu mai fiți nevoiți să cheltuiți bani pentru o examinare medicală și un tratament al intoxicațiilor alimentare.

Conform cercetărilor efectuate de oamenii de știință americani, aproximativ 25% din produsele achiziționate ajung în coș din cauza duratei de valabilitate expirate.

Adesea, oamenii cumpără mai mult decât pot mânca: fie nu pot determina corect cantitatea de alimente de care au nevoie, fie cumpără bunuri inutile din cauza reducerilor. Cu toate acestea, recomandările de depozitare nu sunt întotdeauna respectate, ceea ce reduce durata de valabilitate a produselor. Cel mai adesea au neglijat astfel de nuanțe:

 • lapte și iaurt se răsfiră vara timp de o oră, dacă este lăsat pe masă,
 • orice legume vor începe să putrezească și să se modeleze dacă sunt depozitate în același compartiment cu roșii,
 • uleiul absoarbe mirosul de tăieturi dacă le așezați pe un raft în frigider,
 • este mai bine să păstrați bananele separat unul de celălalt, și nu într-un buchet - astfel încât să rămână mai proaspete.

Numărul lecției 3. Trebuie să cumpărați mâncare în cantitatea necesară pentru familie într-o anumită perioadă de timp. Pentru utilizarea viitoare, se pot prepara cereale, zahăr, făină, conserve, se pot congela câteva kilograme de carne sau pește. Însă merită luat în considerare faptul că aceste produse au și o dată de expirare și trebuie să vă asigurați că există condiții adecvate și un loc pentru depozitarea lor. Dacă nu există un astfel de loc, atunci nu ar trebui să vă faceți griji: deficitul anilor '90 a trecut de mult, în supermarketuri există întotdeauna suficiente produse diferite în stoc - ar fi bani pe care abia învățăm să-i economisim.

8. Găsiți un loc de muncă secundar

Există situații când salariul este atât de mic încât este suficient doar pentru cheltuielile de bază. Este imposibil să economisești nimic, dar trebuie să economisești bani. În acest caz, puteți căuta o sursă suplimentară de venit.

Astăzi pe internet puteți găsi un loc de muncă care va aduce bani puțini. În acest caz, nu aveți nevoie de o pregătire specială pentru a începe. De exemplu, redactarea poate câștiga suplimentar 5-6 mii de ruble pe lună. Dacă economisiți toți acești bani, veți economisi 60-70 mii de ruble pe an.

Consultați acest articol despre ce este independentul. În acest articol, descriu în detaliu modul în care diferiți specialiști pot câștiga bani în plus pe Internet.

Metoda 5: Utilizați cupoane cu reducere

 • Tiendeo.ru. Într-una dintre cele mai mari aplicații, reducerile sunt colectate nu numai la haine și încălțăminte, ci și la produsele din hipermarketuri,
 • Edadal (edadeal.ru). Serviciu excelent, care a strâns peste 50 de mii de magazine și hipermarketuri. Introduceți produsul dorit în aplicație și căutați unde poate fi cumpărat mai ieftin în orașul dvs.,
 • sk>

Exemplu de produse cu discount la Biglion

Reduceri la electronice pot fi achiziționate pe piețe atât de mari precum Ozon, Enter, Aliexpress, M.Video, Svyaznoy, Eldorado, DNS.

⚡️ În plus, site-urile sunt foarte populare în rândul cumpărătorilor Biglion.ru și Frendi.ru de unde puteți cumpăra articole cu cupoane de reducere până la 90% la sută . De asemenea, puteți merge într-un tur la prețuri foarte, foarte competitive!

Sfat 1. Optimizați-vă facturile de utilități.

Pentru a reduce facturile de utilități, setați contoare, dar calculați în prealabil beneficiile.

Încercați să rațional folosiți energie electrică, apă caldă și rece.

În orice problemă referitoare la componenta financiară, studiați legislația, reglementările și efectuați calculele singuri.

În mod ideal, puteți economisi pe facturi de utilități până la 100% din costuri în fiecare lună în primele luni. Când procesul este optimizat, atunci procentul se menține într-adevăr pe bara 10-20% pentru perioadă.

Nu uitați că costurile pentru întreținerea apartamentului includ facturi pentru specialiști, înlocuirea și repararea echipamentelor, precum și funcționarea dispozitivelor suplimentare. Pentru aceste cazuri, cheltuielile neprevăzute trebuie să fie bugetate.

Economii la facturile de utilități

Plata locuințelor și serviciilor comunale - baza tabelului de cheltuieli și linia care nu poate fi exclusă. Dar cheltuielile lunare pot fi reduse dacă:

 • Folosiți în mod corespunzător aparate electrice. Anume - deconectați-vă de la rețea dacă nu sunt folosiți,
 • Alegeți iluminarea potrivită. Opriți luminile când ieșiți din cameră sau folosiți o lumină mai puțin strălucitoare atunci când nu este necesară pentru studiu / muncă. Iluminarea la fața locului (aplicații, lămpi de podea) și înlocuirea becurilor convenționale cu cele care economisesc energie ajută la economisirea de bani,
 • Cumpărați aparate care economisesc energie. Toate aparatele electrocasnice sunt împărțite în clase în funcție de câtă energie consumă. Este mai rentabil să cumpărați dispozitive de clasă „A”. Și mai scump, astfel de modele vor ajuta la economisirea de energie în viitor,
 • Utilizarea rațională a echipamentelor existente. Vorbim despre sobe electrice, mașini de spălat și ceainice, care rareori sunt mai economice pentru a rula, dar pentru a încărca întreaga cantitate,
 • Setați contoare. Instalarea este scumpă, dar în viitor, cu siguranță nu veți plăti excesiv, așa cum sugerează tarifele universale.

În domeniul economiei, recomandările universale funcționează și: să cheltuiți mai puțină apă, mai rar și în cantități mai mici pentru a porni aparate electrice.

Schimbarea obiceiurilor alimentare

„Corpul în sine simte ceea ce are nevoie și îl face cunoscut”, spun nutriționiștii. Acest lucru este adevărat: fiecare persoană simte anumite semnale din corpul său, deși nu le recunoaște întotdeauna corect. De exemplu, dacă doriți dulciuri, cel mai probabil, trebuie să compensați lipsa glucozei. Pentru a face acest lucru, este suficient să mănânci o lingură de miere, un caramel, o felie de pâine albă sau câteva linguri de ovăz cu lapte și fructe uscate, mai degrabă decât trei bare de ciocolată și să o bei totul cu cola. Înțelegând semnalele organismului, puteți învăța să compensați vitaminele care lipsesc cu alimente sănătoase și mai puțin costisitoare. „Nu am timp să vizitez frecvent supermarketurile și să gătesc acasă!”, A declarat cu încredere un prieten redactor. Îi plăcea munca ei, scria articole continuu, câștigând cu adevărat bani buni în fiecare oră. Nu am fost distras de o masă completă, dar chiar în fața monitorului am avut o mușcă din faptul că voi cădea sub braț. Această metodă de nutriție duce la consecințele nu cele mai favorabile:

 • pentru sandvișuri, rulouri, bomboane de ciocolată și gustări pe care le puteți apuca cu o mână și înghiți imediat, este nevoie de mai multe ori mai mulți bani decât puiul, din care puteți găti tocană pentru întreaga familie timp de două zile,
 • gustarea afectează în mod negativ funcționarea stomacului, contribuie la creșterea în greutate și, în consecință, poate fi necesar să cheltuiți și mai mulți bani pentru medici și medicamente.

Numărul lecției 4. Trebuie să vă reconsiderați obiceiurile alimentare: în primul rând, trebuie să vă gândiți clar la dieta dvs. și să începeți să dedicați suficient timp gătitului. Apropo, o călătorie la supermarket poate fi considerată o excursie de wellness, contribuind la generarea de idei proaspete pentru muncă - de ce să nu înlocuiți gustarea obișnuită pentru inspirație?

Regula 5. Opriți aparatele electrice noaptea

Multe aparate electrice trebuie să fie oprite de la priză noaptea și chiar în timpul zilei, când nu le folosești și cu atât mai mult când nu ești acasă. Acest lucru nu este atât de dificil: dacă pleci de acasă - oprește-l, de ce ar trebui să lucreze degeaba.

Doar un 5 Aceste reguli vă vor ajuta să economisiți energie în apartamentul dvs. Nu este dificil, nu?

Iată câteva sfaturi pentru economisirea energiei electrice:

 • Dacă decideți să cumpărați orice fel de electrocasnice, atunci acordați atenție consumului său de energie. Este clar că aparatele de uz casnic care consumă mai puțină energie sunt mult mai scumpe, dar credeți-mă: în viitor această sumă va plăti din cauza economiilor. Și cât este plata în exces pentru anul!
 • Un obicei foarte bun și util - stinge luminapărăsind camera. Dar, din păcate, nu tuturor li se oferă acest lucru și mulți oameni uită pur și simplu de el. În acest caz, puteți achiziționa senzori în infraroșu care pot economisi electricitate fără participarea și mișcările inutile.
 • Utilizați mai bine becurile care economisesc energiedecât obișnuit. De asemenea, merită să ne gândim la lămpile de noptieră, deoarece este mai economic să le folosim decât un candelabru cu trei brațe.
 • Folosiți un termos este mai profitabil decât fierberea fierbătorului de mai multe ori, deoarece un termos poate reține căldura timp de câteva ore.

Dacă urmați aceste sfaturi și trucuri utile și, cel mai important, mai simple, veți vedea modificări în chitanțele dvs., apoi în portofel.

9. Nu luați împrumuturi

Dacă aveți un salariu mic, nu ar trebui să luați împrumuturi. Chiar și o mică întârziere și o amendă vă pot transfera la o rație de prânz. Prin urmare, încercați să cumpărați totul fără împrumuturi și rate. Dacă telefonul smartphone este spart și nu există bani pentru unul nou, cumpărați un telefon cu buton obișnuit. Este mai bine să amânați achiziționarea unui smartphone până în momentul în care acumulați pe el.

Metoda 6: Economisiți corect energie electrică și apă

Dacă familia nu are suficienți bani, atunci economisirea facturilor la utilități poate fi întotdeauna utilă. Plățile pentru utilități cresc destul de repede, iar suma totală depinde de zona apartamentului și de numărul de persoane înregistrate. Și, desigur, nu se îndepărtează de cantitatea de energie consumată.

Cel mai mult, apa este consumată în toaletă. Dacă este posibil, trebuie doar să instalați o toaletă ieftină combinată cu o dublă față și acest lucru va economisi până la 20 de mii de litri de apă pe an . Și înlocuirea luării unei băi de duș ajută la economisire până la 30% din apa consumată.

Asigurați-vă că instalați contoarele (dacă nu sunt instalate), deoarece trebuie să plătiți mai mult în conformitate cu standardele. Merită să spălați lucrurile atunci când tamburul este complet încărcat.

Lumina poate fi economisită prin înlocuirea becurilor incandescente cu becuri care economisesc energie care ajută la reducerea consumului de energie. până la 30-50% .

Sfat numărul 2. Economisiți pe mobil

Sunteți în permanență lipsiți de bani pe telefonul dvs. mobil?

schimbare tarif și dedicați timp analizei situației. În mod ideal, cumpără pachete de serviciipentru a utiliza telefonul smartphone fără restricții, dar plătiți o anumită sumă.

Telefonul trebuie să funcționeze ca o mașină. El este capabil să aducă venituri suplimentare familiei și să nu crească partea cheltuielilor. În această direcție este mai bine să folosești internetul și chiar televiziunea. Urmăriți de preferință programe de dezvoltare și utile.

Alte tarife și plăți

În afară de „comunale”, mai multe plăți pe care le efectuăm în mod continuu - este vorba de comunicații mobile, TV prin cablu și Internet. Odată conectat, un utilizator rar verifică linia tarifară. Însă, în timp, apar oferte mai profitabile - atât cu firma de servicii, cât și cu alți operatori și furnizori. Unele dintre costuri pot fi „trase” de funcții inutile: antivirus plătit, pachet de canale scump, minute inutile pentru apelurile din rețea. Ar trebui să fie opriți sau să se gândească la schimbarea companiei.

Cum să economisiți pe produse

Mă îngrozește când îmi imaginez cât aș economisi pe produse dacă mi-ar fi fost oferit sfaturi de la TJ în copilărie.

Am studiat abordările lui Svetlana, care economisește 50 de mii la alimente, Victor, care cheltuie 10 mii pe lună la alimente, și Lena, care trăia pe 5000 R, și a făcut recomandări generale.

Faceți o listă de cumpărături. Amintiți-vă că toți marketerii din lume sunt neputincioși împotriva unui tip cu o listă de cumpărături. Lista vă va ajuta să nu pierdeți nimic și să evitați cheltuielile neplanificate. De exemplu, nu folosesc lista de cumpărături, de aceea iau adesea prea mult.

Faceți o listă de cumpărături nu înainte de a merge la magazin, ci în momentul în care este nevoie de un produs. Și creează-l nu pe o bucată de hârtie, ci pe telefon, care este întotdeauna la îndemână. Au scos din cutie ultima pungă de ceai și au scris-o în notele: „Ceai”.

Gatiti acasa. Când cumpăr ceai într-o cafenea, plătesc nu numai o pungă, zahăr și apă, ci și pentru munca angajaților și închirierea unei camere. Dacă fac ceai acasă, plătesc doar pentru ceai.Același lucru se întâmplă și cu orice altceva: tăieturi, salate, supă sau găluște.

Nu mergeți la magazin flămând. Când vin în magazin foame, cumpăr ce vreau să mănânc acum, dar nu mă gândesc cu adevărat la beneficiile și prețul produselor. Nu uitați: o persoană bine hrănită este o persoană rezonabilă.

Nu cumpărați o mulțime de produse perisabile. Este simplu: este posibil să nu ai timp să le gătești. De exemplu, dacă cumpărați 25 de bucăți de ceapă verde cu reducere, dar aruncați unele din ele, este ca și cum ați plătit în exces.

Nu mai mâncați carne grasă. Două argumente: carnea grasă este mai scumpă și dăunătoare sănătății.

Nu cumpărați energie. Am renunțat la inginerii electrici pentru că am aflat că principala substanță din energia care revigorează este cofeina. Nu este nimic mai minunat în ele. Am considerat, de asemenea, că o singură energie conține aproximativ atâta cofeină cât există într-o ceașcă de cafea. Dar cafeaua este mai profitabilă decât energia și mai plăcută, în special cerealele.

Faceți cafea acasă. Un cappuccino într-o cafenea costă 100-300 de ruble. Prețul include salariul barista, costul închirierii spațiului și echipamentului. Am lucrat ca barista mult timp și cred că aceeași cafea acasă poate fi făcută pentru 10 ruble.

Pe lângă aceste principii generale, există modalități speciale de a economisi produse. Economii bune se obțin dacă încercați în mod intenționat reduceri în magazine. Astfel de oameni sunt numiți cireși.

O altă metodă separată este să cumpărați produse la magazinele en-gros și prin reclame. Un alt mod de a economisi este reducerea prețului. Citiți cum să comutați.

Reduceri în supermarketuri, promoții pentru achiziționarea de produse

Cele mai multe dintre sfaturile utile pentru economisirea banilor la cumpărături la supermarket sunt cunoscute de mult timp, dar practica arată că, în cel mai nepotrivit timp, oamenii uită de ei. A sosit momentul să reamintim recomandări valoroase, să prințăm, să laminăm și, dacă este necesar, să luăm cu dvs. în loc de o listă de cumpărături (deși avem nevoie și de aceasta - amintiți-vă regula cheltuielilor de planificare) Deci, cinci hacks de viață, cum să nu cumpărați prea mult:

 1. Sa gândit în avans un meniu pentru familie, ținând cont de nevoile tuturor gospodăriilor: cine are nevoie de iaurt și cine are nevoie de lapte, care mănâncă cârnați și cine este vegetarian. Decideți ce produse pot fi înlocuite cu analogi mai ieftine și care să le refuzați.
 2. Faceți o listă de cumpărături. Cunoscând cel puțin un meniu aproximativ, va fi mult mai ușor să faceți o listă cu produsele necesare în mod rațional. Dacă peștele prăjit și pilaful nu sunt incluse în dieta curentă, atunci nu trebuie să cumpărați pește, miel și orez. Dacă plănuiți o săptămână aglomerată, prioritatea ar trebui să fie alimentele instantanee - carne tocată pentru tăieturi, paste, cârnați, brânză și ouă. Hack hack: Așa cum trebuie, trebuie să păstrați un pachet de alimente procesate și conserve în frigider dacă nu aveți timp să gătiți sau să mergeți la cumpărături.
 3. Mergi la magazin plin. O persoană flămândă cumpără de obicei cel puțin de două ori mai multe produse decât ar trebui.
 4. Alegeți prizele potrivite. Fiecare supermarket are propriile sale caracteristici: undeva produse în vrac mai ieftine, undeva carne și undeva legume și fructe. Ceva este mai bine să cumpărați la o bază de vânzare cu ridicata sau pe piață.
 5. Țineți cont de ora cumpărăturilor. Este mai bine să mergeți la magazin luni sau marți, când au început noi promoții și rafturile sunt umplute cu produse proaspete după weekend. Această abordare economisește atât bani, cât și timp.

Numărul lecției 5. Nu este nevoie să duci o carte de credit la supermarket. Este mai bine să retrageți suma corespunzătoare listei de produse compilate printr-un bancomat și să mergeți la magazin cu numerar. Chiar dacă se adaugă ceva de prisos la coș, va trebui să îl refuzați la casă dacă nu există destui bani în portofel.

10. Închideți cărțile de credit

De regulă, dobânzile mari sunt percepute pe cărțile de credit. Dacă aveți un salariu mic, plata împrumuturilor poate fi foarte dificilă. Prin urmare, dacă doriți să economisiți bani, închideți cărțile de credit și nu le mai folosiți.

Încercați să cheltuiți mai puțin decât câștigați.Astfel, puteți economisi bani importanți, chiar dacă salariul dvs. este redus.

Metoda 7: Magazinele de caritate și site-ul „Dar Dar”. Orice chestii gratis!

Există multe comunități din rețelele sociale unde puteți accepta, oferi sau schimba lucruri. Introduceți doar bara de căutare „Îl voi da gratuit”Și puteți găsi aceste comunități. Separat, merită spus despre site " cadou cadou ».

Lucrurile sunt gratuite pe „Dar Dar” (site-ul web: darudar.org)

❗️ Site-ul „Daru Dar” a apărut cu mult timp în urmă, este o imensă platformă all-Russian, unde puteți lua haine, lucruri, electronice, articole de uz casnic și articole de îngrijire gratuit. În orașele mari, există comunități întregi de rezidenți Darudar care se întâlnesc și fac schimb de cadouri.

Dacă vorbim despre avantajele site-ului, atunci puteți obține echipamente absolut noi, haine de pe rafturile magazinului, bijuterii pentru absolut absolut gratuit. Dar dacă menționăm minusurile, atunci recent pe site-ul „Daru Dar” există o cantitate mare de gunoi.

Schimb și asistență reciprocă

Lucrurile și serviciile pot fi schimbate, adică recurge la barter. Pe portaluri precum Avito, există o mulțime de astfel de oferte: de exemplu, obțineți gratuit un serviciu de cosmetică de la începutul maeștrilor sau ridicați un lucru de la fostul proprietar contra unei taxe nominale. Aici puteți cumpăra haine, încălțăminte, mobilier și multe altele la un preț mai mic decât piața. În acest caz, lucrul poate fi nou, fiind doar vândut de pe mâini și nu de pe ghișeul magazinului.

Carpooling sau car sharing - partajarea mașinii, când printr-un serviciu online utilizatorul își găsește colegii de călători - se referă la același punct. Acest lucru economisește bani pe combustibil.

Sfat numărul 3. Economisiți pe produse

gospodinele nu primi mâncare scumpă ignora băuturi carbogazoase dăunătoare, felii, gustări.

Bachelors în această privință este în măsură să "scadă" toate veniturile pentru hrană, dar soțul este capabil să se forțeze pe el și pe bărbatul său natal să abandoneze gluttony în favoarea sa. Ani mai târziu, îi mulțumesc iubitei soții pentru o monitorizare atât de atentă. La rândul său, soțul îi amintește soției sale că mâncarea de calitate nu este ieftină.

Faceți un meniu pentru toată săptămâna, pregătiți carnea pentru prăjire, distribuiți farfuria. Nu uitați să cumpărați sodă, făină, ouă pentru gătit.

Dacă nu știți cum să coaceți singuri pâinea, atunci numiți un manager responsabil din partea membrilor familiei pentru șederea sa zilnică pe masă. Dă-i imediat bani pentru o lună sau cel puțin o săptămână, apoi monitorizează executarea sarcinii. Deseori bugetul se sfărâmă în familii din cauza pâinii.

Cum să economisiți bani la tarife

Pentru a economisi din tarife pentru locuințe și servicii comunale, există și câteva principii.

Comparați tarifele de servicii. De exemplu, dacă locuiți la Moscova și configurați un contor multi-tarifar, atunci de la 23 de ore până la 7 dimineața veți plăti de 4-5 ori mai puțin pentru energie electrică, comparativ cu tariful zilnic.

Refuzați serviciile inutile. În casa mea este conectat un radio, deși nimeni nu îl ascultă. Dezactivează că nu ajunge la mâini și pompează aproape 1000 de ruble pe an.

Dezactivează canalul de radio și antena de televiziune colectivă - acest lucru va economisi 2.000-3.000 de ruble pe an. Dacă aveți suficient telefon mobil, deconectați linia fixă ​​- este încă 3000 de ruble pe an.

Căutați modalități de reducere a comisioanelor. Printre metodele de plată pentru facturile de utilități, căutați cele fără comision. De exemplu, acesta nu va fi disponibil atunci când plătiți prin intermediul unui cont personal al unui furnizor de servicii sau al aplicațiilor mobile ale băncilor.

Plătește în avans. Pentru a evita amenzi sau închideri, plătiți pentru utilități în avans.

Setați contoarele. Pune apometre pentru 4-6 mii de ruble și economisește până la 50% în acest sens. Un contor de căldură obișnuit economisește până la 30%.

 1. Instalați macarale cu pârghie de ultimă generație - economisiți până la 25% în apă.
 2. Remediați defecțiunile de instalații sanitare și închideți golurile - veți economisi până la 20% de căldură și apă.
 3. Puneți bateriile în ordine - economisiți până la 40% la încălzire.
 4. Cumpărați aparate moderne - economisiți până la 40% din energie electrică și până la 50% din apă.

Există mai multe modalități de a economisi energie.

Cafenele bugetare și săli de luat masa

Chiar și burlacii care habar nu au unde sunt vasele în bucătărie și ce este inclus în omletă pot economisi mâncare. Aceasta nu înseamnă că trebuie să mănânci niște hot dog și pizza livrate prin curier. Este suficient să găsești o cafenea ieftină cu gătit acasă: mese complexe în astfel de unități sunt ieftine, clienții obișnuiți beneficiază de reduceri și li se permite să facă comenzi personale. De asemenea, merită să profitați de ofertele „Happy Auers” și „Business Lunch” și vă puteți înscrie la cursuri de abilități culinare la banii dvs. liberi. Beneficiu complet!

Mâncăm sănătos și, cel mai important, nu este scump!

Nu uitați, consumul de alimente sănătoase nu înseamnă scump și nu trebuie să mori de foame pentru a economisi. Dimpotrivă, costul unei alimentații sănătoase este chiar redus.

Mâncare sănătoasă de exemplu cereale, produse lactate, carne cu conținut scăzut de grăsimi, mai ieftin decât mâncarea rapidă. Mai mult decât atât, nu se știe din ce sunt făcute plăcintele și câinii fierbinți într-un stand din colț sau într-o cafenea din apropiere. Și aici gătești cu propriile mâini și știi totul despre mâncarea ta de casă.

Iată câteva sfaturi pentru cumpărarea alimentelor sănătoase:

 1. Este mai rentabil să cumpărați produse în greutate, decât în ​​ambalajul original. Cerealele și pastele ambalate, precum și zahărul și făina sunt mult mai scumpe decât în ​​greutate.
 2. Dacă cumpărați produse pe piață, nu uitați să faceți negocieri! Și nu este nimic rușinos în acest sens. Este important pentru vânzători să își vândă mărfurile, dar este rentabil să cumpărați.
 3. Este mai bine să veniți pe piață în după-amiaza târzie, moment în care vânzătorii reduc în mod semnificativ prețul.
 4. Este mai bine să cumpărați carne într-o bucată mare, iar acasă deja împărțită în părțile de care aveți nevoie. La un preț, o astfel de carne iese mai ieftin decât dacă ai cumpăra-o pe kilogram.
 5. Dacă luați masa la serviciu, luați mâncare cu voi. Încă o dată repetăm ​​că îți mănânci propria mâncare gătită, ceea ce înseamnă că, în mod automat, eviți intoxicațiile alimentare și economisești asta!
 6. Încercați să faceți un meniu cu o săptămână în avans - acest lucru vă va ajuta să achiziționați numai produsele necesare.
 7. Primele cursuri sunt considerate mai sănătoase decât cele de a doua, și chiar mai economice și mai ieftine!
 8. Comparați prețurile la mai multe magazine. Nu fi leneș, fiecare magazin are propriul său cip și promoțiile sale.
 9. Nu este necesar să cumpărați carne scumpă, de exemplu, carne de porc, pentru că puteți găti o mulțime de feluri de mâncare gustoase și sănătoase de la pui! Acum pe Internet puteți găsi o mulțime de rețete care vi se potrivesc și nu trebuie să stați și să vă inventați. Principalul lucru nu este să fiți leneși!
 10. Iaurturile pot fi înlocuite cu chefir și lapte copt fermentat. Iaurturile conțin tot felul de îngroșători, coloranți și zaharuri. Deci, de ce să nu le înlocuiți cu un kefir mai blând și mai ieftin pentru organism?
 11. Laptele pasteurizat este mult mai ieftin și mai util decât sterilizat. Laptele se păstrează într-un carton mai lung decât laptele în pungi. Și acesta este singurul său plus. Deci merită să plătiți în exces?
 12. Încercați să refuzați cârnații, acesta poate fi înlocuit cu carne, este atât mai sănătos, cât și mai ieftin.
 13. Cumpărați fructe și legume proaspete în sezon, apoi le puteți congela. Toți nutrienții vor rămâne în ei și veți economisi mult, deoarece în sezonul de iarnă sunt mult mai scumpi.

Când vă revizuiți dieta și urmați sfaturile noastre, chiar și la sfârșitul lunii veți vedea o diferență. Iar problema nu se rezumă numai la bani, ci și la sănătate. La urma urmei, toți medicii nutriționiști și medicii celebri îndepărtează alimentele grase, dulci și, în special, cele rapide.

Utilizarea acestor reguli simple vă va ajuta să economisiți în mod semnificativ produse, să vă mențineți bugetul, precum și o formă și o minte sănătoasă!

Audit acasă

Pe site-urile de internet nu puteți cumpăra, ci și să vindeți bunuri. Cu siguranță acasă, mulți au încălțăminte, haine, aparate sau produse pentru copii care nu mai sunt folosite.Poate că unele lucruri nu au fost folosite. Toate acestea sunt potrivite pentru a fi plasate în rețea sub formă de anunțuri de vânzare. Dacă există un cumpărător pentru cel puțin două poziții, banii pot fi dați deoparte pentru acel „airbag”.

Metoda 8: Cumpărați analogii ieftine și accesibile pentru medicamente scumpe

De ce unele medicamente sunt fabulos de scumpe, iar analogele lor sunt mult mai ieftine? Întregul lucru constă în politicile agresive de marketing urmărite de companiile farmaceutice.

Vi se oferă aspirina obișnuită, înfășurată într-un pachet frumos, făcând publicitate la televizor și radio și cumpărați acest medicament, crezând în mod naiv că vindecă tot ceea ce există în lume. Cu toate acestea, aproape toate medicamentele scumpe au analogi mai ieftine.

⭐️ Un exemplu!
De exemplu, remediul la rece Coldrex costă de la 150 de ruble și același „Paracetamol”, din care constă în esență același Coldrex, vă va costa doar 5-15 ruble . Vezi diferența prețului medicamentelor și există multe astfel de exemple?

Mai bine, folosește remedii naturale, ele te vor ajuta cu adevărat să vindeci o anumită boală mult mai repede!

Sfat numărul 4. Reduceți cheltuielile cu copiii

Optimizarea cheltuielilor când crește un fiu, dar nu salvați pe fiică.

O fată din copilărie ar trebui să fie gata pentru o viață sigură și fericită în cercul unei familii responsabile.

În cazul copiilor mici, costurile cresc, dar forumurile specializate pentru femei ajută la economisirea acestor probleme. Doar nu stați în ele ore întregi, alegeți informații utile și implementați instantaneu postulatele în practică.

Cum puteți economisi electricitate

Opriți aparatele electrice noaptea. Totul este clar aici: cu cât lumina arde mai mult, cu atât va trebui să plătiți. Dacă o lampă uitată arde toată noaptea, la această rată, va trebui să plătiți 4 ruble. Dacă uitați să stingeți luminile în fiecare seară, 1460 de ruble vor rula într-un an.

Dacă de multe ori uitați să stingeți luminile în zonele comune, senzorii de mișcare vă vor ajuta să economisiți bani.

Instalați becuri cu economie de energie. Lămpile care economisesc energie strălucesc la fel, iar energia este consumată de 5-10 ori mai puțin. Acestea vin în două tipuri: fluorescent și LED. LED-urile sunt mai scumpe, dar se aprind imediat la puterea maximă (nu este nevoie să aștepți până se încălzește) și sunt „vii” de aproape 6 ani.

Folosiți aragazul potrivit pentru aragazul electric. Vesela pentru o sobă electrică trebuie să aibă un fund gros și uniform. Dacă partea de jos este subțire, atunci când este încălzită își poate pierde forma, se va încălzi mai mult timp și, în cele din urmă, va plăti excesiv pentru bucate.

Puneți frigiderul corect. Frigiderul nu poate fi pus acolo unde trebuie. De exemplu, dacă o instalați lângă o baterie fierbinte, aceasta va consuma mai multă energie, se va supraîncălzi și se poate deteriora.

Încărcați mașina de spălat conform regulilor. Dacă încălcați regulile de încărcare a mașinii, va exista un consum mai mare de energie electrică, lenjeria sau mașina se poate deteriora. Cele mai multe mașini de spălat sunt concepute pentru 3,5-6 kg de rufe.

Plata în numerar

Sfaturi controversate în epoca tehnologiei, dar îi ajută pe unii să economisească. Ideea este să plătiți doar în numerar - așa este o persoană care vede vizual câți bani cheltuiește în viața de zi cu zi. Acest lucru este valabil în special pentru deținătorii de carduri fără contact: cu astfel de materiale plastice, cumpărările mici se fac instantaneu și deseori, din păcate, necontrolat.

Mai puțini numerar - nu puteți conecta aplicațiile de contabilitate sau contabilitate de cheltuieli cu acestea. Da, și din ce în ce mai puțini oameni vor dori să se plictisească de facturi și monede.

Metoda 9: Faceți un buget pentru luna următoare

Bugetul trebuie planificat. Mai ales dacă nu știți, veți avea destui bani pentru această sau acea achiziție. Planificarea unui buget este mai bine nici măcar pentru o lună, ci pentru două sau mai multe luni în avans. În consecință, vă puteți ajusta achizițiile.

Obțineți-vă un jurnal în care puteți introduce informații despre achizițiile planificate sau folosiți tabelul pe care l-am menționat anterior.Astfel evitați cheltuielile inutile care vă pot răni bugetul familiei.

Cum să economisești de obiceiuri

Conduceți un stil de viață sănătos. Nu toate elementele unui stil de viață sănătos duc la economii. Irina a povestit cât costă sala de gimnastică, antrenamentul personal și livrarea adecvată de nutriție. Într-un alt articol, Julia a explicat că economiile la sport sunt reale.

Folosiți cel puțin acele opțiuni de stil de viață sănătos care vă reduc în mod direct costurile. De exemplu, o bicicletă sau o plimbare în loc de transport. Prietenii mei spun că costul achiziționării unei biciclete plătește pentru că nu mai cheltuiți bani pentru călătorii.

Vor merge mai puțini bani dacă încetați să mâncați doar pentru distracție. Acest lucru este dificil dacă un obicei s-a dezvoltat și, de obicei, o persoană se descompune oricum. Prin urmare, nu este necesar să se schimbe dramatic: la început puteți reduce conținutul de grăsime din alimente, bea chefir și nu cumpărați o bucată de tort. Dacă te-ai rupt, la fel ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, încercați din nou.

Renunta la obiceiurile proaste. Refuzul obiceiurilor proaste - pentru majoritatea oamenilor, aceasta nu este o sarcină ușoară și necesită gradualitate. De exemplu, este dificil să renunți la fumat imediat, deși toată lumea înțelege că ucide. Dar Anton a făcut - încercați și voi.

Uită de modă. Am observat că este profitabil să cumperi nu hainele cele mai la modă, ci una care se vinde la un stoc. Puteți alege pur și simplu un clasic universal - nu veți greși, dar în același timp economisiți. Unii merg mai departe, de exemplu, Eugene cumpără haine în haine second-hand și economisește 34 de mii de ruble pe an.

Ai grijă de lucruri. Maxim a vorbit despre cele șase reguli pentru îngrijirea încălțămintei. Datorită acestui fapt, l-au servit nouă ani.

Faceți lucrurile singur. Desigur, nu veți face o cameră digitală, o lampă cu incandescență sau un uscător de păr, dar o persoană se poate descurca complet cu un abajur, containere originale pentru depozitarea lucrurilor sau un cadru foto. Există multe site-uri unde există manuale complete realizate manual.

Înlocuiți hobby-urile plătite și hobby-urile cu cele gratuite. Pentru a alerga, puteți merge la sală sau puteți găsi un fel de parc lângă casă. De exemplu, alerg în parcul central: este mai proaspăt și mai liber acolo decât pe banda de alergare din sală.

Dă cadouri făcute de tine dacă știi să faci ceva cu ei. De exemplu, o eșarfă tricotată la comandă este mai scumpă decât cumpărarea într-un magazin. Dacă îl tricotați singur, cheltuiți doar pe fire. Pare un cadou sincer.

Folosiți serviciile de schimb. Există servicii speciale pentru schimbul de lucruri. Prin intermediul acestora, puteți schimba cu o altă persoană un telefon, o mașină sau chiar un apartament.

Sfat numărul 5. Controlează-te

Economiile încep cu disciplina.

Încercați să vă negați ceva sincer inutil. Fii atent când cheltuiești. Păstrați bani în mai multe conturi, astfel încât în ​​caz de eșec la unul dintre flancuri, obiectivul general să nu fie afectat.

În 2019, este ușor de analizat starea conturilor folosind instrumente financiare pe site-urile web ale băncilor. Este mai ușor pentru proprietarii de bănci mobile să instaleze o aplicație specializată care vă va permite să distribuiți literalmente cheltuielile de pe cardurile personale literalmente pe zi.

Funcționarea corectă a aparatelor electrice și a gazelor

Reduceți semnificativ consumul de gaz și electricitate pot fi complet legal, fără „bug-uri” dubioase. Merită să ne amintim astfel de trucuri și hacks de viață:

 1. Opriți toate aparatele electrice, inclusiv încărcătoarele gadget, imediat după utilizare. Pare un fleac, dar chitanța de luna viitoare vă va încânta.
 2. Nu folosiți aragazul în alte scopuri, de exemplu, pentru încălzirea unei camere, uscarea părului sau spălarea hainelor.
 3. În loc să faceți o baie, faceți un duș în timpul săptămânii, care este mai rapid și mai sănătos și rămâne mult mai puțină apă.Karl Lagerfeld credea că procedurile de apă sunt dăunătoare sănătății fizice și mentale: cu spălarea frecventă, stratul protector de pe piele și aură este spălat și, ca urmare, persoana devine vulnerabilă. A asculta sau nu opinia maestrului haute couture este treaba personală a tuturor. Cu toate acestea, o persoană a trăit o viață activă până la 86 de ani, iar acest lucru spune ceva.
 4. Nu vă lăsați prea lene să înlocuiți becurile obișnuite cu cele economice.
 5. Cumpărați aparate care inițial consumă energie electrică într-un mod economic. Acum există multe dintre acestea, trebuie doar să acordați atenție marcajului.
 6. Respectați regulile de funcționare a aparatelor electrice. De exemplu, un fierbător electric, acoperit cu spumă din interior, încălzește mai mult apa, ceea ce înseamnă că consumă mai multă energie. Costurile pot fi reduse prin curățarea acestuia în timp util.

Numărul lecției 6. Trebuie să analizați mai pe larg problema economisirii de bani. Economisirea energiei electrice, a apei și a gazelor nu reprezintă oboseală sau zgârcenie, ci și respect pentru mediu. Cele mai progresive trec complet la un stil de viață sănătos și la o dietă alimentară crudă - atunci nu va fi nevoie deloc de o sobă cu gaz, lumânările vor înlocui lumina, iar internetul va fi meditația. Dar, desigur, aceasta este o extremă. Și o glumă.

Metoda 10: Evitați deplasările frecvente către hipermarketuri și centre comerciale mari

Conform statisticilor din hipermarketuri și centre comerciale mari, cheltuim mai mulți bani decât ne-am planificat.

❗️ 48% cazuri, clienții din hipermarketurile mari se angajează achiziții de erupții cutanate . În acest caz, o persoană este de obicei atrasă de abundența bunurilor, de promoțiile și reducerile „mitice”. Ni se pare că cumpărăm mult și profitabil, dar nu este așa.

În plus, în hipermarketurile mari, majoritatea bunurilor (în special produsele alimentare) sunt de o calitate destul de slabă, așa că dacă puteți încerca să cumpărați de la proprietarii privați, va fi și mai ieftin! 🙂

Sfat numărul 6. Citiți literatura financiară

Gospodinele au timp liber pentru a învăța alfabetizarea financiară.

În timpul liber citiți cărți de specialitate, fără telenovele și povești detective.

Află din greșelile tale, nu trebuie să aduni bani de la vecini. Corectați defectele deja în cursul perioadei curente. Închideți articole de cheltuieli care au depășit planul din cauza veniturilor suplimentare.

Cum să economisiți bani la achiziții

Cumpărăturile impulsive își pot permite cu adevărat. Prin urmare, înainte de a ceda la o publicitate strălucitoare, o promovare ispititoare sau un discurs arzător al promotorului, trebuie să vă gândiți dacă lucrul reclamat este într-adevăr necesar. De obicei, în cursul unor astfel de raționamente se dovedește că nu este deloc necesar.

Conform studiilor efectuate de psihologi și marketeri, mai mult de 25% din achiziții sunt făcute spontan și gânditor, sub influența emoțiilor de moment. Și mai mult de 70% din lucrurile cumpărate impulsiv sunt uitate și nereclamate după câteva zile și uneori ore.

Listele de cumpărături

Dacă tabelele de cheltuieli ajută la analiza la care am cheltuit deja, atunci listele sunt un element de planificare. După ce ai schițat o listă de produse în avans, în magazin nu vei mai ridica un coș complet cu „gustări” și bunuri pentru stocurile de care nu ai nevoie. Apropo, scrierea pe o bucată de hârtie este opțională. Există multe aplicații pentru smartphone-uri, unde este mai convenabil să mențineți astfel de liste.

Metoda 11: Reparați, nu aruncați hainele

Economisiți pe haine - reparați-l

Cumpărăm în mod constant haine noi, aruncând treptat pur și simplu lucruri vechi. Nu face asta. În primul rând, moda este ciclică, iar ceea ce părea ridicol sau provocat de râs poate fi acum în vârful popularității.

În al doilea rând, este posibil să reparați practic ieftin orice fel de îmbrăcăminte chiar aparent „fără speranță”! 😉

În plus, există multe canale pe YouTube care spun și arată cum puteți realiza capodopere reale din lucruri vechi. Da, iar stilul vintage este acum la modă. Chiar și puteți face pantaloni scurți noi din blugi vechi cu propriile mâini sau puteți coase o vestă dintr-o cămașă.Tot ce ai nevoie este imaginația și dorința ta de a schimba ceva.

Ceea ce nu trebuie să economisești

Odată, un stomatolog obișnuit al prietenului meu a spus că dintele lui este un caz dificil și, prin urmare, trebuie să plătiți încă 5 mii. Îi părea rău de bani, s-a dus la un stomatolog gratuit și de atunci i-a lipsit un dinte.

Nu economisiți sănătatea, sănătatea altora și calitatea vieții. Nu lăsați rana cu pastă de dinți în loc de antiseptic, economisiți repelentul de țânțari și trimiteți fetița acasă pe jos, nu un taxi.

Este periculos să economisești pe produse complexe imposibile sau care nu au timp să verifice, - Maxim a povestit despre asta. El a arătat prin exemple că, dacă nu există o calificare suficientă în problemele gospodăriei, este mai bine să plătiți stăpânul.

Sfat numărul 7. Planificați-vă bugetul

Principala regulile gospodinei asta vă va permite să vă planificați cu înțelepciune bugetul:

 • cumpărați cât mai multe produse înainte de data de expirare,
 • economisiți din cantitate, dar nu din calitate,
 • ajută-ți soțul să-și completeze partea de venit,
 • răspundeți la vânzări logice, dar nu la trucuri de marketing,
 • planificați și analizați, dar fără fanatism,
 • Ia în vrac
 • cumpără mâncare completă,
 • aveți grijă de obiecte și haine de uz casnic
 • Nu uita de relaxare, hobby-uri și antrenament.

Vânzări, promoții, reduceri

Economisirea și economisirea de bani va fi mai ușoară dacă utilizați în mod regulat oferte speciale, participați la promoții și programe de fidelizare a magazinelor. Psihologii au dovedit că bonusurile și punctele de pe un card de reducere sunt mai ușor de acumulat decât banii reali. Acestea nu sunt considerate de consumator ca fiind fonduri care, dacă este necesar, pot fi cheltuite în magazin dacă dintr-o dată nu există suficient numerar, de aceea rămân în siguranță și solide până la acumularea unei sume decente.

De aici următoarea, a șaptea lecție: este mai bine să economisiți și să economisiți bani într-un cont bancar. În acest caz, ei nu fac eforturi pentru cheltuieli neprevăzute, așa cum se întâmplă cu o mulțime de numerar, care este întotdeauna la îndemână. Și dacă contul este depozitar, atunci dobânda va fi adăugată și la suma totală la sfârșitul anului.

Aplicații de contabilitate a costurilor

Conceput pentru platforme mobile, astfel de programe seamănă cu tabele de cheltuieli, ele elimină doar nevoia de a calcula pentru tine: debitul cu creditul se reduce automat. Aplicațiile în sine generează statistici, ajută la economisirea de bani și vă amintesc de plățile obligatorii (facturi de utilități, chirie, internet etc.).

Unele programe sunt complet automatizate. De exemplu, în Zen Mani, este posibil ca utilizatorii să nu fie nevoiți să facă cheltuieli manuale deloc. Aplicația în sine importă operațiuni de la Sberbank, Alfa Bank, Tinkoff Bank, Yandex.Money, Webmoney sau QIWI și apoi ia în considerare cheltuiala totală.

Cum să economisiți bani în mod competent și într-un mod mare

Pentru fiecare obiectiv, aveți un cont separat: contul dvs. pentru cumpărarea unui computer, pentru călătorie. Va fi mai dificil să luați bani din cont pentru o țintă specifică: veți vedea cum, cu fiecare retragere, ținta te eludează.

Petreceți mai puțin în divertisment. Multe distracții sunt gratuite: comunicare, plimbări sau cântece în jurul unui foc în pădure. Citiți cum studenții din Moscova cheltuiesc 500-5000 R pe lună pentru divertisment.

Discutați cu familia dvs. cheltuielile imediate. Rudele nu vor oferi sfaturi nejustificate, dar vor putea descuraja cheltuielile imprudente sau vor sugera gânduri noi. În orice caz, a discuta cu persoana iubită o problemă nu este niciodată în zadar.

Plătiți mai întâi facturile necesare, care amenință probleme. Dacă faceți altfel, este posibil să nu existe suma pe care intenționați să o amânați.

Investește cu înțelepciune. Investițiile nu se sperie dacă le înțelegi. Cursul pentru începători de la T-F vă va ajuta în acest sens.

În primul rând, trebuie să găsești un broker bun cu licență de stat, să înveți să echilibrezi riscurile, să citești știri financiare și să întocmești un portofoliu investițional inițial.

Pe măsură ce finalizați cursul, citiți mai multe despre unde să investiți.

Stabiliți-vă obiective mari. Va fi mai ușor să economisiți bani dacă aveți un sens specific de acumulare: o mașină, un apartament sau o insulă personală. Cititorii revistei Tinkoff au spus că au reușit să acumuleze sume mari atunci când au început să mențină un buget personal.

Unii au reușit să economisească o mașină cu un salariu de 35 de mii. Iată ce sfătuiesc:

 1. Alegeți o mașină în avans și determinați prețul. Pentru ca prețul să fie accesibil, nu cumpărați pe credit, nu luați o mașină nouă și nu vă lăsați păcăliți de o clasă de mașini.
 2. Păstrați un buget.
 3. Optimizează-ți cheltuielile.
 4. Împărțiți costul mașinii în plăți lunare, ca și cum ar plăti un împrumut. Amână-le în fiecare lună - aceasta este condiția principală.
 5. Înmulțiți acumulatul folosind dobânzi bancare și titluri.

Cei care s-au economisit pentru un apartament au o caracteristică comună. Oamenii au rezervat în mod regulat o sumă fixă ​​sau un procent de venit până la sosirea unui moment bun - scăderea ratelor ipotecare sau a prețurilor locuințelor. Apoi, au folosit economiile ca plată pentru o ipotecă sau au cumpărat întregul apartament imediat.

Dacă acest mod nu vi se potrivește, citiți instrucțiunile detaliate despre cum să câștigați un apartament în Moscova, având un salariu de 100-200 de mii de ruble.

Metoda 12: Cumpărați lucruri și haine la vânzări în magazinele online, precum și pe Avito și Yula

Acum, lucruri destul de bune, de înaltă calitate și uneori chiar de marcă pot fi cumpărate pe site-uri precum „ Avito „Și“ titirez ”, Și mult mai ieftin decât sunt în magazine.

Cumpărături favorabile cu economii la Avito și Yula

Notă ❗️Obratite:
Puteți cumpăra și în magazine online, cum ar fi „Lamoda», Wildberries, Joom. Pe site-urile de internet atât de mari există posibilitatea cumulării de puncte care pot fi schimbate pentru haine și încălțăminte. În același timp, lucrurile costă o comandă de mărime mai ieftină decât în ​​centrele comerciale obișnuite.

Pentru cumpărători, se asigură montarea gratuită, livrarea, returul și schimbul de mărfuri. Și în perioadele de reduceri puteți cumpăra lucruri literalmente pentru un ban.

Sfat numărul 8. Economisiți bani

O gospodină obișnuită cu un salariu mic, folosind venitul mediu al soțului, reușește să economisească bani acceptabili în fiecare lună. Când o persoană lucrează într-o familie, este ceva mai dificil de făcut.

Metoda de contabilizare a cheltuielilor și a veniturilor normalizează relațiile în perechi. În timpul crizei, mulți oameni au plăcut experimentele cu economisirea de bani, iar acum societatea practică activ o atitudine rațională față de finanțare.

Nu conta economii uriașe în primele luni de economii conștiente.

Gospodinele condimentate sunt capabile să stoarcă plusurile din acest proces cât mai mult posibil.

Recomandările unei doamne cu experiență sunt prezentate în secțiunea următoare. Vor învăța economiile la un nivel superior, se vor conecta la conversația noastră și vor nota punctele principale. Fiecare zi conștientă vă va aduce cea mai înaltă abilitate în domeniul economiilor și al alfabetizării financiare.

Înregistrarea serviciilor care oferă bonusuri și privilegii

Înainte de a pune produsul selectat într-un coș virtual sau real, are sens să clarificăm condițiile de plată, precum și posibilele reduceri și beneficii. Asigurați-vă că aflați când și în ce condiții este emis un club sau un card de reducere, dacă este disponibil. Următoarele promoții și sisteme de fidelizare sunt deosebit de populare acum:

 1. Bonusuri pentru începători. De exemplu, multe platforme de internet adaugă imediat o anumită cantitate de puncte în cont pentru fiecare cumpărător nou înregistrat ca bun venit. Pentru unele magazine online, sumele ajung până la 50 de dolari - nu este rentabil?
 2. Bonusuri la plata online cu cardul. Este important să clarificați dacă serviciul de returnare funcționează - returnând o parte din banii cheltuiți pentru achiziție. Principiul său este că cumpărătorul dintr-un anumit magazin plătește mărfurile cu un card bancar partener, o parte din fonduri pot fi returnate în contul său în suma prevăzută, care ajunge adesea la 30% din suma de plată. Fără taxe ascunse, fără captura.Banca compensează pur și simplu o parte din banii cheltuiți sub formă de recunoștință că clientul își folosește serviciile și face achiziții de la partenerul său.
 3. Reduceri în timpul sărbătorilor. Persoanele care doresc să economisească maximul sunt sigur că se vor abona la trimiterile din magazinele lor preferate. Aproape toate punctele de vânzare cu amănuntul, restaurantele, spa-urile, hotelurile, operatorii de turism și băncile distribuie oferte fierbinți cu reduceri de sărbători. De asemenea, multe instituții oferă cadouri și fac oferte speciale clienților de naștere.

Numărul lecției 8. Păstrați evidența stocurilor și a vânzărilor. Pe site-urile companiilor mari dintr-o secțiune specială, condițiile de participare la programele bonus, programe de fidelizare, concursuri și trageri sunt întotdeauna detaliate. Vă puteți abona la notificări și vă puteți ține la curent cu cele mai actuale oferte.

Folosind bonusuri

Astăzi, aproape toate magazinele și unitățile sunt în rețea. Și acest lucru înseamnă că oferă clienților să participe la programele bonus. Spre deosebire de vânzări, bonusurile nu sunt disponibile pentru toată lumea, ci pentru clienții selectați - cei care au emis un card de reducere sau s-au înregistrat pe site-ul companiei. Nu trebuie să neglijați o astfel de funcționalitate. Magazinele sunt foarte interesate să păstreze clienți vechi, așa că adesea fac oferte minunate.

Ce să faceți dacă nu puteți economisi bani

Am deschis multe pagini la această solicitare și chiar am găsit o recomandare pentru a merge la un terapeut. Acest lucru mi se pare de prisos, dar totuși, este important să vă înțelegeți motivele. De ce vrei să economisești bani? Care sunt obiectivele tale?

După aceea, veți înțelege cum să economisiți. Internet banking vă va ajuta să calculați cheltuielile proaste. Doar economisirea nu este suficientă - încercați să vă măriți salariul. Și când există bani gratuite, faceți un ou de cuib sau investiți-l.

Metoda 13: Uitați de cărțile de credit (utilizați o perioadă fără dobândă)

Împrumuturile au intrat ferm și minuțios în viețile noastre. Nu avem nici o idee despre cum puteți cumpăra un apartament sau echipament fără plata unui credit în rate.

Dar este atât de simplu pe cât pare în realitate? Merită spus că orice bancă nu va emite împrumuturi în pierdere. În consecință, plătiți în exces.

Și, în același timp, nu este deloc profitabil să iei gadgeturi sau electrocasnice pe credit. Plățile durează cel puțin un an, iar echipamentul în sine devine caduc, scăzând prețul. Dacă încă nu puteți trăi fără împrumuturi și doriți să vă obțineți un card de credit, atunci alegeți o bancă de încredere.

☝️ Nu retrageți banii de pe cardurile de credit (se ia un comision mare!) Și încercați să-l utilizați doar în așa-numitele perioadă fără interese când plătiți exact cât ați cheltuit cu cardul la cumpărături.

Cum să economisiți un buget familial: practica unei gospodine experimentate

eficace economisirea bugetului familiei începe cu formarea unui grup de oameni cu gândire similară.

Chiar și participanții mai tineri trebuie să fie la curent cu sarcinile curente. La consiliul de familie, este necesar să se informeze toată lumea că capriciile sale vor fi analizate cu atenție înainte de implementare. În mod spontan, puteți cheltui bani doar pentru divertisment.

Înainte de a vizita supermarketul, o gazdă cu experiență face o listă detaliată a produselor și depășește domeniul de aplicare cu cel mult unul sau două puncte. Aceasta ia forma unui experiment pentru a compara calitatea sau raportul dintre prețuri și compoziția produsului alimentar. Are un grup de prieteni, alături de ei este rentabil să cumperi în vrac.

Un bărbat are, de asemenea, dreptul de a-și asuma obligațiile șefului exploatației financiare a familiei, dacă are timp pentru acest lucru.

Toți membrii săi sunt capabili să economisească corect bani în familie, dar procesul în care există un lider cu drepturi și responsabilități specifice.

El verifică că nu merg la supermarket înfometat și monitorizează opțiunile profitabile cu reduceri.

O gazdă cu experiență nu-i va permite soțului ei să ia un împrumut cu o dobândă mare.Știe de unde să economisească, din ce să facă bani și analizează, de asemenea, raportul dintre venituri și cheltuieli.

Principalele moduri de a salva:

 1. prezența unui consiliu de familie pentru orice achiziție majoră, căutare de locuri de muncă,
 2. transformarea hobby-ului unui membru al familiei în venituri,
 3. vânzarea de lucruri pe Internet,
 4. câștiguri suplimentare
 5. optimizarea cheltuielilor de bază.

Pentru a ilustra mai bine compararea veniturilor și cheltuielilor, prezentăm un exemplu de analiză în practică.

obișnuit tabel gazdă cu experiență:

câștig cheltuieli
salarizarePlăți de utilitate
Loc de muncă lateralProduse alimentare
Monetizarea unui hobbyhaine
Vând lucruriPlata serviciilor
Dobânda la depunerea în bancăCheltuieli de călătorie

Numărul de linii și elemente de venituri și cheltuieli sunt individuale.

Este important astfel încât economiile rezonabile vă permit să realizați oportunitatea lasa 10-15% din venituri la sfârșitul lunii.

Apoi, aceste fonduri formează un anumit fond de rezervă sau formează un buget pentru achiziția unui obiectiv general. Fiecare familie are o idee sau misiune, după implementarea ei, este mai ușor să suporte restricții sau privări la următoarea etapă de salvare.

Achiziționarea principalului produs și a componentelor din set

Da, acest truc de marketing funcționează ca vechea glumă descrisă: „cumpărați acest procesor de alimente și un congelator la jumătate de preț pentru depozitarea mâncărurilor preparate gatite și a unei mașini de spălat vase la jumătate de preț.” Dar uneori astfel de oferte sunt cu adevărat benefice și valoroase. De exemplu, atunci când cumpărați o bicicletă, o pompă la ea sau un set de chei nu vor interfera cu siguranță. Complet cu uscător de păr va fi util. O prietenă de fată a cumpărat un set de geluri și săruri pentru baie doar pentru a obține o cârpă de bambus gratuită. Aceasta este, de asemenea, o economie, dacă se vor utiliza într-adevăr toate componentele kitului promoțional.

Carduri și servicii cashback

Cashback - rambursarea unei porțiuni de fonduri pentru plata bunurilor sau serviciilor. Nu ar trebui să vă fie frică de această opțiune: companiile folosesc cashback în scopuri de marketing pentru a atrage noi clienți și a-i păstra pe cei vechi. Și pentru noi, aceasta este o modalitate reală de a câștiga bani și în mai multe moduri:

 • Prin înregistrarea într-un serviciu de returnare a numerarului. Astfel de site-uri redirecționează cumpărătorii către site-urile magazinelor online și profită prin mediere. O parte din aceasta se adresează utilizatorilor sub formă de cashback. Procentul de rentabilitate depinde de magazin și de categoria de produse, dar de obicei este de 1-3% pe achiziție,
 • Prin emiterea unui card de debit sau de credit. Această metodă este și mai simplă: deținătorul plătește pur și simplu cu plastic, iar procentul pentru achiziții este încasat automat. Băncile oferă cashback de două tipuri - sub forma unei returnări a „banilor vii” sau a acumulării de bonusuri.

O altă opțiune cashback a început să introducă operatorii de telefonie mobilă din „Big Four” - MegaFon, Tele2, Beeline, MTS. Abonaților individuali li se oferă stocuri individuale sau o rambursare stabilă la sfârșitul lunii (până la 20% din plățile efectuate). Adevărat, puteți cheltui un astfel de cashback doar pentru servicii suplimentare de operator.

Metoda 14: Treceți la programe de împrumut pe termen scurt

Cu cât termenul dvs. de împrumut este mai lung, cu atât veți plăti mai mult pentru acesta. Acest lucru este natural. Este extrem de nerentabil pentru bancă să rambursezi împrumutul în avans sau să efectuezi plăți mari.

? Desigur, este mai bine să nu luați împrumuturi, deoarece acesta este un fel de obligațiune financiară. Dar dacă ai nevoie de bani și creditul este singurul mijloc disponibil pentru tine, atunci este mai bine să folosești programulîmprumuturi pe termen scurt .

Nu veți plăti prea mult și puteți închide un astfel de împrumut mult mai repede. De asemenea, dacă doriți, vă puteți extinde împrumutul, deoarece multe bănci acceptă concesii pentru clienții lor.

Concentrați-vă nu numai pe produsele unui brand bine-cunoscut

Un brand este prestigiu și recunoaștere. Prestigiul și recunoașterea sunt o bună publicitate. O publicitate bună presupune costuri enorme care trebuie acoperite cumva.În Australia, marketerii și cercetătorii au efectuat o analiză și au ajuns la concluzia că costul unei tunici a unei cunoscute mărci italiene de mătase naturală este de 8,5 dolari, ținând cont de costul țesăturii, de munca unei croitoreasă și de consumabile cheltuite. Într-o boutique, un articol finit costă 748 USD.

Atunci când cumpără un articol de marcă, o persoană plătește nu numai achiziția în sine, ci și prestigiul. Într-adevăr, mărcile cunoscute garantează calitatea, dar de multe ori un produs de acest nivel poate fi obținut la un cost mai mic, fără a plăti excesiv pentru un nume. Brandul britanic de elită Burberry a ars odată un articol vândut în valoare de peste 39 de milioane de dolari după sfârșitul sezonului, întrucât politica internă a magazinelor mărcii nu prevede vânzări. S-ar părea că compania ar putea intra cu ușurință în faliment în urma unor astfel de pierderi, însă marketerii au calculat că, cu prețul arsurilor, pierderile se ridicau la cel mult 800 USD. Așa sunt mulți înșelați cu mărci. Numărul lecției 9. Nu vă gândiți că în spatele unei etichete puternice și a unui preț cu cinci zerouri există întotdeauna o calitate excepțională. Un lucru, al cărui cost este de câteva ori mai mic, nu poate fi mai rău decât un brand.

Obsesia reducerii

Vânzările, programele bonus și serviciile de returnare au un minus semnificativ - oamenii tind să se concentreze asupra lor. Drept urmare, achizițiile nu se fac pentru că mărfurile sunt necesare în acest moment sau pe termen lung, ci pur și simplu ... din cauza reducerii. Pentru a cheltui în mod rezonabil bani pe stocuri, acestea ar trebui corelate cu listele de cumpărături. Principala regulă - luăm doar ceea ce plănuiam, ignorând prețurile atractive.

Metoda 15: Utilizați bancomatul băncii dvs. pentru a evita să plătiți un comision

Folosim numerar și fonduri fără numerar aproape zilnic. Este mai bine să retrageți banii pentru nevoile dvs. în bancomatul băncii dvs.

În bănci terțe, vă pot percepe un comision cu dimensiuni cuprinse între 100 și 300 de ruble, iar acest lucru este mult. În plus, poate fi stabilită o limită la retragerea banilor în bancomate (de exemplu, la unele bănci fără comision, puteți retrage doar de la 3 mii de ruble).

Electrocasnice

Banii solizi sunt cheltuiți pentru achiziționarea de electrocasnice.

Urmărește regulile zece vânzători potențiali.

Comparați prețurile pentru „Aliexpress”, „MVideo”, „Eldorado”, apoi în magazinele din apropierea casei. Căutați pe Internet opțiuni cu mărci neatestate, contactați „Second Hand”, „Avito”, „Yulu”. După analizarea costului, citiți recenziile despre calitate. În consecință, la consiliul familiei, luați o decizie de cumpărare.

Economii rezonabile

Acest articol rezultă din precedentul. În orice este important să cunoaștem măsura, inclusiv acumularea. Nu este necesar să vă stabiliți un obiectiv de neatins (de exemplu, să amânați mai mult de 20% din venit sau să excludeți complet de divertisment de la viață). O abordare rezonabilă a modului de a învăța să economisești bani cu un salariu mic este formulată după cum urmează: economisirea vieții, nu viața pentru economisire.

Metoda 16: Utilizați încălzitoare ceramice și instalați un termostat

Problemele privind conservarea energiei sunt mai relevante ca niciodată. Plățile pentru utilități devin mai scumpe și constituie o mare parte din bugetul familiei. Cum să plătești mai puțin pentru căldură? Există anumite metode de reducere a consumului de energie termică.

❗️ În primul rând, dacă nu aveți gaz și sunteți forțați să vă încălziți cu electricitate, atunci utilizați încălzitoare ceramice în loc de obișnuit (ulei). Datorită eficienței ridicate, ei economisesc cu adevărat aproximativ 30-50% electricitate - este verificată personal!

De asemenea, este mult mai profitabil să încălzești un sistem de împărțire, de asemenea, consumă mult mai puțină energie electrică decât încălzitoarele tradiționale!

Încălzitoare ceramice - economii reale de energie

În al doilea rând, instalați un termostat programabil - vă va permite să economisiți în continuare până la 25% energia termică Termostatul este un dispozitiv special care vă permite să reglați un anumit nivel de temperatură în camera de zi.

În Europa, termostatele sunt folosite peste tot, iar în Rusia astfel de dispozitive au apărut relativ recent. Termostatul este ieftin și toată lumea își poate permite.

Experiență personală a oamenilor care au învățat să gestioneze banii

Există multe broșuri despre cum să înveți să fii bogat, autosuficient și de succes. Cea mai impresionantă este povestea unui adolescent care a început să economisească bani pe căști pentru un telefon, însă în cele șase luni mai târziu a reușit să cumpere un nou iPhone și o bancă puternică! Nu a făcut nimic special: a început pur și simplu să cheltuiască pentru țigări jumătate din banii de buzunar pe care i-au dat-o părinții pentru prânz la școală. Nu i-a cheltuit nici pentru cină, dar a început să pună deoparte jumătate din sumă pe căști și să împrumute jumătatea rămasă prietenilor, dacă au întrebat. Acest adolescent din cei 14 ani ai săi s-a dovedit a fi mai alfabetizat din punct de vedere financiar decât părinții săi. El a păstrat cu atenție numerar în poșetele prietenilor și, dacă a fost necesar, a cerut pur și simplu să restituie datoria și, prin urmare, suma din partea amânată a crescut. Desigur, a fost un bănuț: tipul a primit suma principală pentru noul telefon de la părinții și prietenii săi de ziua lui. Dar, după ce a cumpărat râvnitul gadget, nu s-a întors la fumat, ci a făcut invers: a început să comunice în rețelele de socializare cu oameni cu gânduri similare, a împărtășit experiențele și realizările sale. A crezut în el însuși și a învățat să economisească faptul că într-adevăr strică viața, ia bani, timp și sănătate. Micile victorii inspiră întotdeauna mai mult și schimbă conștiința unei persoane. Acum tipul are un alt obiectiv: să economisească bani pentru a studia la Praga. El a făcut deja un plan de unde să înceapă, cum să crești veniturile și să reduci costurile. A învăța cum să economisești înțelept nu înseamnă să înveți să nu mănânci, să bei și să te mulțumești cu haine second-hand în loc de haine decente. Cumpărarea de mâncare, haine, cheltuirea banilor pentru divertisment este într-adevăr necesară, dar cu mintea și fără fanatism.

Metoda 17: Economisiți animalele de companie. Mâncare de casă făcută de sine

Dacă aveți o pisică sau un câine, atunci nu este necesar să hrăniți animalul cu furaje specializate. În natură, orice animal mănâncă carne, legume și rădăcini.

☝️ De exemplu, puteți înlocui mâncarea uscată sau umedă cu diferite cereale. În același timp, un kilogram de terci este foarte ieftin 25-40 de ruble.

Porridge poate fi combinată. Hrișcă, orez, mei și făină de ovăz sunt potrivite pentru alimente. Mai mult, dieta va fi echilibrată și benefică pentru animalul dvs. de companie.

Alexey, 35 de ani - șofer

Înainte de a-și lua un credit ipotecar, își putea permite cheltuieli spontane: schimba adesea telefoanele, lua laptopuri pe credit, ieșea să se relaxeze în weekend și în vacanțe. Acum trebuie să economisești literalmente totul. În casă am înlocuit becurile cu cele de economisire a energiei, contoare de apă instalate și gaze. Nu introduc fiecare cheltuială în tabelul cheltuielilor, dar înregistrez și plănuiesc achiziții mari în avans - timp de câteva luni, șase luni sau chiar un an. În general, este posibil să economisiți. Salariul meu este suficient pentru a plăti pe o ipotecă și viața de zi cu zi.

Metoda 18: Nu vă grăbiți să schimbați gadgeturile și tehnologia

Companiile mari își prezintă noile produse în fiecare sezon, dar are sens să urmărești moda? Cred că nu, mai ales că, de obicei, o tehnică nouă nu este în esență diferită de cea veche.

Este mai bine să te descurci cu un singur gadget de înaltă calitate, dar nu prea scump, care, dacă este utilizat cu atenție, poate dura fără probleme cel puțin câțiva ani. Nu contează ce este: un computer personal, un laptop, o tabletă sau un smartphone. Același lucru poate fi aplicat oricărei alte tehnici.

Ksenia, 22 de ani - consultant într-un magazin de îmbrăcăminte

Am început să lucrez recent, așa că mă plătesc, ca începător, foarte puțin. Banii sunt cronic. Am încercat să compilez tabele de cheltuieli, dar am fost leneș, apoi am uitat să fac cheltuieli regulate în ele. A salvat o aplicație pentru un smartphone care poate fi sincronizată cu un cont de card.Acum, toate operațiunile sunt luate în considerare automat și văd statistici detaliate: cât a fost cheltuit pentru chirie, un apartament comunal, mâncare și divertisment. În cazul meu, cel mai scump articol s-a dovedit a fi doar divertisment - călătorii în cafenele, puncte de cafea și baruri. Imediat ce am început să mă limitez, până la sfârșitul lunii au început să se acumuleze bani pe card - l-am pus deoparte pentru odihnă și călătorie.

Metoda 19: o grădină de legume pe un pervaz

Este foarte posibil să crești verzi și chiar legume pe pervazul și în apartament. Este sănătos, gustos și ieftin. Grădina ta mică va necesita capacitate, teren, îngrășământ, drenare și semințe.

💡 Vă puteți organiza grădina atât pe pervaz, cât și pe balconul izolat. Acesta este doar unul dintre cele mai bune locuri pentru el, deoarece soarele vine aproape întotdeauna.

De obicei, salata, ceapa, mărarul, pătrunjelul sunt cultivate pe pervazul ferestrelor. Dacă doriți, poate apărea chiar și o ridiche.

Iarna, verdeturile sau unele legume sunt destul de costisitoare, dar datorită unei grădini de casă făcute chiar de tine, nu le poți cumpăra.

Anna, 39 de ani, casnică, mamă de trei ani

De câțiva ani de zile nu mai lucrez pe deplin, lucrez doar cu jumătate de normă pe Internet la achiziții comune. În același timp, managementul bugetului îmi revine în totalitate. Pentru o lună este posibil să economisiți mult - până la 10% din veniturile familiei. Principalul meu secret îl consider o contabilitate detaliată a costurilor. Am folosit un notebook obișnuit pentru asta, acum am trecut la foile de calcul Excel. Avem o familie numeroasă, astfel că economisim bani pe stocuri: de exemplu, cumpărăm cantități mari de produse alimentare și produse chimice de uz casnic („trei pentru prețul unuia” și altele asemenea). Un anumit procent din fonduri economisesc carduri de reducere, care astăzi pot fi emise aproape peste tot.

Produse

Cumpărați pește, pui și carne, ținând cont de modul în care mâncarea a fost înghețată. Se întâmplă adesea ca gheața să poată constitui cel puțin o treime din greutatea unui produs gata.

Acordați atenție data de expirare.

Puteți avea o șansă și cumpărați mâncare cu o perioadă minimă înainte de expirarea acesteia, dar sub rezerva consumului instant și a reducerilor excelente la produse.

Am vorbit deja despre mâncare, dar să ne îndreptăm spre participarea la viața noastră de afaceri. La prânz, cel mai bine este să vă mâncați propria mâncare adusă din containerele din casă.

Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este avantajos să mănânci într-o cafenea cu prețuri favorabile prânzului, în timp ce luați micul dejun și cina împreună cu familia. Este întotdeauna mai profitabil să gătești câte un fel de mâncare pentru toți membrii familiei decât să-i hrănești pe fiecare în parte.

Metoda 20: Renunțați la o singură dată

Refuzarea multor lucruri de unică folosință pe care le-am folosit în viața de zi cu zi vă va permite, de asemenea, să economisiți niște bani.

Printre lucrurile de unică folosință sunt răspândite: pungi de plastic, brici de unică folosință, apă îmbuteliată, diverse ustensile din plastic, ambalaje de unică folosință (de exemplu, utilizate pentru ambalarea fructelor, legumelor, ierburilor ...) etc.

De exemplu, în loc de saci, puteți utiliza o pungă de cârpă obișnuită și saci rețelelor reutilizabile, iar în loc de bara de unică folosință, apa de ras cu lame interschimbabile.

Este greu de crezut, dar renunțând la multe lucruri de unică folosință, de obicei, poți salva un an până la 10 000 de ruble ! Plus că ai grijă de mediu! 👍

Pregătire

Drept urmare, este realist să economisești produse, dar cum să te limitezi atunci când înveți.

Pe Internet sunt multe cursuri gratuite, cărți electronice de calitate. Există grupuri de interese active, astfel că nu este dificil să găsești cursuri de pregătire avansată pentru bani puțini, dar la un nivel excelent.

Secolul XXI dezvăluie perspective cochete pentru oameni cu scop, iar cetățenii leneși și nesiguri „se încadrează” într-un „ban” în plus.

Metoda 21: Înscrieți-vă la cardurile bonus gaz

Recent, costul benzinei a afectat în mod accesibil mașina. Dar multe mari companii petroliere oferă diferite carduri bonus, care sunt de natură cumulativă.

💡 Cât puteți economisi?
Pe cărțile bonus, de obicei, puteți salva de la 2% la 10% din costul benzinei! De exemplu, în 1 an de călătorie familia noastră a reușit să salveze mai mult de 1000 de ruble.

Luați în considerare cele mai populare oferte bonus pentru șoferi:

 • Carduri bonus Gazprom Neft. Se plătește un card de fidelitate a clienților și costă două sute de ruble. Statutul cardului poate fi „argint”, „aur” și „platină”. Mai mult, numărul de bonusuri depinde de câți litri de benzină ai cumpărat. Un bonus la tarif este egal cu zece ruble,
 • Societatea transnațională. Clienții TNK pot achiziționa cardul Magistral, care costă o sută de ruble. Până la un procent și jumătate din costul benzinei achiziționate pot fi returnate acesteia,
 • Compania "Lukoil". Această companie oferă clienților carduri de carburant pentru persoane fizice și juridice. La fiecare cincizeci de ruble cheltuite, o rubla este creditată pe cardul de combustibil al clientului,
 • Compania „Rosneft”. Rosneft este de fapt liderul industriei carburanților din Rusia. De asemenea, oferă clienților săi să cumpere carduri de combustibil. Când cumpărați un litru de benzină, trei ruble sunt creditate pe cardul dvs. de combustibil.

Plus cardurile de combustibil sunt evidente dacă conduci des. Bonusurile primite pot fi schimbate cu ușurință ulterior cu benzină pentru mașina dvs.

Medicină

Pentru a repartiza corect costurile serviciilor medicale, merită să înțelegem câteva baze comune.

Urgent și unic probleme de sănătate sunt tratati in strainatate sau in clinici private.

Orice altceva merge ușor cu participarea medicilor cu experiență a clinicilor gratuite care lucrează după prezentarea politicii. Chiar și în spitale private, înregistrarea electronică este deja introdusă. Pentru majoritatea profesioniștilor, este ușor să găsiți recenzii și recenzii pe Internet.

Metoda 22: Analizați serviciile operatorului dvs. de telefonie mobilă

Față de anii precedenți, costul serviciilor operatorilor de telefonie mobilă crescut cu 30%.

În primul rând, refuzați servicii inutile care vă pot fi conectate chiar și fără cunoștința dvs. Accesați contul personal al operatorului dvs. de telefonie mobilă și opriți serviciile pe care nu le utilizați niciodată.

Rămâneți întotdeauna la curent cu tarifele noi. Practica arată că uneori sunt mult mai profitabile și mai convenabile decât tarifele vechi. La urma urmei, noile tarife sunt create pentru a atrage clienții, deci sunt ieftine și accesibile.

Gândește-te dacă ai nevoie de internet pe telefon. Dacă nu aveți nevoie, atunci puteți economisi pe el până la 250 de ruble pe lună. Dacă este posibil, utilizați mesaje instantanee gratuite. De exemplu, la fel Vayberom sau VotTsapom , cu care poți vorbi gratuit la telefon cu o persoană din orice parte a lumii.

Metodologie și sistem

Gospodine cu experiență austeritate inclusă numai în cazul lipsei de venit.

Prin urmare, o femeie care participă activ la căutarea unui loc de muncă pentru membrii familiei și selectează, de asemenea, locuri pentru ea pentru a lucra part-time.

Adesea, regimul de acumulare este îndreptat către realizarea rudei cele mai talentate. În acest caz, riscul trebuie, de asemenea, să fie justificat. Nu orice sportiv sau artist devine o vedetă de talie mondială.

Dacă un soț experimentat are un plan de creștere a veniturilor și de minimizare a cheltuielilor, îl prezintă unui consiliu de familie. După aprobarea bătrânilor și pregătirea celor mici pentru acțiuni active, se elaborează o listă de activități și sarcini pentru fiecare membru al familiei. Controlul este efectuat de persoana responsabilă pentru componenta financiară.

lua în considerare metode de bază de economisire de bani în secolul XXI.

Metoda 23: Obțineți echipamente de economisire a energiei

Fiecare echipament are propria eficiență energetică, este indicat prin litere latine de la „A” la „G”. Deci, cu cât este mai mare clasa de echipamente, cu atât vă va permite să economisiți energie electrică!

⭐️ Sfaturi utile:
Încercați să cumpărați echipamente nu mai mici de „A„Sau mai bine încă” A +++ «, « A ++ „Și“ A + „- această tehnică va reduce consumul de energie electrică până la 50-80% !

Metoda 24: Opriți televizorul prin cablu și utilizați internetul

Acum, tot mai multe persoane preferă internetul decât televiziunea. Este simplu și convenabil, mai ales că nu trebuie să aștepți ca un anumit program să iasă și să comute canale în timpul difuzării reclamelor.

Televiziunea prin cablu cu internet costă aproximativ 1000 de ruble pe lună. Mai mult, suma variază în funcție de furnizorul pe care îl alegeți.

Puteți conecta Internetul la televizor prin intermediul adaptorului. Doar câteva manipulări și puteți viziona și filme și emisiuni preferate online. Cu toate acestea, veți economisi multe.

Metoda 2. Încercați să cumpărați articole medii și mici în numerar

Creierul nu percepe bani electronici, persoana le ia pentru puncte sau puncte.

Când își ia la revedere de la actele reale, își dă seama de dificultatea de a le câștiga. Cel puțin, este important să studiați cecul după ce mergeți la supermarket și să comparați cheltuielile estimate cu pierderea reală de bani.

Metoda 25: Faceți cumpărături semnificative după sărbători

Dacă doriți să cumpărați mobilă, aparate sau haine, atunci încercați să faceți astfel de achiziții în zilele de săptămână, și nu în sărbători. De obicei, în perioada sărbătorilor, cumpărătorii sunt atrași de o varietate de vânzări, dar aceasta este doar o capcană publicitară (de multe ori prețurile sunt semnificativ mai mari la început, apoi fac „reduceri” și „vânzări”).

În plus, vânzătorii încearcă să vândă toate, inclusiv mărfuri nelocuite. Prin urmare, în perioada sărbătorilor există un risc ridicat de a se poticni cu bunuri de calitate și defecte. Prin urmare, nu vă grăbiți la vânzări. Mai bine așteptați momentul în care emoția festivă scade și faceți-vă calm cumpărăturile.

Metoda 3. Urmăriți comisionul pentru transferuri și plăți.

Când transferați între conturi bancare sau utilizați portofele electronice, comisia „mănâncă” până la 20% din câștiguri.

Obiectivul principalminimaliza acest element de cheltuieli, deși nu pierdeți în timp și, de asemenea, evitați riscul pierderii de bani.

În timpul cumpărăturilor, este realist să se folosească companii în care sistemul de achiziție de produse prevede absența unei comisioane, dar prescrie funcția de returnare a unei părți din bani. Acest termen se numește - Cashback. Dar nu reacționați la disponibilitatea sa, de multe ori o reducere, un cashback, promoții beneficiază doar vânzătorii.

Metoda 26: Renunțați la țigări și alcool

Un pachet mediu de țigări costă o sută de ruble. Cu consumul zilnic de un pachet de țigări pe zi, fumați pentru 3 mii de ruble pe lună (36 de mii de ruble pe an).

☝️ Acești bani pot fi cheltuiți în recreere, divertisment, cumpărați-vă ceva din haine. Se pare că o sută de ruble nu înseamnă atât de mulți bani, dar suma se schimbă dramatic dacă adăugați cheltuielile pentru lună.

La fel se poate spune și despre alcool. Adesea oamenii cumpără alcool ușor, care este, de asemenea, scump. Doar scapă de aceste obiceiuri și poți economisi cel putin 3-5 mii bugetul dvs., care poate fi cheltuit pe lucruri mult mai utile și mai plăcute.

Metoda 4. Este recomandabil să înțelegeți magazinele online.

Timpul prețurilor favorabile în magazinele online este în ritm redus, dar calitatea bunurilor și serviciilor este în creștere. Cumpărătorul, fără a pleca de acasă, primește produsele necesare. Economisește timp, efort, nervi.

În acest caz, trebuie să fiți sigur de magazinul online, așa că mai întâi trebuie să îl testați pe cumpărături mici, să studiați recenziile clienților reali, să efectuați câteva apeluri către „linia fierbinte”.

Metoda 27: Îngheț pentru iarnă

Multe produse se deteriorează destul de repede și, de obicei, un singur congelator nu este suficient pentru a se aproviziona corespunzător cu produsele pentru iarnă. Prin urmare, poate ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui congelator pentru piept sau a unui dulap, mai ales dacă aveți o familie numeroasă.

❗️Astfel, puteți cumpăra legume, fructe, verdeață la prețuri en-gros în timpul sezonului ... și să le congelați pentru iarnă. Drept urmare, puteți economisi o cantitate destul de decentă pe mâncare.

Unitatea de congelator se poate găzdui până la 30-40 de kilograme de produse. Aparatul nu consumă multă energie electrică, este compact, funcționează de ani buni, chiar dacă este un model bugetar ieftin.

Metoda 5. Îmbunătățirea comunicării

Încercați să comunicați cu vânzătorii în piață.

Fac ușor concesii dimineața devreme, în special pentru primul client. Seara, este de asemenea realist să obțineți o reducere substanțială, deoarece este mai profitabil să vindeți bunurile rămase decât să le returnați în depozit.

Comunică cu vecinii. Ei sunt capabili să închirieze lucrul necesar, pe care magazinul va dura de zeci de ori mai mult. Vecinii cunosc noi puncte de vânzare profitabile, vă pot spune despre lansarea unor produse de calitate ale unei mărci necunoscute.

Alte câteva sfaturi ale unei gazde experimentate:

 • încercați să rezolvați singur problemele - o mașină, haine, un apartament (reparație),
 • învață cum să planifici și să controlezi
 • organizează în mod responsabil procesul de câștig în cadrul familiei,
 • Motivați fiecare membru al familiei cu un „morcov și bat”
 • Păstrează-ți atenția și atenția asupra obiectivelor generale.

Metoda 28: Utilizați transportul public + economisiți taxele

Plimbările cu taxiul sunt de obicei confortabile. Dar un taxi nu este ieftin și de fiecare dată nu îl poți plimba. Prin urmare, pentru a economisi bani, ar trebui să cumpărați un card de transport pentru dumneavoastră. Observați asta cu Călătorie „lungă” călătoriile te vor costa mult mai ieftin.

Cu taxiul, puteți economisi și. De exemplu, cea mai bună opțiune este să negociați direct cu unul sau mai mulți șoferi de taxi. Astfel, călătoriile te vor costa cu adevărat cu 10-30% mai ieftin!

Atenție, de asemenea, la tarifarea diferitelor zone. De exemplu, uneori pe trenurile de navete puteți economisi până la 30-40% dacă cumpărați nu 1 bilet la destinație, ci 2 bilete - unul la locul de plecare și al doilea la stația intermediară.

Metoda 29: Economisiți în călătorie - încercați Carpooling

Carpooling și radsharing pot fi o alternativă excelentă pentru a economisi transportul în comun. Ce este asta

Sensul este următorul. Șoferii completează un chestionar privind serviciul și configurează ruta. Apoi pasagerii găsesc această rută și îl contactează pe șofer.

Șoferul însuși pur și simplu ridică pasagerii la locul indicat, face aterizarea și îi duce la destinație. Drept urmare, atât șoferul, cât și pasagerii economisesc. Biletele și călătoriile cu mijloacele de transport în comun devin mai scumpe, iar carpoolingul ajută doar în situațiile în care trebuie să ajungeți urgent și ieftin.

În același timp, tu și tovarășii dvs. mâncați năut, ceea ce este mai ieftin decât să cumpărați doar un bilet de autobuz, tren sau doar o plimbare cu taxiul. De exemplu, de la Moscova la Sankt Petersburg poți merge doar la 700-1000 de ruble!

Economisirea în călătorii este un exemplu din viața reală

❗️Există servicii speciale datorită cărora puteți găsi însoțitori de călătorie (de exemplu, BlaBlaKar - blablacar.ru ). Puteți găsi, de asemenea, alte servicii care oferă servicii de carpooling pe Play Market.

Sfat 1. Stabiliți-vă un obiectiv

Începeți standard cu definiția. scopul acumulării de bani.

Banii sunt adesea un atribut în calea realizării lor. Nu uitați că schema: „Bani pentru bani” nu merge.

Atunci când o persoană visează să primească o anumită sumă de bani, dar nu știe pentru ce sunt necesare exact, atunci după ce o primește, își cheltuiește toate finanțele fără gând și este capabilă să facă mai multe probleme decât să primească satisfacții din realizarea unui vis imaginar.

Metoda 30: Învață să economisești cel puțin 10-15% din salariu

Problema cu mulți cetățeni este că pur și simplu nu își pot planifica bugetul. Pare întotdeauna că vor fi bani și vor trece circumstanțe neprevăzute. Dar, așa cum arată practica, acest lucru este complet greșit.

Care sunt problemele comune? Cheltuim nerezonabil bugetul. Dar trebuie să accepți o singură regulă pentru tine.

După fiecare salariu, scoate cel puțin 10% din bani ca un airbag. De exemplu, primești lunar 30 de mii de ruble. Doar pune-te jos 3-7 mii fiecare într-un loc sigur sau la un depozit în bancă (dar totuși, este mai bine să nu păstrați sume prea mari în bancă)!

Crede-mă, după aproximativ șase luni, te vei simți mai încrezător știind că ai un anumit airbag.

Sfat 2. Elaborați un plan

Deodată, începe să economisești bani, de asemenea, nu va funcționa, este important să faceți un plan și împărțiți-l în etape, sarcini, evenimente.

În termen de o săptămână, va trebui să acceptați faptul că majoritatea cumpărăturilor inutile sunt abandonate, altfel acumularea se va încheia.

Dacă nu îndrăznești să abandonezi divertismentul, cum ar fi o casă de pariuri, poți „decide” să investești într-un hobby nu mai mult de 10% din venituri pe lună și să economisești imediat câștigurile din fondul de rezervă. Este recomandabil să nu fii distras de jocuri de noroc, ci să dezvolți constant abilități suplimentare.

Metoda 31: Economisiți pentru divertisment pentru copii

Dacă aveți copii, atunci înțelegeți foarte bine că sunt unul dintre principalele elemente de cheltuieli din familie. Copiii necesită o atenție constantă. Nu este un secret că acum există multă distracție și toate, de regulă, sunt plătite.

Contactați grădini zoologice, trambuline, cafenele, camere pentru copii, parcuri acvatice - toate acestea zboară destul de puțin. Nu trebuie să-l limitezi pe copil în orice, dar în același timp poți veni cu o mulțime de divertisment pentru copii, care va fi absolut gratuit.

Consultați programul evenimentelor pe afișele orașului. În orice caz, există jocuri de masă, parcuri gratuite și fantezie, cu care poți lua chiar și cel mai timid copil.

Metoda 32: Vând lucruri vechi

Nu economisiți gunoiul acasă. Și dacă ai antichități, atunci pot fi duse la un magazin de antichități. Poate că tu însuți, fără să-l știți, sunteți proprietarul adevăratelor comori. De o valoare deosebită sunt medalii și timbre antice, ustensile, produse din porțelan și cristal, cărți, icoane, bijuterii.

Puteți închiria nu numai o raritate, ci și lucruri destul de moderne de cumpărat. De exemplu, paltoane și paltoane de blană vechi, echipamente inutile, mobilier.

Desigur, acest lucru nu ar trebui să fie un coș de gunoi sincer, așa că dezasamblați cu atenție comorile dvs. și scăpați de ele. Mai mult, îți vor aduce venituri și nu vor ocupa prea mult spațiu în apartament.

Sfat 3. Planificați o recompensă

În același timp veniți cu stimulente după finalizarea cu succes a sarcinilor de acumulare.

Dacă ați economisit mai mult de 10% din bani din venituri, atunci nu ezitați să mergeți la o cafenea, saună, cinema, piscină sau să economisiți un profit pentru o vacanță de vară într-o țară străină. Este recomandat să nu cheltuiți fondul de rezervă, deoarece viața poate prezenta surprize neplăcute care necesită investiții imediate.

Metoda 33: Aduceți prânzul la muncă de acasă

Încercați să nu luați masa la cafenea la serviciu sau să gustați pe mâncare. În astfel de unități, mâncarea este scumpă și nu este întotdeauna gustoasă și sănătoasă. Prin urmare, gătește-te acasă.

Obțineți-vă o cutie de prânz ieftină, care conține sandvișuri și nu uitați de recipientele pentru mâncarea caldă. Deci, puteți mânca gustos, ieftin și sănătos!

Metoda 34: Stați la curent cu Black Friday. Produse reduse până la 90%

Cumpărarea ieftină este reală. Urmăriți reducerile și promoțiile. În special, în ultima vineri a lunii noiembrie încep vânzările gigantice în întreaga lume. În unele magazine puteți cumpăra bunuri de calitate cu reducere până la 70-90% .

Ca fenomen de marketing și social, Black Friday își are originea în Statele Unite și este asociat cu Ziua Recunoștinței, după care magazinele așteptau de obicei luni de stagnare. În America au venit cu ideea că, o dată pe an, vând complet mărfuri la reduceri frenetice.

⭐️ În timpul Black Friday, puteți cumpăra ieftin haine, încălțăminte, aparate, bijuterii, gadgeturi și multe altele. În același timp, atât hipermarketurile obișnuite, cât și lanțurile mari de retail, precum și magazinele online participă la hiper-vânzări.

Metoda 35: Reduceți costurile pentru vacanță. Camping în loc de hotel

Odihna nu este un lux, ci dreptul oricărei persoane muncitoare.Dacă nu aveți ocazia să vă relaxați într-un hotel de cinci stele, atunci există întotdeauna opțiuni disponibile care vă vor costa ieftin.

Planificați o vacanță în străinătate? Nu cumpărați bilete în sezonul cald, deoarece acestea vor fi destul de scumpe. Este mai bine să alegeți direcții non-sezoniere.

Când plănuiți o călătorie în sudul rusesc, nu puteți rezerva hoteluri, dar găsiți un camping care să aibă totul pentru o viață normală. Campingul costă de 3-4 ori mai ieftin decât o cameră într-un hotel de trei stele.

☝️Ia notă!
Un alt mod de a economisi în mod semnificativ pe locuințe este rezervarea acesteia cu proprietarii privați printr-un serviciu online. AirBnb.ru.

Metoda 36: Nu cheltuiți bani pentru a scăpa de stres

Shopaholismul este recunoscut oficial ca o formă de dependență psihologică. O persoană poate cheltui o sumă imensă de bani la fel. Mulți psihologi susțin că achizițiile nechibzuite și spontane sunt asemănătoare cu un medicament moale pentru a aduce plăcere.

De obicei, după astfel de achiziții, o persoană este supărată și începe să-și analizeze comportamentul, realizând că nu cheltuie bani pentru ceea ce este necesar. Dar apoi începe să se calmeze, justificându-se.

Cumpărăturile pentru stres vă pot trage într-un vagon periculos, așa că înainte de a mătura toate rafturile din magazin, gândiți-vă doar dacă aveți nevoie? La urma urmei, economisind bani îl puteți cheltui pe lucrurile cu adevărat necesare.

Metoda plus 50

Este ușor să găsești o metodă eficientă de acumulare dovedită de mulți pe internet. Este destul de simplu. Efectuați-o disciplinat pe tot parcursul anului și economisiți 60 de mii de ruble, euro, dolari: în funcție de ce monedă preferați să economisiți.

Prin metoda populară „plus 50”, o persoană își dezvoltă calitățile necesare în sine pentru acumularea cu succes. Disciplină, responsabilitate, conștientizare, atenție și curiozitate - o listă incompletă de abilități „pompate” pentru un economist novic.

Iată cât de simplu arată tabelul pentru pașii translaționali ai acestei metode:

perioadă Suma de bani economisită (rubla, euro, dolar)
1 săptămână50
A 2-a săptămână100
A 3-a săptămână150
A 4-a săptămână200
A 5-a săptămână250

Renunță la fiecare nouă perioadă 50 de ruble, euro, mai mulți dolaridecât săptămâna precedentă.

În mod ideal, ar fi corect să se adauge o a treia coloană în tabel, care indică cantitatea deja acumulată. Acordând o atenție deosebită nu este recomandat, pentru a nu lua o decizie de a arunca bani în funcție de rezultatele a două săptămâni sau o lună, disciplina este importantă aici. Rugați persoana cea mai responsabilă din familie să vă controleze implementarea acestei metode.

Principiul tehnicii este treptat dependență la modul de acumulare.

Până la urmă, psihologic, o persoană se obișnuiește cu nevoia de a păstra o parte din finanțe până la sfârșitul săptămânii. După un an, metoda plus 50 este înlocuită cel mai bine cu sistemul plus 100.

Recenzii ale oamenilorPracticând aceste metode de a salva uimiri: „Am cumpărat o mașină care să-mi taie părul pe cont propriu”, „Am refuzat hârtia igienică, mă spăl la duș”, „Am cină la degustări în supermarket”, „M-am mutat la părinții mei - câștig bani pentru închirierea propriului meu apartament și îi ajut. la cabană, în toamnă, va fi o recoltă excelentă - voi economisi la achiziționarea de fructe și legume. ”

Metoda 37: Caută evenimente gratuite în orașul tău

Desigur, uneori vreau să merg undeva să mă relaxez. Cu toate acestea, evenimentele publice pot fi costisitoare, iar un bilet la un concert al unei capitale sau a unei vedete străine poate ajunge la costul a zeci de mii de ruble.

Dacă nu simțiți că stai acasă și credeți că doriți să vă alăturați vieții culturale, nu trebuie să vă cheltuiți toate economiile pentru a merge la un club sau la un teatru.

În fiecare zi, zeci de anunțuri de evenimente gratuite sunt publicate pe internet, care pot continua în orașul tău. Aceasta este o varietate de premiere de spectacole, cinema, expoziții, concerte, săli de spectacole și multe altele. Nu ai nevoie de bilet și îți poți petrece în mod util timpul personal.

Metoda "50-30-20"

O altă metodă fiabilă de acumulare, astfel încât o parte semnificativă a venitului să rămână în banca de salvare, metoda „50-30-20”. Pentru a începe, veți atinge un nivel stabil de venit, apoi continuați cu implementarea acestei metode.

Principiul! Distribuie comun venitul familiei în trei coșuri:50% - cheltuieli esențiale 30% - achiziții dorite, dar costuri opționale; 20% - partea cumulativă.

Psihologia umană constă în dorința de a cheltui totul dintr-o dată, dar, până la urmă, doar 30% din venitul pe o lună rămâne la îndemână. La urma urmei, este recomandabil să plătiți imediat cheltuielile primare, precum și să amânați efectiv partea finanțată la fondul de rezervă instant și să o închideți cu o cheie.

Tehnica este similară cu economisirea sistemului plus 50, doar în acest caz o persoană învață să trăiască cu 30% din venituri.

Metoda 38: Obțineți-vă porculita

În copilărie, aproape fiecare dintre noi a avut o bancă. Un porc obișnuit de porțelan sau pisică cu o fanta în spate, în care am coborât cu atenție monedele noastre prețioase.

Puteți utiliza această metodă la vârsta adultă. Un fleac este întotdeauna util pentru călătorii sau pentru cumpărături mici din magazin.

⭐️ Adesea nu acordăm nici o importanță banilor mici. A face acest lucru nu merită. Cumpărați pur și simplu o banchetă și vă puneți o monedă în ea. În acest fel, puteți acumula cu ușurință o cantitate mai mult sau mai puțin substanțială.

Merită economisit

Se pune întrebarea dacă merită economisit în absența salariilor decente.

De multe ori, este capacitatea de a salva bani puțini au motivat o persoană să câștige mai mult.

În final, instruirea a fost realizată pe o parte din fondurile din fondul de rezervă, care este logic să se golească la jumătate la sfârșitul anului, când afacerea este demnă de costurile sale. Orice sistem, strategie sau tactică este utilă unei persoane, deoarece aceasta îl învață disciplină.

Principiile „plus 50” și „50-30-20” arată puțin greu, dar există recomandări mai ușoare.

De ce să lucrezi peste reducerea costuriloratunci când este cazul crește veniturile.

Nu mai priviți televizorul și relaxați-vă activ. Alegeți să vă completați timpul liber prin dezvoltarea de noi abilități, obținerea emoțiilor proaspete, monetizarea hobby-urilor. Controlează veniturile și cheltuielile din Banca de Economii online.

Organizați o competiție între membrii familiei, „care vor economisi 10 mii de ruble mai repede”, în timp ce împărțiți partea de venit în mod egal între toți reprezentanții adulți ai celulei societății.

Astăzi, tehnica vă permite să automatizați în mod competent procesele de acumulare, există aplicații care vă vor învăța cum să salvați de la zero. Acestea se bazează pe costurile auto folosind un card special sau un cont de economii.

Metoda 39: Cumpărați o casă într-o altă zonă

Anterior, clădirile de apartamente situate departe de centrul orașului erau considerate prestigioase. Este incomod să ajungeți acolo mult timp, iar transportul nu merge. Dar timpul se schimbă, iar dezvoltatorii creează LCD-uri imense cu apartamente ieftine și infrastructura proprie dezvoltată.

Să presupunem că locuiți în centrul orașului și aveți un apartament cu o cameră. S-ar putea să vinzi bine apartamentul (sau să îl închiriezi) și să cumperi apartamente cu un dormitor într-o altă zonă mai puțin prestigioasă.

În orice caz, acordați atenție numărului de etaje ale casei, accesibilității transportului, prezenței obiectelor și infrastructurii semnificative din punct de vedere social.

Metoda 40: Încălziți și sigilați casa

Puteți economisi pe facturile de utilități. De exemplu, acest lucru se poate face izolând și sigilând casa. Apropo, puteți izola atât o casă privată cât și un apartament.

Folosit în aceste scopuri este de obicei izolația, care este ieftină și se vinde pe orice piață. Materiale precum ecowool, vată minerală, spumă poliuretanică sunt potrivite pentru izolare. Izolația corect selectată vă permite să economisiți până la 45% din căldura din casă !

De asemenea, dacă este necesar, are sens să sigilați și să izolați geamurile.

Metoda 41: produse cosmetice de casă și produse de îngrijire personală

Produsele cosmetice și de îngrijire personală nu sunt ieftine, mai ales dacă acestea sunt mărci exagerate și publicitate. Crede-mă, instrumente simple la îndemână pot înlocui creme și măști scumpe.

Din ce se pot face produse cosmetice de casă? Faina de ovaz strivită în pulbere poate înlocui pulberea. Cu toate acestea, nu irita pielea și arată natural. De asemenea, în loc de tonic, puteți utiliza un decoct de mușețel. Mierea este potrivită pentru înfășurări și băi de aburi. Ouă și sifon înlocuiesc cu ușurință șamponul și balsamul de păr.

Sarea și turmericul pot fi folosite ca scrub de piele natural și natural. Și ca uleiuri nutritive și produse de masaj, puteți utiliza ulei obișnuit de floarea soarelui, vândut în orice magazin.

👍 Produse cosmetice naturale - nu este doar ieftin. Peste tot în lume refuză șampoanele sulfatate sau cremele care conțin hormoni. Prin urmare, nu numai că economisiți bugetul familiei, dar vă faceți corpul sănătos datorită unor astfel de remedii populare simple și accesibile.

Metoda 42: Obțineți verificări de rutină gratuite

Monitorizarea sănătății a devenit acum costisitoare. Dar nu poți merge la clinici scumpe. În fiecare an, multe orașe organizează monitorizarea gratuită a stării de sănătate a cetățenilor.

Doar urmărește știrile și vine pentru o inspecție de rutină cu pașaportul și cu poșeta. Poți parcurge toți medicii și să nu plătești niciun ban pentru asta.

Metoda 43: Refuzați medicul stomatolog plătit

Serviciile stomatologului sunt astăzi incredibil de scumpe. Dar dacă vine vorba de tratament stomatologic, atunci puteți efectua toate procedurile terapeutice absolut gratuit în clinica stomatologică din oraș.

⭐️ Nu vă grăbiți să dați toți banii pentru tratament dentar. Mergeți pur și simplu la o clinică simplă, apoi dați drumul medicului plătit. Asigurați-vă că, pe lângă un dinte bolnav, veți vindeca alte zeci mai sănătoase.

Nu ignorați medicamentul gratuit, deoarece uneori medicii stomatologi cu experiență lucrează în clinicile orașului. Dacă aveți nevoie să instalați un implant sau proteză, atunci în stomatologia socială obișnuită o vor face și o vor instala uneori mai ieftin decât într-o clinică bine promovată și adesea publicizată.

Metoda 44: Schimb lucruri cu prieteni

A obține unul nou sau a schimba un lucru vechi nu este absolut dificil. Puteți schimba lucruri, haine, gadgeturi cu prietenii. În același timp, gratis primești ceea ce ai nevoie în acest moment.

Metoda este potrivită pentru cei care nu doresc să ia lucrurile altora la fel " Avito „Sau“ Julia “. Ai mai mare încredere în prieteni și rude și cu siguranță nu vor fi probleme cu schimbul. După cum puteți vedea, aceasta este și o modalitate bună de a economisi bugetul familiei.

Viața de succes a unei persoane prospere

Acum știm cum să ne învățăm noi cum să economisim bani și să economisim pentru un viitor fericit. Aceasta este doar majoritatea oamenilor care se limitează la ceva, arată nefericit.

Încercați să rupeți energia dependenței în subconștient. De fapt, economisirea duce o persoană la un nou nivel de viață. În primul rând, decideți în ce să economisiți bani. 2019 deschide mii de active pentru economii.

Important! A pune bani sub pernă acasă nu este întotdeauna eficient, inflația devorează finanțele nu mai rău decât un aspirator.

Prin urmare, investim partea cumulată în bijuterii, aur, imobiliare, acțiuni ale companiilor verificate, titluri. Este ușor să deschideți un fișier personal, în timp ce este recomandabil să minimizați riscurile dacă pornirea nu este pornită. Depozitul bancar este cel mai simplu mod de a acumula.

Este important să decideți pe ce card bancar este mai bine să economisiți bani. Cu siguranță acesta nu este un card de credit, dar nu toate cardurile de debit o vor face.

Beneficiile nu sunt întotdeauna ușor de calculat, chiar și finanțatorii cu experiență nu se așteptau ca dolarul să se dubleze cu aproape 5 ani în urmă.Contul în valută a permis apoi să acumuleze plus 80% din venitul său fără restricții, numai datorită alegerii corecte a contului, deși cu un procent mult mai mic.

Experiență personală sugerează că cel mai profitabil va fi card de salariu cu o refacere lunară sub forma unui avans sau a unei părți oficiale a venitului.

Mai mult decât atât, nu ar trebui să-i urmați echilibrul, ci doar să luați o decizie că acești bani pot fi luați doar pentru o afacere mare (timp liber, instruire, evenimente familiale).

Când o persoană știe ce cheltuie bani, devine fericită. Orice procedură de înaltă calitate nu poate suporta cuvintele „rapid” și „ușor”.

Luați-o de regulăprimul pas va fi atât de dificilcă lacrimile vor curge din ochi.

Apoi, în câteva luni nu veți mai avea o întrebare - de ce ați făcut acest lucru, când banii acumulați vă vor ajuta să obțineți libertatea de la împrumuturi cu o achiziție mare.

Nu mai există termeni precum „doriți”, „nevoie” sau „nu știu cum”. Aflați, experimentați și analizați. Este mai bine să petreci un an pentru construcția eficientă a unei clădiri de calitate, decât să trăiești constant cu teama că casa se va prăbuși și se va destrăma.

Circumstanțele neprevăzute pentru cei care economisesc și economisesc bani nu sunt groaznice, le oferă o șansă să se despartă de câțiva pași înainte de cei care trăiesc fără haz.

Metodele de acumulare includ nuanțele bugetării:

 • puneți totul în sistemul Feng Shui acasă, acest lucru va adăuga încredere în succes,
 • ascultați mantrele pentru bogăție și citiți afirmații,
 • decideți în ce monedă veți economisi
 • acordați prioritate, faceți pași înapoi, dar numai în mod deliberat,
 • investește profitabil
 • ajutați oamenii de afaceri sau începeți propria afacere,
 • ia decizii financiare importante atunci când călătorești,
 • păstrați bani în ruble, în euro, în dolari,
 • nu rămâneți fără muncă mai mult de două săptămâni.

Când se aude strop de noroc financiar în vinete, aplicația mobilă face plăți automate pentru sine pentru o viață viitoare confortabilă, atunci starea de spirit se îmbunătățește.

Nu toți oamenii săraci mănâncă alimente greșite, există oameni absolut sănătoși printre ei. Singurul motiv este abilitatea de a abandona bogăția mental, dar în același timp, să se străduiască pentru ea în pași mici.

Important! Ultimul pas în economisirea banilor este să forteaza-te cheltuiți aceste finanțe.

O persoană adesea merge la extreme, la început nu vrea să salveze în principiu și apoi face doar ceea ce salvează și se înmulțește. Obiceiul salvării devine o adevărată povară, iar fericirea ocolește aceste personaje.

Metoda 45: Găsiți o cameră de cameră sau un apartament de cameră

Metoda este potrivită pentru cei care au propria lor locuință cu două dormitoare sau trei dormitoare. Desigur, puteți stabili un vecin pentru bani în camera dvs. sau într-un apartament cu o cameră, dar este puțin probabil să vă simțiți confortabil cu un străin în aceeași cameră.

Un vecin vă poate plăti facturile la utilități sau poate plăti o cameră pentru prețul stabilit. Locuirea cu proprietarul nu este un lucru simplu din punct de vedere psihologic, așa că încearcă să alegi un chiriaș pe placul tău. Aceasta este o modalitate bună de a vă economisi bugetul și de a nu plăti facturile de utilități pe cont propriu.

Cum să înveți să economisești bani cu venituri modeste

Pentru a economisi bani chiar și cu un salariu mic, ar trebui să te stabilești obiectivul mai departe utilizați suma acumulată pentru a crește veniturile.

Să fie cursuri pentru creșterea gradului sau pregătirea într-o altă specialitate. Dacă nu doriți să vă dezvoltați într-un plan de afaceri, puteți economisi pentru o vacanță sau o mică aventură.

Bachelors petrece această parte salvată la o nuntă și, în câțiva ani, ei găsesc deja puterea de a crește veniturile de 5-10 ori. Soțul este capabil să motiveze pentru a economisi și câștiga mai mult.

Drept urmare, pentru a economisi pentru o achiziție serioasă, este suficient să începeți economisi bani în cantitate de 10% din salariu.

Doar faceți-l în mod regulat și nu cheltuiți bani de la banca de salvare până nu se formează suma necesară acolo.Mulți miliardari au început să economisească cu monede care s-au acumulat în portofel. Apoi au investit într-un proiect de succes și l-au dezvoltat.

Șeful trebuie să aibă în mod necesar o schemă de creștere a veniturilor, în caz contrar, structura nu va suporta prima presiune gravă. Nu puteți împrumuta bani și împrumuta, uitați de cuvintele „împrumut” și „amanet”. Deși vinde lucruri inutile pe Avito, dacă prima dată nu este suficient pentru cheltuieli urgente, este un mod accesibil de a supraviețui.

Întrebare: câți bani aveți nevoie pentru a economisi din salariu? Chiar dacă venitul este suma minimă, atunci este real pune deoparte o mie de ruble lunar. În același timp, primul pas în ierarhia Maslow este necesar sub forma unui loc sigur de reședință și hrană.

Femeile reușesc să economisească mai ușor decât bărbații, statisticile spun acest lucru. Dar dacă stai pe un decret, atunci trebuie să contezi mai mult pe soț / soție și pe rude decât pe stat. Prima dată când fetele muncitoare sunt ajutate de compania lor.

Nu merită să vă plictisiți cu un venit mic, dar nu îl puteți lăsa astfel. Căutați mai multe opțiuni de câștig demn și nu pierdeți optimismul. Dacă aruncăm lenea și deznădejdea, atunci întoarcem cu adevărat munți.

Important! Prima etapă a oricărei întreprinderi în domeniul finanțelor este instruire în rentabilitate și metode de acumulare. Învață să numeri bani și ei se vor lipi literalmente de mâini.

Este mai ușor să începeți economisirea ca procent din venituri. Dar unii economiști stabilesc o sumă fixă ​​pentru prima perioadă, apoi o cresc într-o anumită proporție.

Procesul principal este să nu se oprească și să-l îmbunătățească în continuare în ceea ce privește creșterea banilor în banca de salvare, și nu zona proprie de confort. Încercați să amânați mai întâi, apoi cheltuiți-l, dar câștigați-o înainte.

secret acumularea de bani se află în capacitatea de a planifica.

La o ședință a membrilor familiei, votați pentru proiectul „Salvați împreună” și, cu o decizie unanimă, votați pentru acțiune. Analizați împreună cheltuielile lunii precedente, acest proces poate fi transformat într-adevăr într-un joc, oferind sarcini pentru perioada următoare.

Exemple de sarcini de joc:

 • cine va dezvolta o schemă de economisire a facturilor pentru utilități - un bonus pentru filme,
 • care organizează în mod competent cumpărături în supermarket - premiul „pui la grătar”,
 • cei mai buni „obișnuiți” ai lunii vor primi un cadou - nu spală vasele timp de o săptămână,
 • a venit cu o activitate de familie pentru întreaga familie, generatoare de venituri - director numit,
 • Plicurile pot fi utilizate pentru a pune sume mici de bani pentru activitate în procesul de economisire.

Petreceți întotdeauna pentru necesitățile de bază jumătate de venitși apoi ia în considerare modul de economisire.

Când facturile și problemele sunt plătite, este mai ușor pentru suflet și a face bani este mai plăcut. Nu vă împingeți reciproc inutil, în special pe cei care încearcă cu adevărat. Dar veniți cu o pedeapsă pentru lene și încercări de a sustrage responsabilitatea pentru starea bugetului familiei.

Există modalități eficiente de a pedepsi:

 • lăsați-vă soțul „fără dulciuri”.
 • sotie fara sa viziteze saloanele de infrumusetare si sa vizioneze emisiuni TV.
 • abandonează complet alcoolul.
 • să interzică hobby-urile non-familiale.
 • a lipsi de atenție.

Acum să analizăm întrebările:

 1. Câți bani să economisiți pe lună dacă funcționează doar un membru al familiei? La fel 10% și încearcă să-l ajute în toate felurile.
 2. În ce zi a săptămânii este mai bine să plătiți facturile? Vineri seara, în loc de abuzul de băuturi tari, este mai plăcut să vă adunați într-un cerc restrâns al familiei, să plătiți datoriile și să marcați acest lucru cu un joc activ care vă permite să dezvoltați competența financiară.

Nu există nicio întrebare de ce merită să economisești bani. Astfel, o persoană se obligă să salveze de obiceiurile proaste, renunțarea la ele îmbunătățește adesea sănătatea și îl motivează să dobândească abilități suplimentare.

Creează-te nou și îmbunătățit datorită necesității de a salva. Dacă nu puteți salva, atunci puteți uita de o viață de succes și fericită.Lipsa de bani nu este o sentință, dar lipsa dorinței de a trăi și de a dezvolta este o problemă serioasă.

Metoda 46: Citiți bloguri de planificare financiară

Informații utile apar adesea pe internet. Trebuie doar să înveți cum să-l filtrezi de gunoiul inutil. Există o mulțime de bloguri utile despre câștiguri despre planificarea financiară, site-ul nostru nu face excepție!

Alegeți cea mai bună resursă și selectați cele mai recente informații care pot fi cu adevărat utile în viața voastră. Sfaturi și blocaje de viață te ajută să-ți planifici bugetul cu înțelepciune și optim, fără cheltuieli inutile și fără gânduri.

Crede-mă, chiar și cu un salariu modest, poți economisi și trăi cu demnitate. Prin urmare, căutăm informații, le scriem și apoi le aplicăm în practică. Încercați să vă dezvoltați constant și să învățați ceva nou! 😀

Cum să acumulați rapid o sumă substanțială: 5 sfaturi pentru experți

Fraza familiară este „ochii lor ard”. Când veți avea o dorință sinceră de a obține ceva specific, veți putea acumula într-un timp scurt.

Imaginează-ți că ești proprietarul unui nou apartament, mașină, călătorie. Implicați-vă în procesul de pregătire pentru a-l deține. Alegeți machete interioare pentru imobiliare, faceți un test de testare pe o mașină de vis, studiați o destinație de vacanță în străinătate.

Experții spun că mulți bani de oameni câștiga pe mașinăcând obiectivul devine tangibil, iar emoțiile din realizarea lui sunt deja formate în suflet.

cunoscut cinci sfaturi cheie ale experților pentru acumularea rapidă de bani:

 1. sincer doresc ceva
 2. Construiți un plan de realizare
 3. uitați de limitările momentului actual,
 4. mișcați progresiv exponențial,
 5. Fii pregătit să nu-ți fie frică să faci un pas decisiv.

Sfaturile sunt foarte reale și testate de multe persoane în practică. Nu vă retrageți, credeți, doriți și realizați - schema este simplă.

Pentru un an puteți economisi pentru o mașină. Un apartament este achiziționat în medie în 5-10 ani. Într-o călătorie, puteți câștiga cu adevărat cu ajutorul economiilor timp de șase luni. Cu ajutorul băncii, este posibil să închideți doar pașii finali, în prima etapă este recomandat să economisiți pe cont propriu.

Este important să găsiți un echilibru între limitele strânse și capacitatea de relaxare, chiar și în timpul unei perioade de economii.

Cei care reușesc să stea pe această frânghie a succesului își ating obiectivele în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, este important să găsești un partener care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine și să înțeleagă perfect. Rolul a peste 50% din succesul total depinde de aspectul psihologic.

Dorința de a acționa în mod conștient ajută la creșterea veniturilor. Atunci când o persoană primește plăcere de la muncă, pentru că gândurile sale sunt deja într-o mașină nouă, un apartament sau pe mare, atunci este mai ușor pentru el să participe la procesele de afaceri.

Analizați un plan de realizare a obiectivelor săptămânal și rearanja mental picioarele pe drumul spre dorit.

În acel moment, când sunteți interesat de un alt obiect al dorințelor, luați în considerare cu atenție modul de a nu cheltui totul acumulat.

Testează-ți sinceritatea obiectivelor și continuă să avansezi cu un zâmbet pe buze. Mâine vei deveni mai reușit decât ai fost ieri, datorită capacității competente de a economisi, economisi, investi, investi și câștiga.

astăzi obișnui propriu copiii la alfabetizare financiară.

Lasă-i să citească literatură de specialitate, să joace strategia de succes. În practică, nu este ușor să înveți o persoană să aprecieze și să iubească banii, dar tocmai în perioada copilăriei sunt stabilite programe de bunăstare de succes la vârsta adultă.

Orice restricție în copilărie va impune dactilografii în viitor și va trebui să învețe din numeroase greșeli înainte de a vă orienta mintea în direcția corectă.

Experții joacă la bursă, fac chiar pariuri pe sport în loturi dovedite, investesc în acțiuni, dar nu uitați să lăsați deoparte un procent din veniturile din fonduri de rezervă, caritate și alte cheltuieli.

În orice moment, chiar și cea mai bogată persoană riscă să eșueze într-o serie de proiecte, însă un partener apropiat care a parcurs această cale cu el îi va veni întotdeauna în ajutor. Dacă nu există un astfel de personaj în viața ta, atunci trebuie să te uiți în jur. Probabil așteaptă o ofertă profitabilă de cooperare.

Metoda 47: Faceți-vă singuri. Cum pot face și economisi un buget cu ajutorul unui handmade?

Știați că, cu o mică parte din imaginație și mâini iscusite, puteți face lucruri frumoase și interesante? Puteți coase perne cu propriile mâini, puteți crea decor pentru casa sau interiorul dvs., în timp ce cheltuiți un minim de bani. De asemenea, puteți vinde astfel de lucruri.

Următoarele sunt populare:

 • Creați tablouri și portrete cu propriile mâini. Întotdeauna există clienți pentru o astfel de muncă pe care o puteți căuta pe rețelele de socializare,
 • Tricotaje pentru acasă, perne, plicuri, cuverturi de pat în stilul unui patchwork,
 • Tricotaje pentru copii și adulți,
 • Îmbrăcăminte și accesorii DIY.

Gândește-te ce poți face cel mai bine. De exemplu, tricotăm bine. În acest caz, puteți căuta clienți pe rețelele sociale și le puteți oferi serviciile lor.

Concluzie

Drept urmare, pentru a acumula suma necesară de bani, este necesar să înveți cum să visezi și să-ți construiești obiective competente. Picioarele în sine vor avansa către obiectul de vis dorit dacă persoana simte că este proprietarul doritului.

Sfat! crește abilități de alfabetizare financiarănu-ți fie frică a experimentadar ține concentrarepentru a nu rula în escroci.

Economisirea banilor este reală cu tehnici și sisteme dovedite. Atunci când trec la instrumente analitice automate pentru monitorizare, este mult mai ușor de făcut. Dar nu este nimic mai bun atunci când procesul continuă împreună cu toți membrii familiei, atunci acest lucru se transformă într-un joc interesant.

Dezvoltați calitatea de care aveți nevoie pentru a vă crește bunăstarea. Învață să fii responsabil cu tine și cu membrii familiei, păstrează disciplina, consolidează cunoștințele financiare de bază, învață abilități suplimentare de câștig Când vei aduce succes și prosperitate în viața ta, economisirea și economisirea banilor nu vor deveni o povară.

Metoda 48: Căutăm locuri de muncă suplimentare

Nu există prea multă muncă, mai ales dacă sunteți lipsiți de bani. Puteți câștiga bani în plus, având chiar și un loc de muncă oficial. De exemplu, puteți obține un vânzător de weekend într-un centru comercial.

Astfel de posturi vacante sunt adesea postate în rețea, iar vânzătorii de weekend pot primi în plus aproximativ 10-15 mii de ruble pentru principalele lor venituri. Și această sumă este tipică pentru regiuni, iar la Moscova plata este și mai mare.

Articolele freelance pot fi de ajutor. În același timp, puteți scrie articole, puteți oferi sfaturi, puteți face mici lucrări. Beneficiul schimburilor freelance este mare. Cele mai populare dintre ele sunt:

 • Yandex.toloka.ru - un serviciu pentru a câștiga bani de la Yandex, este potrivit pentru un mic job part-time pentru aproape toată lumea (sarcinile de aici sunt foarte simple, deci inițial nu sunt necesare abilități).
 • Kwork.ru. Site-ul este relativ tânăr, dar este foarte popular la freelanceri. Puteți crea așa-numitele quarks, iar clientul vă alege și plătește pentru el.
 • Pchel.net. Resursa nu este rea, este potrivită pentru freelancerii începători. O platformă a apărut în 2007 și încă funcționează. Acolo puteți găsi sarcini privind denumirea, rescrierea, redactarea,
 • Fl.ru. Site-ul este considerat unul dintre primele schimburi în limba rusă, pe care există o mulțime de sarcini și comenzi diverse. Dar există un minus. Trebuie să cumpărați un cont profesional și nu faptul că va plăti pentru dvs. în prima lună,
 • Moguza.ru. Politica de stabilire a prețurilor de pe acest site este dictată de profesioniștii înșiși. Puteți veni cu o sarcină și puteți stabili orice preț pentru aceasta. Dacă oferta și prețul dvs. se potrivesc clientului, acesta va putea comanda munca,

Puteți câștiga, de asemenea, niște bani pe schimburi de texte de redactare, precum ETXT sau Advego. În orice caz, alegeți site-uri mari și nu vă potrivi cu oferte evident nefavorabile pentru dvs.

Metoda 49: Alăturați-vă programelor de voluntariat

Voluntariatul este o asistență reciprocă specială între diferite persoane. Voluntarii derulează diferite programe și se împrietenesc cu ei nu este deloc jenant. Știați că programele de voluntariat vă permit să câștigați bani și să vedeți lumea din jurul vostru? Luați în considerare cele mai neobișnuite și mai interesante dintre ele:

 • companie Oportunități mondiale în ferma ecologicăs ajută voluntarii din toată lumea să cultive legume și fructe în diferite țări, din Olanda până în Polinezia Franceză. În același timp, voluntarilor li se oferă locuințe, mese și o taxă. Schema și țara pot fi alese independent,
 • Salvează țestoasele din Thailanda. Vă puteți alătura proiectului de mediu Naucrates. Locuința și mesele sunt oferite. Voluntarii monitorizează plajele thailandeze și ajută țestoasele să nu moară. Contractul de voluntariat este pentru 9-12 săptămâni,
 • Predarea copiilor din Peru. Există șansa de a vizita una dintre cele mai neobișnuite țări din lume. Și în același timp, nu doar pentru a vizita, ci pentru a petrece timp cu beneficii, învățând copiilor din Peru alfabetizare computerizată, limbă, artă, literatură. Fundația Internațională Santa Marta invită voluntarii să lucreze,
 • Predarea copiilor în Brazilia. Puteți merge cu voluntari în Rio de Janeiro sau în São Paulo. Organizația MonteAzul oferă o oportunitate nu numai de a vedea Brazilia, dar și de a ajuta copiii nevoiași. Pentru voluntari, sunt oferite locuințe și mese gratuite.

Voluntariatul nu este un mod foarte clasic de a economisi bani. Acesta este un mod de venit suplimentar, care vă permite să cunoașteți diferite state și persoane diferite.

Metoda 50: Folosiți numerar mai des decât cardurile bancare

S-ar părea, ce legătură are numerar și economii? Și se dovedește că există o relație! 🙂

În viața de zi cu zi, plătim multe cumpărături cu carduri bancare și pur și simplu nu observăm cum cheltuim bani, dar totul pentru că nu avem un sentiment de bani!

De acord, când banii sunt în portofel și puteți să-l atingeți, atunci este chiar păcat să vă desparti de ei, cu atât mai puțin că nu doriți să-i cheltuiți pe lucruri inutile.

Situația este diferită cu cardurile bancare. Am observat de multe ori pe cont propriu că atunci când faci cumpărături cu un card, ai mai multe șanse să obții mult mai mult decât ai nevoie!

Ai grijă de tine, sunt sigur și vei observa o diferență clară! Sfaturi banale, dar chiar funcționează! 😀

3. Schimbă-ți mentalitatea și viața ta se va schimba

Întotdeauna vrei să câștigi mai mult. Și poți face asta. Principalul lucru este dorința și motivația voastră. Dacă nu vă place munca dvs., atunci căutați o înlocuire pentru ea, deoarece există o mulțime de propuneri acum și vor avea întotdeauna nevoie de specialiști buni.

Există oameni care pur și simplu nu știu cum să-și crească capitalul. Se pare că banii curg prin degete ca apa. Trebuie să schimbați anumite perspective asupra vieții, cum ar fi:

 • Convingerea subconștientă este că trebuie să te ții de munca ta. Nu este nevoie, pentru că în orice moment îți poți schimba viața în bine. Căutați și examinați întotdeauna cele mai bune opțiuni pentru dvs.,
 • Modele și obiceiuri de comportament. Nu poți fi un sclav al circumstanțelor vieții. O viață și nu-ți fie frică să o schimbi
 • Utilizați orice opțiuni pentru o lucrare laterală. De exemplu, același freelance atunci când nu ești dependent de șefi și de colegi,
 • Nu permiteți stagnarea în dezvoltarea voastră. Încercați întotdeauna să vă îmbunătățiți abilitățile profesionale.

Cel mai important lucru este cercul comunicării tale. Nu vă fie teamă să faceți cunoștințe noi, datorită cărora puteți găsi un loc de muncă nou, mai plătit. Prin urmare, nu trebuie să evitați întâlnirea cu oameni noi care pot aduce beneficii potențiale.